19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Marksová likviduje tradiční rodinu

Ministryně Michaela Marksová-Tominová se rozhodla jít proti svým sociálně demokratickým voličům a zlikvidovat tradiční rodinu. Jen tak lze po studiu hodnotit návrhy paní ministryně na tzv. prorodinná opatření, která mají „pomoci“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 7.11.2016 22:38

Toť žena!

Umělé oplodnění "žen", které nejsou ani schopny "nalákat" ev. otce, tedy přesněji jen jména a platiče do státpapírů svých dětí! Ta baba fakt nemá ráda jakékoliv samečky. Já ji lituji. Mně to opačné u nich mezi nohama nevadí, rovněž s tím spojené celkové obohacení jinak nudného světa. Ve dvou se to lépe táhne, všechno.

Uznávám, že poněkud zjednodušeno.

Pochlubím se. Já to věděl - té MarksovceLeninovce tyhle nápady koukaly z očí dávno. To je duo - student Sobotka a "rodinná" inženýrka Marksová. No nevol to! Zlatý Husák s Indrou! Nebrat za slovo!!

Š. Hašek 7.11.2016 17:23

Nějaký student,

t.č. premiér, si tam naordinoval extrémisty (vyvraťte mi prosím fakt, že v současné vládě jsou (echt) extremisté) a potom se diví - jak účastník prvních tanečních, "že jeho voliči chtějí hmatatelno". Nikoliv ujeté plky/návrhy zákonů "jeho" ministrů.

Moc nezjednodušeno.

J. Kulheim 7.11.2016 16:57

Rodina je základní sociální jednotkou

Citát. Pro levici je nejhorší, když jsou lidé bohatí a nezávislí. Levice je nejraději, když všechny věci může pro lidi dělat sama, ovšem za peníze těchto lidí.

Dnešní stav společnosti - růst moci státu, drastické umenšování svobody, všeobecný morální marasmus. Rodina byla od pradávna prvním a mnohdy i jediným zdrojem podpory lidí, kteří se dostali do nesnází. A to bez ohledu na to, jestli se s hendikepem již narodili, nebo jejich nesnáze vznikly později. V tradičních společnostech vládla v rodině plná ekonomická i vztahová solidarita; její nerespektování bylo nepředstavitelné.

Tradiční rodinu ohrožují především neustále rostoucí daně. V levičáckém myšlení je stále přítomen názor, že občan není zodpovědný sám za sebe, ale za všechno je zodpovědný stát. To je velmi pohodlné za nic neodpovídat, nevyvíjet žádnou nadbytečnou soukromou iniciativu a jen remcat, že je všechno špatné. Sociální stát na sebe bere odpovědnost. Když bere odpovědnost musí sebrat i peníze a svobodu jednotlivce.

Socialismus je symbiozou miliardových šibalů a milých hňupů. Jedni vyžírají miliardy na dotacích, pobídkách a daňových úlevách a potřebný počet malých vyžírků korumpují tisícovkami nebo třeba 30 kč....a stejně to zaplatí daňoví poplatníci.

Přerozdělováním společnost nebohatne. Jediným východiskem je návrat k tradičním hodnotám. Zdravý model rodiny musí vytvářet podmínky pro výchovu nové generace, aby byla schopna převzít a dále upevňovat hodnoty člověka i života vytvořené generacemi jejích předků. Pracovitým lidem jeho domnělí levicoví zastánci vzali jeho důstojnost. Je závislý na benevolenci státu. Kdyby ho neobrali na daních, zbylo by mu dost na to, aby sám přispěl svým rodičům na stáří a svým dětem na vzdělání.

J. Jurax 7.11.2016 23:03

Re: Rodina je základní sociální jednotkou

"Kdyby ho neobrali na daních, zbylo by mu dost na to, aby sám přispěl svým rodičům na stáří a svým dětem na vzdělání."

To jo. Ale musel by se starat a otáčet. Kdyby tak nečinil, budou všichni bydlet v obecní pastoušce a chcípat hlady.

Kdežto když se nestará a neotáčí, stát přispěje jeho rodičům na stáří, stát zaplatí vzdělání jeho dětí, lékařskou péči a přispěje i jemu; pastouška mu nehrozí a hladem rozhodně netrpí. Ovšem za cenu vysokých daní - ovšem těch druhých, co se starají a otáčejí. No neberte to ...

