24.4.2024 | Svátek má Jiří


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Honza 8.11.2008 13:57

Re: jedině pod vedením pana Béma

Pan Bém v těchto volbách vedl leda krávu za ocas. Kdyby se nezviditelňoval a nevymezoval proti vládě (jako ostatně se vymezili proti vládě i hejtmani), bylo by to sice také fiasko, ale ne tak ostudné, a v té Praze by to dopadlo (na procentní podporu) ještě o mnoho lépe.

Honza 8.11.2008 13:52

Re: Bém lepší Topolánka?

Přestaňte sem prosím opisovat ty agitky a zkuste napsat nějaký opravdu VLASTNÍ názor. Působíte jako ohraná deska, která dosti přeskakuje. Těm progresivně zdaněným mozkům budete chtít připlatit vyčleněním více peněz z rozpočtu. Ale oni mezi tím budou už úplně někde jinde v Evropě pracovat pro někoho jiného. Pokud to nechápete, pak si tady klidně dál přeskakujte.

Honza 8.11.2008 13:46

Re: Klaus měl ekonomů fůru - a jak dopadl?

Mohl byste vyjmenovat skutečně měřitelné důvody k návratu progresivního zdanění? Současně je třeba také napsat, že zrušení progresivního zdanění osobních příjmů se automaticky nutně nerovná snižování obecného zdanění, ale je to zejména opatření k zastavení odlivu mozků.

P.S.  Populistické důvody ve smyslu útoku politiků na první signální soustavu těch nejprimitivnějších voličů neuznávám. Podívejte se raději pravdě do očí.

F.VÍZEK 88.100.57 8.11.2008 13:44

Montovny ?

Pokud jde o montovny... Až  ČR bude na vědu a výzkum a na vzdělání vůbec dávat aspoň těch 6% HDP, které marně sliboval už Zeman, potom se za takových 15 až 20 let může stát, že Česko nebude montovnou Evropy, ale kreativním území, ze kterého budou rašit nové a nová nápady!  Ale i těch 6% HDP je málo: vyspělé země  k onomu účelu vyčleňují až 12 % !

janoryna 8.11.2008 13:43

jedině pod vedením pana Béma

v praze ods ve volbách(do senátu) posílila své pozice. to svědčí o jeho vůdčích schopnostech !

F.VÍZEK 88.100.57 8.11.2008 13:41

Re: Bém lepší Topolánka?

Soudných pisatelů je stále víc, dvě - tři výjimky to potvrzují.  Pokud jde o dluhy: ČR má druhý nejmenší  veřejný dluh k HDP v Evropě a už v roce 2006 i 2007 byla pokud jde o deficit státního rozpočtu pod kýženými 3 % HDP.   Vylhané Kočárníkovy "vyrovnané" rozpočty už nikoho neosloví;  také je obecně přijato, že dluhy patří na stůl a splácet i s úroky !  Tak se stalo už za Zemana s rizikem, že ono "vytažení ze zásuvky" bude hlupáky chápáno jako dluhy vzniklé "tím vytažením na světlo boží".   Moudrý občan rozlišuje viníky a zachránce !

Takže: po osmi letech vlády ČSSD všechno v pořádku (i podle Klause nejlíp v historii), ale vláda ODS nám "zavařila" inflaci natolik, že tady máme vážný problém... 

F.VÍZEK 88.100.57 8.11.2008 13:38

Klaus měl ekonomů fůru - a jak dopadl?

Současná finanční krize potvrdila, že je nutné vrátit se k progresivnímu zdanění, zastavit snižování daňové kvóty a hlavně ukončit hazard se soukromými penzijními fondy. Snižování daní je v současnosti ta největší ekonomická hloupost, která může existovat. Měl by být konec s populistickým snižováním daňové kvóty. Problémy USA ukazují, že selhal americký stále liberálnější model i praxe minimalizovat veřejné výdaje.  

 Daleko efektivněji fungují země typu Švédska, Finska a Dánska, kde mají daleko vyšší daňové kvóty.  Liberální „bláznění“ a z něho plynoucí selhání finančních trhů někdo uhradit musí, někde se musí vzít peníze na sanaci bankovního systému…

Honza 8.11.2008 13:30

Re: Bém lepší Topolánka?

Vy asi nebudete ekonom pane, že? Jinak byste takové kraviny o progresivním zdanění a investičních pobídkách, které z nás mimochodem dělají vysoce rizikové a hlavně POSTRADATELNÉ montovny, nemohl vůbec vypustit z klávesnice.

Honza 8.11.2008 13:25

Re: Jan Masaryk

Já mám ale tak trochu dojem, že to už dávno zjistil, ale nebere to na vědomí. Nechci Vám brát iluze, to ne, je to jen můj dojem a osobní poznání.

