25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mámdojemže 20.12.2005 14:39

Analytici neopraví nic a propuštění provozáci už tuplem ne.Pesonální politika slaví úspěch..

Pokud zachováte kancelářské a spolehnete se, že pár let bez údržby ta síť vydrží, tak to zákonitě TAKHLE musí dopadnout.Udělejte si soukromý průzkum, kolik potřebných lidí energetiku opustilo a kolik analytiků bylo přijato. Ti ovšem poruchy odstraňovat neumí. A ředitel této společnost i byť bývalý, bude ministrem, bojim, bojim...konce průs.rů nevidím....
Kamil Řehák 20.12.2005 14:38

Re: Pan Burket je CEZem placeny fanatik obavajici se o sve hluboke korytko

Povazuji k + k za zbabelce, ktery se pod sve vyplody obava podepsat.
pavel 99 20.12.2005 11:38

Re: Autor prispevku je kokot

je pěkně vidět Vaše argumentační ubohost. Vyvrátit sice nedokážete nic, ovšem o to větší máte "jasno". Podobně je tomu i u Vašich "souvěrců". I zde se pokoušeli psát své propagační články - ovšem narazili (pro ně překvapivě) na faktickou oponenturu, která věcně vysvětlovala nesmysly, jež v článcích tvrdili. A jelikož nebyli podobně věcně schopni takřka nic obhájit, raději přestali psát. Obdobně tomu bylo i na webu Jihočeských matek - původně tam byly volné komentáře a hned ke každému článku vysvětlení částečných i úplných lží a nesmyslů z článku - pročež byly komentáře zrušeny. (Vážně to vypadalo komicky.) Je pravdou, že o VÍŘE se nedá argumentovat.
tygr007 20.12.2005 9:35

Uspory energie z dobrovolneho setreni

nikdy nebudou energeticky vyznamne.
zlý kukuč 20.12.2005 0:18

Re: Autor prispevku je kokot

je-li autor kokot, pat ty jsi p.ča
Šumavák 20.12.2005 0:18

Re: Autor prispevku je kokot.

Hmmm.... takovejch je vás v té SZ víc? God save the ČR !!
Dajaana 20.12.2005 0:07

Autor prispevku je kokot

Autor je bezpochyby idiot. Pevne doufam, ze se SZ do parlamentu dostane. Clanek je demagogicky, ani se nedivim, tady...
IS 19.12.2005 23:20

Re: Re: autor ma mylne informace

Juro, to už snad říkal Lenin, že kapitalista, lačný zisku, dodá i provaz, na kterém ho proletariát oběsí.
Modrý 19.12.2005 22:34

"Zelení " jsou jen pátá kolona rudých a zelených islamistů

 Pro Česko je zásadním řešení energetické soběstačnosti za současného  výrazného snížení poškozování životního prostředí moderní jaderná energetika, v druhé řadě využití zásob hnědého uhlí - efektivními a šetrnými technologie výroby energie (dávno existují už v aplikovatelné  podobě) a možná ještě dotvoření sítě hydroelektráren do uceléného komplexu. Víc zatím nic.
Neskákejte na zástupná hesla "Zelených".
k+k 19.12.2005 22:09

Re: Re: Burkete, Burkete..

Lide si nikdy nebuoud myslet, ze by se nemohli mit jeste lepe. Staci si procist struscne dejiny lidstva. Ale to jeste neznamena, ze tito lide maji pravdu. Stejne tak si lide mysleli, ze Zeme je kulata, ze je stvor kdosi za 7 dni nebo, ze predmet tezsi vzducu se nemuze vznest :-)
Mysch 19.12.2005 22:08

bane,

burkertovi to na rozdil od druheho jmenovaneho mysli.
Mysch 19.12.2005 22:07

umim,

nejen pod zemi, i pod morem!
k+k 19.12.2005 22:07

Pan Burket je CEZem placeny fanatik obavajici se o sve hluboke korytko

Povazuji pan Burketa za spatne pozorovatel, mizerneho analytika a zrucneho manipulatora ve stylu Ivana Breziny. Za svuj tucny zold od firmy CEZ je ochoten zrejme tvrdit jakoukoli hloupost a a skandalizvoat jakehokoli oponenta CEZu.
jogín 19.12.2005 22:04

Nechat uhlí pod hlínou

a postavit další jadernou elektrárnu je asi to nejrozumější. Cena ropy bude jen stoupat, o plynu platí totéž a až bude opravdu zle, bude se uhlí hodit na výrobu benzinu. Vozit infarkty do špitálu bryčkou asi není to pravé ořechové a plachetní sáně jakbysmet.
zlý kukuč 19.12.2005 21:05