J. Tachovský 7.11.2016 13:33

Nesouhlsim s nazorem na porodne

Porodne se nema vyplacet tomu, kdo to potrebuje, ale tomu, kdo porodi. To neni socialni davka - to je vyjadreni statu, kteri rika, ze mu zalezi na rozeni deti. A pokud to rodina nepotrebuje na pliny, protoze ma penez dost, tak si za to zena muze koupit nejkaou oblibenou zbytecnost - treba kousek zlata.

A. Alda 7.11.2016 14:55

Tleskám Vám, pane.

Porodné nemá být sociální dávka, ale státní vyznamenání.

J. Tachovský 7.11.2016 15:15

Re: Tleskám Vám, pane.

I tak by se to dalo rict.

J. Kulheim 7.11.2016 17:08

Re: Nesouhlsim s nazorem na porodne

"..vyjadreni statu,.."

Stát se nemůže vyjádřit protože nemá rozum, neumí mluvit a nemá ani peníze. Hospodaří s penězi daňových poplatníků a jako stát vystupují stání úředníci. Ti mají svoje zájmy. Mezi ně patří i to, mít co nejvíc pravomocí. Toho se dá docílit tím, že seberou lidem peníze a potom jim dají nějakou korunu, aby mohli přežít.

"Stát" je tady od toho aby pomáhal řešit problémy, které si jednotlivec resp. rodina, nedokáže vyřešit sama. Pomáhat lidem, kteří se dostanou do svízelné životní situace. Nesmí "vyrábět" frustrované chudáky, kteří jsou na státu závislý. Socialismus řeší problémy, které sám způsobil.

J. Kanioková 7.11.2016 11:53

......

PŘEHLEDNĚ: Jak vypadá „rodinná revoluce“ z pera ministryně Marksové

http://ekonomika.idnes.cz/prehled-navrhu-ministerstva-prace-a-socialnich-veci-fyl-/ekonomika.aspx?c=A161102_160112_ekonomika_rny

A. Alda 7.11.2016 14:59

Děkuji Vám.

Přečetl jsem si to, zatím jsem se nad tím i stačil trošku zamyslet. A jsem zděšen. Je to větší útok na rodinu, než jsem očekával. Mnohem větší.

V. Kain 7.11.2016 16:45

Re: ......

Marksová chce aby alimenty za neplatiče platili daňoví poplatníci.Další ministryně Valachová úspěšně zprzní školství to svou inkluzí.Kde se tyto neomarxistky jenom vzaly?

J. Kanioková 7.11.2016 19:39

Je to děs.. který vane směrem od Skandiávie

J. Jurax 7.11.2016 23:31

Re: ......

No, stručně - jedněm sebere, druhým milostivě přidá ... a jinak se stát séře do věcí, po nichž mu kulové ...

Namátkou každý zaměstnavatel bude muset umožnit zkrácené úvazky, pokud písemně neodůvodní „vážné provozní důvody“, služby pro domácnost aneb nezaměstnaný do každé domácnosti (?), zákon NAŘÍDÍ obcím přidělit byt každému, koho na základě příjmového testu uzná Úřad práce jako člověka „v bytové nouzi“ (kdo to bude obcím platiti a kde ty byty obce vezmou?), NÁROK na byt bude mít podobná skupina lidí, která nyní má nárok na příspěvek na bydlení (odhadem přes 600 tisíc lidí) - tak přímo nárok, hm ...

Firmy s více než 50 zaměstnanci by musely zveřejňovat agregované informace o platech mužů a žen v podniku a zavádět podnikové plány na dosažení rovného odměňování; příkladem mají jít jako první státní podniky; tak i u státních podniků je to hovadina, ale u soukromých je tohle vrchol státní drzosti (a blbosti).

Odstranění slova „dovolená“ z mateřské a rodičovské dovolené - o prd jde, ale proč? Ti dotyční se přece "dovolují" z pracovního procesu!

A konečně pro umělé oplodnění nebude třeba souhlas partnera (no potěš pánbu, to manželka doma jenom tak mezi řečí sdělí manželovi "nechala jsem se oplodnit"?), bezplatná Antikoncepce pro dívky do 18 let - ano, všechno zadarmo, a slečny a jejich partneři hned v těch osmnácti budou volit socany, co jim zařídili od patnácti šoustačku bez obav (ale to ze mne mluví závist, před půlstoletím bych to bral, jásal bych od svých patnácti, nás bylo na střední ve třídě sedm statečných a zbytek baby a styděli jsme se kupovat prezervativy, tehdy nebyly samoobsluhy ani automaty, jeden si musel prodavačce říct, co chce ...)

A. Alda 7.11.2016 10:26

Cílem je změnit tradici.

