20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

POLITIKA: Milion chvilek je na Babiše krátký!

Z připomínky listopadu devanáct set osmdesát devět se stalo žel víceméně klišé. Líbivá vábnička – něco jako králíček Azurit. (Vy)užívaný nejvíce k sentimentálním společenským obřadům či stvrzování stávajících (ne)pořádků a veřejných pozic.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vlček 16.11.2019 18:30

Zato vy, pane Kolomazníku, jste pašák. Zde vynikáte v rozdávání nálepek a v přiřazování stranických příslušností. Samozřejmě, jak jinak, udělujete pouze příslušnost komunistickou. Udělal byste líp, kdybyste se začal věnovat vašemu rodovému řemeslu a šel někam mazat kola.

Š. Hašek 17.11.2019 15:14

Vážený pane Kolomazniku,

uznávám, že moje poznámky Vám nestojí za řeč. A beru to jako fakt.

Ale vězte, že u nás (na chalupě) v hospodě, na Vaše paplaniny, které nikterak nereagují na nit hovoru ...... se berou jako šum ventilátoru.

Srdečně zdraví netový šašour. VVVVVV

T. Kubín 16.11.2019 8:39

Těžko vypsat všechny nesmysly tohoto výplodu. Za všechny: "Nemálo k němu tehdy přispělo, že předseda kabinetu a faktický majitel politického hnutí ANO 2011 čelil trestnímu stíhání pro korupci." Korupci? A to jste, autore, vyhrabal kde?

Š. Hašek 16.11.2019 10:46

Jo.

Tam je nesmysl vedle nesmyslu.

J. Kolomaznik 16.11.2019 16:27

Jo Babis je majitel hnuti ANO on je tak majitel Capi hnizdo z nakradenych penez Ano ziskal jen sliby a lhanim jako Zeman

Š. Hašek 17.11.2019 15:26

???

Já nemám nervy, Vám profesorům politvědy, minářovce, elitám, ...... vopravovat ty čárky a tečky. ZŠ, šestá.

Pokud se jedná o lhaní presidenta ČR, Miloše Zemana ..... nechtíc jste prozradil, že Ferdinanda Peroutku znáte jen z poučných listů jisté Kaslové/Bienert/Peroutkové. Případně z peticí umělecké pracující inteligence.

Z rozsudku "o gentlemanovi" jste četl jen první stránku. Toho prvního rozsudku, kdy soudce vyhlásil (na druhé straně), že "pí navrhovatelka má jisté potíže se širším chápáním textu". Jinak řečeno: plete si debatu presidenta o novinářích "s exaktním dávkováním kvasnic na štrůdl".

Jevíte se mi jako mírně nenávistné/jednoduché éro, které si ale dokáže stáhnout historický erb. Fakt dobré!!!!

V. Církva 16.11.2019 8:10

Tak je to už jisté. Pan Kopecký se naprosto zbláznil. Jak je to s elitama se snad jasně ukazuje v USA u Demokratů, kteří jsou téměř schopni odvolat Trumpa a zavést ekosocialismus, jsou schopni zahodit historii. Šílená Greta která má miliony následovatelů, kteří se neučí. Homosexualistické, gendristické a multikulturalistické vynálezy se dostávají do zákonů a jsou podporovány "nezávislými" soudy. Západní Evropa je islamizována rychlostí téměř 1procentní bod ročně. To vše obhajuje většina politických neziskovek placených často z našich daní a má prostor a podporu v tisku jako by to bylo normální. Proti je jen menšina médií nazývaných pravicovými extremisty a populisty. Jejich názory už podléhají cenzuře.

A pan Kopecký pořád nechápe co jsou to ty elity. Jistě jsou tu ještě i elity kolem Zemana či Klause, a z výše zmíněného vyplývá proč je třeba je spíš podpořit. Pak jsou tu jistě i elity ekonomické, co si rozdělují a obsazují svět. Ty většinou pochopily, které ideologie svět řídí, a tak se jim přizpůsobují a někteří skvěle zneužívají.