Odkazy a vzpomínání na názory Jana Masaryka jsou vcelku populární, ale nebyl to náhodou ministr, který v klíčové chvíli podle větru nabral směr? Já osobně o jeho skálopevných názorech a morálních kvalitách přesvědčen nejsem.

Paralela s panem Bémem se potom přímo nabízí.

F.VÍZEK 88.100.57 8.11.2008 13:19

Bém lepší Topolánka?

Problém je hlubší.

ODS si může i tu svoji aroganci dovolit, protože sklízí dobré plody, které nezasela.  Sociálně demokratická vláda jí vyčistila a stabilizovala za nemalých nákladů bankovní systém, zemi odevzdala v pořádku: veřejný dluh ČR nejnižší v Evropě a deficit státního rozpočtu pod požadovanými 3% HDP.  Po vládě ODS se znovu začne brodit v problémech.

Vláda ODS je zemi nebezpečná - z Bémem a Topolánkem i bez nich - z několika důvodů: udělala špatné reformy, nasměrovala zemi špatným směrem, zrušila progresivní zdanění, zrušila investiční pobídky.  ODS jako strana není integrovaná ani do evropských struktur, ačkoli je členem Evropské lidové strany, je jednou nohou na odchodu a míní s britskými konzervativci založit v EP novou frakci, čímž se dostane mimo hlavní proud evropské politiky.  

Na předsednictví není cláda připravená ani v tom nejjednodušším: mnozí ministři se nedomluví ani v angličtině a ani ve francouzštině, ačkoli  budou muset řídit zasedání.  Jak to budou dělat? Přes tlumočníky? Něco takového Evropa ještě nezažila.

Honza 8.11.2008 13:17

Re: Promiňte prosím.

Koukám, jste široko daleko jediný s patentem na rozum, nebo patentovaným rozumem? Vyberte si. Rozhodně Vám ale gratuluji, jste vskutku výjimečný. Jste přesně ten typ, který se posílá k řezníkovi pro semtele a do kovomatu pro bublinu do vodováhy.

Honza 8.11.2008 13:16

Re: Bém = největší magor v ODS

Koukám, jste široko daleko jediný s patentem na rozum, nebo patentovaným rozumem? Vyberte si. Rozhodně Vám ale gratuluji, jste vskutku výjimečný. Jste přesně ten typ, který se posílá k řezníkovi pro semtele a do kovomatu pro bublinu do vodováhy.

Honza 8.11.2008 13:15

Re: já si myslím, že pan Bém

Koukám, jste široko daleko jediný s patentem na rozum, nebo patentovaným rozumem? Vyberte si. Rozhodně Vám ale gratuluji, jste vskutku výjimečný. Jste přesně ten typ, který se posílá k řezníkovi pro semtele a do kovomatu pro bublinu do vodováhy.

JP 8.11.2008 13:06

Re: Jan Masaryk

Myslíte, že právě P. Bém je takový politik? Důležitá je tam ta podmínka "není-li moc hloupý".

Hanák 8.11.2008 12:38

Jan Masaryk

prý často říkával, že každý pořádný politik má rozumět žertu a hvězdářství. Vtipem často překlene neřešitelnou situaci a když se zadívá na hvězdné nebe, není-li moc hloupý, sezná v tu chvíli, jak je malý. Druhý den pak může ve sněmovně pronést velikou řeč, kterou budou všichni se zájmem sledovat.

A já dodávám, že P. Bém měl při svém výletu v Himalajích vynikající možnost zjistit, jak je prťavý. V každém případě to skuteční horolezci dobře znají. Kolik asi tak máme takových politiků, křeří by Masarykovu kriteriu vyhovovali?

Honza 8.11.2008 12:36

Re: můj názor

Vy musíte být hrozný vůl.

Honza 8.11.2008 12:33

Re: Zato Topolánek plní co slíbil voličům, že?

Obecným omylem levičáků bývá nadšení z ůspěchu ve volbách. Z tohoto úspěchu ale může být všem paradoxně  ještě hůře, jitrnice na stromech pořád ještě nerosto. Co na vás zbyde z rozfofrované státní kasy, když vaše nová garnitura ještě nemá nahrabáno, stará je fuč (různě na Floridě nebo pěstuje kakao), a ekonomika jde do recese? Ale to je asi příliš, chtít nad tím přemýšlet, stačí si přece jen před volbami přečíst tučně vyřvávané sliby a na konci volebního období zdůvodnění proč to nešlo a sliby nové?

