25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pidra 28.12.2009 20:18

všichni se mílí

v článku p. politologa jr. nejde o ODS, ale o toho KLAUSE a o nic jiného. Těch komplexů, těch komplexů... Ostatně u většiny diskutujících taky nejde o to, zda se krade, ale hlavně kdo krade - ČSSD nikdy, KSČ nikdy, ODS vždy a fšude. ČSSD může, KŠČ může, Čsl taky, ODS kradou špatně.

mik 28.12.2009 21:58

Re: všichni se mílí

njn, soudruzi mohou krást a vraždit, lhát a vše je jim povoleno pokud těm tu pým třicetikorunovým dem entům nakecají, že je to v jejich zájmu.

jirka.s. 28.12.2009 22:56

Re: všichni se mílí

Žádný problém, těm klidně nakecáte, že Karkulka sežrala vlka! ;-)

Václav 28.12.2009 18:42

Šlo to napsat několika větami.

ODS je v podstatě zločinecká organizace financovaná ze zmanipulovaných výběrových řízení na státní zakázky, dokonce i za vlády socanů přes ministerstva, která ovládala KDU ČSL. Co se Prahy týče, na Moravě je rčení " Když se v rodině narodí blbec pošleme ho do Prahy, udělá tam kariéru". Podle toho to taky v Praze vypadá, volí ODS.

Fišta 28.12.2009 18:38

Třetina až čtvrtina elektorátu možná

Ale dnes už jsou to naprosto jiní voliči, než před rokem 2006.

Agent 28.12.2009 18:15

Odkdy je ODS pravice? Horší než komouši... Korupce, klientelismus, pošlapání morálky, spolčování s mafiány atd.

jarda 28.12.2009 18:42

Re: Odkdy je ODS pravice? Horší než komouši... Korupce, klientelismus, pošlapání morálky, spolčování s mafiány atd.

proč horší - to všechno, co píšeš dělali komouši také a ještě v tom i pokračují ;-P

Gardnes 28.12.2009 15:47

Jakou záruku

má autor, že změna v preferencích Pražanů přinese nějaké podstatné vylepšení v řízení města a naplnění jejich tužeb? Tak jako v USA, kde jsou desítky let zachované preference pro jednu ze dvou hlavních stran, tak i Praha byla stálicí v symnpatiích k ODS. Letos jsme svědky nebývalých ataků médií a některých býv.politiků, jak docílit oslabení této pravicové strany, což lze dokumentovat nevybíravými útoky MFD na primátora(hodinky, článek zást.séfredaktora s osobním napadáním), tak i snahou rozehrát kauzu Opencard na úroveň Toskánska bez argumentů, kdy postačují pouhé spekulace. Celkové náklady 880 mil. jsou vydávány téměř(u Drtonové z ČT zcela) za rozkradenou částku, přitom se ví, že 1) akce neměla být zisková, karty mají být vydávány zdarma, tudíž zisk nemůže existovat a 2) jde o náročnou akci s očekávaným postupným odstraňováním vad a 3) neexistuje žádný audit, počínaje všemi ministerstvy, Hradem NKÚ atd., kde by nebylo zjištěno nehospodárné konání. Dosud žádná pochybení centrálních orgánů i dalších neměla zajištěn takový poprask, a to ještě před ukončením celého šetření. To pochopitelně neznamená, že se mohla vyskytnout korupce, podvod roizkrádání, ale takový stimul nebyl dosud vůbec ani doložen.

Rolen 28.12.2009 16:40

Re: Jakou záruku

Na radnici prostě neexistuje řádná kontrola od opozice (opozice do toho nebyla puštěna).Pouze kvaliní opozice může provádět kontrolu (ne radnicí zadané audity). Ani není třeba aby někdo ODS ve vedení střídal.

Ludvik.r 28.12.2009 19:11

Re: Jakou záruku

Předsedou kontrolního výboru je ""komunista" Hofman, ale jak správně uvádíte, kontrola nefunguje. Co kdyby náhodou přišel o výborně placené místo (70tis.) a přátelství Béma

zoch 28.12.2009 23:05

Re: Jakou záruku

Nepíše se mi to lehce,protože to vypadá jako bych volil socana nebo bolševika,ale představte si,že by výraznou většinu měla ODS v parlamentě - ergo v celé zemi......  Prostě by to byla nebetyčná katastrofa.  A to je ta hrůza.  Tito modří kanóni totiž vidí v politice jen sebeobohacení a to nadoraz !!   Představte si,že by se vážně jednalo o té olympiádě......  Ostatně všechny takové  projekty jsou jako skrze kopírák :  MS v lyžování ......  a asi nemá cenu vzpomínat dál.

