24.4.2024 | Svátek má Jiří


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Gaston 19.5.2008 23:37

Klaus se zase projevil

ještě pořád nevěříte...?  Ani sekundu (slovy Klause) nepochybuji o tom, že právě Klaus je hlavním prznitelem společenské a ekonomické kultury v zemi. Howgh!

gadd 19.5.2008 22:34

Nesmrtelná scéna z Jáchyme hoď ho do stroje

"A já pořád říkal: neber úplatky,neber úplatky,neber úplatky, ale to je marný, je to marný, je to marný."

Sutera 19.5.2008 22:27

Nemit korupci, nemeli bychom temer nic

Ani Vaclava Klause presidentem.

kuk 19.5.2008 22:15

A co rikate na ovlivnovani poslancu ČSSD chaoty CIA ??? lobing nebo hypnoza ??

byl to lobing CIA nebo ovlivneni hypnozou....???

Viz posledni hlasovani o vyslani  100 lovcu na lov do Afganistanu

Jak vysvětlit fakt, že PSP dokázala během asi 5 minut hlasovat zcela rozdílně - a bez jediného slova diskuse? Nejprve návrh odmítne: 99, proti 47. Poslanec ČSSD Urban však své hlasování zpochybní - Já jsem hlasoval ano, a na sjetině mám křížek - (asi se zbláznil počítač). Hlasování je okamžitě opakováno a tentokráte s výsledkem 112, proti 45... a naraz se z 12 poslancu styli emericti apostolove miru....

http://www.psp.cz/eknih/2006ps/stenprot/030schuz/s030195.htm

Claudius 19.5.2008 21:35

Re: Re: Netřeba nepravd nebo polopravd

Vy truhlíku z nemanic a čím byste tak chtěl té bance za tento úvěr ručit?Bože,ten Neff snad ty pitomce přitahuje!Jakmile vycítí jeho pravost,už vyrábějí svoje modré častušky!Neff by to měl zabalit a udělat jiný projekt,trochu se posunout.

A. 19.5.2008 21:10

Pozdě, pozdě

 už je pozdě, nic nejde vrátit, kdo chtěl zbohatnout, našel si okruh "svých " blízkých, jakoby platilo kdo umí ten umí, kdo neumí ten čumí...... chtít někoho potrestat nebo něco vylepšit v ekonomice ČR, by se dalo přirovnat k pláči nevěsty v 8 měsíci těhotenství, která tvrdí, že má stále svůj věneček :) popř, že ho zaručeně někde splaší.....

janoryna 19.5.2008 16:25

pane hvížďalo, doufám, že se

to nebezpečí korumpování politiků týká jenom těch z čsd. ostaní partje takový manuál asi pro vyšší inteligenci svých politků při boji s korupcí nepotřebují.

jirka.s. 19.5.2008 16:07

Re: JE MOŽNÉ

...ovšen nikoliv ke změně zavedených bolševických kydů prasečího zuba! ;-D

Petr Kunetka, zlocinec 19.5.2008 14:25

Re: Re: Re: Omane,

Marginove obchody

Šnek 19.5.2008 13:40

Re: Re: Omane,

Zástavní právo na akcie, které teprve budou koupeny, žádná solidní banka  nepraktikuje. Tím ovšem nechci říct, že u zdejších, českých, buranů by to nemohlo být možné.

Josef 19.5.2008 13:27

Re: Re: ČSSD aneb svět "naruby" !!!

VOLE

Xury 19.5.2008 13:23

Re: Omane,

Formálně na tom postupu nic trestného není. Jak by tak asi podle vás měl znít zákon, který by takovou operaci postihoval? Pokud se vám nezdá nic zvláštního na tom, že advokátní koncipient s platem v řádu desítek tisíc brutto, dostane od banky, která se soustřeďuje na právnické a bohaté fyzické osoby, úvěr ve výši 20 mil. na nákup veřejně neobchodovatelných akcií,  tak opravdu nevím co do toho zákona chcete dát.Největší problém totiž je, že vlastní protislužba (mám na mysli ze strany Grosse) se stala už před lety za jeho premiérování. Jenže nebyla právně postihnutelná, protože ji nerealizoval osobně.

