23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jura Jurax 19.12.2005 11:42

Re: autor ma mylne informace

No jo, ono jsou to politikové, takže musí opatrně - v blahobytných Němcích je hodně hlupců ekologistickými fanatiky a zelenými mužíčky zblblých, ale voliči to furt jsou (dokud je neprohlásí za nesvéprávné, ale to je nadlouho) , a taky půl koalice je SPD, co se k těm zeleným fanatikům buď z blbosti nebo za peníze jaksi přidala, takže to nejde tak hned lámat.
 
Tady je aspoň zřejmé, že politik pro udržení se u koryta je schopen prosazovat i věci perspektivně sebevražedné - u nás i v Němcích. Třeba odstupovani od jaderné energetiky a podporu obnovitelných zdroju za cizí peníze - tedy peníze poplatníků. A že se spřáhne i s čertem, aby o to koryto nepřišel či je získal. V Němcích mají zelené mužíčky, my zase lidi zvláštního ražení - komunisty; a jak se jim Paroubek lísá!
Jura Jurax 19.12.2005 11:29

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: doporučuji P.T. čtenářstvu

Nejdůležitější je láska - voni srandisto, myslíte-li to vážně, pak buď jsou hodně zavíděníhodně naivně mlád a nezkušen nebo z odpuštěním trošku do senilna hodně stár. Lásky se nenažerete, nenapijete a aniž vás nezahřeje (tedy dlouhodobě) při -10 Celsia venkovní teploty.
Nemyslíte-li to vážně, pak frivolně vtipkujete a utíkáte z otázky
Sch.glosátor 19.12.2005 11:29

Děsivá vize Neffovy Tmy se může stát realitou.

V zimě stačí několik promyšlených útoků na energetickou síť a přijde chaos se statisíci mrtvých. Bez elektřiny nefunguje nic, většinou ani plynové topení. Calá města zůstanou bez elektřiny, tepla, vody, dopravy.  Bude ochromena činnost policie. Rabující gangy a loupeživé výpravy na venkov....
Dokud jsme topili koksem, měli jsme zásobu na celou zimu. Systém fungoval na samotíž, bez čerpadla. Hromada koksu na dvoře a pár pytlů brambor ve sklepě představovalo jistotu. Po přechodu na plyn jsme se stali závislími na jeho soustavné dodávce,  kotel ani bez elektřiny nefunguje. Nakumulovaná zásoba tepla je v hodinách.  Dříve jsme se bez plynulé dodávky elektřiny mohli obejít více dní. Dnes jenom několik hodin. Obyvatelstvo v městských aglomeracích je nesmírně zranitelné. V tom směru život na venkově je větší jistotou. Pokud budete schopni se ubránit. Závislost na dodávce energie z druhého konce kontinentu je nebezpečná. Je nezbytné zajistit základní energetickou nezávislost jednotlivých  regionů o přiměřené velikosti. Nezávislost České republiky považuji za zásadní  a jinak než jadernou energetikou ji zajistit nelze. Potřebujeme více  jaderných elektráren a to i menších a méně zranitelnou přenosovou soustavu. Jaderná technologie je bezpečná. Nebezpeční jsou jen někteří lidé.
Ivan Brezina 19.12.2005 11:27

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: doporučuji P.T. čtenářstvu

Tak to se ve vsem shodneme. Taky si myslim ze jedinym resenim je ITER (a do doby, nez bude dodelany, jadro). Jsme tedy oba zastanci technologie. V cem je problem?:-))
Jura Jurax 19.12.2005 11:19

Re: Jen souvislosti Vás-pokud vnímáte- dovedou k cíli. A nefandím monopolu a jeho cenám.

Realizace byť jen některých nápadů zelených šílenců by mohla být námětem na pěkně hutný katastrofický horor, proti němuž by Neffova Tma 2.0 byla textem vhodným pro mateřské školky.
A po zhroucení civilizace bychom žili vpravdě ekologicky; těch pár otevřených čoudících ohnišť by skleníkvým efektem vskutku nehrozilo. Kdo umí lít bronz (a najít patřičné rudy), vykovat z kovového šrotu rádlo nebo aspoň zrobit kamenný sekeromlat?
Evropan (original) 19.12.2005 11:19

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: doporučuji P.T. čtenářstvu

Ja proti tomu urcite bojovat nebudu, jedine co mohu udelat je, zmenit sam sebe  a o to se skromne pokousim
 
A co je to nejdulezitejsi, rekl bych ze laska, ale to uz reklo peknejch par lidi prede mnou
Důsledek: 19.12.2005 11:17

Re: autor ma mylne informace-bude podstatně dražší elektřina!

