24.4.2024 | Svátek má Jiří


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Evropan (original) 19.12.2005 10:02

Re: Jen souvislosti Vás-pokud vnímáte- dovedou k cíli. A nefandím monopolu a jeho cenám.

Ctene  k. civilizace konci tak jako tak aspon se to tu trosku procisti.
jura-p 19.12.2005 10:01

Re: Re: Obnovitelné zdroje mají smysl.

Pavle, poučím tě. I z blízkého lesa se dá dřevo nakoupit. Nejsou jen dvě kategorie lidí. Majitelé lesa a komunisti. Společnost je diferencovanější a propletenější. A bacha, někteří komunisti mohou, ale nemusí vlastnit i les. A když se domluvíš s hajným, tak většínou ti určí, které soušky smíš zpracovat a vyjde to docela levně, i s pronajatým odvozem.
Evropan (original) 19.12.2005 10:00

Re: Re: doporučuji P.T. čtenářstvu

Jasne dejte to k soudu, urcite se Vam ulevi. Kdykoliv tohle ctu, mam chut na just ty zelene volit
Bubik 19.12.2005 9:58

Re: anketa: Podle ekologistky Kuchtové je závada na čerpadlu důkazem, že kolaudace Temelína byla předčasná.

no, jestli to nebude tím, že mgr Kuchtová je původně učitelka mateřské školky.....
k., 19.12.2005 9:50

Jen souvislosti Vás-pokud vnímáte- dovedou k cíli. A nefandím monopolu a jeho cenám.

Opravdu se nedá lézt zpět na stromy, ale pokud se budou podobné Kuchtové a zelení snažit, ocitneme se nejen tam. Uvědomte si, že naše technologicky zaměřená společnost je zranitelné pouhým vypnutím elektřiny. Nepůjde nic, počítačové sítě, telefony,čerpadla (na benzínce taky),kleknou nemocnice, domácnosti, zásobování, nebudou potraviny, nefungují mrazáky, civilizace končí a to nemluvím o velmi dravé ekonomice třeba Číny, která nás ráda "zachrání" a bude zásobovat, jen takový úpis vlastní krví tady, křížek stačí.... Pokud mi někdo navrhne a dodá slušný MEG, nebo cokoli fungujícího, velmi rád dám vale ČEZu, ale doposud jsou to jen řeči a fotovoltaika s větrem to nespasí. Vodní 2% jsou tak pro nemocnice a ještě jen některé,pokud se zhroutí systém, tak klekne i policie a následky v podobě rabujících obyvatel...kdo to umí nejlíp, ten vyhraje..na chvíli. Takže zeleným zdar, ať sami na sobě zkouší a pokud uspějí a budou mít vhodnou a životaschopnou techniku, třeba vytaženou z utajených archivů, tak klidně , připojím se, ale do té doby není jiná alternativa(Atom).Krásný den.
janoryna 19.12.2005 9:47

Re: anketa: míchání technologií

to jako myslíte, že když auto tatra má elktriku od německé firmy Bosch, že to nemůže fungovat nebo auto škoda pneumatiky Michelin. to je také míchání východní a západní technologie o čínských počítačích v německu nemluvě.
Ivan Brezina 19.12.2005 9:23

Re: doporučuji P.T. čtenářstvu

Honzaku, ja navic doporucuji podivat se do obchodniho rejstriku (www.justice.cz) a zjistit tak, ze Pavek je spolecnikem firmy Resec, ktera Jindrichovicim pomahala ty vetrniky stavet. Ergo: jako starosta Jindrichovic Pavek sehnal na vetrniky statni dotaci, jako spolecnik Resecu zrejma cast te statni dotace sikovne prelil do vlastni kapsy. Kdyz jsem po nem v souladu se zakonem 106 o svobodnem pristupu k informacim jako po starostovi chtel, aby mi poskytl udaje o vsech nakladovych polozkach vetrniku a zvlaste pak mi sdelil, kolik dostal Resec, poslal mne do haje. Ergo zjevne neco taji:-)) Protoze obec Jindrichovice pri zachazeni se statni dotaci porusuje zakon 106, dam to k soudu a NKU a uvidime. Myslim, ze to bdue zajimave prekvapeni:-)). Ale tak je to vzdycky - jak zpiva Honza Nedved: "Pres vsechna slova co z nich jdou hrabou pro kulicku svou, jen pro tu svou..."
zlý kukuč 19.12.2005 8:59

