19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
StandaT 4.2.2007 22:16

Re: Re: tady pořád čtu

Nevím, proč president nedal šanci Parubkovi a považuji za chybu, že i podruhé pověřil Topolánka. Nevím proč si myslíte, že k demokracii přistupuji nějak selektivně či co. Jako pravicový volič samozřejmě nechci aby zde vládla levice. Jako občan, který zažil 14 měsíců premierování Paroubka se nepřeji aby tento jedinec dostal druhou šanci. a taky proto, že před volbama se presentovali jako NEkomunistická levice, což po volbách padlo. Ano nechci Paroubka v exekutivě, ale ne za cenu pokřivování demokracie, jak mi podsouváte.

drak 4.2.2007 16:19

Jsem pánům Pohankovi a Melčákovi vděčný

Jsem pánům Pohankovi a Melčákovi vděčný alespoň za to, že už ukončili nekonstruktivní a hulvátské prudění pana Paroubka, které maskoval zájmy ČSSD ale šlo mu ve skutečnosti jen o jeho křesílko a jen o jeho zájmy, o vše ostatní šlo až hodně dlouho poté. Je mi líto a mrzí mne, že toho muselo být dosaženo takovýmto způsobem a také nechci tvrdit, že ostatní strany jsou zcela bez viny a podílu na vzniklé situaci ale lví podíl na zablokování povolebních jednání vidím na straně ČSSD a jmenovitě na jejím předsedovi a ještě přesněji na jeho bezohledné snaze vytřískat z patu i nemožné a udělat z remízy vítězství za každou cenu a stůj co stůj. Pakliže pan Vlček znemožní panu Paroubkovi cestu ke křeslu předsedy poslanecké sněmovny, nebo mu jí alespoň hodně znepříjemní, budu za to panu Vlčkovi vděčný rovněž. Způsob jakým pan Parobek vedl předvolební kampaň a poté povolební vyjednávání natolik negativně ovlivnily politickou kulturu v zemi, že se obávám, že se z toho bude hodně dlouho vzpamatovávat. Jsem sice pravicový volič ale je mi jasné, že bez rozumné levicové až středové opozice, za kterou ČSSD zatím pořád ještě považuji, se naše politika neobejde a o to strašnější je to, kam jí pan Paroubek směruje a jakým způsobem svého postavení v ní zneužívá. Ještě horší je, že se mu zatím jen málokdo uvnitř ČSSD pokouší v tomto jednání zabránit. Pan Paroubek nepochopil jednu prostou věc: unést elegantně úspěch neumí úplně každý ale při troše snahy, to zvládne skoro každý, unést elegantně a důstojně neúspěch, to umí opravdu jen málokdo ale jen ten, kdo to dovede má co dělat v politice, kdo to nedovede, měl by odejít buď sám, nebo nesvede-li to měl by být odejit aby přestal dělat ostudu. Ještě jednou díky panu Melčákovi a Pohankovi za osobní statečnost a příklad. Zbývá jen doufat, že nejsou jediní v ČSSD, kdu dovede používat i jiný nežli páně Paroubkův mozek, stačilo by ten svůj vlastní, alespoň občas...

brblal 4.2.2007 16:30

Re: Jsem pánům Pohankovi a Melčákovi vděčný

škoda že se nikdy nedozvím Vaši reakci,pokud by se našlo několik členů ODS kteří by se nemohli již déle dívat na neschopnost dohodnout se s druhou volební stranou na kompromisu a hlasovali  by pro ČSSD v parlamentě.

Křupan 4.2.2007 17:06

Re: Re: Jsem pánům Pohankovi a Melčákovi vděčný

Cha, cha, cha, sockome. Váš duce paroub podrážel Topolánka s kalouskem. Pamatujete?

AeroKarel 4.2.2007 17:10

Re: Re: Jsem pánům Pohankovi a Melčákovi vděčný

Z Kotta nikdo nadšen nebyl, pohnutky byly asi ještě horší, ale takovýhle povyk nedělal nikdo.

drak 4.2.2007 17:13

Re: Re: Jsem pánům Pohankovi a Melčákovi vděčný

Pakliže by se role vyměnily, to znamená, že by např. ODS prostřednictvím svého předsedy takto dlohodobě a hlavně zbytečně blokovala jakákoliv další povolební vyjednávaní a někdo z jejího středu takto rozetnul ten gordický uzel, tak bych stejně jako v tomto případě z toho neměl radost ale byl bych tomu člověku, či těm více lidem vděčen za ukončení dlohodobé agónie. Samozřejmě, že bych mnohem raději viděl na politické scéně předčasné volby či alespoň rozumný kompromis, který by vznikl čistým způsobem. Jenže slušné jednání je ze strany ČSSD ovládané panem Paroubkem něco jako scifi. Nicméně opakuji, že když už neměl rozum zákonodárce a připustil sudým počtem mandátů vznik patu a po onom hloupém zákonodárci přišel ještě hloupější a vzpupnější pan Paroubek a celé povolební vyjednávání přizpůsobil jen a pouze svému prospěchu a jakési zvrhlé potěše ze vzniklé agónie, tak se na mne nezlobte ale beru za vděk jakýmkoliv projevem zdravého rozumu ze strany ČSSD a to pan Melčák a Pohanka prokázali, byť poněkud nešťastným způsobem. Byl bych rád, kdyby se, když už máme mezi sebou politiky jako je pan Paroubek, změnila pravidla hry tak aby se vzniklý pat už nemohl opakovat a nikdo už se tudíž pak nemusel chovat jako pan Melčák a Pohanka, všem nám, nehledě na politické přesvědčení by to prospělo a je to asi tak vše, co jsem tím chtěl říci.