Rodina, kterou jsme tradicí už po hodně generací přebírali od rodičů a sami ji pak předávali dětem, to je otec&matka&děti a kolem se pohybující příbuzenstvo, zejména prarodiče, už dlouho není jedinou variantou. Ve společnosti už po několik generací narůstá počet těch, kteří od svých předků převzali jinou formu rodiny: maka&dítě&střídající se sexuální partneři matky. Nebo jen matka&dítě nebo ve variantě babička&matka&dítě.

A o to právě sociální demokracii a na ni napojeným nátlakovým skupinám aktivistek různého zabarvení jde: docílit toho, aby se rodina tvořená otcem, matkou a jejich dětmi stala ve společnosti menšinovým jevem a naopak aby dominantní formou rodiny se stala feministická rodina tvořená svobodnou či rozvedenou babičkou, svobodnou matkou a jedním dítětem, maximálně dvěma dětmi, ovšem pak odlišných otců.

Aby se muži nebouřili, že jsou jen platiči alimentů, a neodmítali tyto alimenty platit, zavedou se státní alimenty hrazené z daní. A mladí muži už pak budou rovnou vychováváni k tomu, že se stanou dárci semene a o své děti se nebudou starat a pokud možno se s nimi ani nikdy v životě nesetkají.

J. Kanioková 7.11.2016 11:32

Veeelmi souhlasím,

jen bych přidala ještě i další aspekt. Mamánky, kteří lehce zvednou kotvy, a míří za dalším "štěstím". Mini odpovědnost..

Kdysi byla většina kluků zvyklá na nějakou námahu, na povinnosti už od mala. Na nutnost dělat i to, co jim nevonělo. Z tělocviku nebyl únik a nakonec šli na vojnu. My holky to vnímaly, že na vojnu odcházeli puberťáci, a z vojny se vraceli "hotoví" mužští. Většinou. Protože už poznali, že odpovědnosti se nevyhnou..

Dnes máme navíc skupiny feministek a mamánků.. A plno zákonů na podporu jejich nesmyslných nároků, "vizí".. na omluvu jejich úletů..

A. Alda 7.11.2016 15:07

A co s tím?

To je, paní, nutný důsledek. Co mají dělat muži, kterým je už od dětství sdělováno, že nemohou být v budoucnu vůdci svého rodu? Co mají dělat ti kluci, kteří jsou vychováváni jen matkou a případně i babčikou a náhodnými souložníky matky? Co mají dělat kluci, kteří svého otce znají jen z náhodných návštěv matkou dovolených? A ti, co ho neznají vůbec? Co mají dělat kluci, kteří ani nevědí, jak se mají oholit, když nikdy svého otce při holení neviděli? Jak mají ti zoufalí nešťastníci, kteří sami nikdy fungující dobrou rodinu nazažili, takovou rodinu vytvořit?

Je to velmi bolestivé, je to ne jen k pláči. Ta situace je opravdu celospolečensky velmi, velmi vážná.

J. Kanioková 7.11.2016 19:44

:)))))

Je

J. Kanioková 7.11.2016 20:07

Ještě,

můj muž byl plodem klasické rodiny, přesto mamánek. To je o stylu docela cílené výchovy, měl sestru o 9 let starší, a tak kdykoliv cosi provedl či nesplnil, za všechno mohla jen a jen ona. Chudák, ona. Z ní docela nesmlouvavě vychovali "matku Terezu", a to až do té míry, že na sebe nemyslela vůbec. Tak prošvihla i své zdr. problémy a umřela ve 48.

R. Brzák 7.11.2016 9:36

porodné? - ZRUŠIT!

namísto toho klidně za každé dítě snížit daňovou zátěž rodině o pět či deset procent - kdo bude mít dětí víc, klidně bude bez daní! A kdo "shodou okolností" nemá žádný příjem, nebude "vydělávat" tím, že porodí dítě...

A. Alda 7.11.2016 10:09

Osobně bych změnil základ daňového systému.

A to tak, že poplatníkem daně z příjmů by nebyl jednotlivec, ale rodina jakožto množina osob společně bydlících a společně uspokojujících potřeby svých členů a společně si na to vydělávajících.

Tedy všechny příjmy v každé rodině by se měly sečíst, výsledek by se měl vydělit počtem členů rodiny a tak by byl zjištěn příjmový daňový základ, z něhož by se daň z příjmů vypočítala, a ta by pak byla znovu vynásobena počtem členů rodiny. Současně s tím by měl být zaveden systém klouzavě progresivní sazby.

Výsledkem by bylo nejen zvýšení porodnosti v rodinách, které jsou schopny děti dobře vychovat, ale i snížení tlaku na kolektivní sociální zařízení pro osoby staré a invalidní.

