28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Může naděje porazit strach?

To je otázka, na kterou budou muset odpovědět Piráti a jejich šéf Ivan Bartoš v souboji s majitelem ANO Andrejem Babišem, který z tohoto kraje vytěsnil levici a proměnil ho v baštu své voličské základny spolu s SPD a KSČM.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Čermák 5.8.2021 18:36

Tak dílko antiBabišisty Hvížďaly je opět spíš na téma, Přání je Otcem Myšlenky. Tedy že Dobrý Bartoš porazí Zlého Babiše. Ten prý jenom Straší migranty, zatímco Bartoš má Pozitivní program. Tak pokud vím, tak Bartoš neustále poukazuje na Babišův Střet zájmů (samozřejmě Fiktivní, nereálný), kterým dokonce Vydírá a navíc i Udává Babiše do Bruselu. Kromě toho Bartoš Nic Nemá a tomuto pan Hvížďala říká Pozitivní program? Tak je to Starý pes, který se už asi novým kouskům nenaučí...;-D

J. Ptáček 5.8.2021 16:11

Sympatičtí Starostové, zavčas zpacifikujte dnes už téměř vyhynulé Piráty, nebo vás ani Bartošovy dredy neochrání!

J. Vlček 5.8.2021 16:26

"Sympatičtí Starostové" se na Piráty přilepili v naději společného volebního vítězství s touto chátrou. Nic jiného v tom nehledejte, pane Ptáčku. Na této jejich vychytralostí není sympatického ani za mák. Rv

Že právě oni budou někoho pacifikovat je naivita jako vyšitá. ;-D

J. David 5.8.2021 18:27

Piráti a bukanýři, piráti jsou loupežníci a (STAN) bukanýři. Pirátům dodávají sušené maso (bucaon) za prebendy. Divím se starostům, že jim až tak silně kape na karbid.

P. Černý 5.8.2021 15:11

Malá naděje může teoreticky porazit i velký strach.

Kromě naděje či víry pak může být strach poražen ještě větším strachem.

Ovšem ve volbách to někdy funguje obráceně. Menší hrozba často vítězí nad hrozící katastrofou.

I. Hermanek 5.8.2021 13:53

Hvizdala definitivně odporný co vše je možné stati se s původně celkem normálním clovekem

J. Ráž 5.8.2021 13:02

Autorovi lze jen poradit "Vrať se do hrobu", protože vůbec nechápe o co lidem v Ústí, Mostě a okolí ve skutečnosti jde.

J. David 5.8.2021 11:09

Nu nevím, když ale vidím odredovaného piráta Bartoše, začnou se mi bouřit útroby a zadní konec těla musím umístit na bílou keramiku. Nic nemám proti dredům, ale když přijdu z lesa, lovím lojovky ve své bujné volné kštici, v dredech bych to asi nezvládl, tak i típat možné hnidy vší. Holt, pan Bartoš je salonní pirát, zbývá mu jen, nasadit si klípec přes oko, mladým voličům to zaimponuje. Jenom ta barkasa na Vltavě mu chybí, aby dle Henryho Morgana nejel dobývat Panamu, ale z Vltavy sídla na Malé Straně. Je to sice do kopce, ale od Vltavy nedaleko. Jenom mi vrtá hlavou, jak se můžou purkmistři dát do holportu s tímto exotem? To jim tak kape na karbid, že lampy starostům v budoucnu budou svítit? Holt si myslím své a také jim lístek do urny nehodím. Chabá útěcha.

B. Hančl 5.8.2021 10:10

Hvížďalo, Alzneimer je sviňa, viďte.

J. Vlček 5.8.2021 9:19

Z nenávisti k Babišovi se z pana Hvížďaly nakonec stává hlásná trouba pirátské chátry. ;-O

Ukázková proměna novináře v troubu! ;-D

F. Navrátil 5.8.2021 9:17

Argumenty pro volbu Pirátů jsou takového druhu, že vzbuzují dojem Babišovy placené reklamy. Tím spíše, že autor představuje Ústecký kraj jako nějaké zaostalé a civilizací opuštěné indiánské teritorium.

J. Tulejová 5.8.2021 9:05

Srovnáváte obleky, pane Hvížďalo? Naznačujete Bartošovu chudobu? Nevšimla jsem si pomačkaného obleku, i když, i levnější oblek se může vyžehlit, že. A dredy se dají ostříhat. A pan Bartoš má malý příjem? Váš článek je trapný.

