24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

POLITIKA: Na Hrad skrz stoku

Miloš Zeman přesvědčivě zvítězil v prvních českých přímých prezidentských volbách. Průběh kampaně a volební výsledky teď budou předmětem badatelského úsilí politologů, sociologů a mediálních specialistů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Zelenka 30.1.2013 22:26

P&L vítězí nad L&N

Jak zde jako vždy erudovaně píše paní Antieurohujerová, pokud je na jedné straně Pravda & Láska, pak protipól je Lež & Nenávist. L&N je však přesvědčena o své P&L a hystericky se vymezuje proti P&L, která je z jejího pohledu L&N.

Lze tedy souhlasit se slovy Klause prezidenta ČR, že P&L vítězí nad L&N.

Rozdíl je však v pojetí S&T, Slušnosti & Tolerance.

J. Václavíková 31.1.2013 0:00

Re: P&L vítězí nad L&N

:-)))

J. Pernica 30.1.2013 21:07

Už toho končně nechme

Vyhrál ten nejhorší možný kandidát. Ale přiznejme si, že je pořád lepší než potencionální říšský protektor Karel zu Schwarzenberg. V úvodníku Aston plive na Kalouska (ne že by si to nezasloužil) a tady zase hořekuje, že šéf tohoto antikrista měl být samotným nejvyšším. Tož, kde to jsme?

J. Tic 30.1.2013 20:34

Proč S. překonal F?

Myslím, že nějak podvědomě jsme tušili, že z "pravicových" kandidátů má  největší šanci v  prvním kole uspět právě Swarzenberg. Takže levicoví voliči své hlasy rozdělili mezi tři kandidáty, kdežto pravicoví své hlasy soustředili pro jednoho.

M. Kosejk 30.1.2013 20:29

Pravda a láska

Pravdoláskaři nejsou žádným jasný hnutím, ale je to pracovní název pro sociální síť lidí určitého ražení. Myslím, že všichni víme, o kom je řeč. Jejich podpisy většinou najdete pod každou politickou peticí a akcí proti ODS, Klausovi a velkým stranám obecně (od Televizní stávky, přes Děkujeme, odejděte, Dřevíčskou výzvu, až teď po Růžového pantera, který hodlá zpochybnit výsledek demokratických voleb).

Zástupci toho směru uvažování mají monopol na přístup do ČT a ČRo. A novináři jim až nábožně naslouchají. Mnozí z nich byli v KSČ, ale tito lidé také bývají jediným typem bývalého člena KSČ, který za to nebývá médii kritizován. Jejich společným znakem je názor, že ČR by bezodkladně měla předat veškeré pravomoce do Bruselu, protože si prý neumíme sami vládnout. Další znakem pravdoláskařů je, že nenávidí standardní stranickou demokracii a kapitalismus. A politiku chápou jako boj dobra proti zlu (přičemž oni jsou prý na straně dobra).

Mnozí z nich se tak chovají z hloupého idealismu, někteří pro to mají cynické důvody. Např. Bakalovo "vodění Havla" mu - mimo jiné - vyneslo možnost vybudování sídla na superlukrativním místě Prahy a ještě možnost rozkopat chráněnou památku - a ticho po pěšině. Kdyby tohle udělal někdo z okolí Klause, tak by se média zbláznila.

J. Barto 30.1.2013 20:39

Re: Pravda a láska

TO, ze si neumime vladnout, o tom neni pochyb ! Na jednu blbou direktivu z EU pripada deset nedotazenych nasich zakonu, vcetne ustavy.

Stat, kde vykoupeni pozemku na dalnici,trva 16 let, kde pro nezaplaceny listek v metru je po osmi letech obstaven ucet a narizena exekuce, kde jeden soud soudi - vinen- dalsi nevinen coz, pri dvoustup. systemu je jeste bezne, ale pak vinen- nevinen-vinen nevinen....

A dalsi pravni nehoraznosti, ktere svedci o tom, ze nas historie tezce poznamenala a vladnout si neumime !!!

Je mi lito !

M. Kosejk 30.1.2013 20:57

Re: Pravda a láska

No, prostě patříte ke skupině, o které mluvím. Tahle skupina lidí si nepřizná, že orgánech EU se dějí obrovské sprosťárny  - a s takovými sumami peněz,  že na ně ani nedokážeme dohlédnout. Hlavně, že kritizujete ČR za to, že od roku 1990 tady nevznikl ráj na světě. A i tak - máme zdravý bankovní sektor a jeden z nejmenších veřejných dluhů, jednu z nejmenších nezaměstnaností... -  a to všechno nám ty údajné zapadní vzory našich milých pravdoláskařů můžou závidět.

- a taky tady máme ještě relativní svobodu slova - proti Západu.

J. Barto 30.1.2013 21:03

Re: Pravda a láska

Nejmensi dluhy tady sice jsou a take nejhorsi silnice, nejmensi nezamestnanost take, v silne zavislosti na Nemecku.

