19.3.2024 | Svátek má Josef


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
vezvo 3.2.2007 12:33

Proč chválit Melčáka a Pohanku

opravdu nevím. Kdyby oba kandidovali jako Melčák a Pohanka, se svým volebním programem, pak pochopitelně mohou hlasovat dle své vůle (jestliže by byli zvoleni). Jenže oni tam byli defacto dosazeni stranou ČSSD, která svůj volební výsledek ovlivnila svým volebním programem. Proto měli oba konstruktivní poslanci hlasovat s ČSSD. Lidová moudrost praví: čí chleba jíš, toho píseň zpívej, kdo chce s vlky žíti, musí s nimi výti atd. Ja zbytečné tahat do problému Lenina, Stalina a Gottwalda. Jde o sebereflexi a obyčejnou slušnost. Nelíbyl-li se jim postoj ČSSD,mohli se vzdát mandátu! Navíc to tvrzení, že umožní vznik vlády, ale nebudou hlasovat pro antisociální zákony - vždyť ODS má liberální (rozuměj antisociální) politiku jako vlajkovou loď. Neprosadí-li zákony, neprosadí reformy a bude to mrtvá vláda! Tak co je tedy vedlo? odpovím si sám: prebendy a výhody, tedy zištnost. A to nejsou dobré vlastnosti, dokonce ani pro příznivce ODS ne.

Korsika 3.2.2007 12:40

Re: Proč chválit Melčáka a Pohanku

Pane Vezvo, naprostý souhlas i s Vámi. Kdyby se ti dva před volbami vyjádřili, že budou hlasovat podle svého  a nikoliv v souladu s ČSSD, nikdy by se na kandidátku nedostali. Měli se samozejmě vzdát svého mandátu, pokud s programem ČSSD nesouhlasili a odejít z poslanecké sněmovny. Ale proč by to dělali? Peníze jsou přece jenom peníze. A v tom to všechno je.

Petr 3.2.2007 13:17

Re: Re: Proč chválit Melčáka a Pohanku

Souhlasím. Melčák s Pohankou dosáhli toho, že vláda dostala důvěru. Teď je neodvolatelná, protože 101 hlasů pro vyslovení nedůvěry se nenajde. Zmínění poslanci by se tedy již mohli vzdát mandálu, protože svého "bohulibého" cíle - "stability" - dosáhli. Protože jim ale jde hlavně o osobní prospěch, tak to samozřejmě neudělají. Melčák si navíc bude užívat mediální "popularity", kdy se ho novináři budou vyptávat, jak bude hlasovat příště, jako by na tom záleželo, a Pohanka se raději moc ukazovat nebude, aby se zapomnělo na jeho pochybné ekonomické aktivity.

clay 3.2.2007 14:08

Re: Re: Proč chválit Melčáka a Pohanku

kecáte, všichni snad znají předem, jak zní slib poslance, který pak skládají. A tam není ani slovo o věrnosti Vůdci, ale svému svědomí. A pouze pokud mu strach nedovolí hlasovat v souladu se svým svědomím, měl by odstoupit. Pokud si dokáže svůj názor přes nevybíravé útoky a nátlak, pak nemá žádný důvod odstoupit.

Korsika 3.2.2007 14:59

Re: Re: Re: Proč chválit Melčáka a Pohanku

Pane Clay, pokud má někdo jiný názor než Vy, tak kecá? No to snad ne!

jiřka 3.2.2007 17:20

Re: Re: Re: Proč chválit Melčáka a Pohanku

A jak prokazuje poslanec " své svědomí " ? Vidíme do jeho hlavy ? Copak někdy řekne, že nehlasoval podle svého svědomí ?????

historik 3.2.2007 13:02

Re: Proč chválit Melčáka a Pohanku

Dosaďte si za ČSSD ODS a naopak. Vyjdou Vám předčasné volby. Ne převolby Vlčka a podobné trapnosti. A ty přečasné volby chtěla trojkoalice od začátku. Proč ne ČSSD?

