23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

POLITIKA: Nadsamci vs. ženy

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ptakopysk 17.1.2006 15:03

Re: Re: nadsamice

já jsem pracoval pět let v kolektivu s převahou žen. Kromě jednoho tvora, u něhož bylo těžko rozhodnout jakého je pohlaví, jsme byli s náměstkem jediní mužové na celém patře. Kdybych nebyl neznaboh, tak si myslím, že bych měl místo po pravici Páně nabeton zajištěné :o)
Mysch 17.1.2006 16:33

skra vsichni tady

uz byli v podniku s cervenou lucernou, jen ja ne.
Sch.glosátor 17.1.2006 16:49

Nepochybně.

Včera nám technici přivezli nový monitor k počítači, placatou sedmnáctku. Jestli bych neměl zájem. Pravil jsem že by bylo lepší dát ho kolegyním vedle, aby si nekazily oči na staré bedně, do které pro nedostatek místa čučí hodně nablízko. Mě že stačí patnáctka ze staré dodávky. A reakce ? Jsem totální idiot, který je otravuje s takovou ptákovinou, protože jedné aktuálně se zabývající studiem nějakého barevného časopisu pojednávajícího která aktuálně s kým a s kým už ne, je to úplně šumafuk a druhá, že ten starý jí vyhovuje a že  ausgerechnet musí někam telefonovat. Tak čumí do starého a nový tam stojí nevybalený. A jak by se zachoval tolik kritizovaný nadsamec ? Už by čuměl by do nádherného nového velkého  monitoru. A slepice by si dále kazily oči. Tak ať mě ku*vadrát akademické feministky ne*erou.  Ať s ezachovám jakkoli, je to špatně. Buď  jsem za maskulinistické sobecké prase nebo za idiota. Jak tak nad tím přemýšlím, docházím k závěru, že první varianta, maskulinistického sobeckého prasete, mi připadá přijatelnější. Chápu, že jsem se mohl zachovat diplomaticky a přijít s nabídkou když by se dámy nacházely ve zvláště dobrém rozmaru, případně i bomboniéru či puget přiložit.  Být na jejich místě normální chlápek, řekl by "beru" a dál by to neřešil. V podstatě zná stav ano, ne.  A ne v neurčitém čase tři p*dele variant mezi tím. To mám z toho že jsem chtěl být gentleman, mít radost z radosti jiných a z moudrosti svého rozhodnutí.  Houby moudrosti. Za lemouna jsem. A patří mi to.
enderv 17.1.2006 13:32

Re: Re: nadsamice

kazdej chlap taky neni jako Paroubek...
M.A. 17.1.2006 21:03

Re: nadsamice

To klima neni horsi. Ani lepsi. Je jine; je (vice) zenske. To neznamena, ze by se v nem musela kazda zena citit nutne lepe a kazdy muz nutne hure; ale zena ma obecne vetsi sanci mu porozumet.
JH 17.1.2006 12:37

Ta je chytrá a sprostá jako Ti nadsamci!

Když baba zuří - stojí to za to. Sprostota a nenávist jí lítá z tlamy i z té prochcané -----!Ona vše ví, dobře zná a jen ona by byla ta pravá. Ať takoví lidé,co jsou za každou cenu a sprostotu v opozici táhnou do ------ !!!!!!
VladaPing 17.1.2006 11:57

No, ony by se mezi těmi empatickými stvořeními, až by se dostaly...

do politiky, taky našly pěkné sv....!
F. Čech 17.1.2006 11:36

Přihlouplé žvásty zamindrákované feministky

Je známo, že většina žen se svým citovým a pocitovým způsobem uvažování se do politiky vůbec nehodí. Vyjimkou jsou ženy s racionálním uvažováním, kterých zdá se trochu přibývá aq které jsou také v politice užitečné. Jinak ovšem u žen převládá postoj k politice demonstrovaný odpověďmi vysokoškolaček na dotaz  koho budou volit v presidentských volbách v nichž proti sobě stáli Bush st. a Clinton. Většinou odpověděly že budou volit Clintona a jako důvod uvedly že by si ho uměli lépe představit jako svého potenciálního sexuálního partnera.Opravdu zajímavý důvod - u mužů v případě volby ženy naprosto absurddní! Připomínám, že to byly vysokoškolačky. Víc k tomu není třeba dodávat.
Mysch 17.1.2006 11:41

he?

kdy ze to bylo?
Dáša 17.1.2006 12:12

Re: Přihlouplé žvásty zamindrákované feministky

Nelžete, jaký ohlas měla operace Buzkové na mužské poslance! Neumím si představit, že by podobná "doporučení" šla opačným směrem.
Sch.realista 17.1.2006 11:16

