29.3.2024 | Svátek má Taťána


POLITIKA: Mnichovanský kongres

27.11.2007

Falešný a prázdný Topolánek a zrada programu ODS

Ještě v dobách, kdy Mirek Topolánek nebyl premiérem, nahlas říkal, že je proti centralizované Evropské unii a evropskému superstátu, což bylo vždy jedním ze základů programu ODS. Jakmile však byla na stole euroústava, objevil se v Toplánkově postoji jasný appeasement vůči Bruselu korunovaný „měkkým ano“ Přemysla Sobotky pro euroústavu. (Více zde). Z této trapné situace ho vysvobodilo NE euroústavě ve francouzském a holandském referendu.

Potom Angela Merkelová a Nicholas Sarkozy euroústavu oživili tím, že ji prakticky pouze přejmenovali a vláda s Topolánkem a Vondrou se chlubila, že zabránila vzniku evropského superstátu, přičemž věděla že lže voličům i členům ODS. Kdyby panu předsedovi Topolánkovi šlo o zájmy naší republiky a měl „gule“, jednoduše měl novou euroústavu vetovat, odejít z jednaní a ukázat posunkem Angele a Nicholasovi, že jsou prostě jedničky.

Na XVIII. Kongresu ODS měl projev lídr britských konzervativců David Cameron, který připomněl, že jeho předek na protest proti Mnichovské dohodě, která oklešťovala suverenitu Československa, vystoupil z kabinetu, jehož byl členem. O to paradoxněji pak vyzněla výzva Topolánka v jeho projevu, aby delegáti ODS podpořili přijetí nové euroústavy, která z České republiky děla protektorát evropského superstátu Bundes Republik EUland. Je to nový Mnichov, tentokrát o nás s námi a o to je to smutnější.

Topolánek svým zpěvem na úvod Kongresu znesvětil národní hymnu. Ne ani tolik tím, že zpívá falešně, ale že zpíval hymnu státu, jehož faktickou nezávislost, za kterou bojovali naši předkové a odbojáři v mnoha válkách, prodává do Bruselu.

Topolánek v projevu řekl, že pokud Kongres nepodpoří euroústavu, vláda by měla podat demisi. Kongres nakonec vládní postoj k nové reformní smlouvě v usnesení podpořil. Je pravda, že premiér Toplánek by měl podat demisi, protože zradil nejen program své strany, ale zradil i svou vlastní zemi, čemuž se dříve říkalo vlastizrada.

Milí „pravicoví“ politici z ODS prodali nezávislost naší země, jen aby si za každou cenu udrželi svá koryta a nadále dělali ostudu pravicové politice. Ať už před lety označil bývalý předseda ODS Klaus ve své legendární SMSce za „falešný a prázdný“ Topolánkův projev nebo samotného Topolánka, nakonec se ukázalo, že Topolánek falešným a prázdným vskutku je. A naprosto bez gulí.

www.EUportal.cz