19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Na okraj obstrukcí

Být v opozici je nevděčná řehole. Pokud se vládní většina netřese na vlásku, je šance něco prosadit minimální. Co tedy má opozice dělat?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Literák 22.11.2011 18:05

Autor má pravdu, bohužel.

Příliš se přeceňuje politický marketing a zapomíná se, že část voličů je schopná přemýšlet a chce vidět výsledky práce politiků.

J. Kadeřábek 21.11.2011 18:39

Strašení Řeckem není pane Žák demagogie.

Jeďte se tam podívat jak se jim změnil razantně život k horšímu a to je teprve začátek. My sice nejsme v pozici Řecka, ale mílovými kroky se snažíme dohnat a předehnat. Roční sekyra přes sto miliard (+ obce a kraje) nás k tomu spolehlivě dovede.

A. Reček 21.11.2011 18:36

Je na tom dost pravdy.

Čím to je, že volební preference ČSSD nestoupají?  Je to nedůvěra občanů v současné vedení strany, protože již dříve ono dokázalo, že není lepší než to v ODS.  Loňský volební program byl snůškou těžce splnitelných slibů.  Pak chování  městských socdem vedení po komunálních volbách na podzim - viz Praha a jiná větší města.  Perlou z poslední doby je postoj poslanců ČSSD i KSČM při schválení zmršeného zdanění loterijního byznysu ve spolupráci s ODS.  Tedy kdekdo si klade otázku v čem je dnes vedení ČSSD lepší než ODS a vidí, že téměř v ničem.  Není na nich vidět, že by byli ti nejvyšší elita, ale jeví se jako jelita !

F. Pavlis 21.11.2011 11:37

Programem

je Strakova akademie a pak se uvidí...Zlikviduje se pár nepříjemných věcí zametením do ztracena a trvalé potíže se  svedou na předchozí vlády  p.Topolánka a p. Nečase,  a za 4 roky se z poslaneckých náhrad opatří byty pro rodinné příslušníky. Mají na to dost voličů i žaludek.Toť vše, co lze očekávat od ČSSD. A ti ostatní jsou s dostatečným  počtem voličských  hlasů připraveni k témuž s menším počtem mandátů. A země bude nahá jak před plynovou komorou. Stačilo na to 22 let postkomunistických "elit". Svoboda je závazek. Pro mnohé se však  stala jen vítanou příležitostí pořádně si cucnout ze společné kasy...

K. Kužel 21.11.2011 9:02

Na Dluhoslavových sociálních demokratech

je pozitivní to, že s nimi nám naprosto nehrozí, že bychom splnili kriteria na přijetí do eurozóny a tím spadli do toho nejhoršího maléru. Ale to nám dokáže nakonec zajistit i Kalousek svými "přesnými" odhady růstu HDP.

O. Kurz 21.11.2011 7:57

Jakýpak "rozmazaný" program?

Program je přece jasný - snížit poplatky za pobyt v nemocnici na 60Kč denně.