25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Morálka je vůl

Je jasné, že Čína je největší hrozbou pro západní demokracii od rozpadu Sovětského svazu, a není pochyby, že na tom má Západ největší podíl sám, protože nechal volné ruce svým podnikatelům, když se nadšeně vrhli na levné pracovní síly v Číně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Loula 8.9.2020 11:26

Pane autore, doporučuji si přečíst Mackovy glosy z 13. srpna. Pro připomenutí, glosuje tam dopis tří amerických kongresmanů německému městu a přístavu na Baltu, kde kongresmani otevřeně vyhrožují, že pokud město neodstoupí od projektu Nord Stream II, tak se zasadí o to, aby USA toto město i přístav finančně zničily.

Ano čína vyhrožuje, a Amerika ne?

P. Zinga 8.9.2020 10:54

Nemyslící SvobodY, snad nevěříš tomu, že USA vládnou voleni zastupitelé?

"VAmerice u vody, stojí socha svobody. A z té sochy svobody, skáčou... do vody.

Amerika, to je kraj, tam je všetko naj, naj, naj. Aj to patrí k bontónu, mozog z najlónu."

Zpíva se to na rokec.

P. Zinga 8.9.2020 10:50

Ale on nemá žádnou nenávist, on je trotl.

J. Vavruška 8.9.2020 10:49

Představa, že aktivity Navalného "vadily ruským vládcům" je úsměvná. Arogantní egoista, který se ke svým vlastním přívržencům v provinciích choval jako buran, nikoho na vrcholech nehorožoval. Jeho činnost při zviditelňování korupce byla užitečná, byť byl sám korupčníkem ze stejného těsta, zviditelňoval pouze korupci konkurenčních klanů a "svoje" nechával bez povšimnutí. Ale jak kdosi tento týden prohlásil, chtělo by to ještě čtyři až pět takových Navalných (samozřejmě, z konkurujících si klanů) a ruská korupce jako taková by byla tak průzračná a prodrobně zdokumentovaná, že by to lépe nedokázala ani Transparency International.

J. Uher 8.9.2020 10:02

Ta vaše nenávist k Číně,vás musí sžírat ve dne v noci,ne??Vy do toho Urválka taky nemáte daleko.V té své své hysterii jste opravdu směšný.

R. Vacek 8.9.2020 10:01

Největší hrozbou pro západ snad není Čína, ale vnitřní procesy v západních zemích, nad kterými zůstává rozum stát. Za migraci, zelený ráj, kvóty pro hlupáky a desítku pohlaví Čína v žádném případě nemůže.:-)

S. Rádl 8.9.2020 10:01

Já bych tu Vystrčilovu proměnu z neviditelného politika v morální autoritu bral, pokud by prokázal, že patří mezi Blanické rytíře. Jinak se mi jeví jen jako gesto v cestě k prezidentské kandidatuře. Ono je sice důležité, co člověk říká, ale neméně důležité je, kdo to říká.

M. Valenta 8.9.2020 9:54

Typické bolševické myšlení. Čínští soudruzi mohou hrozit komu chtějí a těm Vám ukradeným zvlášť. Ono to ale vypadá, že ve skutečnosti Vám Vystrčil zase tak ukradený není, když s jste si dal práci a tenhle nesmysl vypotil.

V. Pokorný 8.9.2020 9:51

Že prý Čína nechce být vůči, hlavně USA možná myšleno, jako zdvořilé Japonsko....Autor asi zapomněl, že je Japonsko okupovaná země Spojenými státy. Tečka.

M. Šejna 8.9.2020 9:48

Přesně tak.

B. Rameš 8.9.2020 9:38

Dovolím si zde ocitovat jednu sloku V. Hraběte:

Smysl vašeho života, mladí přátelé

(jak potvrdí spěšně i klasikové),

je jasný jako facka - pardon, zpět!

Jako den.

Špekbuřt! Koverkot! Kvartýr a penze!

A. Popelka 8.9.2020 9:35

Vždyť mu také tu jeho legitimitu a výplatu nikdo nebere. Nicméně určitou sebereflexi, ve smyslu koho vlastně zastupuje, by mít mohl.

Pro všechny, kteří si myslí, že celý senát je jenom drahý příživník, využijte možnost vyjádřit to při senátních volbách. A to tak, že na volebním lístku škrtněte jméno kandidáta a napište na něj "Zrušit senát!". Lístek bude samozřejmě neplatný, ale pokud jich takto upravených bude hodně a mnohem víc, než těch platných a znovu při všech dalších senátních volbách, významný signál pro další rozhodování politiků to bude a nebudou to moct úplně ignorovat.

J. Svoboda 8.9.2020 9:34

To ten zapšklý starý bolševický námořník sice chápe, ale nenávisti k USA vštípené ve VUMLU už se do smrti zbavit nedokáže.

Pěkný den.

J. Svoboda 8.9.2020 9:32

S naší zkušeností s totalitní vládou zločinecké komunistické strany mi přijdou výhružky Čínského komunistického papaláše jako komedie, kterou ten chudák nechápe. Pochopí to, až ho jeho vlastní soudruzi budou věšet.

