26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z.Hovorka 25.8.2006 0:05

Předčasné volby

Domnívám se, že M.Topolánek se ohledně možnosti rozpuštění sněmovny a vypsání předčasných voleb poté, co vláda spojí zákon s hlasováním o důvěře a Parlament se do 3 měsíců o něm neusnese nevyjádřil přesně. Jakáže usnášeníschopnost při účasti třetiny poslanců apod? Mám -li pevnou stovku, tak se prostě neprohlasuje nic, nic pro ani nic proti ani se třeba nic nezařadí na program. Stačilo neopouštět trojkoalici.

Standa 25.8.2006 8:51

Re: Předčasné volby

Mylný názo r= neopouštět koalici.

Byly 2 strategické chyby. První -  předčasně si svázat  ruce 3koalicí (porcování medvěda dokud chodí po lese)

Druhá - slabý mandát pro vyjednávání (to způsobila skupina uvnitř ODS). Ostatní předsedové měli plný mandát.

Jedna z taktických chyb:  Ideologie na prvním místě (praktické vyjednávání se musí dostat na první místo - v šachové partii nevyhrajete, pokud nejste schopni obětova figuru. Jinak vás porazí i velmi slabý hráč).

zvědavec 24.8.2006 23:33

Když Vás tak čtu,

nebylo Vám lépe v byznysu ? Působíte jako ten chlapeček v Knoflíkové válce - kdybych to byl býval věděl, tak bych sem nechodil.

Vanek 24.8.2006 22:32

Bojkotujte Ceskou republiky jak muzete

Bojkotujte Ceskou republiky jak muzete

penzista 24.8.2006 20:32

Topolánku, Topolánku

Vy a Vaši kolegové vyjednavači jste to pěkně pohnojili. Nejdříve jste Paroubkovi a jeho šibalům dovolili rozbí trojkoalici a teď budete plakat nad rolitým mlékem!To jste ne nepodíval na vtip v posledním51PRO? :-/

Ivan 24.8.2006 17:05

A do modrých ptáků jako když střelí.

Jaképak předčasné volby. Lidovci už se hlásí do koalice s ČSSD a zelení je budou určitě následovat. Komunisté podporu menšinové vládě ČSSD slíbili, takže modří ptáci jdou od válu. Paroubek je přece jen o třídu lepší šachista než Topolánek.

Standa 24.8.2006 18:22

Re: A do modrých ptáků jako když střelí.

Zelení jsou teď béčkem ODS (ODS-b).

honza 24.8.2006 20:27

Re: A do modrých ptáků jako když střelí.

To je asi každý

josef 24.8.2006 21:55

Re: A do modrých ptáků jako když střelí.

Bohuzel to musime  priznat tak to je. Je jiste ze pan Topolanek neni tak omezeny aby nepoznal kam to vede ale bohuzel touha po moci je zrejme fascinujici. Pan Paroubek diktator ho smaznul tak ze cela ODS by mela chodit kanalama. Moje jedina vyhoda je za jsem obcan Rakouska a neziji zde. Presto sleduji politiku v CR a nelibi se mi kam se cela deni ubira.

Standa 24.8.2006 16:35

Mýtus předčasných voleb

Aby se mohlo podařit  co člověk chce, musí se ktomu vytvořit podmínky. Bez splněných podmínek nejde nic.

Předseda,který nemá plný mandát, jako jeho protivník, je jak vidno slabším hráčem. Tragedie je, že v ODS se rýsuje nějaký triumvirát, který plně drží v šachu svého předsedu a ani neni proklausovský. Hraje svoji hru a nastrkuje za sebe  jiné (Štrait atd.) ODS by si měla udělat pořádek, protože za prohru mohou lidé v pozadí, jejich ambice jsou velmi těžkým závažím pro každého i budoucího předsedu. Takže "předčasné volby" mohou i klidně být i za 4 roky a kdo chce bezohledně všechno - nemusí mít nic.