Německá nezodpovědnost a pocit, že to "nějak dopadne a dovezeme" bude mít za následek, že cena energií poroste a zatímco oni mají platy EU, naše platy na to nebudou stačit! Budeme vyrábět, dodávat, prodávat a sami mrznout a bez elektřiny. tomu se říká zodpovědná energetická politika německé vlády....no paráda..ale obrovská nezodpovědnost !!!
Kolt 19.12.2005 11:13

Re: Re: Optimisté (a zelení) jsou lidé, kteří pouze nemají dostatek informací-chtělo by se dodat..

To, ze verejne mineni prostrednictvim ruznych ochranarskych organizaci ma obrovskou zasluhu na tom, ze se dneska k prirode chovame pomerne rozumne nikdo nepopira. Problem je v tom, ze v poslednich dvaceti letech se to zacalo otacet a tyto organizace uz dneska delaji vice skody nez uzitku (a odmitani jaderne energie a dokonce prskani proti vyzkumu jaderne fuze je priklad za vsechny). Odbory uz taky nejsou to co byly kdysi, kdyz pozadovaly osmihodinovou prac. dobu, zdravotni a pojisteni a socialni zabezpeceni obecne.
Jura Jurax 19.12.2005 11:09

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: doporučuji P.T. čtenářstvu

Jojo, originelní Evropane, jen technokracie a technologie je schopna tento svět zachránit. Jinak se těch 6,5 miliardy človíčků vyvraždí jen pro kus žvance a lok jakžtakž pitedlné vody. Můžete proti tomu brojit, můžete s tím nesouhlasit, můžete proti tomu dokonce bojovat - ale to je vše, co můžete. Taky ještě můžete naslouchat planým řečem pfilozófů.
Ostatně - jak již předeslal pan Březina - i ty větrníky jsou technologie, navíc pěkně předražená a kromě penězotoku do kapes svých výrobců a provozovatelů, umožněného ovšem standardní pronikavou blbostí našich zákonodárců, ku hovnu jsoucí. Zejména energeticky.
A že jsem tak smělý - cože je tou nejdůležitější složkou?
Evropan (original) 19.12.2005 11:09

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: doporučuji P.T. čtenářstvu

No nevim, tady byste si toho asi moc nevzal, nejcenejsi co mam jsou moji psi a ti by s Vami urcite nesli
Evropan (original) 19.12.2005 11:07

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: doporučuji P.T. čtenářstvu

Vetrniky ? Ty urcite ne, take mam technicke vzdelani.Nas zachrani jen dobrovolna skromnost a jaderna energetika na bazi ITER. Kdyby lidstvo dalo jen zlomek toho co investuje do zabijeni sebe samych do vyvoje, mohly byt tyhle plky zcela bezpredmetne.
Evropan (original) 19.12.2005 11:01

Re: Optimisté (a zelení) jsou lidé, kteří pouze nemají dostatek informací-chtělo by se dodat..

Ja opravdu nejsem  napriklad proti jadru, ale co me zneklidnuje je lidska chamtivost a vsadim botky (pekne, goretexove), ze nebyt zelenych a vubec aktivistu, tak se atombordel sype do more a zradlo bude plny PCB a DDT a nikdo si s tim nebude lamat kebuli. Hlavne , ze budeme pokrokovi v technologiich.
Kolt 19.12.2005 11:00

Re: Nejde přeci o limity, ale stabilitu soukromého vlastnictví

Nekomentuji vyvlastnovani za ucelem tezby uhli, ale dopravni a liniove stavby se v zemi jako je CR nedaji stavet bez jiste miry vyvlastnovani. V CR proste nedaji - moznosti alternativnich tras byvaji velmi omezene a vzdy se najde nekdo, kdo je proti stavbe jako takove a neproda to za zadne penize. Jde o to, aby se vyvlastnovani pouzivalo co nejmene a pouze v pripadech, ze majitel odmita nekolikanasobek nejlepsi ceny sveho pozemku. Uplne prestat na 200-300 let vyvlastnovat je pouze cesta jak velmi zaostat.
K., 19.12.2005 10:56

Až to všechno spálíte, tak co pak?Než naroste a uschne, to se načekáte.

