29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

POLITIKA: Merkelová v Moskvě, BIS na Hradě (2)

Vraťme se po včerejším úvodu do skutečné reality roku 2021. V době kolem současné návštěvy Merkelové u Putina vypukla u nás aféra, když prezident republiky veřejně prohlásil, že jeho a další vysoké činitele státu odposlouchává naše tajná služba BIS (kontrarozvědná zpravodajská služba s působností na území České republiky).

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kubík 28.8.2021 9:50

Tak stařík se už úplně pomátl.

J. Urban 27.8.2021 23:43

Muhehe, kdyz si Zeman pujci od Nejedleho BISkou odposlouchavany mobil, je to chyba BISky? Cim dal vetsi kravoviny pise tenhle autor...:-/

D. Novák 27.8.2021 21:33

Pane Václave V. R^ ovšem marná snaha, marné volání;-(

Š. Hašek 27.8.2021 19:44

Hlásím, že si úřad dohledu nepřeje, aby na tomto fóru byly používány moje výrazy deptající mládež pod 12 let.

Asi jsem použil -digimobilní mudroprd-. To je ten, který se dívá do mobilu, jakou má nad sebou oblohu. A nebo nevěří, že tramvaj před ním tam má numero 19. Muší se to zjistit přes satelajt.

Přeji příjemný večer všem.

M. Němec 27.8.2021 16:45

Kousek Vlka :

"Ředitel Bezpečnostní informační služby je dle Zákona o zpravodajských službách, § 4, odpovědný vládě. Dle § 8 stejného zákona, odstavec 1): „Zpravodajské služby podávají prezidentu republiky a vládě jednou za rok a kdykoliv o to požádají zprávy o své činnosti.“

Což znamená, že jsou vládě a presidentovi podřízeny, a nesmí tedy tajně vládu a presidenta sledovat či odposlouchávat!"

Což znamená, Vlku, že jsou podřízeny vládě a ne žádnému prezidentovi .Prezidentovi pouze podávají zprávy o své činnosti !!!

Zbytek číst ani nebudu. Nevim proč.

A. Renjascu 27.8.2021 16:52

Zkuste si ten zákon přečíst celý, píše se tam nejen o tom, že BIS podává vládě a prezidentovi zprávy o své činnosti, ale i o tom, že vláda či prezident se souhlasem vlády BIS úkoluje.

M. Němec 27.8.2021 16:57

Nějak se to vylučuje ?

Kdo úkoluje a řídí BIS ? Tonda a Franta , ovšem Franta pouze se souhlasem Tondy.

Kdo šéfuje BIS ? Tonda.

Sbohem.

A. Renjascu 27.8.2021 17:31

Za BIS skutečně odpovídá vláda, ale musím upřesnit, že prezident neúkoluje BIS se souhlasem vlády, ale pouze s vědomím vlády. Čili prezident může zadávat BIS úkoly dle svého uvážení a vládu o tom pouze informuje. Podobně zprávy o činnosti BIS má k dispozici nejen vláda, ale v tentýž moment i prezident. Čili BIS je vykazatelná jak vládě, tak i prezidentovi.

M. Němec 27.8.2021 17:38

A co sama BIS ?

Může také pracovat podle vlastní hlavy, nebo musí čekat na "úkolování" ?

Domnívám se , že a) je správně.

A např. u takového exota Nejedlého, dlouholetého zaměstnance Lukoilu (kolos přímo napojený na Kreml ) , by jeho možná vazba na ruské tajné služby napadla i hajzlbábu z Wilsoňáku.

M. Němec 27.8.2021 17:48

Ještě si tak představuji, jak prezident "úkoluje" BISku - vyhodí z kanceláře neprověřené šmejdy typu Nejedlého a Mynáře, nasliní tužku a začne na papír psát úkoly pro BIS ?

A nebo je to trochu jinak ?

A myslíte si, že podobné myšlenky jako napadají v této souvislosti mě , nemají i chlapci z BIS ?

