28.3.2024 | Svátek má Soňa


POLITIKA: Nahles nebo Hamáček - žádný rozdíl

7.6.2019

Andrea Nahles se po slušném, tvrdě z její strany odpracovaném debaklu při eurovolbách poroučela z funkce předsedkyně SPD a předsedkyně poslaneckého klubu SPD ve Spolkovém sněmu. Aby ne, po ještě patrně ne dosti šíleném a hloupém Martinu Schulzovi nastoupila tato politická štěkna (musíte si na YouTube pustit její některé projevy, abyste pochopili, že ji tímto substantivem vůbec neurážím), jejíž politická hloupost je zdůrazněna koulařským zjevem a neuvěřitelným sebevědomím jednoduché duše. Kdo může vystudovat v Německu vysokou školu v humanitním oboru, je opravdu varující.

Nanebevstoupení Martina Schulze do funkce šéfa EP kdysi a později do funkce šéfa SPD neříkalo nic o jeho schopnostech, ale o tom, že jediným kritériem pro postup do vedení kteréhokoli orgánu EU je blábolit stále dokola „více Evropy“ a je vymalováno. Podobný vzestup A. Nahles je potvrzením tohoto trendu, že stačí plácat a plácat ohrané větičky o restartu a funkce je v báglu.

Jenže jak SPD v Německu, tak ČSSD u nás jsou klasickou ukázkou vypatlanosti šéfů tzv. tradičních stran. Dlouhá léta trylkovali o hájení zájmů dělného lidu, zatímco v korupčním chomoutu tvrdě hájili tam i u nás výlučně zájmy velkého a hlavně nadnárodního kapitálu. Vzpomeňte na Gerharda Schrödera, mistra vzletných frází, milovníka žen, drahých obleků a nejdražších doutníků, například. Pochopitelně pod vznešeným ideálem zajišťování nových pracovních míst, jak jinak. A protože to dělali dlouho, tak nakonec dělnému lidu a drobnému živnostnictvu a střední třídě, kteří tvořili léta elektorát socanů, všechna ta šaškárna došla a naházeli to všem, jenom ne socanům. Tam i tady. Vždyť levicových partají či hnutí, jakými jsou např. Zelení či Die Linke v Německu, nebo ANO či Piráti u nás, je dost, a tak ať se ukáží. Nahles a Hamáček, to jsou pečlivě léty naklonovaní sociálně demokratičtí věrozvěstové nádherného učebnicového úpadku politiky jako takové.

Sociálně demokratickou politiku dělají dnes všichni, tak tato strana prostě není žádným lákadlem ani trhákem. Mnozí již dnes pláčou, že případný kolaps ČSSD a její vypadnutí z parlamentu by byla velká škoda. Vážně chce snad někdo říci, že jedno volební období bez KDU-ČSL bylo katastrofou? Ani náhodou. Takže sbohem a šáteček, drazí zesnulí sociální demokraté. Bylo to dlouhé a bylo toho moc.