18.4.2024 | Svátek má Valérie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
BuBu 13.11.2008 21:06

Lukáši Petříku . . .

. . .vám snad při psaní tohoto blábolu . . . "mrsklo" ?!?!?!?!8-o

Jestli to myslíte opravdu . . . ale opravdu . . . . . vážně - tak zajděte k Chocholouškovi !!!

Více slov netřeba !!!

Ladislav N :-))) 13.11.2008 23:13

Re: Lukáši Petříku . . .

:-)

lojza 13.11.2008 19:58

není to jedno?

U strany,která ukázala ve své nahotě jak jí zajímá vlastní vize i zájem občana je zcela jedno bude-li tam,či zde Pavel, nebo Petr.Zoufalá snaha ODS a jejich krajských představitelů o uchování minimálního vlivu a tím i postu s kýmkoliv ukazuje,že opravdu za pár měsíců už i komunisti budou vlastně i pro ODS "kámoši" jen,když se dohodneme.Je mě smutno a tuto stranu už volit nebudu.

Je hezká fotka Topolánka před logem "předsednictví" ,ale je smutné co je vše schopen udělat jen pro své mocenské postavení.Chápu to .Přijít o předsedu+premiéra, to je velká finanční pecka.Nezbyl by mu ani !poslanec".Je to poněkud " vomit"!

pp 13.11.2008 19:11

pokud se pamatuji

pan Bém byl také zastáncem Kaplického návrhu nové knihovny. Takže na jeho vyjádření ohledně toho, čemu straní a co odmítá, bych rozhodně nestavěl. Vzhledem k jeho brilantním názorovým otočkám, je to poslední člověk, kterého bych rád viděl ve vedení ODS.

Emi - grant 13.11.2008 18:33

chytrá horákyně.

Žil jsem v BRD pár let a troufám si říci, že jim vidím až do tlustého střeva. Žil jsem mezi nimi. Vím jak nás vnímají, jak jsme pro ně nedůvěryhodní, jak nás podceňují. Zažil jsem policejní šikanu, proti našim řidičům. Na druhé straně je zajímavé, že se ke mně chovali seriozně, spravedlivě. I v podnikání. U vínečka jsem se našich známých ptal.  proč to tak je? Odpovídali, že já se nechovám česky, že jsem jako oni. Chci tím říci, že vstupem do EU jsme se ještě nestali Evropany se vším všudy. Bohužel politické hašteření těsně před předsednictvím  potvrzují naši nezodpovědnost.  To že jsme se jako společnost za 20 let nedostali dál, ale že točíme oblouček je problém.

Můžeme být hrdí na náš parlament se všemi přeběhlíky? Na naše zákony?  To co my vymýšlíme a tvrdě o to bojujeme s našimi rebely je trapné. Evropané to už dávno mají. Systém proti korupci, kde v žádosti na byt není jméno, ale číslo, je to anonymní. Systém zadávání zakázek a pravidla, která nelze obejít. Stovky příkladů. Kde je východisko?  Kdo jsou vlastníci našich firem, medií? Když se Brusel rozhodne zrušit cukrovary, tak je zruší. v čem je naše suverenita? Žádné řešení volebního systému, lavírování. Obyvatelstvo rozděleno na dva nesmiřitelné tábory. A bude hůř. Kdysi se říkalo, že nejsme schopni si sami vládnout. Jsme? Nebylo by lepší jednotně a pevně semknuti brblat na Brusel a žít při tom v dobře organizované společnosti? Chytrá horákyně poraď. Být a zároveň nebýt v Evropě?

Eva D. 13.11.2008 21:17

Re: chytrá horákyně.

R^

Kamjdu 13.11.2008 21:52

Re: chytrá horákyně.

R^

jaju 13.11.2008 18:24

trefa

jasan 13.11.2008 17:59

ostatne....

hezky prispevek je o tom zde...

http://neviditelnypes.lidovky.cz/spolecnost-proevropsti-volici-ods-dut-/p_spolecnost.asp?c

=A081104_104438_p_spolecnost_wag

jasan 13.11.2008 17:38

no, docela by mne zajimalo

Kdo z Vas kdy s nejakym volicem ODS o Lisabonu mluvil....  fuk jim neni ani nahodou a ani by to nemelo logiku - ODS voli proto, ze nechteji aby jim nekdo moc kecal do jejich veci... a kdyz to nechtej  od vlady, proc by to chteli od brusele?

