19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Narozen v komunismu, umřu v covidismu

Ještě nikdy za posledních 27 let nebyli občané této země tak blízko využití článku 23 Listiny základních práv a svobod. Nejspíš proto, že se je dosud žádná vláda spolu s opozicí nesnažila každý den přesvědčit o tom, že defenestrace je vlastně přijatelná forma přímé demokracie a že je nutné kvůli koronaviru zlikvidovat celý polistopadový systém.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Boháček 27.10.2020 12:21

Nielen ázijské zeme to zvládli na jedničku (už sa dnes opakujem).

Ako v Bielorusku utajujú masový kolaps zdravotníctva (nulové anticovid opatrenia + masové demonštrácie proti Lukašenkovi), keď demonštrácie utulať (utajiť) pred svetovou verejnosťou nedokázali?

Lukašenko od začiatku pandémie odmietal v Bielorusku zaviesť karanténne opatrenia či napríklad len zakázať športové podujatia. Svetové médiá v tejto súvislosti zaujal viacerými svojimi výrokmi, ako napríklad, že koronavírus lieči vodka a sauna.

https://www.ta3.com/clanok/1188881/lukasenko-prekonal-nakazu-bol-som-jeden-z-tych-pripadov-tvrdi.html

Nič novšie som o nulových (alebo iných) opatreniach proti covidu v Bielrusku nenašiel. Radšej sa o tom nepíše, ako by sa mali písať fakty. Zato sa tam demnštruje už mesiace.

Priehradu prelomil bieloruský prezident Alexander Lukašenko, ktorý vždy notoricky odmietal prijať vo svojej krajine akékoľvek nútené, obmedzujúce, alebo „sociálne dištančné“ opatrenia. Na stretnutí bieloruskej vlády vyhlásil, že dostal veľkú finančnú ponuku (92 miliónov dolárov) od Svetovej zdravotníckej organizácie, aby urobil „ako v Taliansku“. Ponuka sa po ráznom Lukašenkovom odmietnutí za pár týždňov dokonca zdesaťnásobila na 940 miliónov dolárov, tentoraz už ponúknutých Medzinárodným menovým fondom. Bola však podmienená rovnakou požiadavkou: všetko uzavrieť a robiť „ako v Taliansku“.

http://www.severoceskapravda.cz/index.php/radime/2794-kup%C4%8Den%C3%AD-s-covidem

Asi tá vodka, traktor a sauna zaberajú. ;-D

J. Krásenský 27.10.2020 10:44

Neschpnost vyrovnat se s křížovou situací a neradostným i vyhlídkami, vede lidí ochromené strachem k popírání skutečnosti, které se občas projevuje i takovýmto článkem nebo požadavkem, aby se o nemoci nereferovalo (mají za to, že zatajováním zmizí problém samovolně, stejně jak "zmizel" s romskou menšinou nebo s muslimským terorismem).

D. Right 27.10.2020 10:33

Nezrudli. Vždycky byli. Škodili po tři generace a škodí i těsně před smrtí. Místo omluvy jen škodí.

J. Jurax 27.10.2020 10:25

Jojo, ještě že jsem si to přečetl. Vládne tu teror a cíleně se likviduje kde kdo - a já si toho nevšiml!

Ještě kdyby se s námi autor podělil o svá řešení problému, abychom netápali, bylo by to dokonalé.

Jinak doufám, že autor z toho ještě vyroste.

M. Pivoda 27.10.2020 10:19

Dlouhý článek (s provokativním názvem) jsem jen očima přeběhl, abych skončil v posledním odstavci, ze kterého vím zde cituji: "... Slovy klasika: „narozen v komunismu, umřu v komunismu“, jen to bude komunismus nový, covidový,..."

Komentář

V komunismu se zatím ještě nikdo nenarodil a ani tam nezemře. Proč? Členové Komunistické strany (KSČ) v dobách českého reálného socialismu (1948-1989) do té ideologicky koncipované strany nevstupovali proto, aby tsm usilovali o dlouhodobý projekt komunismu (prakticky dosažitelný až v dalších generacích a za cenu genetické manipulace). Svou krví, prolitou v Praze na Národní třídě v listopadu 1989, to faktické pohrdání myšlenkou "komunismu" stvrdil i poručík Zifčák (kterému dosud v Česku nepostavili pomník).

Neviditelný virus Covid-19 dnes (v roce 2020) vyžaduje od občanů jiné chování než dříve, pokud chtějí v maximálním počtu přežít. Ano, došlo tak i na ohleduplnost vůči ostatním občanům. Dost neobvyklý požadavek, viďte?

J. Tulejová 27.10.2020 9:51

To všechno jste vymyslel vlastním mozkem? Tak dlouhé a tak blbé? Gratuluji!

P. Selinger 27.10.2020 9:48

Je ještě nějaký důvod volit ANO ?