Svoboda slova

, tak to jste slap uz hodne vedle , myslim v tom presvedceni, ze u nas je nejvetsi!

A k vuli penezum v EU se zatim netrapte. Dostavame bohate navic, nez platime.

J. Kanioková 30.1.2013 21:31

Ještě jednou k P&L (odjinud):

Sociální skupina P+L: když si pročtu, kdo ji tvoří,tak jsou to převážně herci=komedianti s vůbec lidé, enormně citově= emociálně založení lidé, což vylučuje schopnost racionálního myšlení

C.G.Jung v Tavistockých přednáškách rozdělil lidi podle psychologického založení (znázorněno graficky na kříži, kde nahoře je M = myšlení, dole C= cit, napravo I= intuice, nalevo V= vnímání , přičemž protipóly se navzájem vylučují), což znamená, že např. člověk citově založený a vnímavý postrádá schopnost racionálního myšlení a intuice. Takového tvora jsem zažil, a musím říci, že takový člověk je schopen přivést k bankrotu i pohřební ústav v osadě o 10 č.p.

S. Netzer 30.1.2013 21:53

Re: Ještě jednou k P&L (odjinud):

Vy jste už jen směšná, paní Kanioková.

J. Václavíková 31.1.2013 0:02

Re: Ještě jednou k P&L (odjinud):

Nerušit! Tvoří simulakrum!

B. Hamal 30.1.2013 20:28

Máme se na co těšit

Miloš Zeman se na hrad dostal skrze páchnoucí stoku? Obávám se, že pan Neff naopak svou hlubokou nenávistí v té stoce uvízl až po krk. To se s ním z Neviditelného psa ten pach potáhne po celé pětileté období?

J. Kanioková 30.1.2013 19:20

Ještě jednou k P&L (odjinud)

Sociální skupina P+L: když si pročtu, kdo ji tvoří,tak jsou to převážně herci=komedianti s vůbec lidé, enormně citově= emociálně založení lidé, což vylučuje schopnost racionálního myšlení

C.G.Jung v Tavistockých přednáškách rozdělil lidi podle psychologického založení (znázorněno graficky na kříži, kde nahoře je M = myšlení, dole C= cit, napravo I= intuice, nalevo V= vnímání , přičemž protipóly se navzájem vylučují), což znamená, že např. člověk citově založený a vnímavý postrádá schopnost racionálního myšlení a intuice. Takového tvora jsem zažil, a musím říci, že takový člověk je schopen přivést k bankrotu i pohřební ústav v osadě o 10 č.p.

S. Netzer 30.1.2013 19:54

Re: Ještě jednou k P&L (odjinud)

A proto jsou pravdoláskaři "emoční romantici".

Je vidět, paní Kanioková, že se vyznáte nejen v ekonomii (ekonomové, jako ten dosluhující a i jeho následovník, uvažují "racionálně", což Vám imponuje), ale i v psychologii. C G Junga máte očividně v malíčku.

Jedem dál!

J. Václavíková 31.1.2013 0:04

Re: Ještě jednou k P&L (odjinud)

Asi jí nikdo neprozradil, že psychologie neskončila u Junga.

T. Marek 30.1.2013 18:14

Vážený pane

velice si Vás vážím, a ani v této chvíli nechci nijak jít do sporu. je to tak - Jaký je pan Zeman víme v podstatě všichni (a většinou si ho vůbec neidealizujeme). Jenže jaký je pan Schwarzenberg? Takovou analýzu jsem ještě neviděl. Jen všeobecné - je slušný, ale udělal pár chyb. Proč mu vlastně média tak nadržovala, až nechtíc dosáhla negativního efektu? Šéfové zpravodajství ho znají? Vědí něco, co nám neřekli? Je to velká informační asymetrie, je to velmi odlišné vyhodnocování různých kroků, názorů i gest. Proč? Já osobně Zemana nemám rád, ale Schwarzenberga se v podstatě bojím. Nevím o něm nic, co by mě nohlo uklidnit. Vím o něm, že je hlavou velkého šlechtického rodu, z čehož mu vyplývá řada povinností. Uvedu dvě klíčové: má proslavit rod svou angažovaností ve službě státu na vysokých postech. Má se starat o rodový majetek, chránit jej a rozvíjet. Zatímco první úkol plní celkem dobře, v tom druhém se mu až tak nedaří - získal zpět pro rod a erb jen asi 1/3. Podstatnou část Jižních Čech a Pošumaví drží stále stát. Tak se ptám, o co mu vlastně jde?

J. Anděl 30.1.2013 18:21

Re: Vážený pane

To už je ale v dané souvislosti poměrně pasé, protože prezidentem je pan Zeman, takže význam má, jaký je pan Zeman.

J. Kanioková 30.1.2013 14:47

Přesně v tom, co je vidět v diskuzích, je ten obrovský rozdíl mezi P&L a lidí z praxe,

P&L se řídí jen a jen emocemi, kdežto lidi z praxe mají léta zažito, že se každičkou vteřinu musí smiřovat s danou reálnou situací v tom momentě. Nenimrat se v tom, co by, kdyby, ale brát realitu, a z ní vycházet k dalším řešením.

