28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Na ostří nože

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Brmboš 18.1.2007 20:21

I já.

Panu Melčákovi vystavím glejt i já za to jak hezky za všechny zaloboval u vlády a bude nám líp. Neslyšel jsem však od vlády, že by nejednala s odbory. Asi nějaké šumy v parlamentu nebo snad mu to poradil někdo z odborů, aby na ně nezapomněl? Prostě je to krásné jak se pan Melčák stará, ale nějak se mu třásl hlas před kamerami, když sděloval národu co je za záchrance nás voličů, kteří si bláhově myslí, že když někoho zvolí tak vědí, že je to buď jaksi pravičák nebo levičák a ne chameleon. Obojetníky máme v KDU a v SZ.

Duch S 18.1.2007 15:36

Vážený soudruhu

 Vážený soudruhu,bohužel Paroubkovo diktátorské jednání se musí některým jeho uvažujícím spolutraníkům zajídat.Používá stále více zastrašování svých odpůrců,protože není schopen je přesvědčit o správnosti svého počínání.Podle zákonů logiky to ani není možné.Nejsou v tom žádné peníze,ale poze svobodné a logické uvažování dvou t.zv.přeběhlíků.

loula 18.1.2007 18:59

Re: Vážený soudruhu

Závidím vám vaši neochvějnou víru. Samozřejmě můžete mít pravdu, ,že Pohanka  Melčák jednají jen a jen z čistých pohnutek. Pravděpodobnost je však malá. V čem ale pravdu zaručeně nemáte, je odvolávka na zákony logiky. Zákony logiky nemohou fungovat v prostředí, kde její akteří - politici - jednají nelogicky.

Brmboš 18.1.2007 20:24

Re: Vážený soudruhu

Může být, ale to by si měla vyřešit strana uvnitř a jistě ne tím, že se svedou nevinné panny, aby zhřešili.

Fafa 18.1.2007 20:59

Brmbosi:

to uz ale vypada pomalu jak demokraticky centralismus. Dokud si to strana nevyresi, tak poslanci budou povinne hlasovat tak, jak strana rozhodne.

pepa 18.1.2007 14:39

nač korumpovat

Proč by měla koalice někoho korumpovat. Melčák a Pohanka ví, že když měli jiný názor jak Paroubek tak už nikdy zvoleni nebudou!!!!!! Tak udělali to co je logické podpoří koalici a budou brát poslanecký plat ještě tři roky. Možná taky že se změní poměry v ČSSD a budou se pak moct vrátit

Jan Daniel 18.1.2007 13:31

Daneš papouškuje Přitroubkovy výblitky

Daneš vypotil člábek a na co se zmohl? Na papouškování vyčpělých Přitroubkových pindů o Dalíkovi. Dost slabé, hochu, čím se jinak živíš?  

Irrene 18.1.2007 13:26

... řve furt, že chce kočku...

No teď by měl Kočka a "jeho šikovní kluci" vymyslet nějakou neotřelou nehodu, co se brzo přihodí poslancům M. a P.. Rozhodně ne tu okoukanou takysebevraždu ve sklípku, s oběšením a před tím zasazených 39 bodných ran do těla. To je už profláknutý :-D

loula 18.1.2007 13:33

Re: ... řve furt, že chce kočku...

To máte těžké, dneska by to byla ještě práce pro Kočku, aby zařídil nějakou šikovnou autonehodu, v tom máte pravdu. Ale po tom vyslovení důvěru už ta autonehoda přestává být pro Kočku zajímavá, ale byla by velice zajímavá pro Dalíka.  

No... 18.1.2007 12:00

Na rozdíl od Daneše někteří poslanci myslí

Pan Daneš by byl nejraději, kdyby poslanci za čssd dostávali před každým hlasováním špunty do uší a návod, kterou barvu tlačítka na signál nejvyššího zmáčknout. Jenže.... Jenže spousta poslanců ČSSD (teď už velkými písmeny) dokáže svůj mozek používat a dokáže zhodnotit, co je pro ZEMI ( ne Paroubka) nejlepší. To pak máte těžký a jste za korunovaného vola, když proti jejich rozumu stavíte tupou poslušnost a jednoho stejně tupého diktátora.... přeji dobrý den .