J. Kernal 27.10.2020 9:12

Celá země zrudla, včetně mnohých diskutujících.R^R^R^

I. Schlägel 27.10.2020 9:12

Jistě. Ovšem pouze člověk rozumu mdlého nechápe fakta.

I. Schlägel 27.10.2020 9:07

To nemá, plně odpovídá demenci autora.

I. Schlägel 27.10.2020 9:05

Zatímco v případě, že bychom ve stávající situaci již existovali jsko plnohodnotné Spojené Státy Evropské, žádná tvrdá protivirová opatření by se nezaváděla. Ve Vašem případě už se nedá hovořit ani o nedostatku inteligence.

I. Schlägel 27.10.2020 9:01

Sdílejte to, než to smažou!!!

R. Langer 27.10.2020 8:51

No, pořád lepší, než když vám ve Francii musulmani nastolili Šariu. ;-D

J. Kernal 27.10.2020 8:51

Koukněte se do zrcadla. Pokojný den.R^

R. Langer 27.10.2020 8:50

A vy to rozeznáte? Pochybuji. :-P

V. Dosoudil 27.10.2020 8:39

Čím větší vystrašený fanatik, tím víc se vzteká a argumentuje lunatickými hrůzostrašnými představami.

V. Výmola 27.10.2020 8:27

Další blbeček, co nerozezná ztrátu pohodlí od ztráty svobody. A ještě mu to dělají schválně!

V. Církva 27.10.2020 8:25

Přesně tak, Babišovi podtrhla nohy.

V. Církva 27.10.2020 8:24

Ano je to hrůza.Jak už jsem psal. Lidé jsou sice stádovití. Když jsem mezi 20 procenty s jiným názorem, mám často pravdu. Když jsme ale nejhorším nebo v první desítce států v nakažených covidem a někde tam s úmrtími, jsme podivíni, a kdo tvrdí že se nemusí dělat rázná opatření k zastavení patří do blázince.

Touto logikou je nejlepší, zavřít nemocnice a peníze si rozdělit, Zádné drahé operace srdce, mozku, žádné léční rakovin. Zachrání se tak minimum. Možná jen zemře pár desítek lidí ročně víc. Třeba transplantací srdce proběhne ročně kolem 60!!!

https://www.zpmvcr.cz/o-nas/aktuality/v-cesku-se-provede-kolem-60-transplantaci-srdce-rocne.-jen-zp-mv-cr-za-ne-v-roce-2017-zaplatila-temer-18-milionu-korun

Počet ůmrtí na chřipku se těžko odhaduje, někde tvrdí 150 ročně jinde 1500:

http://www.szu.cz/tema/prevence/je-koronavirus-jako-chripka

Ale nemám pocit, že bychom za chřipkové epidemie nechodili do obchodňáku atd. Takže ten potencial 20 násobku tedy 30tisíc úmrtí na Covid je naprosto reálný. Při úplném ignororvání hygienických opatření (v praxi nereálné) řekněme 60 tisíc.

V Asii se ukazuje, že určitá disciplína smysl má. Ale nemyslím extrémní Čínu, Tam už ta nesvoboda za to nestojí, tam už opravdu radši ten covid. A o to jde, autorovi asi někdo neřekl, že nejsme v Číně

V. Církva 27.10.2020 8:04

Samozřejmě Jižní Korei, na Tajwan.... Protože každý extrém je špatně. V jediném má autor skutečně pravdu, že vyměnit rozumné řešení infekce za komunismus je větší hrůza.

Jenže to v ČR kde vyměníme Prymulu (trochu extrémní ale přesto znak demokracie) opravdu nehrozí.

J. Zeman 27.10.2020 8:01

Díky za článek. Je to všechno hrozné, ale alespoň se člověk necítí tak sám se svým podobným názorem. Bohužel je to ještě horší tím, že podobný nebo ještě horší přístup zavedli ve většině světa. Sice zoufale nefunguje, ale o to ničivější bude. Už dnes se odhaduje, že nejméně stomilion lidí se tímto ocitne v iminentním nebezpečí extrémní chudoby. A zbytek pouze chudoby, nemluvě snad o kvalitě života. Osobně si myslím, že se jedná o zatím nejrozsáhlejší masovou hysterii ve známých dějinách, fenomén typu groupthink, něco jako "Svědkové Flegrovi". Stačí se ostatně porozhlédnout v této diskusi. Jakkoli těch, kteří se ho spíše neúčastní, je už přesvědčivá většina. O to více zaráží, že si to ještě nechává líbit.

Nebo ne? Není náhodou například onen nedávný katastrofální výsledek kandidátů vládních stran v senátních volbách posledním varováním?! Ono dekrety možná není radno vládnout po prohraných volbách, natož před dalšími volbami za méně než rok. To se nezmění cinknutými online anketami ani trolími farmami v internetových diskusích, nanejvýš to způsobí tzv. Streissand effect, navíc rezonující v globálním měřítku. Má to totiž rozhodně širší světový rozměr. A v tom světě se dějí i jiné věci než věčně covid. Má blahopřání proto nyní směřují nové soudkyni Nejvyššího soudu Spojených Států Amy Coney Barrett (good job, turtleR^), důstojné nástupkyni legendární RBG a dost možná klíčové postavě určování směru následujících dějin. :-P

V. Církva 27.10.2020 7:59

Zastavte ty šílence!