Přesto by jednoznačně bylo potřeba proti ekonomickým elitám bojovat, aby byla rovnováha a nekšeftovalo se s komoditami a teplou vodou (doslova), nepřesouvaly veškeré technologie do Asie. A lidé nechudli. Strany jako ČSSD které by to mohly dělat, ale dnes propagují výše zmíněné ideologické elity. Chvilky to neřeší, neřeší třeba Kellnera, ani zákaz nákupu nemovitostí cizinci, ani omezování nesmyslných regulací EU, ani rozdílné potraviny, zajímá je jen Babiš.

Občanská společnost a demonstrace je dnes většinou právě ty, co podporují elity zmíněné na začátku. Už tak mají ale podpory víc dost v tisku, na universitách i ve světové politice. Proto průměrný občan má pocit ukradené revoluce a Chvilky ho provokují.

Jen v jednom má pan Kopecký pravdu. Lidé jsou příliš pasivní než aby vykopali ty elity od válu. Tedy demonstrovali proti multikulturalistům, inkluzi, proti Grétě, proti MeeToo, proti Chvilkám.

J. Vavrochová 16.11.2019 8:27

R^R^R^

J. Muller 16.11.2019 18:50

R^R^R^

J. Karlík 16.11.2019 7:22

Kdyby se současný premiér staral je sám o sebe, tak by střelil všechny své podniky a odjel by třeba do Monte Carla a tam by spokojeně užíval pohodlí boháče. Tady si nechá nadávat do zlodějů a pod. Je to zvláštní, on přece nepotřebuje větší bohatství. Neměli by se ti bojovníci za demokracii zamyslet, zda opravdu není na jeho programu něco, co stojí za úvahu? Přečetli si vůbec o čem sní, když náhodou nespí? Vždyť ti rádoby opozičníci nemají ani desetinu takové vize, co dělat v budoucnu. Jenom pokřik o oligarchovi. Jsou to žvanilové, co se boji o těch svých 5%.

V. Církva 16.11.2019 8:21

Oni ti bojovníci jsou totiž malá blbá trdla. Nebojují proti kšeftování s komoditami. ani skupování nemovitostí na Západě Číňany a Arabáči. Ani proti přesunu technologií do Číny. Nevadí jim jiné kšefty. Nevadí jim rozklad rodiny a vymírání Evropanů. Nevadí jim že se tu rozlézá středověký Islám a snižuje bezpečnost. Vytunelování OKD jim nevadí, Kelner jim moc nevadí.

Jen si všimli Babiše, protože se dobrovolně stal viditelným. A Zemana, protože je starý a občas z důvodu senility a přemíry pití má i blbé nápady. Ale přesto bojuje proti modernistům a hloupému mainstreamu a je tím užitčný.

J. Lukavsky 16.11.2019 9:16

"on přece nepotřebuje větší bohatství." No osobně asi opravdu víc nepotřebuje. Ale myslíte, že jeho xx 000 zaměstnanců volá "už dost Andreji, už dost...!!!". Ale také "Kdo jednou vsedne na tygra, ten snadno nesleze". Hráči nejde jenom o výhru, ale o hru, na konci možná všechno zase prohraje, ale.... takových je! J.L.

V. Čermák 16.11.2019 11:17

Obecně s vámi souhlasím. Ano, kdo jednou sedne na tygra, snadno nesleze. Babiš je úspěšný velkopodnikatel a dosáhl svého. Je ale teké pracovitý a schopný, myslím, že se neumí zastavit a ani nechce. Že by si koupil letadlo či jachtu? Směšné. Jestli jste četl jeho Vizi, O čem sním ..., tak tam on říká, že jeho vzorem je J.A Baťa, velkopodnikatel, který vstoupil do politiky a chtěl pracovat pro ČSR. Tak Hitler mu to překazil, ale Babiš ho následuje a Hitler tu teď už není.R^ Babiš není hráč, co vsadí všechno...