Re: Re: 2 cyril Hue

už mám koupený lístek do první řady, chystám se na život v lesích
KARTÁČ 19.12.2005 18:32

NAŠE PRODEJNOST NEZNÁ MEZÍ -

 Přišli jsme o uran,rovněž o černé uhlí a přijdeme zřejmě i o to hnědé....O lesích a zemědělské půdě se jaksi moc nehovoří.Vyvážíme energii ve velkém a sousedé,kteří ji odebírají se smějí pod vousy............Nevyužíváme patřičně ani naší geografické polohy a necháváme si za hubičku znečišťovat životní prostředí.....Máme vepřo-knedlo-zelo a docela hezký  holky-My se zatím máme
Cyril Hue 19.12.2005 18:32

Re: 2 cyril Hue

Pane Kukuc, bohuzel odsouvani akutnich problemu do nevedomi nebo ghetta 'ekoterorismu' jak sme si jiz zde dnes vyshlechli ukazuje jen na ty nejhorsi scenare budouciho vyvoje. Svazaci vecneho rustu a trhu bez privlastku maji bohuzel casto zbrane a jsou celkove manikalni povahy. Prakticke zkusenosti krizoveho managementu rozsahlych prirodnich nebo industrialnich katastrof rikaji, ze asi 10% populace ma mentalni kapacity pochopit nebezpci hrozici katastrofy, zbytek (90%) se nenecha vyrusit od plneho stolu a konci velice tragicky. Rad bych Olduvai Gorge videl jako varovny mezni model, ale lide jsou naprosto nepoucitelni. I kdyby se tak melo stat bude to spektaktularni tiatr pozorovat tuto 'nejvyspelejsi civilizaci' v historii planety padat na dno.
Cyril Hue 19.12.2005 18:20

Re: Re: Burkete, Burkete..

Jojine, bavime se tu o dejich ktere neovlivnime a ktere maji svoji vlastni setrvacnost navzdory nazorum fialovym, zelenym nebo modro ftakovskym. O kandelabrech a terorismu tu zatim hovorite jen vy aneb dalsi ukazka fundamentalismu ekon. rustu.. Doufam, ze Vase sluj bude nahony vzdalene od te moji i kdyz pochybuji, ze s timhle pristup prezijete prvni zimu..
jhm 19.12.2005 18:16

ITER do kazde rodiny

Vsechny ekologicke problemy vyresi iter do kazdeho baraku, do kazde rodiny.
Skoda ze je tak velky.
Cyril Hue 19.12.2005 18:13

Re: Re: Re: Kuchtovou napojit na větrník a fotovoltaiku za snesitelných 200 000 a nechat rok splácet..

Pane Korensky, takhle to provozuji zatim 'v malem' na chate kde si overuji nektere teorie v praxi, zatim uspesne.. Co se tyce jidla ze solaru mam tam od leta takto zavareno tolik ovoce, ze to neni problem. Obcasne slunecne dny se daji vyuzit k peceni chleba do zasoby a priprave nejakeho toho cerstveho masa.. Masivni vetrak (ilegalni je to vice mene samota) a mensi tepelne cerpadlo bude dalsi doplnek systemu - objednam az budou penize pohromade. Solar ohrev vody s termo sifonem (bez pumpy) tam jiz je.. V kazdem pripade jsem nyni vic ready na utok zombies z mest az jim v supermarketech dojde zvanec a zacnou plenit nebo nejaky vladni lojza zmackne jaderne tlacitko, nez vetsina populace.. Rikaji, ze jsem podivin, ale kdo bude nakonec oplodnovat bezprizorni samice po padu civilizace se jeste uvidi!
Jojin 19.12.2005 18:04

Re: Re: Děsivá vize Neffovy Tmy se může stát realitou.

