24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

POLITIKA: Na tahu je Senát

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jan 18.5.2006 23:31

Komunistická normalizace pod "demokratickými" kulisami na postupu: Česká televize dnes v Brně zabavovala v předvolebním pořadu Václava Moravce SPECIÁL kandidátům jediné skutečné opoziční politické strany Pravý Blok - strana za ODVOLATELNOST politiků,

Komunistická normalizace pod "demokratickými" kulisami na postupu: Česká televize dnes v Brně zabavovala v předvolebním pořadu Václava Moravce SPECIÁL kandidátům jediné skutečné opoziční politické strany Pravý Blok - strana za ODVOLATELNOST politiků, NÍZKÉ daně, MINIMALIZACI byrokracie, SPRAVEDLIVOU justici, REFERENDA a PŘÍMOU demokracii WWW.CIBULKA.NET, kandidujícím v těchto parlamentních volbách se svým tradičním programem švýcarské a americké PŘÍMÉ demokracie "NEVĚŘÍTE POLITIKŮM A JEJICH NOVINÁŘŮM, NO KONEČNĚ! VĚŘME SAMI SOBĚ!!!", cedulky s volebním číslem 14!!! Jak je vidět, "veřejnoprávní" Česká televize tak plní svoji základní povinnost - dostat znovu do parlamentu celé to kriminální parlamentní panoptikum, které rozkradlo a vytunelovalo naši zemi a ještě nás zadlužilo na mnoho generací!!! Stačí si přečíst: http://www.cibulka.net/petr/view.php?cisloclanku=2005051108

Haf 17.5.2006 21:09

Zpravodaj Pičínský

Čistota zákona vod politického prostituta je důvěryhodná stejně, jako vod jednoho z Hradce (nebo Hradečku) Pravda a láska. Těsně před volbami se páni poslanci vtírají do přízně voličů.

A nebo to je zase ňáká Zpravodajská hra .     ;-D

Ken 17.5.2006 19:35

Imunita

Co si řeknete v parlamentu by mělo mít imunitu celoživotní. Pokud však provedete trestný čin v podobě ublížení na zdraví, krádež a pod. pak je nutné aby jste byli posuzováni stejně jako občané bez vyjímky.

Joska 17.5.2006 18:21

Jak už bývá v našem parlamentu zvykem

bude tento návrh (jako vždy) označen nesmyslně jako "populistický" (to je krásné slovo... kolik potřebných návrhů bylo již tímto slovem smeteno ze stolu) a neprojde. Skoro mám chuť říct, že pokud byly návrhy označeny jako populistické, pak věřte, že se vždy jednalo o návrhy rozumné a potřebné.....

Drakobijce 17.5.2006 11:23

Zdenku, ty byvaly komunisto, asi uz jsi zapomel na ten vas unor, ze jo?

Precist si tenhle prispevek v unoru 48, asi bych ti dal zapravdu. Ovsem dnes, po 50 lete zkusenosti s komunisty a po shlednuti toho, co vy hosi z CSSD s nimi protlacite snemovnou mi nezbyva, naz abych souhlasil se Sobotkou.

Ted me ale napada - az si to s vama komunisti vyridi - jako to udelali v 48 - budes mozna rad, ze tu byl Sobotka a myslel i za vas - idealisty z CSSD (nebo idioty?) 

Gandalf 17.5.2006 12:30

Re: Zdenku, ty byvaly komunisto, asi uz jsi zapomel na ten vas unor, ze jo?

"byvaly komunisto"? Co to je? Toto slovni spojeni ma stejnou logiku, jako treba "byvaly cernoch".

skeptik 17.5.2006 17:17

Re: Zdenku, ty byvaly komunisto, asi uz jsi zapomel na ten vas unor, ze jo?

Hochu, ty si opravdu myslíš, že kdyby si sněmovna v ´48 odhlasovala doživotní imunitu pro kohokoliv, že by mu to pak pomohlo?