O hlouposti Zelených snad ani nemá smysl psát

slovo "ropný zlom" jsem od nich ještě neslyšel na jejich českých stránkách ho téměř nenajdete. Přitom peak oil je to, co u mne vyvolává obavy - velmi reálné a velmi blízké. Od Zelených či Greenpeace ani slovo, jenom magické zaklínadlo OZE, OZE, OZE, OZE, OZE, OZE, OZE, OZE, OZE, OZE, OZE, OZE, OZE, OZE, OZE, OZE, OZE, které zřejmě roztočí vrtule větrných elektráren.
VašekR 19.12.2005 8:46

Re: Kuchtová je prostě kuchtová,

Momentálně bych asi proti tomu sloučení nebyl. Pokud jste si nevšimli, tak zrovna v minulých dnech pěkně nakopal německý parlament zelené ekologické fundamentalisty do zadele. Schválil totiž právo veta pro obce v oblasti Bavorského lesa. Takže rozšiřovat bezzásahové zóny, ve kterých dovolíme kůrovci sežrat vše co si zamane, nelze bez 100% souhlasu těch, kterých se to konkrétně dotýká. O tom se ale od Kuchet a spol. nedozvíte. 
AGO 19.12.2005 8:37

Re: Vedení nepřetrhal vítr, ale padající stromy.

Pro upřesnění :
Kmenové vedení 22kV je napájeno ze dvou stran(rozvoken) jakékoliv odbočky pouze z jedné!
Ochranné pásmo vedení 22 kV je pouhých 7m od krajního vodiče.Pokud vyběhne z lesa statný 30 metrový smrk a "zatluče" vám betonový sloup do země smiřte se s tím že budete několik dnů potmě.
Nízké napětí nemá ochrané pásmo,a pokud to nedovolí ořezat majitel je nemožné ořezat.
Různé spolky Duha,Sojka Bratři a Sestry přírody jsou pouzezástěrkou pro ekoteroristy.
Václav 19.12.2005 8:13

Re: Šumaváku, možná se poučíme a u těch druhých dvou reaktorů budou čtyři osvědčené turbíny.

Hmm, osvědčené turbíny. A můžete nám prozradit které? V Dukovanech jsou párově 220tky. Ty by pro jeden blok Temelína nestačily ani čtyři.
Jan Hájek 19.12.2005 8:08

Re: Je stejne neuveritelne jak muze sada relativne inteligentnich lidi vytvorit stranu absolutni blbosti...

Husité také začínali komunistickou společností a skončili jako námezdní žoldáci.
Andy 19.12.2005 8:06

Re: Kuchtovou napojit na větrník a fotovoltaiku za snesitelných 200 000 a nechat rok splácet..

docela jo, Káčko. Možná větší. Kuchtová je neobjektivní fanatička, ale co je člověk, který věří ČEZu, že když nebude všechno přesně podle jeho, tak se vrátíme do pravěku a budeme svítit loučemi ?
K., 19.12.2005 8:01

Kuchtovou napojit na větrník a fotovoltaiku za snesitelných 200 000 a nechat rok splácet..

A po roce, pokud vůbec někdo z té rodiny přežije, nebude v blázinci, protože 90% času bez elektriky, čerpadla topení, telefonu, pračky(která se nedá se svými 2,5kW vůbec pustit, o sporáku, fenu, vysavači atd. ani nemluvě-1m fotovoltaiky = 1500 euro a pouhých 100 W= 25 m jen pro pračku a v pravé poledne můžu-když svítí sluníčko- prát.....atd.) a dalších zážitků, kterých nesmí být ušetřena(!), tak TO se prostě přežít nedá. Jí podobní zelení kreténi by to měli mít za povinnost. Kdykoli se kdokoli k této straně přihlásí, bude odstřižen, odpojen a ponechán svému přesvědčení. JO, JSEM KRUŤAS. Ale nejsem takový idiot, jako oni,nebo jo ???
Andy 19.12.2005 7:00

Na Zelený kašlu,

 ale každý, kdo ví, jak prosadit, aby se neprolamovaly územní ekologické  limity těžby uhlí , a je ochoten pro to něco udělat, je mi sympatický.
 
AT jsou OK. Šílenec, který má v úmyslu likvidovat krajinu nějakými doly, v naší mrňavé zemi, ten nechť je KO.
Pavel 19.12.2005 6:40

Re: Obnovitelné zdroje mají smysl.