Worry 24.8.2006 21:04

Re: Mýtus předčasných voleb

R^

Herakleitos 24.8.2006 15:52

A je to tady !

Tak již je to tady  - vláda ČSSD a lidovců za podpory KSČM a ostatních demokratických stran napříč politickým spektrem.Co na to naše diskutující ultrapravice ? Je to borec ten Paroubek. Vyjednavač jak se patří. V ODS musí nastat " kádrová očista", jinak skončí. Mají ale určitě šanci za podmínek výměny tváří.

clay 24.8.2006 15:45

Topol na co sáhne, to podělá

už se začínají projevovat důsledky Topolánkova postupu vůči lidovcům a zeleným. Kalousek právě potvrdil, že v zájmu malých stran a plurality je ochoten zkousnout i toleranci komunistů

M. Zima 24.8.2006 15:12

Pane Topolánek, tak Vás ten Paroubek

odservíroval. Byla to pouze otázka času a poděkovat za to můžete Vašemu velmi slabému teamu, vysoce problematickému a špatně presentovanému programu a především Vašemu "čestnému" předsedovi, který se na Vás nejenom vykašlal, ale pracoval proti Vám.

BTW: Vaše dnešní úvahy o předčasných volbách nejsou aktuální. Paroubek má nárok na plné volební období a nevím, proč by se ho měl vzdát.

Pamětník I. 24.8.2006 14:07

Situace na frontě

"Situace na frontě se mění každým okamžikem" , protože nejsme ještě dost vyměklí (my občanstvo) dostaneme další týden. Předpokládám, že k tomu přispěla i osobní Topolánkova účast ve zdejších diskusích.

Milan 24.8.2006 13:39

strategie

Takže P.uspával ODS na vavřínech,požadoval formálně ukončit trojkoalici,současně vypouštěl balonky o změně volebního ,  zákona čímž definitivně popudil malé strany proti ODS.V momentě, kdy byla formálně ukončena spolupráce se Zelenými ukončil jednání s T.a ještě mu nasadil psí hlavu.Topolánku,tys to říkal :mýtus přečasných voleb....

orso 24.8.2006 14:04

Re: strategie

Ježkovy oči! Milane, copak tu změnu volebního zákona nechtějí v nějaké verzi všichni? Proč by se měly malé strany popudit vůči ODS a ne proti ČSSD? To, že odejdu z jednání, bouchnu dveřmi a začnu vykřikovat úplně něco jiného než včera, není podle mě státotvorné jednání hodné obdivu a následování...

Milan 24.8.2006 14:19

Re: Re: strategie

O obdivu a následování nepadlo ani slovo.To že chtějí změnu zákona všichni je možné,ale každý si tu změnu představuje úplně jinak.Proč by měli popudit ? Třeba proto,že v době platnosti 3-k smlouvy prohlásil T.něco o mrtvém projektu,začal jednat s CSSD.Zkuste toto jednání jako obchodní partner při plnění smlouvy.Mimochodem P. bouchl dvěřmi přesně v momentě formálního zániku této smlouvy.

Malý Aston 24.8.2006 13:20

ČSSD končí jednání s ODS a jedná s KDU o podpoře!

A máme to tady,vždy se někdo najde,kdo je státotvorný. A tak kombinace ČSSD+KSČM+KDU je tady. A je to dobře.Pokud tyto články čte někdo z ODS,šéf napsal,někdo musí číst,tak jako pravičák Vám vzkazuji. Když je někdo vůl,volem zůstane.

Xury 24.8.2006 13:26

Re: ČSSD končí jednání s ODS a jedná s KDU o podpoře!

Vedení ODS evidentně propáslo šanci zachovat si charakter a tvář před svými voliči, když neodmítlo Paroubkovo vydírání a nenechalo ho sestavovat vládu. Teď vypadají jako naprostí trotli navíc křiví, jak turecká šavle. Ač volič ODS - dobře jim tak!! ;-€;-€

orso 24.8.2006 13:37

Re: Re: ČSSD končí jednání s ODS a jedná s KDU o podpoře!

