16.4.2024 | Svátek má Irena


Diskuse k článku

POLITIKA: Na obstrukce doplácí Sněmovna i volič

Podle průzkumu veřejného mínění požívají ústavní orgány ČR poměrně velké důvěry občanů. U prezidenta republiky je to podle CVVM 59 procent, u vlády 44 procent, u Sněmovny a Senátu 35 a 34 procent.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Čábelka 18.1.2016 2:06

Tři ústavy na hrbu a do hrobu

Odborník, spoluautor zločinných Ústav prznících demokracii a právo Československa a ČR mluví zase o parlamentní demokracii. To jsou paradoxy!

J. Novák 17.1.2016 19:39

Já osobně mám

na lidi s právním vzděláním velice negativní názor, a je jedno, zda se jedná o policisty, právníky, státní zástupce, soudce či ústavní soudce. Nechce se mi ale opakovaně vysvětlovat proč, ale snad jen jeden hlavní důvod - tito lidé odmítají a bohužel reálně nemají na rozdíl od ostatních občanů žádnou osobní zodpovědnost.

J. Kyselková 17.1.2016 16:01

Pane Jičínský -

není třeba omílat drahocenný poslanecký čas a důvěru v PS. Vážení poslanci tam nesedí proto, aby na nás vymýšleli zákonné pohromy jako je měsíční Kontrolní hlášení podnikatelů. Je to složitý, zmotaný paskvil, který má dalekosáhlé důsledky na určitou skupinu obyvatel, která vytváří hodnoty. Aktivní, stát neztěžující občany nelze jen zlikvidovat floskulí, že jsou to "příživníci, kteří kradnú" tím, že nenahlásí ev. nějaké minimum svojí práce. Babiš, přes úpornou snahu ODS o zkvalitnění zákona o KH - zákon prosadil spolu s netečnou koalicí. Je to podraz.

Není potřeba nás trápit rychlou výrobou špatných povrchních zákonů. EET a KO má už tolik připomínek, že nemusíte, pane Jičínský nikterak sprintovat s jejich uvedením do praxe. Takový vývar jako má poslanec si žádný živnostníček nevykutá ve dne v noci ani s celou rodinou. Pan Babiš se dokoce přehrabuje v pěkných v miliardách.

L. Novák 16.1.2016 14:58

Starý bolševik zase zasmradil

A co ta léta prožitá v totalitním komunistickém státě, kolik vzácného času promarnili občané ČSSR tím, že v těch s*ačkách museli žít?

Š. Hašek 16.1.2016 14:37

Ale, ale!

Od "ctihodného ústavního právníka", bych takový pláč nečekal!!

O tom, že zkrátka v parlamentui se krafe, zdržuje, nadává, mluví kolosální blbosti - na které by ani "domkář s jednou kozou, 10 slepic, 10 králíků" (srovnej s vysokoškolákem) nepřišel ..........

O tom jsem se učil/dočetl/říkali to i panovníci s modrou krví, kteří "trpěli" konstituční monarchii na svém panství ......... parlament je/má být, aby se něco vyřešilo, takovou "vzdělanější" hospodou. Zjednodušeno, zkráceno.

Soudruh Jičínský chyběl v základní škole a možná již neumí "opustit myšlenku". Mám dojem, že psaní o tomto pseudoproblému někde opsal. Nuda. A taky o tom přec dávno něco řekl Áda a Klema!

P. Vaníček 16.1.2016 12:43

Ten starej komunistickej štětináč

ještě žije? Za takové existence můžeme děkovat Havlovi sedíc na jeho lavičkách!!!

L. Novák 16.1.2016 15:00

Re: Ten starej komunistickej štětináč

Dědka volili voliči ČSSD a nejspíš i komunistů...

M. Prokop 17.1.2016 22:43

Re: Ten starej komunistickej štětináč

Sedíce, ledaže jste samička.

J. Slanina 16.1.2016 11:35

Ten hajzlík nezaleze do kanálu a nezaleze.

Zajímavé, že mu nevadilo : http://jdem.cz/bu9rk4

Socialistické právo a zákonnost v lidově demokratickém Československu, Rudé právo 1956, autor Zdeněk Jičínský:

Vládnoucí dělnická třída odnímá pomocí socialistického práva nepřátelským elementům různá práva a svobody, kterých by mohly využívat k působení na pracující vrstvy, k boji proti socialismu. Zbytky svržené buržoazie jsou zbaveny možnosti legálně politicky působit, je jim zakázáno se politicky organizovat, konat schůze, vydávat vlastní tisk a podobně. Socialistické právo otevřeně prohlašuje, že politická práva a svobody slouží pracujícím, nikoliv však buržoazii. V socialistickém státě veškerá činnost státních orgánů, tedy i právotvorná činnost socialistického státu, zejména zákonodárství, jsou určovány silou diktatury proletariátu, komunistickou stranou.

