25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jarda 9.8.2006 18:37

A je to tady....

Pokud se ty dva dohodnou, je to vážně v ha zlu....Budou nás ždímat takovým způsobem, že si to neumíme ani představit.Takže uzlíček - a na Sicílii - mafiáni sou proti těmhle lumpum hodní chlapci....

PROROK ELIÁŠ 9.8.2006 20:29

Re: A je to tady....

 Jak jsme byli před volbami napadáni a vysmívání, když nás hrstka tvrdila, že k tomuto zřejmě dojde.....Pokud si vzpomínám, tvrdil to i Petr Cibulka, asi přece jen zná ty Papenhajmské....

Václav 9.8.2006 18:32

Á jéje

Přípravná mediální baráž, zpoza které se vynoří nějaká modifikovaná verze oposmlouvy, která potvrdí toho odporného aparátčíka ve strakovce už se spouští.

hodne neRath 9.8.2006 15:13

Re: Jinými slovy:

ale baba Dymakova to vidi jinak.....

Ivan 9.8.2006 13:52

Až pozoruhodně trefné na propagandistického psa.

Je skoro k nevíře, že se v záplavě pusté propagandy zločinecké organizace ODS objeví i věcně korektní příspěvek.

Ladislav N. :-))) 9.8.2006 15:56

Re: Až pozoruhodně trefné na propagandistického psa.

Etalon "korektnosti" = 1 Ivan ? 8-o ;-P

Hrozd 9.8.2006 13:08

Opět se nehovoří přesně a motá se páté přes deváté ...

Menšinová vláda ODS s podporou ČSSD se přece zdaleka nerovná opoziční smlouvě.  Kdo nevěří, ať si smlouvu mezi Klausem a Zemanem přečte resp. ať si vzpomene, jak to fungovalo. Byla to skutečně smlouva o všech možných pozicích a mechanizmech, jak dlouhodobě zajistit monopol dvou největších stran na moc ve státě.

Podpora menšinové vlády by oproti tomu mohla znamenat pouze dohodu programovou včetně případné dohody o tom, která temata jsou považována za klíčová a hlasování o nich může být spojeno s hlasováním o důvěře vlády. Tečka. K tomu snad, že předseda sněmovny bude z opoziční strany a rozdělení funkcí ve sněmovně bude kopírovat poměrné složení sněmovny.

To je normální standardní záležitost, v demokratických státech dost běžně uplatňovaná.

Malý Aston 9.8.2006 13:13

Re: Opět se nehovoří přesně a motá se páté přes deváté ...

Zase nás hodláte oblbovat? Menšinová vláda ODS proti většinové opozici ČSSD+KSČM? Snad nechcete tvrdit,že spolupráce ČSSD+KSČM před volbami a po volbách,včetně zákazu hlasování obou členů dvoukolice není společně řízená?ČSSD je jediná politická strana,která trvale opírá o bolševiky. Váš vůdce Paroubek,to pěkně řekl ve svém památném projevu.

Hrozd 9.8.2006 14:33

Re: Re: Opět se nehovoří přesně a motá se páté přes deváté ...

Malý Astone, bohužel výsledek voleb je takový, že příští uspořádání prostě musí stát na dohodě ODS a ČSSD. V případě menšinové vlády ODS předpokládám, že by se k ní přátelsky povětšinou chovali i Lidovci a Zelení. Jinak už nevím, co by jste si přál. Nové volby nemají smysl, neboť nebyly vyčerpány 3 pokusy o sestavení vlády a získání její důvěry. Většinová vláda ODS by snad šla jedině, že by se resuscitovaná tříkolka dohodla s KSČM.

U nás jeden prostě neví.

Ladislav N. 9.8.2006 16:01

Re: Re: Re: Opět se nehovoří přesně a motá se páté přes deváté ...

Těžká dohoda s partají, která vede zemi do katastrofálního zadlužení...

xxx 9.8.2006 17:53

Re: Re: Re: Re: Opět se nehovoří přesně a motá se páté přes deváté ...

Myslite ODS nebo CSSD?Oboji asi vyjde nastejno.

Ladislav N. 10.8.2006 0:24

Re: Život vlád ČSSD na dluh...

Myslím tenhle vývoj - zásluhou ČSSD...