Za předpokladu, že ten les je tvůj, jinak jsi kradnoucí komunista.
honzak 19.12.2005 6:38

doporučuji P.T. čtenářstvu

navštívit www.jindrichovice.cz a prostudovat vazby pana Pánka na společnost ENERCON, která sídlí v "ekologickém vzdělávacím centru" a jejímž činovníkem je pan Pánek. Obnovitelné zdroje jsou hlavně generátory peněz a povězme si upřímně, s obrovskou účinností pro příjemce. Ostatně 7% využití v listopadu ukazuje, že výroba elektřiny je až v terciální rovině.
Spolehlivost, dostupnost a opravitelnost komponent JETE je jistě zakotvena v technických podmínkách. Nedosahuje-li elektrárna dohodnutých parametrů, je to chyba a je nutné ji řešit na ODBORNÉ úrovni. Tou ovšem obě Ječící Megery nedisponují a proto se uchylují k podpásovým akcím, ve kterých je pilně podporuje Jihočeská redakce ČT.
Pro ty, kteří po ránu dlouho nabírají provozní otáčky připomínám, že veškerou ekologistickou šaškárnu platíme my, daňoví poplatníci. A zelené kreatury se nám jen smějou.
R 19.12.2005 6:16

Vedení nepřetrhal vítr, ale padající stromy.

Ten poslední výpadek na Valašsku  je spíše o tom, že ČEZ už hezkých pár let šetří a neprořezává větve a stromy, co by mohly spadnout a přetrhat vedení.  A obecně na výpadky nemusí být ani zelení. Někde jsem četl, že vysoké napětí u nás je z komunistických dob  vždy jištěno neboli zdvojeno dvakrát až třikrát, což třeba na západě v takové míře není. Takové jištěni znamená vždy vyšší náklady, takže stačí, když rozvodné společnosti budou šetřit na zálohách a výpadky přijdou i bez zelených. Akorát  kdyby se zelení dostali k moci, ten proces se zrychlí z desetiletí na roky.
zalozak 19.12.2005 3:45

Je stejne neuveritelne jak muze sada relativne inteligentnich lidi vytvorit stranu absolutni blbosti...

Pokud se budoucnosti nasi potomci doziji a jednou zmoudri alespon castecne tak z nas budou muset mit snad pouze srandu... protoze nad tuposti strany zelenych fasistu a vsech jejich klonu v otazkach energetiky se opravdu lze jiz jen smat nebo plakat. Pripadne oboji...
 
Energie je hnaci silou jakehokoliv pokroku ve spolecnosti. TO je fakt. Muzeme se bavit (a pravem) o tom kolik se ji plytva, jak efektivni jsou zpuzoby jejiho vyuziti a co se v te oblasti da zlepsit. Ale i pri maximalni efektivite se nic nezmeni na tom ze spotreba enerie poroste, stejne tak se nezmeni nic na tom ze soucasne ziskavani energie spalovanim substanci s omezenou zasobou je prisernym mrnanim.   Kdyby se podarilo eliminovat spotrebu uhli a ropy z procesu kde se spaluje a mohly se obe suroviny vyuzivat pouze pro dalso konverze (jako zdroje latek) prakticky bychom hrozici krizi posunyly od par set mozna i vice let.  Nahradou za ne prirozene nemuze byt ani par vetrniku (i kdyby staly na kazdem sloupu),  ale jen a jedine jaderna energie. Toto neni otazkou osobnich preferenci ale prostych faktu....
 
Nejsmutnejsi na tom je ze zdroje jsou jiz znamy a mohli by byt plne  vyuzivany a zejmena investovano do zlepseni jejich vyuziti a celkove bezpecnosti. Ano mohli, nebyt zajmu jedne casti prumyslove loby ale take podplacenych kratkozrakych loutek v rukach svych sponzoru a s nimi sprazenych idiotu kteri se huste soustreduji v tazkvanych zelenych stranach.  Osobne verim ze cam bude strana zelenych a jeji klony oznaceny za nejvetsi skudce lidstva - coz bude smutnou tecko za tim ze to kdysi byli ohrome uzitecna hnuti.     Ono je to prirozene logicke neb zatimco puvodni zelene tvorili ti kterym slo o vec, dnes je tvori ti ktery jde o ne same.
 
jura-p 19.12.2005 2:19

Re: Těch závad na pumpách a čerpadlech už bylo opravdu hafo !

No mě je to jedno. Já netrvám na žádném novátorském hybridu, co tam už máme. Ale škoda místa. Jedno se socialismu nedá upřít, a to je plošná velkorysost. A taky ty mezisklady, co se plánovaly na skladování každého šroubku a co nebylo třeba postavit a ta odfenolovávací čistírna, co tam taky není, protože už dlouho neplují řekou fenolové louhy ani zbytky celulozy. Vždyť tam si staví to druhé chlazení jako rybníčky s vodotrysky, ač jinde to cpou pro úsporu místa do věží. Tam se klidně vejde finská elektrárnička. Jedinou limitující veličinou je průtok Vltavy.
Šumavák 19.12.2005 1:56

Těch závad na pumpách a čerpadlech už bylo opravdu hafo !