Alenka v říši divů 6.2.2007 10:52

Re: Re: Re: Jsem pánům Pohankovi a Melčákovi vděčný

Napsal jste to velmi hezky! Na pana Melčáka a Pana Pohanku by měl být hrdý každý slušný člověk! Postavili se čelem proti usurpátorovi Paroubkovi a to považuji za dost velkou odvahu.Jen se podívejte jak Paroubek soptí a vyhrožuje a vykřikuje jak je zlikviduje. Kdy už to Ti socani pochopí,že je to ŠKODIČ?Paroubek je opravdu neštěstím našeho národa!!!

AeroKarel 4.2.2007 17:09

Re: Jsem pánům Pohankovi a Melčákovi vděčný

Tak nějak to vidím také.

Petr 4.2.2007 18:17

Re: Jsem pánům Pohankovi a Melčákovi vděčný

Pokud si pamatuji, tak Paroubek se už na podzim snažil vytvořit vládu složenou ODS, ČSSD a KDU-ČSL, aniž by byl jejím členem. Takže mu zase tolik o křeslo nešlo. Lidovci by tam však měli jen 2 křesla, zelení nic. Obě strany pak "státotvorně" zmáčkli Topolánka a získali spoustu křesel navíc, vláda je kvůli tomu o 2 členy početnější a všichni bývalí ministři z 1. Topolánkovy vlády získali místa náměstků nebo pro ně Topolánek vymyslel nová místa poradců pro bůhví co. Koaliční strany tak rozmnožují svá koryta jako myši myšata. Vláda s ČSSD by byla určitě stabilnější než tento prapodivný slepenec, kde minimálně za polovinu členů se musí každý trochu rozumnější člověk stydět.  

Alenka v říši divů 6.2.2007 11:03

Re: Re: Jsem pánům Pohankovi a Melčákovi vděčný

Pane Petře! Asi jste spadl z Marzu! Paroubek může vládnout jen společně s Marťanama.Ti jediní ,mimo komoušů ,by chvíli toho Jájínka možná poslouchali.(ale jen chvíli,on totiž mění své názory jak počasí a právě podle toho, co se mu hodí) Tak už začněte, pane Petře,prosím, myslet hlavou českou a ne marťanskou.Díky!

Olina 4.2.2007 14:11

Že se rozčilujete.

Počkejte,až soud zfenduje ČSSD prachy za pohledávku dr. Altnera.Jsem zvědavá kolik členů a příznivců ČSSD zbyde.

Srandovní 4.2.2007 14:21

Paroubek přešlapuje před Vlčkem jak před obsazeným WC

Tak dlouho taktizoval, až na něj nic nezbylo a Vlček nemá důvod mu křesílko šéfa sněmovny přepustit. Kdyby ještě zaúřadovaly boží mlýny a to mezistranicky, tak by Paroubkovi operoval bypas Ráth v operačním sále napájeném větrníkem a uměleckým dozorem celé akce by byl pověřen pan  (dej mu bůh dlouhý život) Knížák (Knížákovi samozřejmě, komu jste mysleli!).;-D;-)

Paranoid 4.2.2007 13:27

Vážený autore

V čem vidíte demokratický centralismus? Měl snad Melčák ve volební kampani podporu ODS a pravice? Jestli ne a je tak zásadový měl se vzdát mandátu. Takovéto Vaše argumenty jsou prapagandistická munice - jak sám uvádíte "čtvrté cenové skupiny". že Soptí Paroubek je jehoproblém. Jaké kandidáty si tam vybrali takové tam mají. Ale naopak žádný problém nemají všichni co se dušovali, že s přeběhlíky nikdy.  Že pane prezidente, Topolánku, Čunku, Bursíku?

DEŽO 4.2.2007 13:39

Re: Vážený autore

 A VO- VO  VO TOM TO JE.....

Starý J. 4.2.2007 18:15

Re: Vážený autore

Vy asi nevíte, o čem se mluví, když se řekne "demokratický centralismus"! To s tím, co udělal Melčák nemá vůbec nic společného. Demokratický centralismus se praktikoval 40 let za vlády bolševika a znamená, že o všem rozhoduje centrum a aby se nemoghlo tomu říkat "diktatura", pojmenovalo se to "demokratickým centralismem", ač s demokracií to nemá pranic společného!

