16.4.2024 | Svátek má Irena


Diskuse k článku

POLITIKA: Miroslav Grebeníček - spisovatel moderní doby

Nepochybně půjde o bestseller. Už název „Ve znamení kříže“ slibuje čtenáři, který touží po opravdových faktech, informační hody.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Širůček 31.12.2018 22:16

Knihu jsem nečetl, ani číst nebudu

věřím, že článek o ní podává vcelku věrohodný obraz. Stajně jako tento článek obsahuje jistě mnoho pravd a stejně jako on stojí v podstatě za lejno. Je psána, stejně jako tento článek, věřícím člověkem - tedy člověkem, který ve jménu "té své pravdy" je ochoten propůjčit se k čemukoliv. Komunismus má 99% společného s křesťanstvím (přinejmenším s tím katolickým) - rozdílný je snad jen předmět víry. A snad ještě to, že zatímco církev vraždila (nebo dávala vraždit) ve jménu lásky k bližnímu, komunisté vraždili ve jménu třídního boje ... tedy byli o chlup upřímnější. Katolíci se ohánějí Bohem, jenže jejich bohem není Kristus, ale Církev svatá! Tak, a teď mi můžete nadávat!

No a k té knize - zbytečné emoce, beztoho si ji koupí jenom komunisté a jim podobní, tak ať přispějí (přes DPH) do státní pokladny! Vzpomínám, jak mne asi tak před pětadvaceti lety nepříjemně převapil dr. Grygar, když tesknil nad tím, že vyšla kniha o nesmyslnosti astrologie - ale nikdo ji nechce kupovat, knihkupci ji nechtějí prodávat! Ale, proboha, kdo by ji měl kupovat? Ten kdo astrologii věří? Proč? Ten, kdo ji má za nesmysl? Proč?

Věřit je věc jedna, vědět věc druhá. To věřícím uniká...