28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Nápady Džamily S.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Minutus 23.9.2008 11:55

Re: Re: nenavrhuje vlastní řešení ?!?

Souhlasím. Váš návrh je dobrý. Třeba by bylo na sociální byty. Ne všichni jsou schopni se o sebe postarat.

lucinapes 23.9.2008 13:08

Re: Re: Re: nenavrhuje vlastní řešení ?!?

Kdyby šlo jen o ty, co NEJSOU SCHOPNI, tak by nějaké zařízení s kuratelou nebylo od věci. Alejsem-li schopen dělat děti, musím se o ně  i o sebe starat sáím!!!

hudry 23.9.2008 12:09

Re: Re: nenavrhuje vlastní řešení ?!?

... aha - pochopil. Čili pokud někdo na konktretních a všeobecně takto viděných případech na veřejnosti poukazuje na to, že někdo je např. "kráva letecká", tak napřed musí prokázat, že on ani ani krávou, ani leteckou, ale třeba Ferda Mravenec, "jinak je to laciné a tím pádem chucpe".

A mimochodem: už kdysi komouši vykřikovali PŘESNĚ vaši stylem: "Kritiku ANO, soudruzi, ale konstruktivní, KONSTRUKTIVNÍ !!!".

Vilda 23.9.2008 13:29

Re: Re: Re: nenavrhuje vlastní řešení ?!?

Ale no tak, pokud to chápete s "konstruktivní kritikou ve stylu komunistů" tak to jste úplně mimo. Mě jde jen o to to, že kritizovat je strašně jednoduché. Je to jako když socialisti píšou teď po plagátech: "Zastavíme zdražování", neví sice jak, ale proč by to neslibovali, že? Mimochodem, to by bylo na Nobelovu cenu. Jenže to rádoby "investigativní" novináře netrápí. Takže bude jen lacině kritizovat, davu to stačí.

hudry 23.9.2008 14:20

Re: Re: Re: Re: nenavrhuje vlastní řešení ?!?

"Mě jde jen o to to, že kritizovat je strašně jednoduché."

Naprostý souhlas. Sám jste toho totiž (záměrně?) velmi názorným příkladem ... Takže budete jen lacině kritizovat kritika, což rádoby "moudrému" Vildovi úplně stačí.

Vilda 23.9.2008 14:32

Re: Re: Re: Re: Re: nenavrhuje vlastní řešení ?!?

Hluboce se omlouvám, vy nápady jen sršíte. Kdo chce tak smysl toho co jsem měl na mysli pochopí, kdo nechce, tomu je to zbytečné vysvětlovat.:-/

hudry 23.9.2008 15:21

Re: Re: Re: Re: Re: Re: nenavrhuje vlastní řešení ?!?

"Zásadní však je, že autor jen kritizuje a nenavrhuje vlastní řešení,

tedy aspoň myšlenku! V tom případě to obsah příspěvku degraduje a zítra

po něm neštěkne ani pes. Jen kritizovat je jednoduché a bohužel i

primitivní."

Zkuste si v pohodě znovu po sobě přečíst, jakou ptákovinu jste sám proti sobě  napsal. Pan Wagner pouze celkem decentně poukázal na donebevolající debilnost paní Dža. A v této souvislosti není nijak povinen pracovat za ni a suplovat absenci její soudnosti. On za ni nepracuje a ona není povinna mu přenechat svůj ministerský plat. Je moc těžké tuto jednoduchou souvislost ve vašem věku pochopit ?!? HOWGH!

Vilda 23.9.2008 15:38

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: nenavrhuje vlastní řešení ?!?

Jeden o koze druhý o voze.  HOWGH

mladý.k. 23.9.2008 15:16

Re: Re: Re: Re: Re: nenavrhuje vlastní řešení ?!?

nemyslim že zákaz automatu by byla cestou spátky jestli někdo považuje jejich povolení za pokrok tak by se měl nad sebou řadně zamyslit možná vyhledat psichiatra.přeji bohate výhry m.k.

Forstmeister 23.9.2008 12:27

Re: Co tak přijít s vlastním řešením?

Řešení bych měl. Jako študák sem na prázdninové brigádě měl na starosti 70 Cigánů (Rimavská Sobota). Cukr a Bič. Stavoindustria BB mne tam zaangažovala na další tři roky vagací mého studia. Málem jsem se oženil s cikánskou princeznou v regionu "Romba Szombat". Mohu se mýlit, ale diskuse na některou národnostní mentalitu neplatí, pouze hrubé násilí k vymožení požadovaných závazků či berní. To není rasizmus, to je objektivní realita. Volební právo bych upřel neplatičům daní (populisticky ovlivnitelní a společnosti nic nepřinášející), důchodcům (jak má rozhodovat o budoucnosti oplégrů, když se chystá sám k popelení v urně?), kdy Marxovo "c+v+m" nemůže naplnit? Halt to "m" musí ale někdo vytvořit. Sociální demokraté, rád si nechám vysvětlit podstatu jejich teorii kapitálu. Pokud mi to relevantně vysvětlí třeba i pan moravský bývalý odborář Škromach ("web" mu sdělím), shodím knír. Mohu se i mýlit.

hudry 23.9.2008 12:36

Re: Re: Co tak přijít s vlastním řešením?