Řekl mu někdo, že denně umírá 160 lid?. To by při setrvalém stavu bylo ca 60 tisíc ročně. Není sice reálné, že to tak dopadne. Při naprostém ignorování infekce se nakazí přes 5 milionů. Z nich při kolabujícím zdravotnictví ca 60 tisíc opravdu zemře. Částečně postižených by ale bylo mnohem víc, třeba i 500tisíc.

Nejsme v rozvojové zemi (nebo ano?) abychom byli zvyklí na takové škaredé věci. Proto se od určité chvíle (Švédsko) lidé přirozeně začnou chránit. A kolabující zdravotnictví nebude řešit ostatní problémy, takže v příštích letech bude těch mrtvých taky víc.

Ekonomika tak zkolabuje mnohem hůř, než když se udělá krátké razantní opatření a hlavně vyžadovat jejich dodržování!!!

Nakonec na to všechno stačí trochu předvídavosti a sledování okolí. Asie, která to zvládla, Švédsko které preferovalo ekonomiku a výsledkem bylo jen víc mrtvých, a jiné státy, včetně nás co máme plno chytrolínů, ale žádné seriozní odhady. Jak to, že epidemiologové a ekonomové nedovedou toto predikovat?! Když se stačí podívat třeba do Korei.

J. Stanislav 27.10.2020 7:52

Pane Boudo článek je to extra dlouhý ale o ničem. Je to snůška demagogických keců. Dočetl jsem pouze k obligátnímu srovnávání Covidu s běžnou chřipkou, tuto kravinu snad už nepoužívají ani odmítači. Ale zaujala mě tam novinka, kterou se ještě neodvážil zveřejnit ani ten největší konspirátor, a to že, nemocnice jsou zahlcené (alespoň něco přiznává) z důvodu neodůvodněné hospitalizace nemocných. Prostě jak někdo zakašle, šup s ním pěkně do špitálu. Zato dřív si lidi léčili chřipku pěkně doma a pokud museli umřít tak ve vlastní posteli bez zátěže zdravotnictví. Tak tomu říkám inovace, dosud jsme se my bláhoví děsili italského scénáře kde už nebylo nemocné kde dávat a přitom existuje elegantní řešení páně Boudy: žádného nemocného do nemocnice nepřijímat ať si pěkně chcípne na vlastní náklady doma. Neviditelný pes se mi dřív tak trochu líbil, že to byl server trochu odlišný od bulváru a běžného zpravodajství ale pokud chtějí dávat prostor kvůli vyváženosti zpravodajství každému magorovi, tak to je mi Vás pane Neffe líto.

J. Novak 27.10.2020 7:44

Můj kandidát jste Vy , Sembere. Ne, na Mařáka jsem nezapomněl :-)

I. Pávek 27.10.2020 7:27

Jezuzmarját, to je blb.c. Já ho k té jeho smrti v kovidismu rozhodně zdržovat nebubu, spíše naopak. Ale alespoň je z článku jasně vidět, že si za takové názory mladých magorů můžeme sami. Je to přece produkt naší výchovy.

P. Neubauer 27.10.2020 7:16

Kdyby byli u moci komunisti, pán by poznal co jsou to restrikce. Ten chlapec neví vůbec nic.

P. Neubauer 27.10.2020 7:12

Disputace a filozofie nám zcela jistě pomohou? Nějaké lepší demokratické a Bruselské řešení máte ?

R. Meišner 27.10.2020 7:11

milý autore,---kdyby hloupost nadnášela....a dál už to znáte. hloupější článek na NP aby člověk opravdu pohledal. asi jste si nepovšimnul opatření v okolních zemích, která jsou ještě daleko tvrdší než u nás...no asi tam všude mají za cíl zničit cíleně podnikatele, ekonomiku, kulturu a já nevím co ještě,že....data jsou neúprosná, a pokud nejste úplně slepý, tak snad i vy ty grafy vidíte--pokud před nimi nezavíráte oči. váš článek--vrchol ubohosti.

J. Nevrkla 27.10.2020 7:02

Vaše láska, oddanost a obdiv k Bruselu jsou slepé.

R. Vacek 27.10.2020 6:59

Autor patří k těm, kteří i za středověkých pandemií protestovali proti přijímaným opatřením. Není schopen pochopit, že přijímaná optaření vlády na celém světě dělají ne kvůli tomu, aby mu omezily svobodu, ale proto, že zkoušejí všechno možné, jak omezit šíření viru.

A že to mnohdy dělají špatně právě proto, že nechtějí zavést funkční systémy z Číny nebo Taiwanu, které špehují člověka víc, než by byl mnohý ochoten akceptovat.