Jsou jen omezené zásoby paliv.Zásoby uranu jsou oproti tomu mnohem větší a dávají perspektivu ekologického světa.Problém je černobílé chápání ekologů. Spíš ONI kradou lidstvu budoucnost a to hlavně nezodpovědným přístupem. Je jednoduché říct A, ale zamlčet B, C, D už není zodpovědnost, to je hazard s budoucností. Oni za to platit nebudou, odnese to zbytek . Jak pohodlné a s "čistým svědomím" , že ???
Jura Jurax 19.12.2005 10:54

Re: Nácvik na vládu Strany zelených

Souhlas.
Kolt 19.12.2005 10:54

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: doporučuji P.T. čtenářstvu

A prave pro ten pripad, ze jsou vam verejne penize (tedy i vase) ukradene, jsem se ptal na vasi adresu a kdy nebudete doma. Doufajic, ze zastavate konzistentni nazor i u ostatnich svych penez.
Stredocech 19.12.2005 10:54

Re: Obnovitelné zdroje mají smysl.

Sám dobře víte, že dřevo, které u nás naroste by stačilo vytopit je část domácností, zejména když chceme něco nechat pro stavebníky, výrobu nábytku a papírny. Pochopitelně, hajnému např. to, co dostane jako deputát stačí.
A jaká je účinnost těch krbových kamen, myslím v procentech, docela mě to zajímá.
 
Ivan Brezina 19.12.2005 10:52

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: doporučuji P.T. čtenářstvu

To je divny - z vasi argumentace se mi zda, ze myslite, ze nas zachrani vetrniky. A vetrniky nejsou technologie?:-))
Jura Jurax 19.12.2005 10:52

Re: Obnovitelné zdroje mají smysl.

Jojo, ale hodně lokální - tak akorát na chalupu, zálohované ovšem ještě něčím jiným. A buď musíte mít hodně času (vy račte být senátor, není-liž pravda), nebo cálovat ve tvrdejch. A pak už to dřevo moc výhodné není. Navíc krbová kamna moderní konstrukce taky čoudí, nedokonale spalují a ke smogu přispívají. A kupodivu ne docela všude jsou příhodné hvozdy ...
Evropan (original) 19.12.2005 10:49

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: doporučuji P.T. čtenářstvu

Drahy Kolte, me jsou ty penize naprosto ukradene, stejne jako, a to prosim neberte osobne, cely  tento stat s jeho P.T. obyvatelstvem. Platim za to, ze tu momentalne bydlim a hotovo.
TA KUCHTOVÁ 19.12.2005 10:49

Re: Re: Učitel to je povolání, učitelka to je diagnóza...

V tomto případě velmi trefné,uznejte.Navíc učitelka MŠ....bez komentáře (k technickým znalostem a přístupu k informacím a komunikaci, tohle se prostě komentovat NEDÁ !!! )
Radek Novák 19.12.2005 10:43

Nejde přeci o limity, ale stabilitu soukromého vlastnictví

Zastávám názor, že má-li ČR opravdu prosperovat, mělo by se nejméně na 200 - 300 minimálně přestav se všemi formami nuceného vyvlastňování, včetně vyvlastňování v tzv. veřejném zájmu. Jak velká musí být "veřejnost", aby mohla prosadit své zájmy? Nebo si skutečně autor myslí, že soukromý zájem 4000 horníků a jedné uhelné /energetické/ společnosti je skutečně zájmem veřejným? Chce autor tvrdit, že energetika ČR stojí a padá s jedním uhelným dolem, takže je proto nutbé vystěhovat a zbourat Horní Jiřetín, obec kde je dost kulturních památek. Kde zůstal veřejný zájem obyvatel Horního Jiřetína a sousední obce? V minulám století se tady neustále vyvlastňovalo: při vzniku ČSR, na konci II.sv.v., po únoru 1948, a v poslední době Libkovice. Na energie nikdo nemá přirozené právo - to je absurdní "právismus" podle komunistického vzoru "každému podle jeho potřeb".
Bedzyk 19.12.2005 10:42

Re: O hlouposti Zelených snad ani nemá smysl psát

Ta jedna řádka skládající se skoro celá z OZE dává zajímavý efekt při čtení.
To byl úmysl?
Nebo jen začínám šilhat?
Kolt 19.12.2005 10:41

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: doporučuji P.T. čtenářstvu