A tohle je také moc jedlé: http://www.lidovky.cz/ln-jicinsky-v-roce-1968-radil-jak-na-cssd-d8z-/ln_domov.asp?c=A080116_213020_ln_domov_fho

K. Janyška 16.1.2016 10:46

Kdo je to volič a kdo je to směmovna. Nezměněný

komouši z 50. let... Dzp.

B. Hamáček 16.1.2016 10:40

Nejhorší

Nejhorší zákonodárce , chemicky čistý bolševik. Řečeno s K. Krylem ... a vrah káže o morálce ... .

J. Slanina 16.1.2016 11:32

Re: Nejhorší

"Chemicky čistý bolševik" - velice trefné, dodal bych že přímo P.A.

B. Hamáček 16.1.2016 23:33

Re: Nejhorší

Přesně tak !!

P. Papež 16.1.2016 8:49

Autor

Autor už je hodně sklerotický. Na obstrukce ČSSD v dobách pravicových vlád nějak zapomenul. Když už neudrží v hlavě minulost, hlavně ať udrží moč, utře sliny a proboha, ať už se veřejně neukazuje. Autor socialistických zákonů bude kázat morálku. Ubohost

P. Lenc 16.1.2016 9:41

Re: Autor

Přesné.

Š. Hašek 16.1.2016 15:16

Re: Autor

Asi tak.

Soudruh Jičínský jest "mírněsinepamatující" komunistický právník (komunismus s lidskou tváří), který druhým drze měří jiným metrem než sobě.

Nic nečetl z klasiků a předpokládá, že jsou voliči bez paměti.

L. Hrušková 18.1.2016 18:31

Re: Autor

Souhlasím !!!

P. Maleček 16.1.2016 8:14

Komouši zneužitý samet

Tak co vy milovníci sametu, jak se vám líbí, když vám takový, za sosana překabátěný echt komouš káže o demokracii a morálce?!

B. Volarik 16.1.2016 8:01

Proboha, zašlápněte už někdo toho rudého švába!

Nadšený budovatel komunistického bezpráví má chucpe velikosti Sahary!

Z. Rychlý 16.1.2016 7:55

Jičínský, Jičínský !

že jsi soudruhu nevystoupil s něčím podobným v dobách obstrukcí sociální demokracie ?

Jak se takovému úslužnému chování říká ?

Jičínský je prznitel elementární morálky. Děvečka pro všechno, práskaný patolízal. Když vezme do huby slovo demokracie - má to demokracie nahnuté.

T. Czernin 16.1.2016 7:28

Pokud by byla takto blokována

dolní komora parlamentu až do konce volebního období, pak žádná škoda. Zákony, které produkuje, jsou ve své většině plevelné a zbytečné...

F. Lesniak 16.1.2016 6:20

Ale, ale, copak to tady zase blábolíte soudruhu?

Volič doplácí především na státní dotace, které jdou také do Burešových firem. Volič doplácí na cinknuté státní zakázky, na státem vydržované agentury, neziskovky a organizace, které volič k ničemu nepotřebuje. Volič doplácí na přebujelou státní administrativu, která vymýšlí jen další nové a nové hovadiny, které jenom znepříjemňují život. Volič doplácí na zlodějské firmy, které sídlí v daňových rájích a v této republice neplatí daně. A toto všechno má vyřešit skutečnost, že hospodský ve vesnici bude napojen se svou elektronickou kasou internetem na finanční úřad? Opravdu si myslíte, že to tuto ekonomiku zachrání?Chce se jednomu zvracet, když nějaký přivandrovalý konfident STB se díky Kalouskovi stane ministrem, u kterého dodnes není jasné, jak přišel k takovému majetku, bude plkat o morálce a poctivosti.

S. Sedlák 16.1.2016 5:55

Neplácejte soudruhu Jičínský

A laskavě se koukněte, jaké obstrukce činila v minulých volebních obdobích ČSSD a co vše a jakým způsobem blokovala. Jen nás nechtějte přesvědčit, že podpora průzkumu veřejného mínění je rozhodující v tom, co smí a nebo nesmí opozice dělat.

Raději koukněte, co dělá agent Bureš ve vládě, jaké jsou rozpory v jeho slovech a činech při (nejen) výběru daní a že role užitečného idiota se ČSSD vrátí. Podobně jako ODS praktická politika TOP09.