Hulvátství, arogance, lhaní, velikášství, namyšlenost, vychloubání se, sprostota, hrubá síla, touha uchvátit co největší moc

Proč tohle všechno ? Pro vás, milé ženy, pro vás. Pro vás dřeme do úmoru, lžeme, podvádíme, tunelujeme, krademe ba i vraždíme a  vedeme války. Pro vás dobýváme vrcholky hor i hlubiny moří, pro vás jdeme na smrt. Pro potěšení, které nám poskytujete  a jeho potřebu dovedně rozdmýcháváte. Vy jste tím pravým motivem a současně i konečným konzumentem výsledků veškerého toho  odsuzovaného snažení. Vy, čisté, skromné a nevinné ženy.
Rpuť 17.1.2006 11:52

Re: Hulvátství, arogance, lhaní, velikášství, namyšlenost, vychloubání se, sprostota, hrubá síla, touha uchvátit co největší moc

Sch - do určité míry. JInak si osobně dovoluji pochybovat, že to Paroubek činí kvůlivá paní Paroubkové - to nemá být její podceňování!
Typ macho se bude natřásat na plotě i kdyby široko daleko jediná ženská nebyla. Spíš touha po uzurpování teritoria.
Sch.realista 17.1.2006 13:01

Jenomže při tom uzurpování teritoria stejně myslí na ženský.

O.K. 17.1.2006 13:39

Jéje, Schumi,

a kvůli komu to udělal pan ministr Němec?
jakovy 17.1.2006 13:51

Re: Jéje, Schumi,

Tak už PhD. ? Jestliže ano, gratuluju.
Jinak si myslím, že nebýt bab, skutečně by nebylo válek, podvodů, podrazů, rvaček a podobných mužských výstřelků protože PROČ ? No ale zase co by to bylo za svět ?
VĚSMIR.
Sch.přírodovědec 17.1.2006 13:55

Ne, to je špatně položená otázka.

Ne co by to bylo za svět, ale za co by ten svět stál.
Sch.přírodovědec 17.1.2006 13:53

Zpřesňuji :

Zhruba 96 procent při  uzurpování teritoria stejně myslí na ženský.
pavel2 17.1.2006 11:04

ženy

Osobně si myslím, že podíl žen v politice je opravdu nepřirozeně nízký. Znám spoustu vynikajících manažerek , v řídících funkcích a politika není nic jiného se schopnosti žen a mužů ničím neliší.
Nemyslím si, ale že by ženy byly lepší zejména považuji za úlet považovat ženy za lepší , slušnější atd. Jak tu již někdo podotkl dějiny znají řadu krvavých vládkyň.
Větší zastoupení žen v politice je pouze otázka času. Jde jen o to , aby podobně jako muži nešly do politiky ženy, které by se jinde neuplatnily a vykazující negativní"kádrové" předpoklady pro politiku jako bezohlednost, pokrytectví, silný žaludek... To už je ale na jinou diskuzi
Mysch 17.1.2006 10:57

tak a ted jsem si ten clanek precet.

politika je hnusna, protoze ji delaji ceskoslovenske statni drahy. kdyby ji delela ods byla by krasna, blankitne modra.
ano uz frantisek halas to opevoval.
Vlali 17.1.2006 10:54

Muži ne nadsamci

Korektnost je zřejmě to co chybí feministkám. Sami sebe nazívají ženami ale mužům přisuzují různá (více či méně vístižná) jména. Co se týče žen v politice děkuji pěkně mě typy jako Dostálová, Volfová, Bobošíková stačí. Dle mého skromného názoru jestli by ženy (nepoužívám urážlivého nadsamice,slepice atd.) byly lepší Klausů,Krausů,Grossů,Tlustých,Kaslů ať je jich více. Pravděpodobně by však musely sami chtít. Kvóty jsou pro blbý a líný.
jakovy 17.1.2006 13:41

Ale to snad ne. Podle Vašeho pravopisu :

Kvóty jsou pro blbí a lýní.
V. Chaloupková 17.1.2006 10:50

Ostatně soudím, že paní Paroubková by asi rychle změnila názory v situaci,

kdy by si Paroubka vyhlédla ambiciosní sekretářka a on by se nedokázal ubránit (viz Zeman), jak to tak chodí. Paní Paroubková by zůstala sama, bez příjmu, možná, že byt by jí Paroubek nechal, ale musela by čelit skutečné realitě a rychle se postavit na vlastní nohy, aby se uživila. A v jejích letech by to byla opravdu fuška. Teď nevím, nemají oni ještě syna, který studuje? V takovém případě by musela uživit i jeho. No nepřeju jí to, přestože považuji její názory v tomto ohledu za omezené, vyplývající pouze z jejích životních zkušeností. Ty ženy, které se např. soudí o výživné na své děti, by si s ní asi těžko rozuměly.
Mysch 17.1.2006 10:45