Pavel 17.5.2006 11:18

Ano, v současné době neexistuje popotahování poslanců

Ale ten zákon se týká doby budoucí. A výroky pánů Paroubka, Ratha, Jandáka a mnoha dalších mě přesvědčují o tom, že budoucí doba může být v mnohém podivná. Nesouhlasím s rozsáhlými imunitami, které umožňují jezdit poslancům pod vlivem alkoholu (Kavan, Kott a další), ale stejně tak nesouhlasím s omezením imunity verbálních trestných činů.

udivenec 17.5.2006 10:41

jsou to jen plácy

škoda že neexistuje na pana jičínského mailový kontakt. možná jsem ho jen nenašel. nechal bych si od něj vysvětlit proč nevyrobili jednoduchý zákon o doživotní imunitě poslanců a senátorů na to co řekli a napsali v době kdy tyto funkce vykonávali. to by pak snad byla jakáž takáž jistota že je nikdo nebude později tahat za nohu. ostatní je nedůvěryhodné. dějiny a pan paroubek mluví jasně.

tom 17.5.2006 9:55

komunista Jičínský

Jestli vyhrajou volby socani a budou vládnout s podporou komunistů pak mám o ty poslance z opzičních stran strach.Kdo chce psa bít hůl si najde.P.Horáková také byla poslankyně a komunisté ji popravili.Paroubek se už nyní holedbá,že vyhrát tyto volby je  ještě těžké,ale ty další už budou bez problému.Od té doby co toto pronesl po svém zvolení do čela ČSSD mám z těchto voleb velké obavy

Haf 17.5.2006 21:12

Re: komunista Jičínský

I já, nepoučenejch je tu dost

Vlali 17.5.2006 9:54

žádné obavy

On už to senát nějak vysvětlí aby ten zákon neprošel.

oakman 17.5.2006 8:39

Tajtrdlík!!!

Jenom politický tajtrdlík vašeho formátu se po letech odporu k jakémukoliv právnímu vypořádání humusu komunismu, na kterém se sám soustruh podílel, pokouší o kritiku senátu. To pokud možno ještě před tím, než se senát vyjádří...... hejtman Pivo vám nařídil pokání v rámci vaší politiky prohlubování politické prostituce v KSCSSD a tak se náhle tváříte jako hrdina???  Kdyby situace nebyla kritická, možná bych se bavil.... Bohužel musím konstatovat: Jičínský, táhni!!! Táhni už k čertu i se svými zásluhami, moudrými šedinami, tituly, funkcemi - prostě s celou tou kamufláží komunistického dobytka, který z ní čouhá...

franta 17.5.2006 10:22

Člověče, jestli Vy neopisujete od Paroubka

to je prý taky hulvát

oakman 17.5.2006 21:04

Re: Člověče, jestli Vy neopisujete od Paroubka

Chceš-li mluvit s hady, musíš znát klíčová slova....to věděl už Mauglí...

Huck Finn 17.5.2006 8:36

Diluviální příšera Jičínský

"Pro uvolnění pravidel spolupráce s komunisty se hlasitě vyslovili například poslanec Zdeněk Jičínský ... v článku pro deník Právo napsal, že argumenty o nedemokratickém charakteru KSČM škodí zájmům levice i sociálně-demokratické politiky: Na izolaci KSČM může sociální demokracie sotva nějak vydělat, domnívá se Jičínský."

Sedmdesátisedmiletá bolševická diluviální příšera, autor všech dosavadních bolševických i postkomunistických ústav naší tak těžce zkoušené vlasti! Stále ještě smí učit, publikovat, hlasovat v parlamentu a donekonečna škodit této zemi! V temnotě věčné příšero zůstaň!!!

franta 17.5.2006 10:21

Re: Diluviální příšera Jičínský

Jestli to není tím, že má doživotní imunitu, příšero

A.S. Pergill 17.5.2006 7:29

A co ti poslanci a senátoři, co byli po únoru 1948 vězněni nebo popraveni?

Máme právní kontinuitu s komunistickým režimem (1948 - 1989), mimo jiné i díky autorovi tohoto výplodu, a ten se takovýchto činů dopouštěl.

Máme také zkušenost, že "pravda a láska" zvítězila ve druhé volbě na presidenta ČR jen proto, že jeden z poslanců byl zadržen kvůli jakémusi obskurnímu přestupkovému řízení. Pískot "první dámy" při vystoupení jednoho z poslanců, upozorňujícího na tuto skutečnost, vešel do naší novodobé historie.

Dokážu si představit i nějaké pochybné trestní řízení s nepohodlným poslancem jako odvetu za práci, kterou dělal ve sněmovně (za co nebo proti čemu hlasoval). Proto by, podle mého soudu, měla být veškerá obvinění proti bývalým poslancům a senátorům být posuzována parlamentní (senátní) komisí a zákonodárci by měli mít možnost při podezření na účelovost trestního stíhání toto definitivně zrušit.

Haf 17.5.2006 21:15

Re: Na tahu je lid !!!

To můžu podepsat, soudí nezávisle - na zákonech !!!