Korsika 18.1.2007 12:09

Re: Na rozdíl od Daneše někteří poslanci myslí

Vážený pane NO. Vždyť ty poslance nikdo nenutí, aby zůstali v parlamentě, pokud nesouhlasí s politikou strany za kterou byli zvoleni. Mohou se přece vzdát svého mandátu a vrátit se ke svému občanskému povolání. Za ně tam nastoupí další. Proč to neudělají? Co myslíte? Nejsou v tom náhodou prachy?

No... 18.1.2007 12:14

Mnohem víc,než prachy!

Totiž smysl života, něco užitečného a pro okolí prospěšného vykonat. Tohle ale Paroubek a jeho kolegové (nedejbože také vy) nikdy nepochopí. Bořit je snadné, ale denní prací a úśilím směřovat k lepšímu je úděsná dřina, obvzlášť, když tam sedí Paroubkovi podobní tupci . Zeman má téměř pravdu . Vám přeji  dobrý den .

Korsika 18.1.2007 12:23

Re: Mnohem víc,než prachy!

Pane No, nevíte o mně nic a ani o smysu mého života a o tom, co jsem vykonal pro okolí. Věřte, že toho bylo dost. Ale směřování k lepšímu nevidím v tom, že někdo je zvolen třeba na pátém místě za nějakou stranu a pak přestoupí jinam. Nezlobte se, ale to není můj styl. Ale díky za pěknou diskuzi. Mějte se moc hezky.

Korsika 18.1.2007 12:25

Re: Re: Mnohem víc,než prachy!

samozřejmě smyslu, omlouvám se

loula 18.1.2007 12:41

Re: Mnohem víc,než prachy!

Nezlobte se, ale nesouhlasím. Pokud si poslanec myslí, že nejužitečnější atd atd, může přeci kandidovat za stranu, která je jeho srdci blízká. Připouštím, že poslanci se zmýlili a prohlédli až po zvolení. Potom ovšem pochybuji o jejich inteligenci, protože oni přeci nekandidovali za Paroubka, ale za program, a ten (včetně programu ODS jako konkurenčního) jim byl známý léta, pokud jej nespoluvytvářeli. A jinak, rád bych znal váš názor na Tlustého. On přeci 4 roky byl guru přes ekonomiku, on vyvtářel program ODS v této oblasti. ODS jeho vizi brala jako vlajkovou lod, jako svatý grál. Proč je to najednou jinak. Tvrzení, že je to ústupek KDU, neobstojí, protože Topolánek, k údivu KDU, sám toto křeslo nabízel, ne že ho KDU vyžadovala. Souhlasím, že bořit a stavět atd atd, to máte pravdu, problém je v tom, že Modrá šance podle ODS staví a podle ČSSD boří, kdežto růžová šance podle ODS boří a podle ČSSD staví. Není pravda ani jedno ani druhé, pouze partaje si masírují příznivce podle svého. tady nejde o hledání nějakéjho optimálního postupu, ale o vytváření fanklubů až fanatiků.

Korsika 18.1.2007 12:45

Re: Re: Mnohem víc,než prachy!

Znovu souhlas pane Loula!

Fafa 18.1.2007 21:13

Loulo,

castecny souhlas. Poslanci nekandidovali za Paroubka, ale za stranu a program, v tom mate jiste pravdu. Otazkou ale je, jestli nedospeli k nazoru, ze pro stranu a program je lepsi byt v civilizovane opozici nez pokracovat do nekonecna v dnesni nejasne situaci. I znamy politolog major Milda tady tvrdi, ze pro CSSD se podstatne zlepsily vyhlidky u pristich voleb.  ;-)

Optimalni postup - otazkou je, jestli objektivne existuje optimalni postup. Strany si samozrejme vytvareji fankluby, ale taky zastupuji zajmy svych volicu. Jak chcete objektivne urcit optimalni DPH u potravin pripadne jeji nahradu v primych danich? Tady asi nic jineho nez subjektivni zajmy vyjadrene politickou volbou nemuze fungovat.  