V případě "Melčák" to znamená, že když Melčáka odmítla odkráglovat místní organizace, udělá to za ni "demokraticky centrum", což je soudruh Paroubek, schovaný za jakýsi ústření výbor. Ještě chvíli bude Paroubek předsedou, už brzy se stane generálním tajemníkem,

sláva 4.2.2007 21:39

Re: Re: Vážený autore

Strana bez discipliny elemntaární nemůže fungovat, není to diskusní klub. Když se vám to nelíbí, zrušme strany, nechme kandidovat jen nezávislé, ptejme se ve volbách, zda podporují toto a toto a toto ne, pak si ho volte, a on to buď "dle svědomí " podpoří nebo ne. Zrovna u Melčáka bych nevěděl, na čem tak asi budu.

Ale: dokážete si představit tu nezávislost nezávistlých na lobbystech? Jak tam chodí s penězma od Zentivy, Phillip Morris,  stavby dálnic,  Kapshe atd. a oslovují svědomí páně Melčáka? Ta úplatnost by volal a nejen do nebe, jako dnes, ale až za Pluta!

AKIBUA 4.2.2007 18:55

Re: Vážený autore

Národ si oddychnul. Vládu jsme potřebovali jako sůl. Ještě jsem nepřišel o občanství a nemám pocit, že bych si oddychnul. Jestli jsme potřebovali právě tuto vládu se teprve ukáže.

IS 4.2.2007 22:20

Re: Re: Do roka do dne Lomikare,!

Double_K 4.2.2007 13:06

Co vlastně volíme?

Když volím do sněmovny, volím více stranu, než kandidáta (jinak je tomu v senátu). Pokud se kandidát nechá zvolit na kandidátce nějaké strany, měl by hájit její zájmy. Jako volič chápu přeběhlictví jako zradu a přál bych si, aby poslanec, když už je směřování strany v rozporu s jeho smýšlením, odevzdal mandát a opustil sněmovnu. To pánové Melčák a Pohanka neudělali (nejsou to marný prachy, což). Mimochodem, argumentace strachem o osud státu není na místě - "autopilot" řídil zemi docela dobře, jak ukazují hospodářské výsledky.

gábina 4.2.2007 13:13

Re: Co vlastně volíme?

Tohle vyjadřuje i můj názor.

Paranoid 4.2.2007 13:28

Re: Re: Co vlastně volíme?

Každý to tak chápe, jen ten kdo nechce, tak nemůže.

Magid 4.2.2007 14:28

Re: Re: Co vlastně volíme?

R^!

Korsika 4.2.2007 13:44

Re: Co vlastně volíme?

Naprostý souhlas pane Double

Srandovní 4.2.2007 14:25

Autopilot neumí manévrovat,vzlétat a přistávat.

To mezidobí letu setrvačností je dost nepodstatné, podstatnější je ten "zbytek" . Takže argument může být klidně i takový, že už se na tu ubohost typu trucparouba nemohli koukat, klidně, chápu je . Jen je mi líto ČSSD, protože ji potřebujme na "hlídání", ale takhle se sama likviduje, díky šéfům...

František I. 4.2.2007 15:58

Re: Co vlastně volíme?

Aha, berete téměř 800 miliard dluhů jako dobrý výsledek. To je tedy superautopilot. Mimochodem, než jste nastoupili, milí sockomoušci k moci, měl stát za pana Dlouhého přes všechy strašné pády bank a socialistických podniků 200 miliard dluhů. Dodnes si pamatuji, jak na toto konto hřímal guru Zeman, aby hned poté díky zásahu v IPB udělal téměř 100 miliardový flastr, který by se, nebýt opovrhovaného Tlustýho, mohl rozšířit o dalších 70 miliard. Opravdu krásné a sockomoušů hodné. Ale hlavně, že dostala děťátka pastelky.

Lama 4.2.2007 23:57

Re: Re: Co vlastně volíme?

R^ Levicová slibotechna stále trvá ať to stojí co to stojí a plebst má sliby v lásce.

sláva 4.2.2007 21:41

Re: Co vlastně volíme?

R^

Pason 4.2.2007 12:54

Melčák je typ zrádce a kolaboranta.

Nebudeme - li to nazývat pravým jménem, bude se nám to vracet stále. A vrátí se to i ODS. S čím kdo zachází, tím potom schází...(Y)(Y)..

Oni se o tom přesvědčili jižjednou. Oposmlouvou přitahli Socany do vlády a pak se jich neuměli zbavit....!!!!

AndyO 4.2.2007 13:11

Re: Melčák je typ zrádce a kolaboranta.

to je. Už jeho životopis: http://host-it.cz/melcak/zivot.php  ;-D

jo, kdyby hrál s Paroubkem hru na " Vůdce má vždycky pravdu", tak by byl nadále oblíbeným členem ČSSD a příkladem pro mladé socany.

Lama 5.2.2007 0:14

Re: Melčák je typ zrádce a kolaboranta.

Ty sedmiměsíční ČSSD bloky a pseudojednání, záminky a stálé otázky jejich předsedy " co z toho budu mít" ve výsledku nás poškozují  podobně jako "oposmlouva". Konečně nastal posun a ti dva co tomu napomohli mají nespornou zásluhu na ukončení těch veletočů a směru donikam a spíše dolů.>-