25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Mise v Pobaltí

Zaslechla jsem v rozhlase několik besed o tom, proč čeští komunisté nechtějí, aby naši vojáci posílili misi NATO v Pobaltí, a zase jsem si lámala hlavu nad jejich motivy. Tedy obecněji – proč nechtějí české vojáky v Pobaltí, celkem chápu, nechtějí, abychom dělali něco, co v Kremlu neradi.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Šejna 11.6.2018 7:39

mise v Pobaltí je jen vrtění psem ...

... a komunisté to, narozdíl od Petrušky, vědí.

Zásadní je chování států NATO vůči Rusku. Už víc jak 20 let NATO provokuje Rusy ve snaze vytvořit z Ruska hlavního nepřítele. Výsledkem je růst vlivu Ruska ve světě.

Nebýt debilní snahy připojit Ukrajinu k EU a k NATO, byl by Krym dodnes součástí Ukrajiny a na východě Ukrajiny by neprobíhala občanská válka.

Nebýt snahy vyvážet euro-atlantickou demokracii do arabského světa, nebyli by dnes Rusové v Sýrii a nenastalo by jejich větší sbližování s Tureckem a Íránem.

R. Meišner 11.6.2018 7:25

Re: vrtěti psem

...naprostý souhlas, z jihu hrozí 100x větší nebezpečí pro Evropu než z Ruska. o tom ale mluvit nebudeme, že. --autorka neustále straší komunisty, hlavně těmi minulými, --asi si nevšimla že už se píše rok 2018.

A. Trick 11.6.2018 7:15

Z historie

Rusko dobře ví co dovede Polsko.

A. Reček 11.6.2018 7:03

Re:

Ale zájem Putina mít značný vliv na bývalé země SSSR a další sousedy je evidentní. I přes domácí bídu snaží se mít z RF velmoc, jakou byl po druhé válce SSSR. Proto ty enormní výdaje do vojenského průmyslu. Polsko ví dobře z historie co dovede Rusko či SSSR.

T. Kohout 11.6.2018 1:51

vrtěti psem

Prvotní nebezpečí je z jihu, proč se mu nevěnuje odpovídající péče? Je to typické "vrtěti psem", tj pseudoproblém má zabránit tomu, aby se řešil opravdový problém.

P. Černoch 11.6.2018 1:18

A ono chce Rusko zaútočit vojensky na Pobaltí?Pokud je mi známo NATO to tvrdí už od roku 2014 a ono pořád nic.Rusko zřejmě vyčkává až bude Pobaltí pořádně posíleno,aby ten útok stál za to.Ve skutečnosti Rusko nebude na Pobaltí útočit,dokonce ani na Polsko či Ukrajinu.Byla by to velká vojenská i politická chyba a ruské vedení není rozhodně tak hloupé,aby takovou chybu učinilo.

K. Pavlik 11.6.2018 0:23

Prosta realita

Z vojenskeho hlediska je mit vojska na hranici pekna blbost. Za druhe svetove valky Francie na to strasne doplatilaa rusaci take. Kdyby mely ty letadlaa tanky u Moskvytrak by na tom byly lepe.

To se ale zelenym mozkum nesmi ani naznacit. Kdyby meli rozum tak by hajili Odru, rusaci by pak ani nezautocili.