25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Nápady Džamily S.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Honza42 23.9.2008 10:11

Re: Re: Ty herny

Teď si přece hrají s těmi kabely. :-)

lucinapes 23.9.2008 13:17

Re: Re: Re: Ty herny

R^R^

pH 77 23.9.2008 9:42

Jednorucí bandité

Na Václaváku je hracích automatů více než v celém Rakousku. V Praze je pak hracích automatů více než v Německu a Francii dohromady. Volně ocitováno z Respektu ze začátku letošních prázdnin.

Chris Kelvin 23.9.2008 10:10

Re: Jednorucí bandité

V blízkosti mého bydliště je jich na kilometru čtverečním tak 10 - 20. A to je docela klidná, rezidenční čtvrť. Takže na tom něco bude.

Milan 23.9.2008 9:20

Místo zákazu by byl lepší příkaz,

a to ten, že do hracího automatu nesmí být vhozena (vhoditelná) vyšší mince než ta nejnižší, což je dnes jednokorunová.

Zákaz automatů smysl nemá - hazard pokvete stále, neboť kvetl i za komunistů, i za nacistů... Když budou zakázány automaty, bude hazard probíhat jinak a jinde a vymkne se zcela kontrole a výnos z něj půjde výhradně do zločineckých kapes. No - pravdou je, že někteří dnešní gambleři na ilegální hazard nedosáhnou a tak místo aby byli přívažkem stroje, jako dosud, budou chodit po ulicích a škodit a škodit....

Hrací automat je něco jako nástroj přirozeného vývoje - darwinovský tříbič; někdo se nalepí a tím se vyřadí a to ku prospěchu ostatního lidstva.

Jen by se měly zmenšit vsazované částky - tedy prodloužit dobu, po kterou gamblerům vystačí sociální dávky, aby nechodili krást.

VL 23.9.2008 9:51

Re: Místo zákazu by byl lepší příkaz,

Je pravdou, že sociální dávky nemusí vystačit dlouho. Kdysi v restauraci, kam chodím na oběd měli takzvaný "kreditní výherní automat", t.j. zaplatíte obsluze, ta Vám tam dohraje do mašiny určitou částku, takže nemusíte házet mince. Za to dobu, než jsem se najedl, tak tam jeden opálený, ověšený zlatými řetězy prohrál deset tisíc ;-). Zjevně musely v noci víc zapracovat jím organizované poskytovatelky služeb na Karlově náměstí, v Myslíkově ulici a v ulici Odborů.

Po "revoluci" se objevily takové ty stroje, kde se házely pětikoruny a člověk se měl pokoušet schodit vrstvu těch, které v něm už byly. Jednou jsem u OD Kotva viděl, jak ochranka peníze vytřepávala z automatu.

Kde je ta poezie starých prvorepublikových automatů, které fungovaly na korunové mince, člověk jí tam hodil, vennitř byl had mincí a občas něco vypadlo. Jeden takový mají jako památeční exponát v nádražní restauraci na nadraží Praha - Braník.

asa 23.9.2008 9:15

otřes

......je to otřes.Copak není možno tu ženskou izolovat? I laik vidí že je nesvéprávná.

Historik 23.9.2008 9:01

Zakázat hrací automaty možné je (příklady existují), a bylo by bývalo lepší je vůbec nepovolovat

Za začátku směli hrát jen cizinci a zdůvodňovalo se to přínosy poplatků z hracích automatů pro městské rozpočty...

A odpovědnost za to, že bude hrát osoba jen nad 18 let bych na toho provozovatele klidně hodil. Ať si to zařídí, jak chce.

Kolumbo 23.9.2008 9:09

Re: Zakázat hrací automaty možné je (příklady existují), a bylo by bývalo lepší je vůbec nepovolovat

Kde berou peníze do hry ty "osoby pod 18 let"? Proč se stát  cpe lidem do života? Jestli někdo chce hrát, chlastat, hulit - ať tak klidně činí, ale za svoje. Pokud bude krást, do lochu s ním. Stát by měl spíš ohlídat reklamy na "rychlé půjčky" a spotřebitelské úvěry, které mnohdy zavánějí podvodem nebo přinejmenším klamáním zákazníka. Tímhle způsobem se dostane do problémů víc potenciálně slušných lidí než kvůli automatům - levici to ovšem vyhovuje, neboť lidé ve srabu mají tendenci obviňovat liberální systém a volit levici. Velkovýrobcům šuntu to vyhovuje také, neboť levice zařídí, aby na jejich zboží měli opravdu všichni.

Mejla 23.9.2008 8:48

Např. kasina jsou zakázaná i v Norsku. Asi je to totalitní země, že.

.

honzak 23.9.2008 8:47

poprosil bych tímto

paní ministryni, aby svým oblíbencům vysvětlila, že krádež kabelů zabezpečovacího zařízení na pražském hlavním nádraží je nechutná věc. A že ten, kdo to během 24 hodin udělal 2x je zralý na soud podle Lynche.

Nebo nám postiženým paní Džamila nahradí ztracený čas? Já osobně se hlásím o 75 minut.

Historik 23.9.2008 9:05

Na to bych hodil sabotáž velkého rozsahu, obecné ohrožení atd.

a spolupachatelství majitele sběrny na tomtéž.

Honza42 23.9.2008 9:15

Re: poprosil bych tímto

Konečně je Praha vysněné multikultrurní město (cíl našich pravdolásek), a vy místo toho abyste jim byl vděčný,  ještě se vztekáte.

