18.4.2024 | Svátek má Valérie


Diskuse k článku

POLITIKA: Miloš Zeman, těžce nemocný člověk

Kritika postupu kanceláře prezidenta je drtivá a pochopitelná. Nicméně nezapomínejme, že si své spolupracovníky vybral Miloš Zeman dobrovolně a oni postupují tak, jak si přál.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Ptáček 22.10.2021 20:13

Servilní Radek Vondráček odhalil během 6 minut, že nemocný prezident "je při smyslech" a tím pádem může vykonávat veškeré své pracovní povinnosti. A je to. Nač pak věhlasná ÚVN vydává nějaké odborné zprávy, když tento slovutný odborník má jasno! Aspoň tak nám, hlupákům, to interpretuje pan Zdeněk Holásek.

P. Čech 22.10.2021 16:09

Ono to k tomu ovšem spěje! Piráti asi nebudou ve vládě, potom však podle uzavřené smouvy v ní nemůže být ani STAN. V tom případě ovšem SPOLU nemá většinu a může se jít klouzat i se svým guru - Petrem Fialou. Asi proto se chtějí za každou cenu zbavit prezidenta, aby tento nemohl jmenovat předsedou vlády Babiše. Ten (Babiš) totiž řekl, že nepřijme pověření sestavením vlády (to nemá žádnou oporu v ústavě) ale neřekl, že nepřijme jmenování předsedou vlády což spolu sice souvisí, ale je to zcela jiná věc.

P. Čech 22.10.2021 16:03

Ono je to velice jednoduché. T.zv. Opoziční smlouva vznikla jako důsledek špatné ústavy a neméně špatného volebního systému a zákona, který nedokáže vygenerovat jednoznačného a nadpolovičního vítěze skutečně demokratických voleb. Vznikla proto, aby stát mohl vůbec fungovat. Jakkoliv byla a je neustále napadána z mnoha různých stran, stát prostě a jednoduše fungoval. Sice ne podle vůle všelijakých menšin, ale fungoval. Na rozdíl od jeho funkce minulé a současné, kdy nám neustále vládnou všelijaké menšiny, představované jednotlivými politickými stranami či jejich koalicemi, které nikdy skutečnou většinu občanů nepředstavovaly a nepředstavují.

P. Čech 22.10.2021 15:55

Zásadní zde je, že prezident není běžným zaměstnancem, který musí být 8,5 hod denně na konkrétním pracovišti. Prezidentovy povinnosti a pravomoci stanoví ústava a zásadně žádný politik, novinář a nebo nějaký Tchajwanec. Co bylo obsahem diskutovaného dopisu neví nikdo z nás. Osobně silně pochybuji o tom, že by ÚVN sdělila nějakému Tchajwanci prezidentovu diagnózu. Tím by se totiž dopustila trestného činu a to si ani prof. Mudr Zavoral dovolit nemůže.

P. Čech 22.10.2021 15:46

Jak je vidno, tak si pltetete zaměstnanecký poměr a volenou funkci. Prezident republiky není ničím zaměstnancem, ale demokraticky, přímo a většinově zvoleným představitelem státu. Zvoleným takovým množstvím občanů, jakým dosud nebyl zvolen nikdy žádný jiný politik ani představitel u nás. Teď ovšem nastupuje něco zcela jiného. Buď jsme státem demokratickým a menšina, která v prezidentských volbách prohrála ctí vůli většiny a neparalyzuje svou činností funkci státu a nebo menšina vůli většiny ctít nehodlá a tedy státem demokratickým nejsme. Jiná eventualita zde prostě není.

P. Čech 22.10.2021 15:38

" Řekl bych minimálně „zajímavé“ či „zvláštní“"???

Podle mne to není ani zajímavé, ani zvláštní. Je to trestuhodné!Trestuhodné pro ty, kdo se neustále snaží vydělat na prezidentově nemoci politické body. Konkrétně pro většinu senátorů a poslanců politických stran a hnutí STAN.Zatím jde totiž jednoznačně o to, že prezident navzdory vyhlášení ÚVNprokázal že pracovat může (podepsal svolání nové poslanecké sněmovny). Nic jiného po něm dosud ústava nepožaduje. Následujícím jeho krokem by mělo být jmenování předsedy vlády. Tedy, nepodléhejme mediální a novinářské hysterii a vyčkejme.Nic nás totiž k hysterčení nenutí. Jen pžedstavitelé politických stran a hnutí STAN, kteří tak nepřetržitě volně soutěží podle čl. 5 ústavy.

