29.3.2024 | Svátek má Taťána


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Honza 22.12.2005 21:21

Pozice parlamentnich politickych stran je otresena. Viz: www.volebnipreference.cz. Slavny internacional Jan Berger kandiduje za Pravy Blok v parlamentnich volbach

Pozice parlamentnich politickych stran je otresena. Viz: www.volebnipreference.cz. Známý spisovatel, filosof, herec, textař a hudebník JAN VODŇANSKÝ a slavný československý fotbalový internacionál a nejlepší fotbalista roku 1984 Jan berger  na kandidátkách politické strany Pravý blok – strana za ODVOLATELNOST politiků, NÍZKÉ daně, MINIMALIZACI byrokracie, SPRAVEDLIVOU justici, REFERENDA a PŘÍMOU demokracii  www.cibulka.net
Volební program švýcarské a americké PŘÍMÉ demokracie „NEVĚŘÍTE POLITIKŮM A JEJICH NOVINÁŘŮM? NO KONEČNĚ! VĚŘME SAMI SOĚ!!!", se kterým jde do nadcházejících parlamentních voleb politická strana Pravý blok – strana za ODVOLATELNOST politiků, NÍZKÉ daně, MINIMALIZACI byrokracie, SPRAVEDLIVOU justici, REFERENDA a PŘÍMOU demokracii  www.cibulka.net pod vedením svého volebního lídra a pětinásobného politického vězně komunismu Petra Cibulky, se rozhodli svojí účastí na volebních kandidátkách podpořit i známý herec, spisovatel, textař, hudebník a filosof JAN VODŇANSKÝ , signatář Charty 77 a slavný československý fotbalový internacionál a nejlepší fotbalista roku 1984 Jan berger , který byl za komunistické diktatury a sovětské okupace rovněž z politických důvodů perzekuován a poté sám ve Švýcarské konfederaci prožil 13 let.S podporou těchto mimořádných lidí se Pravý Blok připravuje na prolomení 5% diskriminační volební bariéry a na vstup do českého parlamentu, aby svým programem změnil dnešní kriminální poměry, jejichž jsme všichni obětí, v jejich pravý opak.
Kali vodu. 21.12.2005 21:39

Pro toho poradce presidenta.

V demokracii poslanec ma hlasovat se svoji stranou.
Pripadnou neshodu nazoru si vyrikaji poslanci predem, ve svem stranickem "caucus".  Nazor ktery vyhraje musi byt oficialni politika strany !
Jinak by to byla anarchie.
 
V nekterych pripadech ale strana vyzve poslance,  aby hlasovali podle sveho svedomi.
Priklad:  Snatky homosexualu, vekova hranice pro piti alkoholu a pod.
 
AeroKarel 21.12.2005 21:08

Že by snad ono "napříč spektrem",

čti my socani s komouši, bral někdo vážně? Takovou berličku do voleb, aby nebylo znovusjednocení levice s její odpudivější bolševickou částí tak okaté?
Karel 21.12.2005 17:01

to_je_poradce...

V zásadě mohu souhlasit jen s tím, že hlasování "napříčspektrem" má v sobě cosi z krize parlamentní demokracie. Jenže v situaci, kdy strany mají programy velmi podobné včetně toho, že je pak nesplní, je to poměrně rozumné řešení takové krize. Navíc, obecně viděno: jedná se potom nikoli o silou protlačené řešení, ale o jakýsi konsenzuální výsledek, což bývá k lepšímu věci.
Byg 21.12.2005 15:17

O čem to bylo?

Přišel jsem, přečetl jsem, nepochopil jsem.
O čem článek byl? Je "prohlasovávání napříčspektrem" podle autora dobré nebo špatné? K jakým závěrům v článku dospěl? Co tím chtěl říct? Proč se vůbec namáhám psát příspěvek? :-)
Autor píše, že "napříčspektrem" se stalo jednou. Tak to není, občas se stává, že poslanci jedné strany hlasují různě. A je to tak správné - každý poslanec totiž slibuje, že bude hlasovat podle svého svědomí. Samozřejmě stranická příslušnost predikuje v některých věcech jasné názory, ale v mnoha věcech mohou (a musí!) poslanci jedné strany hlasovat rozdílně, pokud jim to velí jejich svědomí.
janabok 21.12.2005 11:42

milý franto,

onen Wágner tehdy podpořil rozpočet za slib, že vláda nepřistoupí k privatizaci bank...
takže jenom takové demokratické vydírání...
ve vydírání je socbolševik mistrem nad mistry...
franta 21.12.2005 11:33

Dotaz

Když poslanec Wagner blahé paměti podpořil při hlasování o rozpočtu někdejší Klausovu vládu, která by jinak neprošla, byla to také diskreditace demokracie ?
vlali 21.12.2005 11:29

Jakeš na hradě

Propříroda co je to za žvástala obecného. Platí-li povidlo jaký pán taký krám pak sedí na hradě Jakeš.
janoryna 21.12.2005 11:08

takže volba prezidenta byla vlastně výkřik totality

protože byly napříč politickým spektrem. to, že jsem v opozici by nemělo znamenat, že jsem vždy a ve všem proti vládě. 
gerontus.inza@seznam.cz 21.12.2005 8:37

Nestačím zírat.

Tolik "polodemokratických" nesmyslů v tolika odstavcích. Bůh mě chraň před takovými poradci. Pokud TOHLE radí panu presidentovi a my mu za to ještě platíme, je nutno vzít v úvahu výměnu této osobnosti.
jakovy 21.12.2005 10:09

Re: Nestačím zírat.

Kup si větší brýle, ... .
Petr 21.12.2005 15:59

Re: Nestačím zírat.

Petřík samozřejmě panu presidentovi neradi. Pan president si radí sám a poradce má na to, aby tlumočili jeho názory.
jezevec 22.12.2005 0:36

Re: Re: Nestačím zírat.

 to gerontus nikdy nepochopí
gerontus.inza@seznam.cz 22.12.2005 14:20

Re: Re: Re: Nestačím zírat.

Samozřejmě, co chcete od geronta, dorostenci.