František I. 3.2.2007 13:09

Re: Re: Proč chválit Melčáka a Pohanku

Pořád ještě doufám, že předčasné volby budou.

promirul 3.2.2007 13:35

Re: Re: Proč chválit Melčáka a Pohanku

předčasné volby nemohla ČSSD v žádném případě chtít,protože by utrpěla katastrofální porážku a to je jistě pádný důvod.

huhu 3.2.2007 13:08

Re: Proč chválit Melčáka a Pohanku

i před volbami čssd znala Ústavu a věděla, komu/čemu je poslanec zodpovědný. Pokud dali na kandidátku Melčáka a Pohanku, tak tím za ně dali voličům i svoji garanci. Pokud dnes čssd vykřikuje o charakteru atd. těch dvou jen ukazuje jaká sama čssd je..

clay 3.2.2007 14:04

Re: Proč chválit Melčáka a Pohanku

je zajímavé, že pro to, abyste si potvrdil tu svou (hnusnou) "pravdu", musíte sahat po těch našich nejodpornějších pořekadlech. Ještě jste zapomněl na košile bližší kabátu, kdo nekrade okrádá vlastní rodinu aj, z tohoto soudku

tatina 3.2.2007 14:10

Re: Proč chválit Melčáka a Pohanku

Každý poslanec skládal poslanecký slib,že bude hlasovat podle svého nejlepšího svědomí a vědomí,a né,že bude poslušně papouškovat své straně.Poslanci tam jsou pro blaho všech lidí,a ne jen pro blaho těch svých voličů.Na to jste nějak pozapomněl,tak jako s.Paroubek,Sobotka.Rath a jiní.

StandaT 3.2.2007 14:29

Re: Re: Proč chválit Melčáka a Pohanku

trošku jinak. Poslanci ČSSD nejprve skládali slib Paroubkovi a Haškovi a teprve pak - jako sekundární - skládali slib poslance. Lze dohledat v archivech. Když se jich na to začali ptát, nejpve to batalizovali, pak vyslali do protiútoku Jičínského. ;-P

bovr 3.2.2007 15:29

Re: Proč chválit Melčáka a Pohanku

Není mi jasné, jak by případného úspěchu dosáhl Paroubek, který chtěl také dostat šanci při sestavování vlády. Pravděpodobně také s tak zvanými přeběhlíky. Jaké by asi pro ně našel charakteristiky.

historik 3.2.2007 12:19

zrádcové?

Z mých dřívějších příspěvků je zřejmé. že jsem pravičák. To ale neznamená že levici,stejně jako střed, v politickém spektru nechci. Ovšem podle mě je nutno rozlišovat extrémní pravicové a levicové názory od těch klasických. Pravice,( ODS, ODA  )se zcela správně (jsem pravičák), distancovala od Sládkových republikánů.  Tím je dostala ze sněmovny. A pokud tedy ČSSD se na levici nebude stejně jasně a zřetelně distancovat od KSČM, nebude moci konkurovat ODS. K tomu ovšem potřebuje v čele člověka s patřičným smýšlením. Tedy netitulovat pány  Melčáka s Pohankou zrádci. Vzít na vědomí, že levice nemá 100, ale jen 74 poslanců. A to se všemi z toho plynoucími důsledky. Pak je v budoucnu možné, že Zelení a KDU-ČSL vstoupí do koalice s ČSSD. Zároveň by se tak mohla zasloužit o odstranění KSČM ze sněmovny nenásilnou (zakazováním) cestou.

tatina 3.2.2007 14:11

Re: zrádcové?

R^R^R^

haui1 3.2.2007 12:02

Nicméně je kouzelné,

jak se poslanci za ČSAD chovají k oběma "přeběhlíkům". Morálka jak když vyšije. A hejhorší na tom je to, že mnoha našim spoluobčanům to vůbec nevadí.

Petr 3.2.2007 12:01

článek o ničem

Prostě vítězové a jejich příznivci mají radost, poražení radost nemají. Konstruktivní poslanec je ten, který hlasuje v souladu s mými favority, zrádcem je v opačném případě. Ty řeči, že poslanci hlasují jen podle svého svědomí, jsou pouhou floskulí, Je to pravda snad jen tehdy, když se jedná o jejich platy, imunitu apod. Melčák si na 4 roky prodlouží dobře placené bidlo, Pohanka se vyhne vyšetřování. A o to šlo. 

Korsika 3.2.2007 12:15

Re: článek o ničem

Pane Petře - naprostý souhlas.