A. Renjascu 27.8.2021 17:55

Tak obecné úkoly jsou samozřejmě dány zákon o zpravodajských službách, konkrétně § 5. Vláda či prezident tyto úkoly v některých případech buď specifikují a nebo k nim přidávají další, které vyhodnotili jako potenciální hrozbu. Samozřejmě vše by mělo být ohraničeno působností BIS. A to, že byl Nejedlý zaměstnancem Lukoilu samo o sobě nic neznamená, protože v ruských státních firmách působí a působilo vícero důležitých osob, třeba Němci či Rakušané tam mají bývalé kancléře či poslance. Obezřetnosti je sice třeba a to nejen směrem na východ, ale kamkoliv, ale né tak, aby BIS byla jak utržená ze řetězu, aby nelegálně odposlouchávala kohokoliv, manipulovala politiky...

M. Němec 27.8.2021 18:01

Troufám si tvrdit, že bývalý kancléř Schröder jistě netají svoje nynější i nedávné angažmá v Gazpromu a rád zodpoví na toto téma jakoukoliv otázku.

Na rozdíl od šmejda Nejedlého, kterej všude chodí jak agent s teplou vodou, bojí se cokoliv říct a tím podněcuje podle mě zájem BIS. Dtto Eman - zeptejte se ho na Nejedlého.

Nebo radši ne, ten jeho "bonmot" bych asi neskousl.

A. Renjascu 27.8.2021 18:09

Nevím, ale to, že si Němci staví a rusy svůj soukromý plynovod svědčí o "dobré" práci Schroedera a o tom, že i frau Merkel si vzpomněla na svá mladá léta i na důvod proč její rodina emigrovala ze NSR do DDR. O Nejedlém takové info nemám a evidentně není tak úspěšný jako oni dva.

M. Němec 27.8.2021 17:32

Zbývá dodat, že autor článku je proslulý demagog a tyto zdánlivé "chybičky" dělá úmyslně za účelem podpory své demagogie.

P. Čech 27.8.2021 17:04

Pokud je tomu tak, a zdá se že ano, potom by mne zajímalo, zda v poslední zprávě bylo uvedeno, že bylo odposloucháváno okolí prezidenta.

P. Čech 27.8.2021 15:51

Pan Vlk myslím opomněl, věřím že neúmyslně, jednu zcela zásadní věc. Konkrétně to, že čl. 2, odst.1 naší ústavy je naprosto lživý a že vládnoucí systém přináší něco zcela jiného.

1. Lid není zdrojen veškeré státní moci. Tím zdrojem jsou politické strany a hnutí.

2, Lid nevykonává veškerou státní moc prostřednictvím orgánů moci zákonodárné, výkonné a soudní. Tyto jinak demokratické moci jsou pod přímou kuratelou opět politických stran a hnutí..

Takový systém ovšem nelze nazývat demokratickým, protože zásadně postrádá nejvyšší demokratický princip, kterým je vláda a moc většinové občanské vůle. V našem systému vládnou všelijaké menšiny, politickými stranami a hnutími počínaje a politickými a jinými neziskovými organizacemi konče. A tady je ten zakopaný pes a počátek nefunkčnosti celého státního systému!

J. Jurax 27.8.2021 14:17

Nihil novum sub sole.

Již staří Římané se ptali Qui custodiet ipsos custodes ...

P. Černý 27.8.2021 14:29

Jenže zde možná dochází k záměně rolí. Na strážce si hrají vyzvědači. Takže je asi potřeba vaši otázku modifikovat: Kdo bude vyzvídat na/za vyzvědače?

L. Kubeš 27.8.2021 13:33

Sodruh Vlk si zřejmě včera zapomněl vzít prášky. a tak si myslí, že ty Zemanovy lži může brát někdo vážně. Jako vtip je to dobré, obzvláště ten o prezidentově neschopnosti ovládat mobilní telefon. A takový člověk se cítí kompetentní řídit deset milionů lidí? Není to ze strany pana Vlka vlastně provokace? ;-D

Š. Hašek 27.8.2021 15:49

Představte si, že i já plně neovládám mobilní radiopojítko současnosti.