Mistře, s těma důchodcema je to fakt dost podnětnej nápad. Co takovej 65ti letej dědouch (kterej má šanci tu opruzovat už jenom nějakých 20 let) bude kecat do našich věcí, že ?!? Naopak bych zavedl volební právo už 10 - 12ti letým. Těm patří budoucnost, ať si tedy o ni plnohodnotně a zodpovědně rozhodují sami.

lucinapes 23.9.2008 13:14

Re: Re: Re: Co tak přijít s vlastním řešením?

R^ a hlavně by mělo být zakázáno a trestáno podporování dětí a vnoučat, dědku a babko, starejte se sami o sebe, šetřte si na domov důchodců a nám mladým do ničeho nekecejte a nic nám nedávejte, potřebujete to víc sami, MY MLADÍ si na sebe vyděláme a vás nepotřebujeme, váš byt a peníze teprve ne!

KROKODÝL 23.9.2008 14:08

Re: Re: Co tak přijít s vlastním řešením?

Někde jsem četl velmi podnětný nápad.Aby měl každý člověk obodovanou váhu volebního hlasu podle toho,kolik zaplatil na daních za uplynulé volební období.Odpadlo by totiž kupování lenochů,nefachčenků  či voličů ducha mdlého.A bolševici by se společně se socany nedostali ani do parlamentu. Má to svůj smysl:odvedl jsi půl milionu,tvůj hlas má hodnotu 500,odvedl jsi 1000 kaček-hodnota 1.Jak by to asi dopadlo??A vláda by setsakra věděla,že bude šlapat brázdu aby ji občané volili.Bývá totiž dost velká přímá úměra mezi inteligencí a výší příjmu.Mimochodem cikán rozumí jedině tvrdému zacházení,slušnost považuje za slabost.

jose 23.9.2008 15:46

Re: Re: Re: Co tak přijít s vlastním řešením?

no to by dopadlo asi tak, ze Mr. Kellner by by si zvolil sve zastupce a ostatni bychom mu zatleskali...;-)

qwert 23.9.2008 11:03

gemblerství by technik vyřešil

asi tak, že by se dalo hrát jen s platnou bankoví kartou a banky by podle bonity klienta určovala kredit, který může hráž utratit za hru, resp. prohru. Zrušilo by se fiktivní rozlišení na výherní automatz a videoloterijní terminály, zavedla by se jedna kategorie a na všech automatech by dalo hrát pouze bezhotovostně via zmíněná bankoví karta.

P.Litoš 23.9.2008 10:57

Oni se segregují sami

Souhlasím s tím, že paní  Džamila většinou působí jako člověk z jiné planety, ale to, že se přidala k p.Čunkovi a začala prosazovat poněkud jiný pohled na romské komunity není od věci. Osobně jsem přesvědčen, že jediným řešením tzv."romské otázky" a "romské problematiky" je přestat brát jakoukoli "otázku" či "problematiku" v úvahu a dávat Romům jen to, co ostatním a chtít po Romech důsledně to, co společnost chce po ostatních. Protože si ale budeme dál hrát na "romskou otázku" (co by také různé vládní instituce a aktivistické organizace dál dělaly), je nutné o těch, které máme na mysli, něco vědět a v prvé řadě je diferencovat právě podle těch kritérií, o kterých "duo" Čunek-Stehlíková mluví. A je zbytečné strašit segregací a pokud ano, je nutné vzít v prvé řadě v úvahu, že se Romové svým chováním, životní filozofií, svými návyky a přístupem ke společnosti segregují sami. Je to, podle mého názoru, první skutečný a praktický návrh, jak tuto choulostivou věc řešit (nebo se o to alespoň pokusit). Koneckonců ono prastaré heslo "rozděl a panuj" má i v moderní společnosti své jednoznačné opodstatnění. Návrh zmíněného "dua" bych si dovolil podporovat i za cenu, že ho stávající vláda bude muset vysvětlovat kdesi ve Bruselu, protože Evropa a její instituce nám všem svojí krátkozrakostí řežou větvičku. Pokud se ale budeme všem návrhům jen smát a házet to všechno z čistě liberálních pozic za hlavu, pak nám to ty naše moudré hlavy přeroste. Pak budeme mít jako společnost proti sobě nejen asociály, ale celé etnikum. Pak už nám zůstanou jen ty články v NP.