Zkuste postavit člověka P&L do řídící funkce a z 99% bude výsledek katastrofální.

M. Kosejk 30.1.2013 16:20

Re: Přesně v tom, co je vidět v diskuzích, je ten obrovský rozdíl mezi P&L a lidí z praxe,

Pěkně glosoval volební kampaň pan Staněk v  Reflexu:

"Že Schwarzenberg neměl mezi prvním a druhým kolem žádné volební téma vyjma toho, že je "antizeman" a že chodil na televizní debaty zoufale nepřipraven, byla jednoznačně největší ostuda jeho týmu. ... Nikdo z těch, kteří jsou uvedeni na jeho stránkách coby volební štáb, se nenarodil před rokem 1970, a naprostá většina je, troufám si tvrdit, z jedné sociální třídy. Okouzleni vlastní vtipností při vymýšlení punkového vizuálu kampaně a nejrůznějších facebookových vychytávek či koncerty "o nás pro nás" zjevně nepochopili, nejen proti komu stojí, ale ani jak s ním bojovat. Ano, kampaň KS se vedla i mimo Prahu. Ale pohled na mapu volebních výsledků vám ukáže krutou pravdu o tom, jak. Karel Schwarzenberg neprohrál proto, že byl slušnější. Prohrál proto, že kolem sebe měl lidi, kteří nevěděli, jak vyhrát."

J. Kanioková 30.1.2013 18:22

Přesně, já nepsala o p. Schw., ale o těch dalších i jeho voličích

M. Kosejk 30.1.2013 20:05

Re: Přesně, já nepsala o p. Schw., ale o těch dalších i jeho voličích

Nevím, co si mám myslet o voličích Karla, kteří bez problému přijali fakt, že údajný konzervativec přijal volební symboliku pankáčů, co se hlásí k názoru, že stát je organizované násilí - a jako takový že nemá legitimitu.

A když jsem zaslechl na jeho kampani melodii Sex Pistols s textem: "I am an Antichrist, I am an anarchist, don''t know what I want,  but I know how to get it.", tak jsem se fakt rozesmál. "Nevím, co chci, ale vím, jak to dostanu." - je parádně symbolický text k jeho kampani. :)))

M. Stuchlik 30.1.2013 16:41

Re: Přesně v tom, co je vidět v diskuzích, je ten obrovský rozdíl mezi P&L a lidí z praxe,

No jistě. Správným řídícím pracovníkem je vožrala obklopený mafiány a StBáky.

J. Václavíková 30.1.2013 17:56

Re: Přesně v tom, co je vidět v diskuzích, je ten obrovský rozdíl mezi P&L a lidí z praxe,

To je ta tragedie lidí, kteří se změnili v hradní trouby bez vlastního rozumu.

J. Anděl 30.1.2013 18:28

Re: Přesně v tom, co je vidět v diskuzích, je ten obrovský rozdíl mezi P&L a lidí z praxe,

Neblázněte už s tou posedlostí P&L. Že se řídí jen emocemi a nejsou to lidé z praxe, vždyť to je nesmysl.

Navíc pravda a láska v prezidentských volbách zvítězila nad lží a nenávistí, takže buďte s tou kritikou P&L raději opatrná.

S. Netzer 30.1.2013 18:30

Re: Přesně v tom, co je vidět v diskuzích, je ten obrovský rozdíl mezi P&L a lidí z praxe,

Jo, P&L  jsou ve Vašich zmatených představách "emoční romantici", zatímco ti spolehliví jsou "ekonomičtí pragmatici".

Nezlobte se, ale jste směšná.

J. Anděl 30.1.2013 18:31

Re: Přesně v tom, co je vidět v diskuzích, je ten obrovský rozdíl mezi P&L a lidí z praxe,

Paní Netzer, P&L je Miloš Zeman. Říkal to Václav Klaus.

J. Václavíková 30.1.2013 18:37

Re: Přesně v tom, co je vidět v diskuzích, je ten obrovský rozdíl mezi P&L a lidí z praxe,

A Hájek to tvrdil o VK. Měli by sladit noty. Už tak své skalní dost přetěžují, když jim dali za úkol velebit socialistu.

J. Anděl 30.1.2013 18:41

Re: Přesně v tom, co je vidět v diskuzích, je ten obrovský rozdíl mezi P&L a lidí z praxe,

Pak jsou P&L holt oba.

J. Václavíková 30.1.2013 18:54

Re: Přesně v tom, co je vidět v diskuzích, je ten obrovský rozdíl mezi P&L a lidí z praxe,

Hrůza, pravdoláska, kam se podíváš. Ještě budeme špendlíčkem hrabat, aby se někdo uvolil za lžinenávist....

S. Netzer 30.1.2013 19:45

A prosím nezapomínat

na "mediální hyeny"!