26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Média veřejné služby na odstřel?

Předmětem hovorů na pracovištích, po hospodách, v autobusech i domácnostech se zhusta stává též úroveň zpravodajství a publicistiky veřejnoprávní televize.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Papež 25.3.2015 22:54

Bohužel

Bohužel i Jelínek si myslí, že když čučí na televizi, všemu rozumí. Rozdíl je jen v tom, že ostatní vedou blbé kecy po hospodách, Jelínek se stejně blbými kecy leze do médií za dost slušné prachy. Jinak hodnota keců je naprosto stejná.

P. Adler 25.3.2015 20:03

zakladni otazka ...

... proc se autor domniva, ze jedine verejnopravni sdelovaci prostredky jsou zcela nezavisle? muze to nejak dokazat? mam plizivy pocit, ze nemuze ... a nutit veskere obcanstvo, aby prispivalo koncesionarskymi poplatky na sdelovaci prostredky, jejichz platnost v dobe rustu tzv. novych sdelovacich prostredku klesa primo ohromujicim zpusobem, to uz hranici se zhovadilosti ... i kdyz pripustime, ze tyto poplatky mohly mit (ale nemusely mit) ve sve dobe nejakou platnost, dnes uz jsou ty poplatky zcela zastarale ... stejne, jako jsou zastarale sdelovaci prostredky, na jejichz agonii prispivaji ... mam zde na mysli agonii jak echnologickou, tak obsahovou ...

P. Čech 25.3.2015 17:11

Pane "politologu" Jelínku,

můžete nám, neznalým hlupákům, laskavě sdělit , čím se liší vysílání ČT od vysílání jiných, komerčních televizí vyjma toho, že tyje z nemravných poplatků občanů a toho, že má méně reklam? Podle mého názoru se ČT nijak neliší od televizí jiných. Již její název "veřejnoprávní" je naprostý nesmysl bez jakéhokoliv vnitřního významu. Opravdu bych rád viděl, jak dlouho by ČT přežila bez výběru poplatků. Mám za to, že max. 1 měsíc, do doby, kdy by jí další polatky nedošly.

F. Kusák 25.3.2015 15:29

Velebu nesnáším a o Babišovi si nedělám iluze,

ale bohužel, faktem je, že kvalita ČT a ČRo je docela mizerná. Májí jen kliku, že ta privátní média jsou obecně ještě mnohem horší. Konkrétních věcí, které se nelíbí mně osobně, je mnoho a i podle názorů ostatních diskutujících, jsou víceméně podobného charakteru. Ne, že by se mně jednalo o těch pár korun, které musím zaplatit, jde ale o princip, totiž přesně jde o to, co s těmi penězi tato média udělají. Když veřejnoprávní, tak veřejnoprávní, tzn. že by se kvalita měla posuzovat veřejností, tedy samozřejmě prostřednictví volených zástupců a veškeré smlouvy, které tyto slavné instituce uzavírají, by měly být k dispozici na internetu. Viděli bychom, kolik zbytečných agentur a institucí se zde přiživuje. Mimořádně důležité je posilování činnosti v oblasti internetu a zde mám pocit, že se zastavil čas. O vlastní tvorbě mám také své mínění. Musím ale uznat, že situace je lepší v rozhlase. Je to snad dané tradicí. Nevím. Závěrem tedy - něco by se asi s televizí a rozhlasem udělat mělo. Koncepci by však měl dělat někdo nezávislý.

K. Janyška 25.3.2015 9:57

Zato vy, politologu, nejste odborníkem na svoji pofidérní

profesi. Politolog bez znalosti teorie spontánního řádu, a takovými jste všichni,  je jako řezník s vařečkou v ruce místo ostrého nože nad metrákem masa... Dzp.

Č. Punčochář 25.3.2015 20:26

Re: Zato vy, politologu, nejste odborníkem na svoji pofidérní

sleduji vaše příspěvky a zjišťuji, na základě všech jejich obsahů, že všichni jsou pitomí, jak troky, jen vy génius-nezahrabávejte svůj talent na planých diskuzních fórech. Vyražte do vysokoškolských poslucháren a do vírů politiky a ukažte nám svou teorii spontánního chaosu, jak funguje v reálné v praxi. Dzp.

K. Janyška 25.3.2015 21:10

Re: Zato vy, politologu, nejste odborníkem na svoji pofidérní

Byl jsem tam 25 let. Stačilo... Dzp.

V. Novák 25.3.2015 9:08

Ať se ČT stane médiem veřejné služby - a stížností

dramaticky ubude. Bohužel v spučasnosti je ČT médiem manipulativním, cenzurijícím a prolhaným.

