23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

POLITIKA: Mýty o neexistující krajní pravici

Hned dva politologové se v posledních dnech na Neviditelném psu zaobírali Václavem Klausem ml. a Tomiem Okamurou, respektive srovnáváním Trikolóry a SPD. Josef Mlejnek z Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy (zde) a Lukáš Jelínek z Masarykovy demokratické akademie (zde).

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Mařák 11.8.2020 6:02

Popsal jsem to přesněji tady, "Globalisté a nacionalisté aneb konec pravice a levice":

https://martinmarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=713470

M. Mařák 11.8.2020 5:59

A kde je relevantní autentická pravice třeba u nás (nemyslím tím pidistrany typu Svobodní a podobně, ale strany parlamentní), doufám, že nevytáhnete národního socialistu Václava Klause oposmlouvu.

R. Langer 11.8.2020 5:51

Dělení politických hnutí na pravici a levici je o ničem zejména pro prolhané komouše, kteří za pravici prohlašují to, co se jim zrovna hodí, a podle toho se také poměrně bezpečně poznají. Je to snad i váš případ, pane Mařáku? To, že žádná autentická pravice v podstatě zrovna teď neexistuje, je zcela jiný problém, však ona se objeví, až bude potřeba... ;-)

M. Mařák 11.8.2020 5:50

Zahradil o sobě navíc tvrdí, že je národovec. Co má kolektivismus, nacionalismus je jednou z jeho forem, společného s pravicí, že...

M. Mařák 11.8.2020 5:45

Celé starobylé dělení na pravici a levici je v době, kdy všechny relevantní politické strany a hnutí jsou centristické (pravolevé), nebo nějaká podtřída komouše, jsou o ničem. Vždyť i britští konzervativci jsou větší zelená rakovina lidstva než celý Brusel, nebo co, no a třeba náš konzervativec Zahradil z ODS patřil k těm, kdo předložili a hlasovali pro libertinský zákon o registrovaném partnerství, jenž osobně považuji za extrémně levicové volnomyšlenkářství a zvýhodnění specifické skupiny obyvatelstva na základě sexuální orientace.

Podle mne to Marine le Pen vystihuje docela přesně a to současné dělení se láme na na rozdílu mezi pravolevými globalisty a pravolevými nacionalisty.

M. Krátký 11.8.2020 2:06

Mlejnka i Jelínka téměř ze zásady nečtu podobně jako Petrušku Šustrovou - když sem tam k nim nahlídnu plně a zase souhlasím s autorem - a děkuji R^R^R^

J. Válek 11.8.2020 0:12

A mně byl ten Mlejnek hned nějakej divnej...