23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jirka 12.4.2009 18:13

Kdo vyhral a kdo prohral

Politici jsou v politice jen za jednim ucelem: Vladnout. Za tim ucelem si vybiraji volice a stranu, ktera jim to (podle jejich odhadu) umozni. Rath to zkusil s ODS, ale brzy prisel na to, ze u inteligentnich lidi nema jeho kverulanstvi sanci a proto hbite presedlal k blbcum v CSSD. Tudiz problem neni s politiky, ale s lidmi, kteri je voli...

Haf 12.4.2009 10:43

Klaus se ukázal jako státník, který nesleduje vlastní zájmy !

Tak to se Vám pane Cevro vopravdu, ale vopravdu povedlo ! Copak budete dělat, až se za Vámi ta jeho řiť zavře ??? :-/

sokol 12.4.2009 13:39

Re: Klaus se ukázal jako státník, který nesleduje vlastní zájmy !

KLAUS se ukázál jako všeho schopný politi,do státníka má příliš daleko

vladimír ondys 12.4.2009 9:49

Vykutálené tvrzení o hájení naší státnosti

pokud se na klíčový post jmenuje normalizační kádr. Svědčí to především o bezcharakternosti osob deroucích se k moci, I kdyby exsoudruh Fischer nebyl přesvědčený komouš ale pouhý kariérista, je to nejhorší řešení právě tím, že je všehoschopný pro nejšpinavější práci!Rv;-PR^

Forsmeister 12.4.2009 10:55

Re: Vykutálené tvrzení o hájení naší státnosti

Ona je otázka "entity" odborníků. Pokud "odborníky" navrhuje politická strana, jedná se vždy o sympatizanty daného "politika" ("politikum", jako zásluha prosazování směru chlebodárce).  Příklad: pan Pecina, coby Ministr vnitra. Strojař (tzv. "rychlokvaška"), byťuvádí vzdělání "Sheffield Business School", neuvádí ale titul "MBA" (něco to má společného s Masarykovým institutem "Lihového domu"?) bude jistě designovaný "odborník". Jako odborný "antimonopolista" se již projevil. Holínky, jako hodinky, obojí se natahuje, stranničtí universálové jsou "universální". Jak reminiscence z "Černých baronů": "... Toníku, politicky Ti to myslí, budeš dělat generálního ředitele...". Vůl zůstane volem, pařez pařezem (výrok: Mikuláš Dačický z Heslova). Nicméně loupežník Vidoq se také stal,blahé paměti ve Francii, úspěšným kriminalisou. Ale "Qui bono"?

Je to tragedie, uvést voly do řídících funkcí státních resortů, u kterých nemají protagonisté ani "ánung" o problematice resortu a odbornosti, obklopí se pak ještě většími blby, než jsou oni (aby jim "nevyšplouchli post se zlatým padákem"). V mém oboru, co bafuňář, to "echtovní státní lesník" (obvykle ale vlastní hlavně  "značkovou" ručnici). Co dodat?       

vladimír ondys 12.4.2009 19:42

Re: Vykutálené tvrzení o hájení naší státnosti

Pokud se člověk ke svý odbornosti tvrdě nedopracuje a nelpí na ní pro vložené úsilí, sežene si nějakej papír a podobně založený kumpány, aby se mohl životem jenom prožvanit a proskotačit. Pokud jsem v životě poznal skutečný Mistry svého oboru, většinou to byli uzavření lidé, ;-P vzhledem k české realitě rychlokvašných s mentalitou lehkých dívek. Máme podobnou zkušenost.R^ 

Forsmeister 12.4.2009 8:14

Jako u "Esopa"

Pan Paroubek a pan Topolánek jsou jak dva kohouti na jednom hnojišti. Otázka dominance. Zatímco slípky obou jejich hejn usilovně shánějí zrno své, aby mohly snésti vejce ku prospěchu "bono publico", oni se na hnoji přou, vadí a nadýmají tak dlouho, až se i převrátí do hnojištní kaverny s močůvkou. Pak se uchýlí k části svého hejna, jim nejvíce loayálního, aby se uchýlili k "popelišti" zahnat puch močuvky a vysušit svá pera. Má to jednu výhodu, že při popelení se od močůvky nasáklých per (tedy praporu na brku), zapudí i různí čmelíci. Nastane krátká doba smíru při popelení se kohoutů a jejich klaky (přičemž ale vrchol hnojiště bedlivě sledují). A cyklus se opakuje, dokud jeden kohout se nestane chovatelským šampionem (budou ho vozit po výstavách jako "vzácný vzor zmužilosti" až do Brusele) nebo neskončí "na paprice" s knedlíkem v domě hospodářově. Toliko bajka. Mohu se mýlit. Můj názor.     