Toto je výsledek práce VK v čele strany.  Jeho kádři,jeho vidění světa....

onetearofbluedeer 30.12.2009 11:20

Re: Jakou záruku

jako potencialne pravicovy volic musim bohuzel konstatovat, ze obrana ODS v tomto okamziku je nejhorsi moznou taktikou. Predstavitele ODS ziskali majetky nekalymi (zamerne nepisu nezakonnymi) zpusoby a pes by od nich kurku nevzal. Bohuzel pro budoci volby nema ODS pro mne zadne kouzlo-neni schopna sebereflexe a financni skandaly zameta pod koberec - ostatni soucasne parlamentni strany nedostanou ale muj hlas v zadnem pripade. Asi se spokojim s konstatovanim , ze vzhledem k memu trvalemu pobytu v jine zemi, kde slovo politik jeste neznamena automaticky padoucha a korupcnika, budu volby sledovat z povzdali a nebudu si brat dovolenou na volby, abych zase po volbach videl stale stejne obliceje

janoryna 28.12.2009 13:31

autore, vy ňák růžovíte !

pražská ods je mezi současnými kraji poslední bašta pravice. a už prto byste ji měl podporovat. můžete srovnávat výsledky hospodaření v praze pod taktovkou ods a v krajích, které uchvátili socani. již z toho je jasné, že pražákům jejich radnici můžou všude jinde závidět, včetně zahraničí na západ od šumavy. hovoří výsledky a né slova. pražané se nedají oklamat rudými sliby !

Slava 28.12.2009 13:51

Re: autore, vy ňák růžovíte !

;-D Jste k smíchu, nikde se tak nekrade jako v Praze. Nikde není politika tak prolezlá klientelismem. Jména radních na magistrátu nebo takový Jančík jsou už synonymem pro graunery.

Minutus 28.12.2009 14:12

Re: autore, vy ňák růžovíte !

Viz nedávná aféra s oupenkártou ..

S.Š. 28.12.2009 14:21

Pražská ODS, poslední bašta p r a v i c e !!??

;-D;-D;-D

Potáhnou, janoryno ... už brzo. Je třeba volit kohokoliv jiného. ODS ovládá Prahu už skoro 20 let. Je třeba střídat, holt taková je demokracie, janoryno ...:-) A ještě : dokud bude ODS ovládat magistrát, o idylickém Bémově hospodaření s Paroubkem se nic nedozvíme. To je třeba změnit.

P.S.: ODS je třeba vypráskat i z obvodů. Ne ale tak, že třeba arogantní starostka Prahy 2 Černochová se jen přesune z vinohradské radnice do PS ... spočítali si to dobře, vykukové ... :-) Teď ještě obstarat ty blbečky, kteří půjdou naházet hlasy do uren. Oni se pak na ně zas zvysoka ... vykašlou (as ever). Tentokrát však půjde mazání medu kolem voličových úst ztuha.

Josefu Mlejnkovi jr. : R^

okolojdoucí 28.12.2009 15:26

Re: autore, vy ňák růžovíte !

Janoryno, bezvadný příspěvek! Myslím, že by bylo dobré na magistrát do Prahy organizovat zájezdy pracujících ze závodů a žáků našich škol. A šikovná cestovka by mohla vozit turisty ze zahraničí na západ od šumavy.  Bylo by to pro všechny poučné a zajímavé.Jenže co potom s těmi, co by po shlédnutí a poznání poměrů pukli závistí???

zoch 28.12.2009 12:01

Vypadá to,zdá se,nadějně

ODS spěje k sebereflexi . Přichází doba,kdy se Klausovo vedení a samotné nastavení strany konečně dostane před hodnotící komis.