H. Lukešová 5.8.2021 8:33

Pan Bartoš, že nehraje na kartu "antibabiš"? Od kdypak? Vždyť jeho pirátští europoslanci neustále žalují na pana Babiše a Agrofert, což je hodně ohavné, ať si o Babišovi myslíme, co chceme. Když Češi žalují na českého premiéra v Europarlamentu, co si o takových lidech, myslet, že... A i v České republice si Bartoš také servítky nebere.

J. Kočvar 5.8.2021 15:34

Pokud starosta z Horní Dolní páchá nepravosti, je naprosto v pořádku, že to jeho spoluobčané hlásí orgánům mimo hranice obce, a nikdo neřekne, že tím svoji obec zrazují.

R. Langer 5.8.2021 15:53

Jo jo, Brusele je fakt mimo hranice obce... ;-D

J. Jurax 5.8.2021 16:17

Zaprvé - pokud

Zadruhé - ona obec není suverénní stát (tedy v EU samozřejmě suverénní jen omezeně) a neurčuje si tudíž zákony

Zatřetí - starosta musí dodržovat zákony státu; stěžovat si na něj u státních orgánů je v pořádku. Suverénní stát nemusí dodržovat zákony EU (ostatně žádné neexistují, EU nemá zákonodárný sbor) a nemá nad sebou cara, jemuž by si poddaní mohli stěžovat. Ovšem ano, EU by tím carem ráda byla a Piráti by se rádi poddali evropskému vysokoprevoschoditělstvu z brusele. Takže žalují.

R. Langer 5.8.2021 7:10

Jo jo, soudruh Bartoš nechce hrát s kartou "antibabiš". Jenom na něho posílá udání do Brusele. A nechá to řešit soudy.

No to je přece super! ;-D

M. Husovice 5.8.2021 9:59

R^R^R^

P. Kubáč 5.8.2021 6:41

Článek je to hezký - Jen Babiš se jeví trochu slabý, aby vzbuzoval důvodné naděje, že bolševici po 30 letech nepovedou vládu.

L. Turek 5.8.2021 6:20

Hvizd, hvizd.

Soukmenovec Hvitzdala je na nejlepší cestě nás přesvědčit, abychom volili Babiše. Po pravdě, mezi tím, co se tu na politické scéně prezentuje, Babiš se zdá chovat nejracionálněji (nikdy by mne doposud nenapadlo, že by mne něco takového mohlo napadnout, natožpak napsat!)

Hvitzd, hvitzd.

V. Mokrý 5.8.2021 5:52

Hvížďalo - přání otcem myšlenky, co !

V. Bok 5.8.2021 2:48

No, je to blbý, ale ten Babiš přes jeho kiksy je pořád mnohokrát lepší než šéf českých anarchistů Bartoš. Bohužel....

J. Strmiska 5.8.2021 9:41

Při posuzování Babiše a Bartoše je potřeba připomenout si základní fakta. Kdo z těch dvou je trestně stíhaný, kdo je v gigantickém střetu zájmů, kdo z nich je OLAFem uznaný jako dotační podvodník, kdo v rozporu se zákony vlastní média a podniká, ... a dalo by se pokračovat.

J. Jurax 5.8.2021 16:24

Jo.

A ovšem taky kdo je melounovitě rudozelený eurohujer se sympatiemi k anarchistům a Antifa verbeži, jenž se netají tím, že nás chce s vlajícími prapory přivést do náruče čtvrté říše jako podřízenou gubernii. A má - ovšem vyjadřované ústy svých spolustraníků, když si nedali pozor na ústa - představy hodné svazáků padesátých let.

P. Hatina 5.8.2021 2:43

Bohužel, jen další úlet pana Hvíždaly, když píše na začátku že "..O zbídačených lidech totiž jeho marketingový tým moc dobře ví, že vnímají ztrátu silněji než zisk ". a na konci že "asi nezbývá nic jiného, než místo na marketéry se obrátit v takovéto situaci na sociology" - ono totiž i to odpozorované pravidlo že "(většina lidí ..vnímá ztrátu silněji než zisk ) vychází právě ze sociologie. Tudíž, pokud by snad chtěl pan Bartoš ty volby vyhrát, měli by i jeho marketéři použít podobné metody jako Babiš.

Když tedy navíc, onen efekt vnímámí zisku je sice mnohem slabší - ale pořád funguje, ale i v tom je a bude Babiš silnější, neboť už teď rozhazuje prachy ze státní kasy lopatou a může "upřímně" slíbit lidem, že v tom bude i po volbách pokračovat;-D Co na to Piráti?

V. Šedivý 5.8.2021 1:57

Piráti místo ANO?

Kdyby to aspoň bylo z bláta do louže :-/

J. Krásenský 5.8.2021 11:29

R^