PROKOP BUBEN 12.4.2009 8:45

Re: Jako u "Esopa"

Domnívám se, že zatímco RaJský svým způsobem solitér a politický pragmatik, Myrda

PROKOP BUBEN 12.4.2009 8:50

Re: Jako u "Esopa"

  Her - kules, tedy Topolánek velký a nevymáchaný zobák, hodlal čistit chlévy, zatímco nezačal doposud trénovat........Naděje, že se zbaví drátu marionety na kterém je voděn tu Dalíkem, za kterými se skrývají opravdu mocní a druhdy Klausem, za kterým stojí podobní se jeví býti - PRAMALÁ........

jirka.s. 12.4.2009 10:25

Re: Jako u "Esopa"

Začínám mít, prasečí zube, podezření, že to asi nebude jenom tím chlastem!!! ;-P

Forsmeister 12.4.2009 9:59

Re: Jako u "Esopa"

Ono záleží, jaké období toku (předvolební rituál a pak následná dominance) je zrovna u "hrabavých" (gallliformes) významná. Ostatně není to jenom u hrabavých, vytváření dominance a "prostředky" k získání dominance. U tzv."nižších" tvorů (než je homo sapiens) se vyskytují "rafinované pletichy". Třeba taková jelení říje, dominantní jeleni se v souboji masírují, kimeráci obou tlup čekají "za bukem", aby až vysílení dominanti soubojem budou odpočívat, pak pojmou čekající říjné laně (pohlavní a majetnický pud). Vůdci stáda (dominanté) sice na čas prebendy zůstanou, ale geny stáda jsou již jiné. Vůdce stáda časem pak ale nemůže očekávat svoji genetickou linii. Halt příroda.

Pohádka o "žabomyší vojně" (Homér to již popsal, jakýsi pohádkář to rozvedl). Myši a žáby uzavřely dohodu o spojení jejich království, sňatkem prince "Písk" s princeznou "Kvak". Když je vezli v bahništi k obřadu, objevil se ˇČáp". Žáby se dle svého zvyku potopily, což myšák neuměl (nechal si dle smlouvy kupírovat "proutek"), princ se tedy utopil (či ho sezobl Čáp). Stal se obětí. Vznikla tak válka. Velký žabák kvákal, Velký Myšák vypiskoval, že musí být boj. Žáby pak v boji neměly šanci, myšáci je i na hladině decimovali (dovedli díky ocáskům plavat). Přišel ale k Velkému žabákovi šéf Raků (do této chvíle opomíjená parta členovců žijících se žabámi v jednom prostředí) a nabídl služby, Velký žabák přijal. Za protislužbu (podílet se na správě Říše), Raci začeli myším uštipovat ocásky a tak ... Žáby vyhrály, i s "potažmo" následnými dopady na žábí i myší populaci. Toliko pohádka. Otázka, kdo byl onen "Čáp" (čáp baští jak žáby, tak i myši), záleží ale kde a za jakých okolností.

      

jirka.s. 12.4.2009 10:29

Re: Jako u "Esopa"

"Vůdci stáda (dominanté) sice na čas prebendy zůstanou, ale geny stáda jsou již jiné. Vůdce stáda časem pak ale nemůže očekávat svoji genetickou linii. Halt příroda. "

Je to krásná teorie, ale bohužel, u Homo "sapiens" pravděpodobně neplatí! Komunistické geny totiž nakonec vždycky převládnou! ;-(

Forsmeister 12.4.2009 11:38

Re: Jako u "Esopa"

Komunistický gen je lákavý, když vyhrábu gábl, měl bych se prý podělit s ostatními, kteří leží a nehrábnou? Ještě jim to donést?  Když vyhrabaný gábl sežeru sám a nepodělím se s povaleči, jsem asociální?  Vysvětlete mi prosím princip "sociálna". Můj názor.   

Ladislav N :-))) 12.4.2009 17:01

Re: Jako u "Esopa"

;-)

AeroKarel 11.4.2009 23:16

Je dost škoda

že Klaus a Topolánek zřejmě nejsou schopni spolupráce. Jinak by v tom mohli Puchejře docela pěkně koupat. Potřeboval by to jako prase drbání.

mik 12.4.2009 0:35

Re: Je dost škoda

Myslíš, že Klaus je schopen jakékoliv pozitivní spolupráce s kýmkoliv kdo mu neleze do konečníku? Myslíš, že s takovým podrazákem má cenu spolupracovat?

Jediné řešení je, aby voliči, když už mají KGBáka na hradě, nepřipustili, aby byl StBák premiérem.  

Mgr.Milda 11.4.2009 20:53

Co se o tom budeme bavit, Klaus svými agenty vládu svrhl,

inicioval hned povícero zcela ideologicky pomatených stran a chtěl by teď vystupovat jako vedoucí té EU, kterou neustále zatracuje. Jde totiž o pojetí EU jako diskusní klub a celní unii, nebo jako zárodek budoucí svobodné a nezávislé Evropy jako státu. V. Klaus se z jakýchsi důvodů tváří jako nacionalista, pak ovšem zaráží jeho ruská manželka a vazby na Rusko, a snaží se tím nacionalismem EU rozštěpit a zredukovat na celní unii.