Mám ale několik státních razítek (i nebezpečných) ..... a nikomu to neva. Jsou důležitější věci, než ......

Dejte si závazek, že od zítřejšího rána uděláte něco samostatně. Tedy nebudete (nekompetentně) řízen presidentem ČR, panem Milošem Zemanem.

Zdar soudruhu!

L. Kubeš 27.8.2021 16:13

Co si myslí technický neumětel soudruh Hašek mě nezajímá, ta jeho razítka zřejmě pochází z některé expozitury STB a včas si je odnesl domů. A po večeech si s nimi hraje a povoluje a odmítá zahraniční cesty sousedům......... ;-D

Š. Hašek 27.8.2021 18:33

Za období cca 17 měsíců mně nebylo povoleno několik zahraničních cest.

Všechno debily typu "Kubeš". Kovidníky, kterým zřejmě vymřela celá vesnice/dům. A pucujou vokna, jsou zamžený, protože jim po nich leze vir.

Co si šlehneš v září? Vochladí se a začneš kašlat. V televizi jim nebudou stačit číslovky na marody. Zejména na umělce, sportovce a hodnotáře.

Omlouvám se ostatním za argumentační jednostrannost vyvolanou diskutérem Kubešem. Rád se bavím, venku totiž chčije.

P. Čech 27.8.2021 15:59

Dovedete si ve svém mozečku představit, že tady nemusí jít o neschopnost? Jsou lidé a není jich málo (mnoho z nich je rozumných), kteří prostě mobilní telefony a úplnou závislost na nich záměrně odmítají? Ony totiž vytvářejí v lidech závislost, podobně jako i drogy. A jsme u jádra pudla. Někteří lidé, neschopni chápat souvislosti, se nám ostatním snaží diktovat svou vůli a vůli politických stran a hnutí omezování samostatného myšlení a tvorbou závislosti na čemkoliv lidi ovládat. A o tom to celé je.

L. Kubeš 27.8.2021 16:17

Souhlas, někteří spoluobčané se ještě dorozumívají kouřovými signály a proto se považují za nadřazené nad ostatními..... O tom to celé je.

P. Čech 27.8.2021 16:37

Lidé se mezi sebou dorozumívají pomocí řeči. Právě proto ji ona "byla dána".za nadřazené se lidé, nepoužívající mobilní telefony nepovažují, pouze za rozumné a tudíž i nezávislé.

Š. Hašek 27.8.2021 19:46

Napsal jsem s Vámi souhlas.

Vymazali mě. Dále viz výše.

L. Netolická 27.8.2021 13:22

Zemanova kampaň na prezidenta byla s největší pravděpodobností sponzorována z Ruska a Rusové tlačí na prezidenta, aby se jim odměnil, jinak by mohli být zlí. A prezident se snaží, že?

Š. Hašek 27.8.2021 15:51

S největší pravděpodobností hodně sledujete bednu.

Nutíte mě napsat i to, že s největší pravděpodobností Rusové sponzorovali i dynamit v Lidicích.

J. Matuška 27.8.2021 16:00

Paní Netolická, jakápak největší pravděpodobnost? Mně volal z Kremlu přímo zloduch ruský prezident Putin, abych v PŘÍMÉ VOLBĚ to hodil Miloši Zemanovi, jinak že uvidím. A tak jsem napomohl dvakrát k jeho zvolení. A řeknu vám, že nakonec nelituji. Měl jsem velké obavy, že v roce 2015 a následujích letech nás zavalí nelegální imigranti. Naštěstí premiér Andrej Babiš společně s naším prezidentem tomu zabránili.Rovněž se mi líbil včerejší postoj prezidenta Zemana vůči šílenému grýndýlu. EURv[>-]R^

P. Čech 27.8.2021 16:02

Ano a počet hlasů ve volbách počítali Číňani a proto Zeman volby vyhrál. Že?