19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Nadsamci vs. ženy

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Šedovous 17.1.2006 17:00

Re: Re: Nemůžeme srovnávat hrušky s jabkama (jak se tak říká).

Copak rozdíl, ale v ČÍ prospěch !?
Draga 17.1.2006 16:52

Re: Nemůžeme srovnávat hrušky s jabkama (jak se tak říká).

Souhlasím, ale jenom částečně. Neumím si představit ženu táhnoucí piáno jako stěhovák, ale také si neumím představit muže jako kojící matku. To jsou však rozdíly ve fyziognomii, ne v intelektu!
I když, prý mužský mozek zraje dýl, proto je mezi muži více géniů, ale také víc debilů.
Šedovous 17.1.2006 17:04

No bobulářsku Fibingerovou si dovedu představit, nejen tak táhne piano,

celé varhany !!!!
O.K. 17.1.2006 17:31

No to máte recht.

Když se na to podíváte blíž, zjistíte, že nějaké důležitější rozdíly v intelektuálních schopnostech mužů a žen jsou v prostorové orientaci (proto ženy obecně hůř couvají) a v takových těch hodně abstraktních matematických úlohách, které ani nevím, jak se správně jmenují (proto bude vždycky víc špičkových matematiků). Nikoliv např. v logickém myšlení. Pro politiku i justici je průměrná vyšší úspěšnost mužského pohlaví v úlohách typu: představte si osmiboký polojehlan jehož každá druhá stěna je růžová, třikrát s ním v myšlenkách zatočte, vynásobte limitou funkce cosinus a povězte, jestli když si stoupnete na hlavu, bude růžová stěna po Vaší pravé nebo levé ruce, IMHO celkem irelevantní.
chetgar 17.1.2006 14:15

ode zdi ke zdi

když vládnou muži, je to děs a hrůza, hulvátství a honba za mocí. kdyby vládly ženy, byli bychom v ráji a nikomu by se nechtělo umřít.
ehm, skutečně téhle utopii někdo věří? z historie známe pár velkých panovnic a političek, které si při vládě nepočínaly o nic více empaticky než jejich mužští kolegové. Marie Terezie pronásledovala židy a nekatolíky, Margaret Thatcher válčila s argentinskou juntou složenou ze samých chlapů a Kateřina Veliká se vůbec nepárala s Polskem, Krymem či Jemeljanem Pugačevem a jeho bandou.
vlasta 17.1.2006 14:22

Re: ode zdi ke zdi

Správné upozornění:
 
„když vládnou muži, je to děs a hrůza, hulvátství a honba za mocí. kdyby vládly ženy, byli bychom v ráji a nikomu by se nechtělo umřít.“
 
Ten duch je totiž přesně jako z  Gottwaldových projevů.
herdekbabka 17.1.2006 18:05

Re: Re: ode zdi ke zdi- jak u kooho - ale se závěrem nesouhlasím - Vlasto - Vám se snad líbí to arogantní, a přezíravé chování v poslední době se zjevující v serajlech a filmech. chování

Osobně si myslím, že chytrá ženská - nezakomplexovaná - nemá s touhletou problematikou problémy. Dokáže se poradit aniž by ze sebe dělala idiotku a vlastně svým vystupováním dávala najevo CO JÍ CHYBÍ A JAK MOC.
I-Worm 17.1.2006 14:04

Existují i slušní muži - jenomže se jaxi nerozmnožují !

Bud' se jim nepodaří oženit, nebo se sice ožení, ale děti, které se jim narodí, nejčastěji nejsou ve skutečnosti jejich. Jinak by se ta mateřská péče musela na chlapcích pozitivně projevit...
O.K. 17.1.2006 13:56

Nuže, teď k tématu

Nesouhlasím s paní Varadínkovou, že politika by byla nějak o moc "něžnější" a "hezčí", kdyby v ní bylo víc děvčat. Ovšem zároveň si myslím, že je fakt divné že je jich tam tak málo a že je zvláštní, jak to nikoho moc nevzrušuje. Jestli to můžu vysvětlit na příkladu: snad každý ze zde přítomných P.T. čtenářů si někdy zanadával, že české školství je přefeminizované. Minimálně někteří si zanadávali, že je přefeminizovaná česká justice. Podíl žen v prvním oboru přitom tvoří 77%, ve druhém asi 66%. Podíl mužů v Poslanecké sněmovně činí 80% a v Senátu 85%. Maskulinizace politiky je tedy mnohem mohutnější než feminizace školství nebo justice. Pokud vadí první, tedy pokud je jako relevantní brán argument, že taková masová převaha jednoho pohlaví děti školou povinné či účastníky řízení poškozuje, mělo by vadit i druhé a mělo by být obecně přijímáno, že masová převaha jednoho pohlaví poškozuje i stav a výstupy naší politiky.
enderv 17.1.2006 14:22