Nejde zrovna o Klausovy názory, jde o současnou funkci ČR jako předsednické země té unie, která presidenovi tak leží v žaludku. Soukromé názory mít může, ale Šchwippl, Tlustý a Zubov (tedy ty dvě na Zubovovi závislé poslankyně) jsou jeho agenti a to zachází už moc daleko.

OTTO 11.4.2009 20:59

Re: Co se o tom budeme bavit, Klaus svými agenty vládu svrhl,

R^

AeroKarel 11.4.2009 23:19

Re: Co se o tom budeme bavit, Klaus svými agenty vládu svrhl,

Co to chlastáte?

Nic proti EU jako liberálnímu (nad)státu, umožňující každému socialistickému cvokovi si ve svém okolí holdovat své úchylce. Ovšem socialistická EU, vnucující svou úchyklu všem - děkuji, nechci. Tam s Klausem souhlasím. Tuhle EU ne!

mik 12.4.2009 0:43

Re: Co se o tom budeme bavit, Klaus svými agenty vládu svrhl,

Jiná není k máni. A jak správně řekl Topolánek každá nová LS bude jen horší.

Ti socani se zajídají v EU všem s IQ vyšším jak pokojová teplota. To tupé levicové stádo, pokud chceme, aby EU měla šanci se udržet proti Asii,  je nutno buď vychovat nebo vystřílet. To první lze jen ¨ve spolupráci všech zemí EU, to druhé je pravděpodobnějsí mimo s Klausem.

mik 12.4.2009 0:44

Re: Co se o tom budeme bavit, Klaus svými agenty vládu svrhl,

Klívie je dcera slovenského bolševického papaláše. Klaus sám synem štětky a slovenského ministra Pružinského.

. 12.4.2009 19:58

Re: Co se o tom budeme bavit, lidská blobost je věčná.

A ty jsi miku spadl z višně a jsi potomkem Pišty Hufnágla.

hunter 11.4.2009 19:56

kukF

Píšete o státníku ale já vidím občana bez reflexe a pokory.

AeroKarel 11.4.2009 23:20

Re: kukF

Paroubka?

Beldor 11.4.2009 17:17

hmm

Nejak mi nejde do hlavy jak na tom ODS prodelala ,kdyz ma ted o 10% vetsi volebni preference nez pred mesicem... Asi nejsem dost alternativne inteligentni;-DRv

Těrazky Topol 11.4.2009 18:18

Re: hmm

Vy těm preferencím věříte?Agentury nám teď pomahájí co můžou,ale na podzim nás čeká výprask.Zatím to na gremiu tajíme,ale Klaus ví jaká je situace a proto zařídil vyvolání nedůvěry.Mě to nevadí,opeť buďem duostojníkom ludovej armády a beda všetkým imperiálistom;-D

-F 11.4.2009 20:53

Re: hmm

 Opravdu jde o preference  ale ty vnitrostranické, podle kterých získal Paroubek 7,9% a je na předposledním místě. Podstatné je to,  jak oranžový Paroubek na-ral lidi. Do podzimu ještě přibudou ti jeho zklamaní voliči, co mu naletěli na 30 Kč a socky s nataženou rukou, protože i oni pochopí, že kapitalista musí peníze vydělat, odvést státu daně a pak teprve  dostane socka. Do té doby proběhne soud k vůli poplatkům a kraje dostanou pokutu za porušení hospodářské soutěže, až budou černí. To teprve bude kabaret.

Paroubek už nemává průzkumen veřejného mínění , protože ani to socanské mu nevychází,

mik 12.4.2009 0:46

Re: hmm

Jenže Pablbek vytáhne jiné umělé strašidlo a to tupé čecháčkovské stádo ho zas bude volit. Blbý národ nemůže mít inteligentní vládu.

nejmenší Aston 11.4.2009 18:23

Re: ja Ti to objasnim

clenove ODS si schovavali nejchutnejsi kousky privatizace na konec vlady aby je volici nesežrali moc brzy a Paroubek jim to vyfouk tesne zpod zobaku 8-o a voni ted takhle koukaj.

Karel 11.4.2009 16:32

Autor.

Pan autor by si měl povšimnout že opozice chtěla jednat o přiměři během předsenictvi Evropske unie a to několikrat. Pan Topolanek raději jednal s justični mafii o poslaci Wolfovi a přes Dalika i s Českou televizi. Dalši nabidku dala opozice po padu vlady, za dokončeni předsednictvi chtěla hlavu  Langera a Vesecke. To nějak pan autor nezmiňuje, nebo se mu to nehodi.