Mimochodem :  Kdo na Primě sledoval v neděli rozhovor s ním,nemohl si nevšimnout,že rozhovor s presidentem republiky byl o ekonomice v první řadě a zahraniční politice ve druhé řadě.  Jakoby ekonomika byla to hlavní ve společnosti. To je ta zoufalost.  Pokud jsem si stačil všimnout,tak nepadlo ani slovo o právu,etice,morálce,vzdělání a o porozumění mezi zeměmi atd.....   Prostě se mi stýská po nějakém státníkovi.  Doufám,že nejsem sám.

Slava 28.12.2009 12:35

Re: Vypadá to,zdá se,nadějně

O tom slovo padnout nemohlo. To jsou pojmy, které Klaus vůbec nezná.

zoch 28.12.2009 12:45

Re: Vypadá to,zdá se,nadějně

To,co se stalo,je totiž zvěrstvo. Byla a je to likvidace pravice. Asimilací na straně jedné,politickou likvidací na straně druhé. L=pe by to neudělal sám Vladimír Vladimirovič. Jeho FSB maká i bez něj,jak je vidno.....

Vašek 28.12.2009 13:59

Re: Vypadá to,zdá se,nadějně

Jestli se nepletu, tak moderátor se ptal a Klaus odpovídal. Do (Y) už konečně pozorně a bez předsudků poslouchejte. Vše co tam řekl, byla pravda a řečená byla v klidu atd.

Proti tomu článek Mlejnka je typické kavárenské tlachání - co by, kdyby. Prostě politolog jako vyšitý.

zoch 28.12.2009 14:36

Češi si z polistopadových politiků váží nejvíc Havla, nejméně Grosse

Já poslouchal bez předsudků a také bez předsudků jsem napsal,co jsem neslyšel. Stačí ?

zoch 28.12.2009 15:04

Re: Vypadá to,zdá se,nadějně

A pokud si myslíte,že se jej mohl moderátor ptát na co chtěl,pak jste ještě větší trumbera, než jste dal najevo. Okruh otázek je předem vymezen,otázky jsou předem konzultovány i jednotlivě !!!  To nevíte ??? Tak vapadá na Primě rozhovor s prezidentem Václavem Klausem.  Bohužel.....

dvd 28.12.2009 18:14

A Vy to víte odkud?

To máte z Vaší hospody?

zoch 28.12.2009 22:55

Re: A Vy to víte odkud?

Vy o tom asi moc nevíte,jak se takový rozhovor připravuje,co ?

Vysvětlovat Vám to nebudu. Možná Vám to vysvětlí v té nějaké hospodě.....

Vašek 29.12.2009 1:01

Re: Vypadá to,zdá se,nadějně

Zase jeden konspirativec.

PROKOP BUBEN 28.12.2009 10:56

JAK VIDNO

S autorem je možno v mnohém souhlasit i když se zdá, že se ucho u džbánu již utrhlo a nyní jde jen o to aby zadrátovaný korpus zcela nepuknul....

Petr B. 28.12.2009 10:48

V Praze je kvůli větším pracovním možnostem větší životní úroveň

proto její obyvatelé snáze věří demagogii většinového tzv. "pravicového" tisku (Mladá Fronta, Lidové noviny, Hospodářské noviny, Reflex, Respekt...) tzn. např. že Paroubek má bradavici a chystá komunistický převrat, předtím zase, že Zeman má hlavu na stranu a chystá komunistický převrat a podobné "inteligentní" argumenty. Také je zde podvědomý strach, že by větším přerozdělováním Pražané ztratili na úkor chudého venkova. Takže sobectví, neinformovanost, nedostatek samostatného uvažování spojený se slepou důvěrou v média. Ve Francii a Velké Británii takto primitivně a uboze Pařížané a Londýňané nepřemýšlejí, podívejte se na jejich politické preference a místní radnice. Je jasné, že pokud jsou na  pražských radnicích a pražském magistrátu 18-19 let pořád ti samí lidé, musí vládnout korupce a něco na způsob mafie. Co se ale s tím nechá dělat?

Pete 28.12.2009 10:31

Nečas, Tluchoř, tihle byli u ostudného hlasování o rozpočtu.

Topolánek u té ostudy nebyl. A tohle je zřejmě problém ODS. Všichni kopou do Topolánka, ale to je ještě jediný skutečný schopný a odvážný vůdce, kterého ODS má. Bez Topolánka je to jen banda snobských, zbabělých, větších či menších vyčůránků. A to včetně těch Klausových oblíbenců typu Nečas, což je tristní. Šašci.