(Stejně kecáte a určitě jste na kole, které koleje nepotřebuje, natož zabezpečení)

Včera den bez aut a dneska den bez vlaků. Hezké to v té Praze máte.;-D

honzak 23.9.2008 9:25

Re: Re: poprosil bych tímto

bohužel nekecám. S Ibalginem v žaludku se na kolo nepouštím (zuby). 

Honza42 23.9.2008 9:36

Re: Re: Re: poprosil bych tímto

To jsme na tom stejně (nachlazení). Kolo na mě jen smutně kouká.

VL 23.9.2008 9:56

Re: poprosil bych tímto

Je potřeba vypracovat systém ochrany kabelů. Ideálně tak aby byly pod napětím, nejlépe 22 kV, pak by zloději mohli pěkně svítit (než by dohořeli).

honzak 23.9.2008 10:15

Re: Re: poprosil bych tímto

bohužel platné normy zakazují použití kombinovaných kabelů (signalizace + vn). A borci to dobře vědí, pro většinu těch kabelů kopali kynety.

westík 23.9.2008 8:37

Pokud se týče Džamily:

 Už oscar Wilde prohlásil (o ženských): "Nevědí, co chtějí,ale nedají pokoj, dokud to nedostanou";-D Tedy, ne že by někteří mužové byli lepší ;-D Prostě, Džamila chce  se předvést .

mimo btw: vizte Peroubkovy mrtvé duše v LN: tyhle metody ČSSD zejména mezi Rómy (kterých je, jak známo, v ústeckém kraji hafo) předvedl exposlanec Hojdar (popírá to) již v minulých volbách: "lanařili  Rómy v Chanově částkou 100,-Kč za hlas pro Hojdara . :-/ Takže můžeme očekávat, že teplickou  organizaci ČSSD  ovládnout Rómové  - zřejmě je to představa  ČSSD ,jak  integrovat Rómy do většinové společnosti :-/

watabi 23.9.2008 16:55

Re: Pokud se týče Džamily:

.......a hlavně má pro ně Jiří N. Paroubek jakousi geneticky danou slabost:-D

Ccecil 23.9.2008 8:35

Čunek, vážený pane redaktore, na rozdíl od Džamili ví co dělá.

aby bylo jasno.

Ccecil 23.9.2008 8:56

Re: Čunek, vážený pane redaktore, na rozdíl od Džamily ví co dělá.

y

Tomáš Fuk 23.9.2008 8:30

Paní Jamella Stehlíková, rozená Sagdějeva

má VEŠKERÉ nápady vynikající, úderné a zcela nečekané. Má to asi v genech, je úplně stejná jako její starší bratr Borat! Naše škoda je, že Borat Státy jen projel, zatímco Džamilu tu máme nafurt!!! Škoda, že dělá, co neumí, zamlada byla blonďatá a čtvrtá nejlepší v celém Kazachstánu! 

dulcibelka 23.9.2008 8:23

Není pochyb,

že soudružka vymejšlí roztodivné ptákoviny, aby ospravedlnila svou ničemnou existenci (ve vládě)...nicméně na zrušení hracích automatů něco bude - jsme snad v Las Vegas?

R 23.9.2008 8:22

Džamila má spoustu hloupých nápadů.

ale to s omezením hraní na automatech docela trefila. Akorát by to chtělo omezit z druhé strany, ne ze strany uživatelů, ale ze strany provozovatelů.  Taky, co se týká dlouhodobě nezaměstnaných žijících z podpory, ty kartičky bych docela bral. A ještě bych to rozvinul, podmínkou braní plných sociálních dávek by muselo být bydlení v sociálních bytech speciálně stavěných státem pro tyto lidi.  A přirozeně neexistence přiměřeného majetku, ze kterého by jinak mohli žít i bez podpory.

Honza42 23.9.2008 8:36

Re: Džamila má spoustu hloupých nápadů.

Mně je zase lhostejno, zda někdo svůj majetek prochlastá nebo v téže krčmě nahází do automatu. Hráči alespoň cestou domů nepoblijou chodníky.

slovan 23.9.2008 8:56

Re: Re: Džamila má spoustu hloupých nápadů.

To je mi lhostejno s tebou. Ovsem neni mi lhostejno, ze nejdriv ukradnou muj majetek, pak ho zpenezi v zastavarne ktera je vedle herny a pak peniz utrzeny za muj majetek teprva prochlastaji nebo prohrajou. Protoze policie nepracuje dost efektivne, jsem pro omezeni heren.

Historik 23.9.2008 9:04

Re: Re: Re: Džamila má spoustu hloupých nápadů.

Máte samozřejmě pravdu. Ještě bych tvrdě postihoval majitele těch zastaváren na základě překupnictví kradené věci. Včetně zabavení majetku.

lucinapes 23.9.2008 13:21

Re: Re: Re: Džamila má spoustu hloupých nápadů.

hrají za kradené, žijí ze soc. dávek.

Kolumbo 23.9.2008 9:14

Re: Džamila má spoustu hloupých nápadů.

Ono by stačilo, kdyby pobírač dávek, když už nechce pomáhat při "veřejných pracech" musel ztrávit "pracovní dobu" ve vymezeném prostoru. Přijít ráno v 7, odejít ve čtyři. Žádný chlast a hulení, žádná televize a karty. Z magiče kázání o zhoubnosti zahálky. Buďto pracovat nebo čučet do blba, ale muset přijít a pobýt.  Kdo by nepřišel, nedostal by ani vorla. A bylo by po problému.

Honza42 23.9.2008 9:17

Re: Re: Džamila má spoustu hloupých nápadů.

Tohle už jsem navrhoval dávno. Třetinu dávek každé ránu v 5:45, druhou třetinu v poledne a poslední v 15:30. Pouze čistým a slušně oblečeným a střízlivým občanům.