Kazde soukrome penize jsou od nekoho. I soukrome penize mistniho pekare, za ktere chodi do bordelu, jsou puvodne moje penize. Me je srdecne jedno co si mysli o technologiich pan Brezina a co si o nich myslite vy. Pripada mi ale silene, kdyz nekdo mava rukou nad plytvanim verejnych penez nas vsech a porovnava to utracenim penez, ktere si soukromy subjekt sam vydelal.
Petr Vocas 19.12.2005 10:39

autor ma mylne informace

Autor se proste myli. Vlada Angely Merkelove nic opatrne nepripousti, nybrz v koalicni smlouve vyslovne potvrdila, ze bude pokracovat v odstupovani od jaderne energetiky, ktere schvalila minula koalice SPD a Zelenych. Mimochodem je to dukaz, ze odstoupeni od jadra neni soukrome hobby zelenych. Rovnez je omyl, ze bude menit podporu obnovitelnych zdroju zavedenou minulou koalici. Nebude. Take to je napsano v koalicni smlouve.
Evropan (original) 19.12.2005 10:34

Re: Re: Re: Re: Re: Re: doporučuji P.T. čtenářstvu

a japa jste prisel na ty soukrome penize, to jsou penize predevsim z reklam a ty propaguji zase jen vyrobky, ktere kupujeme, to je fakt dost sporne  Ale dobre, at to pan Brezina da k soudu a  soud dotycneho starostu odsoudi, pak reknu  OK. Jenze problem je v tom, ze pan Brezina je rigidni technokrat a mysli si, ze jen technokracie je schopna tento svet zachranit.
Ja IMHO tvrdim, ze technologie jsou vyznamnou slozkou, ale ne nejdulezitejsi.
Kolt 19.12.2005 10:27

Re: Re: Re: Re: Re: doporučuji P.T. čtenářstvu

:-)))) Kdyz komercni televize rozdavaji sve soukrome penize svalovcum, tak coby se nejaky starosta nemohl prizivit z penez nas vsech. Chapu vas spravne? A co kdyz vam vlezu do bytu a neco tam ukradnu - nikoliv ale neprimerene moc - taky se o to nebudete vyznamne starat? Pak mi prosim sdelte adresu a cas kdy u vas neni nikdo doma. Dekuji.
k., 19.12.2005 10:20

Optimisté (a zelení) jsou lidé, kteří pouze nemají dostatek informací-chtělo by se dodat..

No, uvidíme,geologická aktivita roste,postupně si otravujeme nejen vodu a moře (pomalu bez ryb), ale hlavně vzduch, zbývá toho dost málo, co se dá ještě zničit.300 milionů lidí je hranice, kdy příroda zvládne "přirozenou obnovu". Je nás dvacetdvakrát víc, takže musíme vymyslet nezraňující technologie, ale bez atomu to nepůjde a jihočeské macechy a brčálníci žádná řešení nenabízejí, pouze protestují, je to jednoduché a nemusí myslet. Mysleme a tvořme, ať má lidstvo jako druh šanci, dokážeme přece i provozovat hudbu, malovat, být citlivými a ne jen být vrahy (třeba i přírody). Přimlouval bych se za to, dát lidstvu šanci a začít třeba selekcí (byť nehumálně prováděnou), která by neperspektivní a příživnické tvory donutila změnit životní styl a chování. To se ale pomocí Big Br. těžko povede, spíš jejich počet vzroste (nebo je to účel, vychovat tupce a tím celou civilizaci nenápadně vymazat...???) !Těch "vykřičníků a otazníků" je k zodpovězení a vyřešení hrozně moc !!
Evropan (original) 19.12.2005 10:15

Re: Re: Re: Re: doporučuji P.T. čtenářstvu

Vazeny pane, moje penize konci v mnohem vetsich a horsich kapsach nez je tohle. Ostatne ja povazuji dane v tomto socialistickem state, kde obyvatelstvo je schopno prisoudit 11M sice sympatickemu, ale ponekud jednodussimu svalovci, zatimco vyznamny vedec musi zebrat o kazdou kacku, za Fantomasovu dan za zivot, cili se o jejich osud nejak vyznamne nestaram.Staci mi jen kdyz jich neni neprimerene moc.
Ivan Brezina 19.12.2005 10:03

Re: Re: Re: doporučuji P.T. čtenářstvu

Proc, mily Evropane? Vam nevadi, ze statni dotace konci v kapsach lidi, kteri se zaklinaji kristalovymi studakami? Ale to by vam vadit melo, protoze jde i o vase penize:-))