Pěkný den.

J. Urban 8.9.2020 9:29

USA jsem vynechal zamerne, stejne tak jsem vynechal Rusko, Indii, Pakistan a asi dalsich 150 statu. Pisu totiz o Cine, tedy PRC, pokud jste to dosud nepochopil.

J. Svoboda 8.9.2020 9:24

Klaus a pracovníci IVK tady produkují už delší dobu, asi jste tady nový ... Rv

Pěkný den.

J. Svoboda 8.9.2020 9:22

Vám to vadí, když vy jste PepaX, registrační podvodníku ?

Pěkný den.

J. Svoboda 8.9.2020 9:20

Předáno Komisi EU, rádio do Komise EU, ...

Vy už si ani nedáte práci s překladem a postujete automatický překlad, který je věcně blbě, hloupý námořníku.

No a jak sláma z bot z vašeho příspěvku kouká trolí postup, "odklonit téma". Nejde vám to, běžte se radši projet po vodě, letos to jde.

Pěkný den.

J. Svoboda 8.9.2020 9:12

V USA stále funguje demokracie. Tam žádný generální tajemník nemá moc v rukou do konce života, hloupý námořníku.

Pěkný den.

M. Valenta 8.9.2020 9:12

Nevidět rozdíl mezi USA a Čínou je právě ta ukázka mdlého rozumu.

J. Svoboda 8.9.2020 9:11

Že přišlo málo voličů neubírá Vystrčilovi nic z legitimity jeho mandátu.

Pěkný den.

P. Zinga 8.9.2020 9:10

Pane Urbane, vynechal jste USA, velkého vzoru Číny.

J. Urban 8.9.2020 9:08

Dnes uz je kazdemu, neni-li mdleho rozumu, jasne, ze Cina, tedy PRC, ma krome obchodnich bohuzel i jine ambice - politicke a vojenske, chcete-li imperialni. V souladu s temito ambicemi jsou pak mj. prohlaseni jejich min. zahranici. Cina chce dominovat, ovladat, urcovat politiku i mimo sve uzemi. Ma to jiste i pragmaticke duvody - pristup na trhy, pristup k technologiim, pristup k surovinam a jejich zabezpeceni. Obdobne duvody lze najit i v Nemecku (snad krome technologii) 30.let. Tak velkyho bacha na to.:-( Krome toho je v Cine zrovna tak diktatura, jak v Nemecku 30.let. A diktatury maji sve nepratele a navic si je zamerne vytvareji. Bojem proti svym nepratelum - vnitrnim i vnejsim - pak mohou "ospravedlnit" jakekoliv zverstvo.

R. Langer 8.9.2020 9:03

Ano, spousta lidí socialistickou politiku EU vítá, to máte pravdu. Ti by jistě uvítali i nějakého toho f'ührera, že? ;-D

R. Langer 8.9.2020 8:55

Čínské výhružky ve mně rozhodně k uvedenému politikovi nenávist nevzbudily, a netuším, proč by vlastně měly, je mi v podstatě ukradený, nicméně jestli jeho činnost pokládám za smysluplnou je věc zcela jiná. A "projevem odvahy" bych ji nenazval už vůbec. :-P

F. Navrátil 8.9.2020 8:27

Bohužel nemohu souhlasit s autorem, že největším nebezpečím pro evropskou civilizaci je Čína. Domnívám se, že největším nebezpečím je probíhající invaze islámských nelegálů. Čína k nám vyváží levné výrobky, islám terorismus.

H. Rybnická 8.9.2020 8:26

Pane autore vynikající rozbor gratuluji

A. Popelka 8.9.2020 8:25

Otázka je, kdo vlastně považuje Vstrčila za "svého" politika. Tak já určitě ne. V podstatě byl zvolen zcela nepatrným počtem voličů, protože drtivá většina občanů této země senát ignoruje a nevolí do něj. Správněji řečeno volí kandidáta jménem "Zrušit senát!".

P. Zinga 8.9.2020 8:17

Anebo v Kyjevě...

P. Zinga 8.9.2020 8:16

Kam se hrabe Čína na EU...

Od 1. ledna 2020 musí mít nové modely osobních a užitkových aut- aby mohly být připuštěny- - Onboard Fuel Consumption Meter (OBFCM), česky Palubní zařízení pro sledování spotřeby paliva a energie. Od 1. ledna 2021 to platí pro každé nově přihlášené auto v EU a zaznamenaná data KAŽDÉHO auta musí být předána Komisi EU..

Big Brussels is watching you.

Údaje pro analýzu, zaznamenané palubním měřičem, mohou být předávány čtyřmi přenosovými cestami: sběrem dat při pravidelných technických kontrolách, při silničních kontrolách a kontrolách provozovatelů flotily aut (taxi, půjčovny, služební auta).

Čtvrtou možností je rádiový přenos dat přímo z vozidla do Komise EU.

Můžete prognostikovat, pro kterou přenosovou cestu se Komise EU rozhodne. Pane Guttmanne, reagujte...