Luboš 13.11.2008 17:27

Kritéria

Roztřídit hlavní představitele ODS podle vztahu k Lisabonu je sice zajímavé, ale neřeší to hlavní otázku, která je na pořadu nejbližších dní, který z představitelů této strany bude tou osobnostní, která stranu stmelí. Zatím je všechno, jen né čitelná pravicová strana. To je mi líto, protože, pokud budu pro ni hlasovat, chci vědět, čemu ten hlas dávám, zda radaru, nebo proti, zda Lisabon, nebo proti. Zatím mám pocit, že každý politik této strany odpovídá podle momentální poptávky a tak pokud jim to Vlasta Redl dovolí, mohli by si stranu přejmenovat na Každý den jinak;-€

Skaut 13.11.2008 17:10

Jasně

Není nad malý český smrádeček. Evropa a celý svět NÁM NEJLEPŠÍM muže být ukradená.

Hrdlička. 13.11.2008 17:25

Re: Jasně

Na takového autora, který se uchází o místo uklízečky v presidetské kanceláři, nelze reagovat jinak, než  soucitným zvoláním  "blahoslavení chudí duchem". 

kpt 13.11.2008 16:22

Bém mně připomíná tvora

známého zkušeným nebiologům pod názvem Vyčihovák slizký, tož tak.

jar.san. 13.11.2008 15:39

Nacionalismus a eurofobie

1. Myslím, že většina voličů ODS je proevropská a LS jim nevadí, tak proč má být odpor jediným kriteriem pro předsedu ODS?

2. Po zkušenostech s vládnutím u nás v posledních 10 letech jakákoliv evropská vláda nemůže být horší a byrokracii máme určitě horší

3. Daleko horší než appeasement vůči EU je ten, který předvádí Paroubkova parta směrem na východ - a proto jen více  silné NATO, transatlantické vazby i suverénní EU !

Veteran 13.11.2008 17:24

Re: Nacionalismus a eurofobie

Vzpomínám si ná článek Mirka Topolánka v Mladé frontě, kde spílá Paroubkovi jak zaprodává republiku Číně a Rusům. Tvrzení nebyla podložena žádným faktem, kromě toho,  že Paroubek jednal s Číňany. Dnes chce tedy ODS dosáhnout čeho. Být mimo EU? Nebo se už vžila do role eurounijního potížisty?  Svého času i Klaus potvrdil, že členství v EU nemá alternativu. Teď už ji našli?  je to trochu schizofrenní politika. A ODS přeji abi ji vedl Kubera. To pak dopadnou jak US-DEU. nebo ODA.

Jan Daniel 13.11.2008 14:05

Bém

Bém nemá žádnou vizi, pokud ano, tak ji dost úspěšně tají. A po pravdě řečeno, pochybuji i o tom, že má i nějaký názor. Je to typický oportunista. Coý o to, do politiky do většinou stačí. Z jeho kšeftíků s paroubkem mám upřímnou hrůzu. Jedna věc je krást v Praze, druhá potom ve velkém na celostátní úrovni. To by se daňový poplatník prohnul.

PU 13.11.2008 14:00

Pěkný xenofobní příspěvek

Netušil jsem, že pan Petřík je takový xenofobní eurofobista a patriot po vzoru národních či národoveckých stran. Pánbůh s námi a zlé pryč. K jakým kořenům se ten člověk hodlá vracet?

Tomu žádná nová partaj nepomůže.

JJ 13.11.2008 13:28

EU zabranila Ficovi znarodnit SPP

stejne tak nam dala mnoho protrzni legislativy. Ryze ceska cesta by byla katastrofou.

Pro me jako  obcana je jedno, jestli je dany zakon dany z Bruselu, ci z Prahy. Ale vnimam to, jestli je dobry ci spatny. KSCSSD generovala za Paroubka spatne zakony a jedine EU byla mantinelem. ODS se se svym fundametnalismem stavi do role vecne opozice. Takze zlata EU.