Re: Nuže, teď k tématu

Na rozdil od jinych oblasti je politika kde by se (teoreticky) meli snadneji zeny prosadit. Dovoluji si poznamenat, ze pokdu vim tak porad jste existuje v cechach svobodna volba, moznost vytvoreni ci vstoupeni do politicke strany apod. cca 50% volicu jsou zeny (spise o neco malo vice, ale predpokladejme ze je to pulka volici populace). Nic jim nebrani zaskrtnout na kandidatce zenu. Ze tam neni? Asi ji tam nedala zakladni organizace.. Kdyz jich bude v ZO pulka, tak si ji tam navrhnou a zvoli (pokud chteji).. On je ale problem v tom, ze spousta jich tam nechce (do te ZO).
enderv 17.1.2006 14:35

pokracovani

coz je ale problem obecnejsi, nejenom zensky. Ze nejsou v politice "slusni" lide? Nuze vedte ze demokracie je moznost ucastnit se vlady - ale pro to to nejdrive musite chtit. Pokud nechcete byt zvoleni (a propracovat se k tomu), tak vas holt nezvolej... Teorie ze by meli vladnout "slusni" lide je sice hezka, ale kdyz na to ti "slusni" kaslou, neb vladnout nechteji, tak proste ve vlade nebudou. Zazrakem, ze jeden den usnou spankem spravedlivych, a dalsi den "Je, ja jsem v parlamentu!" se tam nedostanou. Aneb - Kazdy narod ma takovou vladu jak si zaslouzi.
O.K. 17.1.2006 14:37

Ja jsem se ale

ptala na neco jineho, ne? Muzi take mohou delat ucitele, lec zrejme nechteji. Presto to vetsine naroda vadi a dost reditelu skol provadi takovou tichou pozitivni diskriminaci, kdy da ze dvou stejnych kandidatu radeji prednost tomu muzskemu, jenom aby se ten počet vyrovnal.
enderv 17.1.2006 14:52

Re: Ja jsem se ale

V tom s Vama souhlasim - kdyz tam chlapi nechcteji, tak tam nechteji, a proc by do toho narod mel kecat (dokud nekdo nedokaze ze tam chlapi proste musi byt... ). Pozitivni diskriminace libovolneho razeni je svinstvo. Idealni by bylo kdyby na CVcku nemuselo byt jmeno, vek, pohlavi apod... Tusim NY filharmonie (nebo ze by to byla Bostonska?) zavedla plentu pred kandidatem na clena pri prakticke zkousce, coz docela zvysilo pocet zen apod. Takze diskriminace rozhodne existuje, ale zavedenim opacne a stejne velke diskriminace se (na rozdil od fyziky) nevynuluje.
M.A. 17.1.2006 20:56

Re: Ja jsem se ale

Na tohle by se dalo odpovedet, ze proti "maskulinizaci politiky" lze zasahnout zcela legalnimi, ba ustavnimi prostredky - a presto se tak nedeje. Pritom by ani nebylo nutne nekoho diskriminovat, staci vykonat volebni, resp. v pripade potreby i sdruzovaci pravo. Takze prevaha muzu v politice patrne vetsine naroda nevadi - aspon ne natolik, aby proti ni neco delala.
Sch.přírodovědec 17.1.2006 13:48

Rputi, Hovorko, právě jsem došel k zásadnímu objevu.

Zásadní genderový rozdíl mezi ženou a mužem spočívá v tom, že žena myslí vagínou, kdežto muž dílem žaludkem a dílem žaludem. Z tohoto pohledu jde o atypický párový orgán   Právě konkurence oněch dvou funkčně asymetrických center  a nutnost výběru aktuálních priorit nutných k přežití vedla k potřebě dalšího orgánu, mozku, který je příčinou naší nevšední kreativity a nikoli jak je zcela nesprávně uváděno, Freudem zmíněné libido. Právě pravidelný a v porovnání s minulostí méně rizikový způsob života vede k harmonizaci priorit a k uvolnění kapacity mozku, který se stal více než rovnocenným (v některých případech) partnerem prvých dvou.
Ivan 17.1.2006 13:36

Tentokrát propaganda na téma rovnoprávnosti.