Když už mluvíš o tepelném čerpadle,čím topíš když klesne teplota pod -10°C?Tepelným čerpadlem?Pěkně zapneš buď el.topné těleso nebo zatopíš(je lhostejno zda plyn či kotel na uhlí)a stále jsi závislý na El síti.V okamžiku kdy dojde k výpadku jsi kde?V PR.ELI!
zlý kukuč 19.12.2005 17:59

2 cyril Hue

máte pravdu, pokud se ukáže být olduvajský scénář po ropném zlomu jako reálný, což si nemyslím. Poljanin scénář (teéž ho nazývám tržně hujerský) však nereálný je, první důkazy se již objevují.
Pokud mám pravdu, pak nám nezbyde než překlapat nějakou dobu, dokud se nezmenší spotřeba energie (což  taky počet obyvatel planety a podstatně nižší spotřebu) na únosnou míru nebo pokud se nestane zázrak a jaderná fůze se nestane průmyslově využitelnou relaitou. Do té doby bude samostatný energetický cyklus, který můžeme v ČR realizovat, naprosto zásadní - tedy i JE
Lidská civilizace se v průběhu tří generací naprosto zásadně změní, ale říkejte to lidem a zejména politikům.
 
Jojin 19.12.2005 17:57

Re: Burkete, Burkete..

Milý ekoteroristo.Pokud nastane situace která by po vašem nástupu nutně nastala a to že by energie bylo zoufale málo,buď te jist že vy a vaši kolegové budete říkat něco v tom smyslu že"že chybička se vloudila"či"myslete na budoucnost"(to už říkali bolševici)a hlavně nebudete ochotni za to nést odpovědnost.Tak mě napadá že by jste mohli dopadnout jako valná většina vlád po různých revolucích,jako ozdoba kandelábrů.
zlý kukuč 19.12.2005 17:52

Re: Re: O hlouposti Zelených snad ani nemá smysl psát

nebyl to úmysl - ale máte pravdu - zřejmě další účinek OZE woodoo
Pavel Kořenský 19.12.2005 17:50

Re: Re: Re: Burkete, Burkete..

:-))) Já jen doufám, že v duchu Vámi hlásané věrouky, až Vám bude blbě, tak si nezavoláte sanitku a nenecháte se ve špitále dát dohromady, ale hezky v klidu a bez iluzí o přemožení Přírody umřete tam, kde právě ležíte.
Pefe 19.12.2005 17:49

Re: Re: Děsivá vize Neffovy Tmy se může stát realitou.

Já bych ty šance "zelených" zase tak nebagatelizoval. Jejich záběr je veliký a postavený na naivitě spousty lidí, kteří se snadno nechají přesvědčit, že oni chtějí dobro, stačí je zapojit do nějaké eko-iniciativy. Pochopitelně izolované, obvykle dost přiblblé (viz dnešní iniciativu Arniky kolem PVC obalů - vždyť na zabalení nákupu nám musí stačit noviny, nejlépe Izvěstija). Netušíte odkud vítr vane? Lidská hloupost a tím pádem bolševizmus je nesmrtelný, je jej třeba včas rozpoznat.
Pavel Kořenský 19.12.2005 17:42

Re: Re: Kuchtovou napojit na větrník a fotovoltaiku za snesitelných 200 000 a nechat rok splácet..

Jo a když je týden zataženo, tak perete v té mechanické bubnové pračce ve studené vodě nebo neperete vůbec ? A když nesvítí slunce a parabola Vám nepeče, tak kotletu žvýkáte syrovou ?
Cyril Hue 19.12.2005 17:38

Re: Re: Burkete, Burkete..

Dickuv bypass to je jen algorie na fakt, ze techno fix nasich problemu nam da jen iluzi premozeni prirody a par let na vic :@ )
Cyril Hue 19.12.2005 17:27

Re: Kuchtovou napojit na větrník a fotovoltaiku za snesitelných 200 000 a nechat rok splácet..

Pane, nevite o cem mluvite, na el. solar staci pridelat koncentrator a mate + 70% vykonu za cca stejnou cenu. Prat se da i stylem nejdriv ohreju vodu solarnim panelem nebo parabolou (s ni se da i varit a pect v nasich podminkach!) a pak vyperou v mech. bubnove pracce. Ano musi svitit slunce, ale clovek se holt musi prizpusobit cyklum prirody a ne byt zavisli na klucich co si hraji s atomem v Temelinu a jejich nedozrale parni turbine. Tento system me funguje i v zime, vyzkouseno..
Šumavák 19.12.2005 17:22

No a ? Po dokončení dalších dvou bloků veTemelíně - proč ne?

Lojzo, a Vy byste měl to srdce nechat Rakušáky a Němce bez proudu? Oni elektriku debírají proto, protože nemají dost vlastní ! A proč bychom nevyváželi něco, co umíme? Rakousko "vyváží" Alpy a životní prostředí prostřednictvím turismu a ty škody na ŽP jsou výrazně větší než při provozu JE.