29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

POLITIKA: Merkelová v Moskvě, BIS na Hradě (2)

Vraťme se po včerejším úvodu do skutečné reality roku 2021. V době kolem současné návštěvy Merkelové u Putina vypukla u nás aféra, když prezident republiky veřejně prohlásil, že jeho a další vysoké činitele státu odposlouchává naše tajná služba BIS (kontrarozvědná zpravodajská služba s působností na území České republiky).

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Zeman 27.8.2021 8:40

Velmi dobrý popis dvojího metru používaného panáčky, kteří nenávidí mého jmenovce na hradě R^ A jen tak mimochodem jak dle podporovatelů vrchního čučkaře jde dohromady jeho medaile od CIA s (1) Bezpečnostní informační služba zabezpečuje informace:

b) o zpravodajských službách cizí moci, ?

D. Stirsky 27.8.2021 8:23

Vlk - Zeman = svůj k svému. Vlk by ale mohl pochopit, že v čele státu máme senilního, nemocného, nepohyblivého starce. A ten je ve stadiu - a jako seniorský mnohaletý dobrovolník už o tom něco vím - je přesně ve stadiu, kdy už si říkáte, že za to, co činí, není odpovědný. Stejně jako malé dítě. Doufám, že Zeman bude varováním. Nevolit stařeny a starce. Maximum tak 65 - 70 let, víc ne. Čiperní senioři zdolávající alpské vrcholky = reklamní blud. Je mně 61 a vím své. Rekapitulace: Masaryk - poslední slib = tragédie. Hácha = od r. 1943 dementní. Beneš = v únoru 48 těžce nemocný. Gottwald = syfilitik, alkoholik. Zápotocký = několik infarktů. Svoboda = poslední slib tragédie. Husák = od 80. let vážně nemocný, našli jej v bezvědomí po mrtvici. Havel = z operace do operace. Zeman = vidí každý soudný člověk. To opravdu musíme mít v čele státu skoro vždy jedince jdoucí z nemoci do nemoci?

J. Koubek 27.8.2021 8:15

Že někdo dodává tajné informace spřátelením mediím přece je veřejné tajemství. Kdo to asi bude?

V. Hošek 27.8.2021 8:12

Za každou cenu chce pan Vlk být zajímavý. Ovšem jeho konstrukce jsou již pár roků za hranou a není to novinařina, ale je to spisovatel, který nepopisuje skutečnost, ale vytváří román a vše si upravuje ve prospěch svého románu.

L. Polehla 27.8.2021 8:04

Prezident přece tvrdí, že už od 2018 žádá BIS, aby mu sdělila zda se v jeho blízkosti vyskytují osoby, které jsou bezpečnostním rizikem pro ČR. Na tyto informace má ze zákona právo a BIS je ze zákona povinna mu je poskytnout. A protože, jak tvrdí je nedostal, tak zde asi žádné riziko není! A rovněž nebyl nikdo z ničeho obžalován. A to sledování jeho spolupracovníků trvá už jak dlouho, kdy to soud povolil?! Jestlipak se na to ten slavný výbor zeptal?

J. Vorlický 27.8.2021 8:02

Také mi není jasné jak pan Vlk mohl dovodit, z toho napsal, podřízenost BISu prezidentovi a vládě.

Na rozdíl od pana Jirkovského si nemyslím, že pan Vlk lže. Pan Vlk zřejmě jen nepochopil smysl té věty, kterou cituje: "Zpravodajské služby podávají . . . . . o své činnosti." Je i možné, že nechápe význam slova podřízenost. Ať je to jakkoliv, je dlužno dodat, že citovaný zákon je sám o sobě nesmysl, a je evidentně marné v něm smysl hledat. Dokazují to tance, které se teď kolem toho dějí.

Ke smůle všech dotčených je moderní čeština jazyk ne dobře vymyšlený, a možnost, že komunikace se její pomocí zlepší, nevidím.

F. Brnušák 27.8.2021 7:26

Ja tomu nerozumim, pan Vlk cituje uplne stejny zakon jako Vy a jim dokladate ze pan Vlk lze. Ja bych rekl, ze zakon dava za pravdu panu Vlkovi. Muzete mi to prosim vysvetlit, kdo koho ukoluje? Prezident BIS nebo BIS prezidenta? Jedine v cem sem si jidśt je, ze to musi byt s vedomim Babise.

P. Dvořák 27.8.2021 7:11

Máte pravdu.

Podřízenost je, když ten nižší úkoluje toho vyššího. Stejně tak každý ví, že nadřízený pravidelně podává zprávy o činnosti svému podřízenému.

P. Jirkovský 27.8.2021 6:39

Chudák pan Vlk. Aby mu vyšla jeho bezuzdná apologie Zemana a jeho podivnejch kamarádíčků, tak lže a fabuluje. BIS samozřejmě podřízena prezidentovi ani vládě není, to si jen pan Vlk vymyslel. A když citovat ze zákona, tak zde: zák. č. 153/1994 Sb., § 7 Za činnost zpravodajských služeb odpovídá a koordinuje ji vláda., § 8 odst. 1) Zpravodajské služby podávají prezidentu republiky a vládě jednou za rok a kdykoliv o to požádají zprávy o své činnosti., odst. 4) Vláda a prezident republiky ukládají zpravodajským službám úkoly v mezích působnosti těchto služeb. Prezident republiky ukládá zpravodajským službám úkoly s vědomím vlády.

Podřízenost je něco úplně jinýho.