Pejzlerka 19.5.2008 12:25

Re: Na co zákon pane Hvížďalo,

Už  se  stalo! Jeho  milost  zavolala  Nicka Cartera,  tohoto slavného  čmuchala,  který  vyřešil,  m.j. , případ  masožravé  Adély, ten  si  vezme,  možná  ubytován  na  Orlíku,  Čunka  "do  péra". Je tu  však  určité  riziko  celé  akce, on  je  N. Carter, jak  známo,  náruživým  milovníkem  plzeňského  ležáku.

čtenář zdrojů 19.5.2008 12:10

Omane,

samotný úvěr pro Grosse není vůbec nic trestného. Dokonce to není ani nic nemorálního, protože banky jsou soukromými subjekty a mohou půjčovat komu chtějí. Nemorální ale určitě je, že Gross zneužil své bývalé funkce k zisku informací, které pak důkladně zpeněžil. Bohužel ale i toto jeho jednání není trestné. A není trestné hlavně díky tomu, že trestnost tohoto postupu odmítla uzákonit ODS. Je paradoxní, že nechuť ODS uzákonit trestnost takového jednání nakonec využil pro své obohacení socan Gross.

Pavel - 19.5.2008 11:25

Re: Re: Můj děda mi říkal:

Víté vadí, že člověk který krade pomlouvá druhé. škoda že se mezi ně řadíte.

PROKOP BUBEN 19.5.2008 11:13

JE MOŽNÉ

ŽE setrvale probíhající Čunkiáda, konečně přispěje k určité změně zavedených postbolševických stylů v politice......

Öman 19.5.2008 11:03

Re: Re: Re: Netřeba nepravd nebo polopravd

Nevím, co je pravdy na tom bankovním úvěru, po pravdě je mi to fuk, ale zeptám se jinak. Myslíte si, že by dostal od kohokoliv 20 megový úvěr neinformovaný koloťuk Standa Gross nemající informace, jak si povedou kupované akcie? Ale bývalý premiér Standa Gross s tím evidentně problém neměl. Není něco špatně? Jak to skutečně bylo, se obávám, už stejně bohužel nedozvíme. A kdyby nakonec ano, na Bahamách, v JAR či jinde je fajn ;-P...

Öman 19.5.2008 10:50

Re: Re: Můj děda mi říkal:

Omyl. Lidé mají, bohužel, příliš krátkou paměť. Komouši nebyli za své zlodějiny "ve jménu lidu",  za justiční vraždy apod. potrestáni nikdy a přesto dnes opět sbírají body, přestože nic jiného než svou minulou totalitní politiku neslibují (ačkoliv to pochopitelně neříkají tak na plnou hubu). A co se týká podnikatelské zlodějiny - to snad nemyslíte vážně? 8-o Vždyť i soudruzi na svém posledním sjezdu přiznali, že likvidace privátního sektoru za jejich "vlády" byla chyba. Vždyť Vy vůbec nevíte, čí jste ;-P!

Anonym 19.5.2008 10:50

Re: Re: Netřeba nepravd nebo polopravd

Pro: milan007

Pokud půjde o nákup cenných papírů, jejichž skutečná hodnota a výnosy jsou dost snadno ověřitelné, myslím, že nebudete mít problémy.

Většinou se to řeší zástavním právem, které na akciích váznou. Setkal jsem se tím, aniž by dotyčný byl vysokým ústavním, vládním nebo jiným činitelem.

Nelze ovšem popřít, že každá banka má svou vlastní úvěrovou politiku, a proto ani nelze vyloučit, že Vám nebo někomu z Vašich známých některý z bankovních ústavů žádost o úvěr zamítl.

milan007 19.5.2008 10:39

Re: Netřeba nepravd nebo polopravd

skočte si do banky půjčit 20 milionů a pak vykládejte autorovi o nepravdách

york 19.5.2008 9:24

Na co zákon pane Hvížďalo,

zavoláme Nicka Cartera. Ten pročistí politické prostředí a zavede princip, že politici musí být naprosto čistí  a  že pro ně platí obrácená důkazní povinnost. Stačí, když si politici budou vzájemně šacovat šrajtofle a podělí se o poznatky  s veřejností. Tož, vítejte "Mezi ploty" , i vy Nicku.  