A vy lžete taky, autore, když zamlčujete konkrétní Velebovy výtky na konkrétní manipulativní jednání ČT.

M. Prokop 25.3.2015 11:36

Re: Ať se ČT stane médiem veřejné služby - a stížností

Pouze blbým ....

Ano, rudý kolchozník Veleba má konkrétní výtky k tomu, co zrovna ČT neudělala úplně blbě.

V. Novák 25.3.2015 14:59

Re: Ať se ČT stane médiem veřejné služby - a stížností

To, že výrok, který on ocitoval jako cizí a kritizval ho, připsala jemu?

To máte zajímavé představy o tom, co "zrovna ČT neudělala úplně blbě.", jen co je Pravda...

P. Vaňura 25.3.2015 17:44

Máte pravdu, stačí to, co televize vyváděla kolem "kauzy

poslaneckých trafik," pochodu homosexuálů, papouškování blábolů o "globálním oteplování, atd atd. Už za to by se měla zrušit!

J. Chaloupka 25.3.2015 9:08

Na zjevné lži redaktoři čt nereagují, protože to neumí.

Je to parta mládežníků, kteří jsou pravděpodobně najímáni proto, že jsou snadno ovladatelní, nemají kvalitní vzdělání, nemají životní zkušenosti a jsou asi i levní. A ani mluvit neumí. Ohledně kvality zpravodajství bychom se měli obracet k Šámalovi a především k Dvořákovi. Ostatně jediný uchazeč o ředitele, který by zřejmě naplnil veřejnoprávnost byl Fero Fenič, kterého "radní" vyhodili už prvním kole. A Uhde jim k tomu požehnal.

M. Prokop 25.3.2015 11:34

Re: Na zjevné lži redaktoři čt nereagují, protože to neumí.

Fero Fenič - to by znamenalo odevzdat celou "naši/vaší" pravdě&lásce.

To objektivnosti příliš nesvědčí.

Čímž netvrdím, že teď je to výrazně lepší, jen že s Feničem by to bylo jinak špatné.

K. Vyšata 25.3.2015 12:53

Re: Na zjevné lži redaktoři čt nereagují, protože to neumí.

Proboha jen ne Fero Fenič, to by z každého kouta televize čouhal Havel.

F. Lesniak 25.3.2015 8:34

Ale jasně, že takové veřejné "služby" odstřelit.

A k tomu i Jelínka a další žvanily, kteří jenom melou pantem. Zajímala by mně statistika, kolik je u nás politologů, sociologů, politických geografů a další podobné havěti.

J. Pražák 25.3.2015 7:30

Jediná věta z článku by stačila na zrušení ČT:

"...Některým politikům je totiž skutečně občas v sólo vystoupeních dovoleno až příliš, včetně šíření snadno doložitelných nepravd, na které moderátoři bůhvíproč nereagují....".

Mimo to nepřipravení moderátoři, kteří se vůbec neorientují v problému, nebo evidentně straní jedné ze stran. Např. diskuse o islámu s Doc. Konvičkou, kde moderátorka selhala tak, že ji měli na hodinu vyhodit, nebo A. Moravec a diskuse o imigraci.

J. Stejskal 25.3.2015 0:52

Nechápu.

"Prvním krokem může být navázání médií veřejné služby na státní rozpočet. Pak by je mohli politici snáze ovlivňovat." Proč, proboha? Jsem také příznivcem toho, aby byla média veřejné služby placena přímo z rozpočtu. Takhle má každý velmi pravděpodobný dojem, že je nucen platit někoho, kdo na něj se*e a plní i své partikulární zájmy. Dále nechápu, jak se vymezuje ČRo proti ČT. Jsem pro jejich sloučení, či aspoň velmi těsnou spolupráci. Ne, že pro ČT bude za prachy pracovat Rádio Impuls a ČRo pro TV Barrandov, či jak se to jmenuje. Pokládám to za cílené luftování peněz. Když jsme u té "veřejné služby".

V. Novák 25.3.2015 9:12

Takto jsou veřejnoprávní média závislá na rozhodnutí

politiků - zvednou poplatky podle inflace? - nezvednou? To nejsou media veřejné služby, ale státní vlnky.

Když bude zákonem vyčleněna kapitola v rozpočtu a navázána na inflaci, nebudou média veřejné služby na politicích záviset.

A ještě se ušetří za separátní výběr televizní a a rozhlasové daně...

H. Gene 25.3.2015 0:28

Odstřelit!

Čím dřív, tím líp.

A. Richter 25.3.2015 0:53

Re: Odstřelit!

Souhlasím.

A Jelínka při té příležitosti taky.

.... *8-D