A nadavat na socialistickou EU v situaci, kdy 50% ve volbach slo komunistum, to uz chce hooodne tluste bryle.

jaju 13.11.2008 18:23

Re: EU zabranila Ficovi znarodnit SPP

R^

janoryna 13.11.2008 13:13

naprostý souhlas. vystupme

z eu. kolikrát mám opakovat, že jako suveréní ČR se proti globálním hrozbám ať hospodářským nebo mocenským nejlépe ubráníme sami. současná eu toho není shopná a jednotnou evropunechceme. proot pryč z eu ! sami dokážeme lée čelit číně,rusku atd. a důaz toho, že je lepší národní měna než euro nám nejlépe dokazuje příklad islandu, polska, maďarska, bulharska či ukrajiny.

Martin 13.11.2008 14:32

Re: naprostý souhlas. vystupme

Děkuji za tu poslední větu a omlouvám se, protože při čtení Vašeho příspěvku jsem se domníval, že jste naprostý blbec, a až jeho konec vlastně ukázal, že je to mistrná ironie toho slaboduchého  (nebo spíše dobře) zaplaceného článku.

Veteran 13.11.2008 17:27

Re: naprostý souhlas. vystupme

Janoryna je "shopná" i vlastního názoru? Ať si pořídí klávesnici.

ortelius 13.11.2008 12:40

EU

Mezi voliči EU je například největší procento zástupců přijetí eura. Takže Bém se svým eurorealismem není dobrým reprezentantem ODS.

Marat 13.11.2008 12:24

Petříku Petříku.

Ctný Petříku,vím že chcete samostatnost a suverenitu.EU má být jen k tomu,aby dávala-dávala-dávala peníze,které požadujete.A jinak ať vám do ničeho nekafrají.Nic proti té EU,ale jedině když bude pracovat výlučně pro blaho vaší nanicovaté republiky.Že ano?

Jaká samostatnost,jaká suverenita.,když ČR vůbec postrádá k tomu nutnou sílu?

Jiří 13.11.2008 12:08

Lis.smlouva?

Jsem voličem i příznivcem ODS. Nevím ale, zda přijetí či nepřijetí LS je tak rozhodující pro funkci předsedy ODS či dokonce předsedy vlády. Chápu sice ty obavy z centralizace moci, jisté ztráty suverenity a pod. Ale jako z\cela průměrný, možná mírně podprůměrný občan uvažuji i tak, že vláda v Bruselu nemůže být horší než naše vláda, možná  i EP kdyby měl to postavení by nemohl přijímat větší zmetky návrhů zákonů a leg.změn než náš parlament. Takže bych spíše než obavy z přesunů rozhodování do Bruselu bojoval za to, aby každý přesun byl doprovázen i příslušným zrušením odpovídající části státního apatrátu u nás! Nevím? Nemohl by to být začátek cesty k "malému a levnému" státu u nás? Vždyť prosím s výjimkou Framcie v žádném státě EU není počet státních úředníků na počet obzvatel tak odstrašující jako u nás! A to už vůbec nemluvím o počtech důstojníků, generálů - jak v armádě tak u Policie.

Veteran 13.11.2008 17:29

Re: Lis.smlouva?

Pan Jiří dokumentuje, že i volič ODS je schopen rozumného uvažování. Naprosto s ním souhlasím. 

Beldor 13.11.2008 12:07

tošenovksy

Mno jako nekdo kdo tosenovskeho "relativne" zna muzu rict ze se nejspise na Predsedu ODS nehodi.Jeho nejvetsi devizy jsou pracovitost a nekdy se me zda ze je az prehnane otevreny a slusny.Nedokazu si predstavit ze by nekomu zabodnul nuz do zad a mozna proto se me nezda na predsedu potazmo premiera nerealny.Navic jeho diskuzni schopnosti a to cemu rikam "politicky dialog" (cili kecy o nicem a opakovani polopravd) nejsou na nijak vysoke urovni.Bem se proste dokaze vykecat ze vseho a tosenovsky by nejspise na nejvyzsi politiku nemel zaludek.Skoda,snad za par let k tomu nase spolecnost dospeje....:-P

muf 13.11.2008 11:54

Kdo jsou představitelé původní ODS ???

To si jen Klaus myslí, že to ví

Eva D. 13.11.2008 21:13

Re: Kdo jsou představitelé původní ODS ???

Tohle by mě taky zajímalo. Třeba jsem to já, když jsem ji  "spoluzakládala". Ale já Béma za předsedu nechci. ;-)