V. Kříž 16.11.2019 12:35

přece nejde jen o prachy, skvělý pocit moci - nic ti to asi neříká, co?

V. Čermák 16.11.2019 13:06

No a? Havel by mohl vykládat;-D

I. Schlägel 16.11.2019 14:14

Zásadní Váš omyl (nejste v tom rozhodně sám) spočívá ve Vašem přesvědčení, že bohatí lidé někdy mají dost. Nemají. Z přirozených důvodů. A z velice dobrých důvodů by tito lidé měli být pod maximálním veřejným dohledem v situaci, kdy vykonávají nějakou politickou funkci spojenou s možností ovlivňovat podmínky, za kterých jejich firmy podnikají. Zásadní je přístup těchto firem k veřejným financím. Bez ohledu na to, kde jsou dočasně "zaparkovány". Když vezmu v úvahu Babiše jako člověka, kterého mentálně významně ovlivňovala komunistická ideologie, nemohu se spolehnout na jeho morálku. Moc korumpuje a výsledkem setrvání v nějaké mocenské pozici je touha po ještě větší moci, nikoliv poznání "Mám dost, jdu na odpočinek".

J. Karlík 16.11.2019 19:51

Středozemní moře a jiná jsou plná luxusních jachet, jejichž majitelé mají dost. Premiér je pod dohledem o kterém se nám ani nezdá. O podivném trestním stíhání nechci ani přemýšlet. Ta světská sláva určitě není hlavní důvod jeho aktivity. Chvilkari chtějí, aby odstoupil. A co dál? Bude tam Minář, který trhá veřejně ústavu? Pěkně děkuji za takové chvilky.

R. Vacek 16.11.2019 6:48

Demokracie selhala, stát má řídit šlechta, ze které ty nejlepší navrhnou milionchvilkaři.:-)

P. Jirkovský 16.11.2019 7:21

Demokracie neselhala, jestli teda máte proces, jakým se ustavuje zákonodárná a výkonná moc ve státě. Na druhou stranu je přece normální a žádoucí, aby vládě předsedal ŠtBák, vyděrač a gauner a na hradě seděla vypitej šašek, řízenej kamarilou hohštaplerů nejhrubšího zrna.

H. Paculová 16.11.2019 7:23

A kdo za to může ? ;-)

J. Lukavsky 16.11.2019 9:19

W.Churchill: "Demokracie je nejhorší způsob vlády, až na to, že nic lepšího nemáme. Nejsilnější argument proti demokracii je pětiminutový rozhovor a prostým voličem"

R. Vacek 16.11.2019 7:26

No vidíte - právě jste popsal, proč demokracie selhala.:-)

J. Karlík 16.11.2019 7:27

A co tedy selhalo, když podle vás volby dopadly tak špatně? Vyměnit voliče a zavést vedoucí úlohu TOP 09!

V. Církva 16.11.2019 8:25

Vypitej nemocnej šašek už na hradě byl a přesto si ho lidé prý vážili. I já mám Havla celkem rád. Co se týká StB, co teda ten Babiš udělal, koho udal? Válčíte minulé války. StB už byla zrušena. Do jejích spisů dostal kdekdo, mo6n8 jste tam vedle Babi3e i vy a StBačka byla i paní Chramostová, která je teď velebena.

L. Dočekal 16.11.2019 12:32

Pokud by se nepovedlo zničit část archivů STB,bychom se divili kolik jich ve vládě a vysokých funkcích sedí.Babiš byl jen figura kterou potřebovali vyzpovídat co se děje v cizině.A vypitej šašek v uniformě hradní stráže,řízenej kamarilou hochštaplerů tam již seděl daleko dříve

L. Písařík 16.11.2019 5:05

Krátký je již proto, že se snaží dosáhnout změny nedemokratickým postupem a opakovanou snahou svým lhaním uvést občany v omyl..