Důvody se ještě dozvíme. Spíše si myslím, že ODS odmítla všechny Trojské koně a krytí svinstev ČSSD. Ta salta mortále, co od pondělí předvádí Paroubek, včetně lpění na různých tajných schůzkách ve dvou, jsou, myslím, dostatečným důkazem. Udivíme...

Milan 24.8.2006 13:41

Re: Re: Re: ČSSD končí jednání s ODS a jedná s KDU o podpoře!

Kdyby se socanama vůbec nejednala,nevypadala by teď jak křivý jeliman.

orso 24.8.2006 13:59

Re: Re: Re: Re: ČSSD končí jednání s ODS a jedná s KDU o podpoře!

A co měl asi tak dělat? Hrát v situaci 100:100 na 3koalici, když Paroubek x-krát po sobě nenechal ani ustavit Sněmovnu? To nemůžete myslet vážně. Buďme realističtí...

Milan 24.8.2006 14:22

Re: Re: Re: Re: Re: ČSSD končí jednání s ODS a jedná s KDU o podpoře!

Ukončit jednání a nechat sestavovat vládu někoho jiného.P. by musel veřejně prokázat podporu komunistu a dalšího poslance z 3-k.

Mablung 24.8.2006 14:42

Re: Re: Re: Re: Re: Re: ČSSD končí jednání s ODS a jedná s KDU o podpoře!

Topolánek jednat musel. Ale zašel ve svých ústupcích příliš daleko. Od obrazu státotvorného politika k obrazu mocichtivého křiváka :-(

Rpuť 24.8.2006 13:19

Teda co ten Puchejř na tý dovolený vyvádí....

Předseda ČSSD Jiří Paroubek oznámil, že jeho strana se rozhodla ukončit jednání s ODS o podoře menšinové vlády občanských demokratů. Místo toho začne sociální demokracie vyjednávat o vládní spolupráci s KDU-ČSL. (novinky)

Mablung 24.8.2006 14:38

Re: Teda co ten Puchejř na tý dovolený vyvádí....

Docela by mě zajímalo, zda tohle Paroubek vymyslel za pochodu, či to byl dlouhodobý plán. Dlouhodobý plán s cíly 1) Popudit voliče proti ODS. Povedlo se, Topolánkovo podlejzání a snaha splácat jakoukoliv vládu za jakoukoliv cenu nas*älo dost lidí. 2) Popudit proti sobě ODS a malé strany. Povedlo se. Doufám že to nebude fatální, ale trhliny tu určitě jsou. 3) Sestavit vládu. Nevím. Jen doufám že lidovci jsou dostatečně soudní aby nepřistoupili na spolupráci s komunisty.

clay 24.8.2006 15:49

Re: Re: Teda co ten Puchejř na tý dovolený vyvádí....

jen idiot nemohl tuhle strategii nevidět

brok 24.8.2006 15:02

Re: Teda co ten Puchejř na tý dovolený vyvádí....

Konečně aspoň nějaká dobrá zpráva. Ten, kdo bude vládnout ztratí podporu mnoha voličů. Bude muset buď čím dále více zadlužovat stát až k neúnosnosti nebo vysvětli voličům, že sliby "sociálních jistot" jsou nesplnitelné a musí se škrtat, především v této oblasti. Možná bude muset udělat obojí. Paroubek není takový hlupák, aby to nevěděl, ale musí získat čas, aby mohl zamaskovat všechny kriminální prů*ery své minulé vlády. Takže do toho nejspíš vleze. Langer je pro něj nepřijatelný právě proto, že do těchto čachrů není zapojený a může je bez rizika vyšetřovat.

mirka 24.8.2006 20:35

Re: Re: Teda co ten Puchejř na tý dovolený vyvádí....

Mám obavu, že voličům ČSSD je úplně jedno, zda se stát zadluží. vžd\yť podle Paroubka ten dluh není tak velký! Hlavně že budou mít dávky. Myslím, že se ještě dočkáme věcí!