Lájoš B. 18.1.2007 14:24

Re: Re: Na rozdíl od Daneše někteří poslanci myslí

Nesmysl, zeptejte se Kalouska, kdo vyletěl za nesouhlas s politikou strany. ;-D

Fafa 18.1.2007 20:57

Korsiko,

otazkou je, co si predstavujete pod pojmem politika strany. Je to posledni medialni prohlaseni pana Paroubka, vetsinove rozhodnuti poslaneckeho klubu, referendum clenske zakladny? Podle Vas by se dal parlament v podstate zrusit. Po volbach by vudci politickych stran dostali pocet hlasu podle volebnich vysledku a nekde v salonku malostranske restaurace domlouvali politicka rozhodnuti.

jerry 18.1.2007 12:55

Vtipálku

nestárnoucí a inteligentní , mladě vypadající a pronikavě myslící Melčák a chudý,čestný a vždy nezištný Pohanka/že byl Rathovým náměstkem je hnusná pomluva!/ to udělali pro blaho naší země. Gratuluji k Vaší naivitě. Že z Vás už různí podvodníci vytáhli tisíce? :-)

Joska 18.1.2007 11:47

Holt, někdo musí rozhodnout pane Daneši

Musí rozhodnout mezi 2 zly. Topolánek jednat musel a zjevně zvolil zlo menší. A já děkuji panu Pohankovi i Melčákovi, že vystoupili z tábora ovládaného předsedou s poněkud podivnými praktikami a sklony. Jeho nynější vzteklé reakce svědčí o tom, že mu někdo rozbil "bábovičku".

houba 18.1.2007 11:42

autore, co ta čeština?

Že przní jazyk idioti z reklamních agentur se dá pochopit (sic!), dostatek vzdělání a znalosti jazyka u cizinců asi nikdo z nás nečeká, leč Vám lze vytknout, že neznáte stupňování přídavných jmen, učební látku nějaké 4. - 5. třídy I. stupně. Slyšel jste někdy o vzoru mladý? Stupňováním se dostaneme k mladšímu a nejmladšímu;  tedy tento vzor použijte, prosím, příště pro přídavné jméno čistý. Může být jen čistší a nejčistší, jinak budete (a doufám, že nejen pro mne), v podezření, že právě vy jste tvůrcem stupidní reklamy Lanzy - bělější - prádlo čistější. (To malé "v" je úmysl, moji generaci učili, že velké písmeno v zájmenu při oslovení je výrazem úcty, a tu k vám nechovám).

houba 18.1.2007 11:43

Re: autore, co ta čeština?

Samozřejmě berte to první velké V v textu jako překlep, prosím. Děkuji.

Martin Daneš 18.1.2007 11:49

Re: autore, co ta čeština?

A vy jste si, milá houbo, nevšimla úvozovek vymezujících doslovnou citaci - jmenovitě uvedeného - básníka? Se svou připomínkou se tedy, prosím, obraťre na S. G.

emil 18.1.2007 11:06

Daneši

jste zakyslý stejně jak váš velký vzor, diktátor Puchejř. Jak on by získal 101 většinu, jedině tím, že by někdo k němu přeběhl. Jak by to pak bylo nazýváno ? Určitě ani z vaší ani Paroubkovy sprostotami špinavé huby by nezaznělo nic o zrádcích a úplatkářích. A opravdu je zrádcem ten, který už nechce poslouchat přihlouplé sprostoty jediného spravedlivého Puchejře ? Stále se divím, že od Puchejřova sprostého výlevu po volbách nikdo z jeho strany neřekl, aby s tím Puchejř přestal. Tím se stala ČSSD stranou kejvalů a směšných postaviček (viz opičák Sobotka).

Korsika 18.1.2007 11:35

Re: Daneši

Vážený pane Emile, nemyslíte si, že by ten, kdo tedy nechce poslouchat ty sprostoty od pana Puchejře, jak jste napsal, že by se měl vzdát poslaneckého mandátu a jít zpátky do důchodu, řekněme za 8.000.- Kč

svet 18.1.2007 11:49

Re: Re: Daneši

Blbečku

Korsika 18.1.2007 11:56

Re: Re: Re: Daneši

MIlý pane Světe, vidím, že máte spoustu argumentů. Napište ještě něco, prosím.

Korsika 18.1.2007 12:00

Re: Re: Re: Daneši

a co vy, pane Svete, bral byste meloun?