16.4.2024 | Svátek má Irena


Diskuse k článku

POLITIKA: Na život a na smrt?

Ostré výroky, barevná trička, zarputilé obstrukce. Tak vypadají vztahy mezi ANO a TOP 09 na centrální úrovni. Andrej Babiš by si od Miroslava Kalouska suchou kůrku nevzal – a naopak.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Vyšata 27.12.2015 10:45

Svým způsobem je vládnoucí koalice

velmi vhodně sestavená a avizovaná možnost nějakého pozdějšího spojení TOPky a ANO je hloupost. Babiš i Sobotka mají ze svého spojení samé výhody a ty se promítají do výsledků vlády. I přes zachycení příznivého ekonomického cyklu se výsledky vládnutí, možná nesourodné koalice, projevují pozitivně. Babiš je taková brzda vrozené rozhazovačnosti socialistů a tím zaujal dost velkou část volebního spektra napravo od středu. Sobotka i přes občasné přestřelky z toho profituje, protože mu to dovoluje couvat od přílišného očekávání svých levicových voličů. A třetí do počtu, sem tam nastaví nožku jedné nebo druhé straně a buší se do prsou hrdostí jak ty dvě nesourodé strany umravňuje. A výsledky se dostavují, tím také tzv. rádoby pravicové strany sahají k zoufalým krokům. Voliči to sledují a ve volbách jim jejich impoteci spočítají.

J. Chaloupka 24.12.2015 11:53

Pokud Kalousek něco tak zuřivě odmítá, zdá se mi,

že to přece jen k něčemu je. Měl by dát prostor Babišovi, aby se znemožnil, ale on se asi bojí, že to bude fungovat. Jinak soudím, že Kalousek není ani pravicový, ani politik, ale konfliktní člověk, protože Babišovo ANO je jeho přirozeným koaličním spojencem, kterého pouze neschopnost TOP a ODS odsoudili k vládě se socialisty.

V. Kain 24.12.2015 15:42

Re: Pokud Kalousek něco tak zuřivě odmítá, zdá se mi,

Mýlíte se.Dobře víme,že kdejaká blbost která se tady uzákonila už nikdy zrušena nebyla.A jestli někteří podnikatelé či OSVČ neodevzdávají každou korunu kterou by měli odevzdat,tak je to pořád lepší než aby zatěžovali sociální systém tím,že se zařadí mezi nezaměstnané.Největší pijavice je tady stát se svojí patologickou nenažraností a ne nějací živnostníci.Od příštího roku nám naroste opět státní byrokracie o 13 tisíc kusů.Tady se ale budou honit OSVČ.Ať si jde ten náš povedený ministr financí zavádět ty svoje fantasmagorie tam odkud pochází.

V. Halašta 24.12.2015 0:32

Dvou pravicových stran?

Proboha, když už přivřu obě oči a uznám TOP za pravicovou tak ani úplně slepý nemuže uznat ANO za pravici (a ani hluchý za stranu).