Mard 9.8.2006 16:53

Re: Re: Re: Opět se nehovoří přesně a motá se páté přes deváté ...

Já podnikám. Nejsem miliardář, ale mě to stačí, vysoké cíle nemám, svoje potřeby uspokojím. A s určitýmy subjekty neobchoduji. Jak se mi objeví v kanclu stará struktura nebo nějaký mafián, tak prostě mám moc práce a s omluvou ho vyprovodím. Možná z tohoto důvodu jsem za totáče nezačal spolupracovat s STB, i když jsem se dost klepal poté, co jsem je odmítl. Nevidím nic špatného na tom, aby ODS poslala ČSSD do háje. Já bych na jejich místě s takovými lidmi nejednal, tím že s nimi jednám s ponižuji na jejich úroveň. Přeci ani vy by jste s nějakým lhářem a podvodníkem nezačal spolu podnikat.

jirka.s. 9.8.2006 17:51

Re: Re: Re: Re: Opět se nehovoří přesně a motá se páté přes deváté ...

Proboha, proč s omluvou? Dneska se snad už klepat nemusíte (zatím?). A pokud jste, jak soudím, sám tak slušný, pořiďte si do kanceláře irského vlkodava. Vždyť se nemusí živit jenom vlky, třeba by nepohrdl i komunistou- estébákem.

Pamětník I. 9.8.2006 13:23

Re: Opět se nehovoří přesně a motá se páté přes deváté ...

To je normální standardní záležitost, v demokratických státech dost běžně uplatňovaná - jó to by bylo krásné, kdybychom byly standardní demokratický stát s demokraticky smýšlejícím veřejným míněním. Ale u nás mají hlavní aktéři ideál v rakouském modelu rozdělení státu jako sinekury mezi dvě strany. Takže nejde jen o sněmovní funkce, ale o agentury, náměstky ministrů, dozorčí rady atd. až po ponocného z Našich furiantů - ale toho by mohli dostat třeba lidovci.

Pamětník I. 9.8.2006 13:24

Re: Re: Opět se nehovoří přesně a motá se páté přes deváté ...

Fuj překlep - byli.

jirka.s. 9.8.2006 17:55

Re: Re: Re: Opět se nehovoří přesně a motá se páté přes deváté ...

To nic. Já to u Vás překousnu a socsmažky nemají nárok si toho všimnout.(Tak daleko ve škole nedošly - nebo snad nedošli?)

Štváč 9.8.2006 12:13

možnost

řešení : zvolí se předseda parlamentu "socan", následuje demise vlády, pak tři možnosti pro premiéra, následují nové volby dle ústavy. Koalice musí ovšem podržet celých 100 hlasů i kdyby byl navržen 1x Paroubek na premiéra.

WorryJohn 9.8.2006 12:54

Re: možnost

Výborně! A tohle přesně Topolánek od začátku blokuje! ;-D

Malý Aston 9.8.2006 13:09

Re: Re: možnost

ČSSD měla možnost navrhnout Zaorálka a nechat svoje poslance z ČSSD+KSČM hlasovat. Proč nehlasovali? Proč nehlasovali proti návrhům tříkoalice? Má skutečně Paroubek 74 svobodných socáků?. Má každý člen ČSSD zájem hlasovat s KSČM?

Buvol 9.8.2006 13:30

Re: možnost

Jsem přesvědčen, že pokud pan Paroubek dostane možnost sestavit vládu, tak ji sestaví! Je totiž inteligentní vyjednavač! Kromě toho v řadách opozičních poslanců, rozumněj ODS, KDU a SZ by se určitě našel poslanec, kterému by byla "košile bližší než kabát", tj. řekl by si, teď jsem poslancem a kdoví co by bylo po mimořádných volbách .....

Ladislav N. :-))) 9.8.2006 13:53

Re: ...pokud pan Paroubek dostane možnost sestavit vládu, tak ji sestaví! Je totiž inteligentní vyjednavač!

;-D .... Buvol = blábol ;-PR^

PRASÍ DENT 9.8.2006 14:58

Re: Re: ...pokud pan Paroubek dostane možnost sestavit vládu, tak ji sestaví! Je totiž inteligentní vyjednavač!

 Ldine, bohužel zřejmě nikoliv....