Martin II 8.11.2008 12:29

můj názor

když nejsme schopni si sami řídit tento stát, nechť vzniknou "Spojené evropské státy " pod společnou vládou,kde bude mít každý stát jednoho ministra.Současnou EU rozpustit.!!

Martin II 8.11.2008 12:26

Re: Zato Topolánek plní co slíbil voličům, že?

asi nejsme schopni sami si řídit tento stát - proto nechť vznikne brzy jednotná evropa.....Spojené evropské státy.!!

Honza 8.11.2008 12:23

Re: Zato Topolánek plní co slíbil voličům, že?

Ano, čekají nás skvělé časy. Vrátí se Standa, Michal Kraus, Doležal, český na stole u lesa, budem pěstovat kakao, to bude život. Pamatujete si alespoň co jste měl včera k obědu?

Vláďa 8.11.2008 12:06

Re: Obrat o 180 stupňů?

Rád bych to dotáhl do konce.

> podívej na chat z 24. října 2007

Tohle je možná jenom můj problém - kde ten chat najdu? Máš na něj odkaz?

Naopak. Já jsem vygoogloval tohle: http://zpravy.ods.cz/prispevek.php?ID=5618

Je to také z října 2007 a Bém tam říká zhruba to co vždycky: "umístění Kaplického blobu se mi od začátku nelíbilo a nikdy jsem pro ně nehlasoval".

Vláďa 8.11.2008 11:53

Re: Obrat o 180 stupňů?

Je super že jsi uvedl konkrétní příklady toho co dělá správa města špatně a nebo kde se o tom dá aspoň pochybovat. (většina příspěvků u politických komentářů jsou hospodské povzdechy bez jakékoliv informace). Za sebe můžu přidat, že se mi nelíbí, že pravděpodobnost že na procházce městem šlápnu na chodníku do psího hovna je za posledních deset let pořád stejná a vysoká.

Netýká se to ale tématu diskuse. Téma je "Na názory Pavla Béma se nelze spolehnout" a tvrzení že názory mění stylem kam vítr tam plášť.

frsi 8.11.2008 11:48

Re: Obrat o 180 stupňů?

přečti si,copíše Z. Klíč,nebo se podívej na chat z 24. října 2007! Já to vím proto ti to říkám. Jinak nic, všechno bobrý.Jsi fajn diskuter ahoj!

Koukám a Vidím 8.11.2008 11:46

Re: Bém = největší magor v ODS

R^psychiatra jiného než magora totiž neznám-kdo s čím zachází, s tím schází, je to nemoc z povolání(Y)

PLHA 8.11.2008 11:45

OTÁZKA PRO ŘEDITELE PRAŽSKÉ ZOO:

Že ještě nemáte ve stavu chovaných  chameleonů  světovou raritu -  "POLITICKÉHO CHAMELEONA", který se přebarvuje už při sebemenším podnětu z Hradu? Dám vám, bez nároku na odměnu, tip: zastavte se pro něj na Magistrátu HMP!

Koukám a Vidím 8.11.2008 11:45

Re: já si myslím, že pan Bém

jen se ptám a myslíš? a je to mozek, nebo jiná část těla?;-€

novak 8.11.2008 11:44

Bém je zřejmě na drogách

jinak si takové křivokliké jednání málokdo dovede vysvětlit. Jeho dávka stojí prý denně několik tisíc a dodává osvědčená firma Janoušek. Ale v české politice mají křiváci velkou arénu. Proto ta odpudivost  českých politiků, když tam jsou takové  tipy lidí -až lidské trosky. Závislák-nejlepší loutka. Chce se ODS spolehnout na drogově závislou loutku? Udělejte mu rozbor vlasů a nedostane ani vízum do USA!!!! Topolánku chceš ještě nějakou radu - vem Béma na návštěvu do USA a z 90% se již z basy nedostane!!! Vlasy jsou jistota i rok zpětně.

Koukám a Vidím 8.11.2008 11:43

Re: Promiňte prosím.

R^had na tři - lux,bém,vyber si!

Koukám a Vidím 8.11.2008 11:41

Re: Zato Topolánek plní co slíbil voličům, že?

R^ Dobře jste to napsal...Všechno jedna banda, máme to, co jsme sami v převaze a co si tudíž zasloužíme.

Vláďa 8.11.2008 11:35

Re: Obrat o 180 stupňů?

> Knihovna se mu moooc líbila, ale když profesor řekl...

Nepamatuji se, že by někdy Bém řekl, že se mu ten Kaplického návrh knihovny líbí. Naopak, podle článku je jeho původní výrok doslova "Nefandím ale blobu na Letné". Třeba se ale pletu - zkus to vyvrátit třeba tak, že najdeš co konkrétně na podporu blobu kdy řekl.