Jen zaujatý blábol blábol.
vlasta 17.1.2006 13:55

Re: Tentokrát propaganda na téma rovnoprávnosti.

Ano, jde o příklad dosti primitivní propagandy současného   feminizmu marxistického ražení.
Jde o extrémistickou, výrazně menšinovou ideologii, která v současnosti vyvíjí velmi agresivní činnost a snaží se pronikat do státních struktur.
 
Schovává se argumentačně za fráze o právech žen (podobně, jako se komunisti oháněli dělnickou třídou ), ale o ženy jim ve skutečnosti nejde (viz. např. teze o tom, že ženám má být nabízena práce v dolech, kterou před časem vnucovaly u nás   švédské poradkyně (již nemáme sovětské komunistické poradce- máme švédské feministické poradkyně).
O.K. 17.1.2006 13:58

No to jste trefil!

Paní Varadínková že píše propagandu současného feminismu marxistického ražení! To jí pošlete mailem, a ta se bude smát, až zmodrá ještě víc!
Šedovous 17.1.2006 16:57

Re: No to jste trefil!

To ještě jde zmodrat ještě víc  !?
vlasta 17.1.2006 13:21

A, feministky touží po korytech.

Nikdo dnes ženám nebrání kandidovat do politické funkce. Naopak jsou zde výrazné tlaky na instalaci žen do funkcí bez ohledu na kvality, na schopnosti.  
 
Však ženy v těchto funkcích nepřesvědčují. Příkladem můžou být žalostné výsledky žen- političek např. za posledních 15 let po revoluci. Která z těch političek a co dokázala vlastně pozitivního.
 
Nebo žalostný stav našeho soudnictví, který doslova volá do nebe, kde ale výraznou převahu mají ženy soudkyně a výsledky jejich působení jsou kolikrát doslova ne hrozné, ale ve svých důsledcích přímo hrůzné.
Optimista 17.1.2006 15:44

Re: A, feministky touží po korytech.

Tato slova tesat do kamene a citovaným takto omlátit o hlavy (s co největší silou).
PPP 17.1.2006 13:21

divné

Israel si dobře zaválčila za Goldy Meirové, konfflikt Indie s Čínou vypuknul za Indíry Ghandiové, Velká Britanie si po dlouhém míru zaválčila o Falklandy za Margaret Tatcherové ......
ok 17.1.2006 13:09

clanek je uplne mimo

Moje zkusenost: zeny nemaji smysl pro tymovou praci, tam, kde se chlapi mezi sebou dohodnou, rozdeli si praci a spolupracuji, tam zeny nesmyslne souperi, pomlouvaji, "podtrhuji nohy". Zena v extremni situaci snaze podlehne hysterii a jedna pak iracionalne. Napriklad doktor Rath se chova jako typicka zena na manazerske pozici (likvidace nadprumernych konkurentu, osobni msta tam, kde se jedna pouze o profesni spor atd.). Doktor Rath je typicka zena.
Problem, ktery autorka popisuje, by se vyresil tehdy, kdyby na vedoucich postech byli nadprumerni, inteligentni, predvidavi lide obou pohlavi. Autorka popisuje chovani prumernych magoru na pozicich, na ktere nemaji - to je pricinou problemu.
Mysch 17.1.2006 13:11

a uz jste od te pani

cet nekdy neco, co by bylo in?
Vilík 17.1.2006 13:46

Re: a uz jste od te pani

Od té paní ano... 
Mysch 17.1.2006 14:57

to jste ucite

cet i maovy verse.
Tonda 17.1.2006 12:39

nadsamice

A taky by bylo více pletichaření, zákulisních jednání a vůbec nepřímosti. uži jsou často hrubí ale přeci jenom více přímí než ženy. Pracovní kolektivy s převahou žen nám dosvědčují, že to vůbec není ráj na zemi, ale je zde horší klima než u kolektivů s převahou mužů.
O.K. 17.1.2006 12:52

Re: nadsamice

Tři roky jsem teď pracovala v kolektivu s převahou žen. Žádné pletichaření nebo špatné klima se nekonalo. Každá nejsme jako Škopková s Konopníkovou, Tondo.
ok 17.1.2006 13:10

Re: Re: nadsamice

Tak to byl opravdu vyjimecny kolektiv zen :o)
O.K. 17.1.2006 13:33

Re: nadsamice

Proč myslíte, že výjimečný? Že se tak hloupě žensky ptám, máte na to nějaká tvrdá data? Nebo jenom tak plácáte co jedna paní povídala a iracionálně zveličujete nějakou svoji špatnou zkušenost?