Mard 9.8.2006 16:57

Re: Re: ...pokud pan Paroubek dostane možnost sestavit vládu, tak ji sestaví! Je totiž inteligentní vyjednavač!

Kdyby se Topolánek choval jako Paroubek, tak by nasliboval Paroubkovi všechno co by mu na očích viděl a poté co by se stal Paroubek předsedou sněmovny a Topolánek předsedou vlády, tak by se mu vysmál, vládu by doplnil o KDU a SD a na Paroubka udělal dlouhý nos. Naštěstí takový není a já jsem tomu rád. Holt ještě musíme s takovou myší co řve a myslí si že je lev, chvíli vydržet a časem bude Paroubek vykopnut svými oranžovými neobolševiky z vlastní strany na smetiště. Když jsme vydrželi sprosťáka Zemana a prosťáčka Grosse, tak vydržíme i fýrera Paroubka.

Fatman68 9.8.2006 12:04

Co s tím?

1. Klaus slíbí Paroubkovi druhý pokus o sestavení vlády 2. Zvolí se vedení sněmovny v čele s kandidátem ODS 3. Topolánek bude jmenován premiérem, půjde do hlasování o důvěře v trojkoalici 4. Pokud neuspěje nastupuje Paroubek a konečně bude muset ukázat co a jak. Pokud uspěje nezbyde nám pravičákům než si poplakat, uznat že holt levice má navrch a doufat, že za čtyři roky socani neprošustrují a nerozkradou i ten zbytek co ještě nestihli. 5. Případný třetí pokus opět Topolánek, opět trojkoalice. Nějaký socan by se mohl leknout předčasných voleb a zvednout ruku pro. 6. Předčasné volby.

nup 9.8.2006 12:15

Re: Co s tím?

ad 4 (část): třeba ty nemocnice, na jejichž rozkradení jste se tak třásli ...

a ten zbytek zní celkem rozumně

WorryJohn 9.8.2006 12:51

Re: Re: Co s tím?

Také tipuji podobný scénář. Akorát si myslím, že ten předseda Sněmovny ještě bude muset zaručit, že prezidentovi doporučí jen toho, kdo přinese 101 podpisů.

Problém s tímto hypotetickým řešením by mohl mít Topolánek, protože by vypadal jako blbec, když to už jednou odmítl i za situace, kdy Paroubek by ani ten druhý pokus nedostal ;-). Ale vývoj jde kupředu, zelení si rozvazují ruce a pravice už na ně nemá automatický nárok. Tím funguje, že levice = 100, pravice = 94, nezařazení = 6.

A.D. 9.8.2006 12:58

Re: Re: Co s tím?

Mno, v kolika nemocnicích jste už byl jako pacient? Třeba i ambulantní?

Z pohledu pacienta mi vycházejí jednoznačně lépe nemocnice, které fungují jako a.s., než polostátní zařízení. Alespoň ve většině z nich se mohu cítit jako zákazník a ne jako obtížný hmyz či spotřební materiál.

Je mi jasné, že pro socialisty je "zisk" sprosté slovo, ale měli byste si uvědomit, že lidé jsou tvorové nedokonalí a osobní zisk je pro ně nejlepší motivací. Ostatně - kolika polostátním nemocnicím se musely v poslední době doplácet ze státního rozpočtu miliony na uhrazení dluhů, aby jim neodpojili elektřinu, vodu a nepřišly o dodávky léků? A kolika nemocnicím - a.s.? Kde se tedy nehorázně plýtvá a kde se dobře hospodaří?

Ivan 9.8.2006 13:46

Re: Re: Re: Co s tím?

V Brně se o jedné soukromé nemocnici vyprávějí až hororové historky. Já bych tam nešel ani omylem (leda bych byl zdravý a chtěl bych si platit za pokoj s TV a telefonem několikanásobek ceny obdobného pokoje v hotelu). Že by tam někoho vyléčili, to pochybuji. Pouze předepisují nesmyslná vyšetření, aby rejžovali prachy z pojišťovny. Mají zájem na tom, aby u nich pacient strávil co nejvíce času a aby jeho "léčení" co nejvíce stálo.

Chovají se prostě tržně. Přece se nebudou připravovat o peníze tím, že pacienta vyléčí.