19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
O. Vašek 22.3.2010 9:48

Nejde o konkrétní Prunéřov

Myslím, že hlavním cílem ekologistů je komplikovat a pokud možno zastavit všechno, co jakkoli souvisí s energetikou (dopravou, průmyslovou výrobou a podobně). Je to čistý negativismus tříletého dítěte. Silně pochybuju, že existuje nějaká božsky dokonalá technologie pro Prunéřov a argument, že něco není nejlepší se dá použít na cokoli. Nevykládejte mi, že při užití technologie, na kterou se zelení odvolávají, by se nenašlo něco, co se ještě nepřezkoumalo.

Znovu opakuji: nejde o konkrétní elektrárnu ani o obor činnosti. Jde jen a jen o to slovíčko NE!

F. Pavlis 22.3.2010 13:23

Re: Nejde o konkrétní Prunéřov

Vzácně souhlasím, i když to asi nezmění zelené názory. Jen se opravdu obávám, aby nezačala řádit nějaká významná sopka. Kterou technologii užijeme na její zkrocení ?

K. Voráček 22.3.2010 18:34

Re: Nejde o konkrétní Prunéřov

Souhlas. Takové zdržování může opravdu být nekonečné, protože za půl roku vývoj přinese zase určitý krůček ke zlepšení parametrů.    Na druhou stranu je zjevné, že Dusík by podepsal souhlas, kdyby na něho netlačilo vedení SZ.  Fišer jednal správně, investice v desítkách mld Kč jsou v době krize existenční nutnost, Bursík je v tomto světle jak v odbornosti, tak v ekonomice neschopný politik.