A s těmi dalšími blůky si myslím, že to bude všechno jinak a daleko jednodušší.Ti Finové letos zahájili stavbu a tvrdí, že 2009 bude vyrábět proud. To není žádných 20 let výstavby, ale kompl. dodávka elektrárny "na klíč". S 1600MW výkonu.Nevidím zatím sebemenší důvod, proč by se tato el. nemohla postavit i v Temelíně.A další krok a rána Kuchtové &co. jsou ruské jaderné ponorky.Ten závod, co je vyráběl, ohlásil, že má prototyp ( a objednávky)na plouvoucí elektrárnu, kde reaktory mají zmáknuté a místo sil s raketami a torpédy přidali generátor... připlout to může skoro kamkoliv (snad kromě Lipna), chladící vody to má taky dost... natáhnou kabel a elektrika jde.Když dojde palivo, připluje čerstvá a ta vybitá šupajdí domů do doků. To se Kuchtové nebude líbit...
jura-p 19.12.2005 1:35

Jo a taky chci v Jižních Čechách

Aby se v Temelíně mimo těch nedostavěných dvou bloků taky postavila vodíkárna (čtěte Sch.) a tam se do těch kovem vyplněných nádržek pěchovaly ty protony a v tom kovu si poletovaly elektrony, co když se vypustí, tak dohromady dají ten vodík, co budeme pálit v těch příštích autech, jenom co to PeS domyslí a dozkouší do nějaké levnější podoby.
Nika 19.12.2005 1:29

aby NP nepatřil nikomu

Nojo, ale psali, jako kdyby už to sloučení bylo rozhodnuté. Uvidíme...
jura-p 19.12.2005 1:26

Šumaváku, možná se poučíme a u těch druhých dvou reaktorů budou čtyři osvědčené turbíny.

Jak je to s tím čerpadlem nevím, ale nejvíc trápení je s těma obludama dlouhýma.
Nika 19.12.2005 1:25

Re: Re: Kuchtová je prostě kuchtová,

Dík za odpověď, i když mě moc neuklidnila...:-)) Mi trochu spadla čelist, když jsem si to přečetla, a moc si neumím představit, jak to má asi fungovat.
jura-p 19.12.2005 1:24

Jo Niko, a když na mě mluví německy a ne Bavorsky, tak mě připadají stejní jako Češi.

Takže možná, že bysme s nima toho brouka omezili dřív. Já tam chci kulturní krajinu, kde jsou stromy zelený a může se chodit po lese. Možná by se to nejlépe podařilo tak, že aby NP nepatřil nikomu, tak by se třeba mohl zrušit. Nebezpečí jak holin, tak spojení NP na obou stranách hranic by bylo zažehnáno.
jura-p 19.12.2005 1:18

Re: Kuchtová je prostě kuchtová,

Niko, my nevíme, co si máme myslet. My do toho lesa nesmíme. My chodíme jen po vyhrazených cestách a tam už Bavoři jsou.
Kony 19.12.2005 1:17

Nácvik na vládu Strany zelených

Zelení jsou ve své naprosté většině pomatenci, nebezpeční i sami sobě. Ve své naduté hlouposti nemají schopnost úvahy a jelikož se mermomocí chtějí prosadit, tak jsou schopni zničit vše, co je přesahuje a čemu nerozumí a tak si vytváří svůj vlastní omezený svět. Jsou nebezpeční jako islám. Podobný fanatismus, podobné prostředky. Jen jim dát možnost.
Nika 19.12.2005 1:08

Kuchtová je prostě kuchtová,

ale co Jihočeši říkáte na předání Šumavy Bavorům ? Prý má být NP Šumava sloučena s parkem Bavorský les?
Šumavák 19.12.2005 0:55

anketa: Podle ekologistky Kuchtové je závada na čerpadlu důkazem, že kolaudace Temelína byla předčasná.

Chybí mi v té anketě otázka: Myslíte si o paní Kuchtové to co já? Napsat co si myslím, by mohlo být žalovatelné ale myslet si můžu co chci. Takže si to myslím!******A druhá věc, hodná vyhodnocení odborníky: není těch závad na těch pumpách už trochu moc? To má být kvalitní německý výrobek od švýcarské firmy??****Neměli nakonec oni ti ekoteroristi pravdu, když říkali, že se ruská technologie nemá míchat se západní, protože na rozdíl od nás již měli třeba o těch pumpách svoje poznatky?****