V. 3 22.10.2021 13:05

Promiňte mi mou neznalost, nebyl jsem u toho, na rozdíl (asi) od Vás, když Vystrčil otevíral dopis z ÚVN. Čímž to pádem nejsem ani z uvedené diagnózy schopen určit, v jakém horizontu je návrat MZ do zaměstnání možný... ;-)

V. Čermák 22.10.2021 12:13

Ale to je normální, že si každý vybírá spolupracovníky podle svého gusta. Kdybychom si proklepli Vaše přátele, pokud ovšem vůbec máte aspoň jediného, také bychom vrtěli hlavou...;-DRv

V. Čermák 22.10.2021 12:10

Tak Opoziční smlouva byla v pořádku, autor spíše naznačuje, že tím Zeman naštval mnohé voliče, zejména těch malých Vyděračských stran...;-DRv

V. Čermák 22.10.2021 12:08

Tak to se ovšem mýlíte, nejspíš úmyslně. "Pracovní neschopnosti" se Vystrčil vyhýbal jako Čert kříži. Naopak stále Jasánkovsky fabuloval o pravděpodobně Trvalé Neschopnosti vykonávat funkci Prezidenta. Úsměvné bylo i sundávání, nasazování, sundávání, nasazování atd atd roušky...;-DRv

V. Mokrý 22.10.2021 11:39

A o tom to všechno je

!!

V. 3 22.10.2021 10:42

Prezident ČR je zaměstnanec, jako každý jiný. Pokud já budu nemocen, musím hodnověrně doložit svoji pracovní neschopnost svému zaměstnavateli (MZ občanům). Zaměstnavatel potřebuje tuto informaci, mimo jiné k tomu, aby po dobu mé neschopnosti delegoval mé úkoly na někoho jiného. Předsedu Senátu nezajímala diagnóza, ale zda je MZ práce neschopen, a kdy se předpokládá jeho návrat do zaměstnání.

Zbytek jsou jen domněnky a fabulace.

Z. Jiroušek 22.10.2021 10:20

Autore, zkuste si něco pžečíst o "opoziční smlouve" a ne pouze opisovat nesmysly Kmenty, Šafra a spol.

Za jakých podmínek a proč vznikla, co obsahovala.

M. Valenta 22.10.2021 10:03

Autor překročil svůj stín neboť z první jeho věty vyplývá, že Zeman je stejný výtečník jako ona nyní opuštěná hradní trojka. Je to prosté , člověk si vybírá jemu vyhovují spolupracovníky.

J. Koutský 22.10.2021 9:21

Už aby to bylo!!;-D

F. Navrátil 22.10.2021 8:52

Největším provinění prezidenta Zemana, kvůli kterému je cílem nenávistných útoků, je výhra nad eurokandidáty von Schwarzenbergem a Drahošem. Proto se stal cílem útoku mediálních a politických hyen, které se ani nemohou dočkat, až budou tančit na jeho hrobě.

R. Langer 22.10.2021 8:46

Ne, celé je to spiknutí, a Zemana hrál dvojník. ;-D

J. Vorlický 22.10.2021 8:38

Zajímalo by mne:

Je-li pan prezident pracovně mimo, jak se může k něčemu fundovaně vyjádřit, a pak, musí-li se předem ke všemu vyjádřit, jak se bude řešit, zemře-li jako prezident, že zemřel?

k videu: to, že něco podepisuje bylo myslím vidět, ale byl to ten papír, co pak ukázali?

V. Mokrý 22.10.2021 6:15

Ale je !

Rozpuštění sněmovny a vypsání nových voleb.

To by bylo " trumfové eso " pana prezidenta M. Zemana.

S. Sedlák 22.10.2021 6:03

No tedy! R^