Josífek 23.9.2008 10:49

Sovětská státnice náš vzor a nikdy jinak.

Vláda je taková jakou si zasloužim. To musím být pěknej gauner.

lucinapes 23.9.2008 13:15

Re: Sovětská státnice náš vzor a nikdy jinak.

A co teperve, jaký gauner budete, až vyhraje (nedej pámbu) Paropupek!

Chris Kelvin 23.9.2008 10:12

Haha!

"...ale hráči by měli ukazovat občanky – pod hrozbou padesátitisícové pokuty servírce! Chudák holka, celý den lítá po lokále s půllitry a ještě přijde o několikaměsíční výplatu kvůli spratkovi, který využil její nepozornosti a na chvíli se postavil k automatu..."

Pán asi ještě nikdy neviděl doopravdickou hernu :-D

jakovy 23.9.2008 10:17

Re: Haha!

Pán asi neviděl hospodu s 5-i automaty. :-D  :-D *olé.

Chris Kelvin 23.9.2008 10:28

Re: Re: Haha!

Řeč snad byla o hernách. V hospodách bych automaty prostě zakázal a byl by klid, co pořád má co cinkat a hýkat k pivu.....

jakovy 23.9.2008 11:40

Re: Re: Re: Haha!

Máte pravdu, taky mě to cinkání k pivu ere, ale furt tam jsou, ačkoli tady u nás v poslední době v mnohem menší míře. A v hernách: vyhazovač u vchodu a nepustit, když neukáže občanku. ;-) 

portwyn 23.9.2008 10:03

Docela slušná demagogie

Jakkoli Džamilu S. nemusím, tak tady pan autor pravdu nemá. Opatření "hráči by měli ukazovat občanky – pod hrozbou padesátitisícové pokuty servírce"  je cíleno evidentně proti gamblerství mladistvých. Srovnávat to s komunistickým omezováním dospělých občanů je nefér. Džamila nedžamila, zelení nezelení. Nevím, jak ostatní, ale já už mám plné zuby dvanáctiletých s cigárem všude po ulicích, opilých patnáctiletých kolem hospod a tvrzení o tom, že to rodiče nevědí. Džamila S. možná volí špatné metody, ale liberální nezájem taky není zrovna to pravé. Pokud je do herny vstup od 18 let a v klidu z ní vylézají frackové maximálně čtrnáctiletí, je něco blbě.

RomanL 23.9.2008 12:32

Re: Docela slušná demagogie

Kromě policie nemá nikdo na druhém právo vymáhat doklady. Pokud někdo tvrdí, že je mu 18, má to být na jeho riziko! Chlastáš jako nezletilý - šup - pokuta - ale ne tomu, kdo mu nalil, ale samozřejmě rodičům, jako zákonným zástupcům. To byste viděli, jak by těch "opilých spratků" ubylo!

portwyn 23.9.2008 13:10

Ano, to by fungovalo, ale

zřejmě chybí politická vůle učinit rodiče zodpovědnými. Pro mnohé lidi je to takhle pohodlnější :-/ ...a někteří ani nechtějí vědět, co dělají jejich děti, když nejsou doma.

Mílinka 23.9.2008 9:53

Paní Džamila

Paní Džami.la má skvostné nápady od okamžiku, kdy se omylem stala mynistryní. Alespoň se máme čemu smát!!!

Petr Benes 23.9.2008 9:44

Dzamile Boratove jsem ochoten prispet

tak maximalne na jednosmernou letenku zpatky do Kazachstanu. :-P

JaS 23.9.2008 9:43

Ty herny

jsou plné Hnědočechů. Když ve dvě hodiny ráno odcházím z práce, tak je jich vedle v herně tolik, že se tam ani nevejdou, tak dělají kravál i před hernou. Že by to byli ti slušní, co pracují a neodebírají sociální dávky? Co takhle pomoci panu Čunkovi a přestat dávat dávky těm, co se flákají? Ale do toho se asi paní Džamila nepustí.

VL 23.9.2008 9:53

Re: Ty herny

Pokud dělají jenom kravál tak to jde. U nás se občas baví hráči střelbou z pistole. Oblíbeným terčem jsou dopravní značky v okolí. Třeba  přechodu pro chodce jsou ve značce díry, od oka ráže 0,45.

honzak 23.9.2008 10:03

Re: Ty herny

na hlaváku paří v herně i v 5:40, kdy my vesničani přijíždíme do Prahy vydělávat na jejich dávky. Teď mají v rámci přestavby utrum. Asi těžce trpí a strádají, mohla by jim Džamila zařídit nějakou náhradní hernu.