Anonym 19.5.2008 8:57

Netřeba nepravd nebo polopravd

Vážený autore, domnívám se, že ke kritice ČSSD není třeba žádných nepravd ani polopravd. Použijí-li se, silně to kritiku oslabuje. Co mám na mysli?

Jednak bylo dostatečně a ne jednou prověřeno, že miliony na pořízení akcií si Gross zcela oficiálně půjčil od bankovní instituce. Přesto jste na tom postavil hlavní kritiku jeho osoby. To nestačí, že prokazatelně k výhodnému nákupu využil informace, ke kterým se dostal jako významný politický činitel? To se Vám zdá tak málo, že jste sáhl k podpůrným, ovšem velmi snadno vyvratitelným argumentům?

A dále: kterým extrémistickým stranám nahrávají voliči, kteří nejdou volit? Kteří voliči extrémistických stran jsou disciplinovaní? Při vší úctě k Vám, ale hlavně ke zdravému rozumu Vašich čtenářů, nemůžete dost dobře ani jednu ze současných parlamentních stran považovat za extrémistickou. Jistě, nemusíme souhlasit s politkou KSČM nebo ČSSD, ale pojem extrémistický není podle ustáleného výkladu tohoto pojmu v daném případě na místě.

Proč tedy neříci, že voliči KSČM jdou k volbám mnohem a mnohem disciplinovaněji než voliči jiných stran? Proč nenazývat věci pravými jmény?

Můj názor je, že pokud v článku použijete polopravdy nebo nepravdy, snižujete tím okamžitě a automaticky jeho význam.

Ivo H. 19.5.2008 8:57

Milé Kiri,

to Vaše heslo vymyslel a uvedl ve známost Klement Gottwald, zakladatel KSČ, předchůdkyně dnešní ODS.

Jh 19.5.2008 8:53

Re: Můj děda mi říkal:

Tomu docela věřím, že dědeček se schovával jako mnozí nyní za svou vlastní podnikatelskou zlodějnu . A to rčení mu doufám  soudruzi komunisté důrazně třídně vysvětlili! Snad se opět dočkáme, že zlodějská sebranka bude skládat své účty-čím dříve, tím lépe, lidé mají dobrou paměť a ty co se nakasovali si budou dobře pamatovat.

Jh 19.5.2008 8:47

Re: ČSSD aneb svět "naruby" !!!

Ovšem, bohužel to se týká především ODS, která lumpy,zloději, podvodníky a vrahy je dlážděná od svého vzniku!

Palivec 19.5.2008 8:36

Re: Můj děda mi říkal:

Dnes ale platí : Kradl jsem včera - kradu dnes , jsem hrdý člen ODS.

Frank 19.5.2008 7:58

Re: Pane Hvížďalo, co tak něco napsat o "ukradení" MF

Raději ne, mohly by vám jít z toho oči šejdrem.

Kiri 19.5.2008 7:43

Můj děda mi říkal:

Ve dne lhal a v noci krad sociální demokrat. Táhne se to s nimi již od první republiky.

xyz 19.5.2008 7:40

Pane Hvížďalo, co tak něco napsat o "ukradení" MF

Zřejmě pro aktéry tabu.

BuBu 19.5.2008 7:14

ČSSD aneb svět "naruby" !!!

Kde bere strana, která korupci, zlodějinu a nájemné vraždy - za 8 let svého vládnutí-  . . . . . .povýšila na základní normu lidského jednání  - kde bere tu drzost kázat o morálce ??? . . . . . a ještě ústy svých volených zástupců (Doležel) . . . . na nás vyplazovat jazyk ?????

8-o;-O8-o;-O