25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Napínavý souboj o pravicového voliče

Kdo v neděli v poledne poslouchal v České televizi Miroslava Kalouska, musel mu přiznat vytrvalost při vymezování se vůči Andreji Babišovi a trvání na ideové čistotě pravicové TOP 09.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Křivan 10.3.2017 16:15

Nenávidím levičáky.

Když pravičák něco nerad, tak to nedělá.

Když levičák něco nerad, tak to zakazuje.

R. Brzák 10.3.2017 20:26

Re: Nenávidím levičáky.

Nenávist je plodem strachu. V této souvislosti je dobré si uvědomit, co je příčinou Vámi správně popsaného rozdílu v jednání obou uvažovaných.

Pravičák se svobodně rozhodne, že se mu něco nelíbí a protože svůj život drží odpovědně ve svých rukou, neobává se, že jeho život závisí na konání druhých. Proto nemá potřebu jednání, se kterým sám nesouhlasí, zakazovat druhým.

Levičák je ale natolik vystrašen, že by jeho život mohl negativně ovlivnit jeho soused, že svému sousedu zakáže cokoliv, v čem vidí potenciál rizika pro sebe, ale i pro souseda (což jsou téměř všechny myslitelné situace) a za tímto účelem odevzdává nad sebe peníze a moc (a tím pádem i odpovědnost a svobodu) a buduje nad sebou organizaci (stát), aby byl chráněn (i před svými vlastními chybami).

Pane Křivane, nepodléhejte strachu (jak na vás prozrazuje Vaše deklarovaná nenávist), jinak budete nad sebe budovat moc - a tím se stanete levičákem...

J. Kanioková 10.3.2017 21:53

Chichichi, Křivan a strach ???