> Saara

to neni pohlavim, to je narodem.
bflmpsvz 17.1.2006 13:35

Re: > Saara

Ja, ja.
Čumil 17.1.2006 10:42

Nechápu, co brání paní autorce, aby se vrhla do politiky?

Nebo tohle je snad počátek její kampaně? V tom případě pardon.  Ale v každém případě jako volička může dát hlas dámě blízké jejímu srdci. Není-li v jejím volebním obvodě žádná taková, musí se snažit tu situaci změnit na místě. V tom jí tady nepomůžeme.
Mysch 17.1.2006 10:51

brejtro cumile,

nevim, jestli vam mam podekovat, nebo vas pochvalit, ze jste mne zrejme asi jako jediny  spravne pochopil. kazdopadne preji hezky den.
Kolt 17.1.2006 10:58

Re: Nechápu, co brání paní autorce, aby se vrhla do politiky?

Asi jste necetl pozorne - neni masochistka, aby se do takove hrubosti a sprostoty pustila. Premyslim ale jak z toho ven. Napadaji me kvoty. Jenomze, co kdyz politicke strany nesezenou dost zen ochotnych ty sprostotu snaset? Kdyz zeny nemaji zajem jit do politiky, tak by se musela pro zeny zavest nejaka "zakladni politicka sluzba", kdy by zeny sly na rok povine delat politiku lepsi. Z nabozenskych duvodu by se mohla povolit civilni sluzba na dvojnasobnou dobu. V pripade politicke krize by se vyhlasila mobilizace a zeny stanoveneho veku by povinne oblekly kostymky a sly bojovat proti sprostote. Jenomze jak toho docilit, kdyz v soucasne politice jsou muzi, kteri neco takoveho dobrovolne nepripusti a zmena spolecenskeho usporadani revoluci je v podledni dobe zdiskreditovana.
Optimista 17.1.2006 10:39

Z čí dílny tihle ohavní chlapi vyšli?

Tak nevím, z čí dílny tihle všichni chlapi, s těmi ohavnými vlastnostmi, vyšli? Nebyly to náhodou dílny ženy? Zrovna nedávno tady byl článek, kde byly ženy charakterizovány velmi poučně, tak jak to nakonec všichni chlapi o nich stejně vědí (Rodina a přátelé-Povídáme si i chlapech). Nevím, proč se tady ta dáma rozčiluje, když má na tom taky svůj podíl. Jinak celkově jeden článek o ničem a k ničemu. Spíše by byl vhodný do nějakého časopisu nějaké ženské ligy proti mužům. A jen tak mimochodem, když urvanou kořist těch nadsamců užívají jiné, jejich samice, tak proč tyto samice neprotestují? Článek má jaksi příliš mnoho „děr“ a nelogičností, zplozených autorkou ženou. Není tato nelogika i jednou z příčin, proč žen je v důležitých oblastech života málo? Některé věci totiž, ať se to ženám líbí nebo nelíbí, musí spolehlivě fungovat. A tzv. ženské srdce a ženské pravdy a přístupy na to opravdu, ale opravdu nestačí a jsou v těchto případech nepoužitelné, bohužel, paní autorko.
Kolt 17.1.2006 10:33

Jsem zmaten

Asi je to tim, ze jsem sovinisticke prase, ale ja tomu nerozumim. Z jedne strany slysim, ze usuzovat na schopnosti podle pohlavi je odporny sovinismus. Ze je hloupost myslet si, ze by zenska nezvladla pilotovat stihacku, nebo ridit obri korporaci. Ze je spatne prisuzovat pohlavim nejake vlastnosti (treba ze zenska je hysterka a chlap je tvrdak), protoze to obecne rozhodne neplati. A ted slysim, ze pohlavi ma vliv na schopnosti vykonavat nejakou cinnost. Ze to zenske pohlavi je pro politiku lepsi, protoze muzi jsou sprosti a hrubi apod. Aplikaci elementarni logiky usuzuji, ze autorka je sovinistka. Pochopil jsem to spravne?
nosál 17.1.2006 12:24

Re: Jsem zmaten

pochopil jste to velice správně