Starý J. 3.2.2007 11:36

Myslím, že si oddechla i sama soc.demokracie

až na typy Paroubek, Rath a podobní. Soc.demokracie Paroubkovým jednáním a postupem jen a jen ztrácela, od původní téměř vyrovnanosti s ODS až na málem polovinu. Byl to sám Paroubek, kdo tento týden v TV přiznal, že v ČSSD bylo "možná 20% těch, co byli přesvědčeni, že by měla jít ČSSD do opozice, ale jen ti dva dokázali zradit"! Ti zbývající jsou jistě rádi, že to Melčák s Pohankou udělali za ně! To vám ani toto přiznání Paroubka nestačí. Pokud by ti dva neudělali to co udělali, vláda by prostě NEBYLA, protože s Paroubkem nikdo vládnout nebude. Vy příznivci Paroubka si vůbec neuvědomujete, že on není schopen vládnout s někým v dohodě. Sám jistě, to předvedl a možnost partnerství, dohody u něj není možná. Krachlo by to rozhodně dříve, než krachne možná tato vláda. Jen to, že komunisté se mu radostí ZCELA PODVOLILI, přežila jeho vláda ten rok. V koalici s lidovci a US skončil již svým nástupem. Jak ale dlouho by byli i nadále "podvoleni" komunisté, pokud by znovu a tentokrát jen s nimi vládnul?

Pepa 3.2.2007 11:46

Re: Myslím, že si oddechla i sama soc.demokracie

V ODS bylo 50% těch, co si nepřáli Topolánkovu koalici se Zelenými a Lidovci. Nezradil nikdo. Chytře v tom nechají Topolánka rok vymáchat a pak to do řádných voleb doklepe velká koalice.

clay 3.2.2007 14:15

Re: Re: Myslím, že si oddechla i sama soc.demokracie

nadšení určitě nebyli, ale to nebyli ani ze soudružství s Paroubkem

Starý J. 3.2.2007 16:10

Re: Re: Myslím, že si oddechla i sama soc.demokracie

No tolik zas ne, ale máte pravdu, že byli. Ovšem téměř 100% bylo PROTI VLÁDĚ S PAROUBKEM!

StandaT 3.2.2007 14:17

Re: Myslím, že si oddechla i sama soc.demokracie

Omyl, že Patoubek neumí vládnout s někým v dohodě. Paroubek neumí vládnou vůbec. Byl 14 měsíců premiérem a co udělal? Co zůstalo dodneška a přežilo ho? Ten ničema nedokázal přestat s divadelníma etudama dokonce ani v okamžiku, kdy se ostatní potýkali s povodní!!!!

MíraK 3.2.2007 11:20

Modrá agitka.

O autorovi tohoto nadmíru neobjektivního článku se dá těžko říct, že by fandil soc. demokracii. Za který dres kope je nadmíru jasné. Co by se asi stalo, kdyby výstřelky ala Topolánek provedl nedejbože Paroubek? To by ho už ODS neposílala jenom na Sibiř a nesvolávala demonstrace (samozřejmě povolené, jak jinak). To by ho už rovnou většina ODSáckýho národa pověsila na nejbližším kandelábru a většina českého tisku psala, že si nic jinýho nezasloužil.

Mike´s 3.2.2007 11:37

Re: Modrá agitka.

Tím věšením na lampy jste se dostal na tenký led klíčového problému společnosti - "vypořádání se s komunismem." Z humanních důvodů tuto metodu zavrhuji. Ovšem pokud se zastánci levicových názorů na tyto praktiky neustále odvolávají, nezbývá než se ptát "proč?". Že by touha po starých časech, kdy mi system dává možnost vypořádat se s tím, co nedokážu porazit sám? :-D

Starý J. 3.2.2007 11:39

Re: Modrá agitka.

Pravda, pravda! Chtěl jste říct, že v našem státě nevěšeli komunisté, ale ODS! Taky dobrý!

Starý J. 3.2.2007 11:43

Re: Re: Modrá agitka.

P.S. Již včera jsem se na PSU dozvěděl, že Horáková byla neústupná, podvracela stát a přání většiny. Co všechno se dnes člověk od komunistů nedozví! Po revoluci byli zalezlí strachem a když zjistili, že "nejsme jako oni", znovu vytahují své lži. Vynálezce hesla "nejsme jako oni" způsobil, že se nám vrací všemi dírami.

Pepa 3.2.2007 11:48

Re: Re: Modrá agitka.

ODS nemá k bolševikům daleko. Jen tyto dvě strany razí heslo "Kdo nejde s námi, jde proti nám".

promirul 3.2.2007 13:40

Re: Re: Re: Modrá agitka.

Milý Pepo,ty jsi zaspal 50 let,vzbuď se a nežvaň!