M. Prokop 7.11.2016 10:21

Re: porodné? - ZRUŠIT!

Ano.

Z. Lapil 7.11.2016 12:18

Re: porodné? - ZRUŠIT!

Ta úvaha má jednu vadu a ta vada je společná všem daňovým úlevám: čím menší daňový základ, tím menší úspora neboli chudým pomůžete málo, bohatým hodně.

Ten, kdo "shodou okolností" nemá žádný příjem, buď s daněmi čaruje, což je "nečestné a nesportovní", a tudíž mi nedělá starost, že mu bude přidána nula, ale je poměrně dost lidí, a to nezávisle na barvě pleti, kteří žijí na hraně a několik málo stovek měsíčně je pro ně velmi podstatná částka.

J. Jurax 7.11.2016 23:49

Re: porodné? - ZRUŠIT!

No, odpočty na děti generují zápornou daň - odpočet se využije vždy - viz http://www.penize.cz/kalkulacky/vypocet-ciste-mzdy#mzda ... při 15 000 hrubého a čtyřech nezaopatřených dětech neplatíte daň z příjmu, dostanete daňový bonus 4 623 Kč, takže čistá mzda je 17 973 - vyšší než hrubá.

Z. Lapil 8.11.2016 18:40

Re: porodné? - ZRUŠIT!

To dává smysl. Pokud se tedy rozhodnu finančně podpořit děti, a to chudé relativně víc, než bohaté.

Na druhou stranu: při progresivní dani a absolutním snížení základu platí, že chudý platí daň sníženou o málo ze snížení základu, zatímco bohatí ji mají sníženou o hodně.

Raději příklad, byť s naprosto vymyšlenými čísly: odpočet je 1000, Kč. Chudý platí daň 10%, ušetří tedy 100,- Kč. Bohatý platí daň 50%, ušetří 500,- Kč.

J. Jurax 9.11.2016 10:30

Re: porodné? - ZRUŠIT!

Nevím, jestli Vás správně chápu - ale momentálně to u nás funguje tak, že tzv. odpočty (slevy na dani a daňová zvýhodnění) jsou srážkou až z vypočtené daně z příjmu (na rozdíl od odpočitatelných položek, jež snižují základ, z něhož se daň počítá). Proto taky může být daň nulová, v případě slev na děti i záporná.

Takže slevu na dani na dítě dostane každý stejně velkou bez ohledu na výši základu daně.

A nesouviselo by to ani s případnou progresivní daní z příjmu. Koneckonců ani u nás není rovná daň - jistou progresivitu zajišťuje sleva na poplatníka.

Jisté zmatení pojmů je dáno tím, že mnozí (i občas já) používají v případě slev na dani na děti výrazu odpočty na děti.

Z. Lapil 9.11.2016 10:42

Re: porodné? - ZRUŠIT!

Zdá se, že podnikatelem nejsem už příliš dlouho. Vůbec jsem netušil, že (stát) může přídavky na děti vyplácet tak, že patřičně sníží platební povinnost občana. Kromě toho děti nemám.

Radši se už do toho nebudu montovat :-).

J. Jurax 7.11.2016 23:44

Re: porodné? - ZRUŠIT!

No, kdo má dětí víc (tak tři a víc), je bez daní (tedy z příjmu) už teď, pokud nemá dost nadprůměrný plat, neboť odpočty; ba má i zápornou daň ... tedy ten z rodičů, na něhož jsou děti jaksi napsány ... už při třech dětech a 30 000 hrubého neplatíte daň z příjmu, naopak dostanete 93 Kč; při čtyřech dětech dostanete totéž při 37500 hrubého ...

Viz http://www.penize.cz/kalkulacky/vypocet-ciste-mzdy#mzda

Z. Švrček 7.11.2016 8:52

Vážený pane Zdechovský

Sdílím váš názor na Marxovou, necméně se musím zeptat, zda vám v tom případě nevadí kolaboorace Lidovců se socialisty, kteří tyto neomarxistické ideje (a jejich nositele - ona tam Marxovka není sama) integorvala a ve vládě je prosazuje. Je to stejná schizofrenie u vaší strany, jako je u ČSSD, která zase bojujeproti Babišovi a přitom s ním vládne, nebo jako u ODS, která se silně vymezuje proti stranám vládní koalici a na krajích s nimi spolupracuje. Proč tohle zmatení jazyka, pojmů a reality, které přinese další totální zmatení nejen politické kultury, ale i společnosti? Budeme se pak divit, že se presidentem může stát třeba vekslák, či člověk, který zbohatl na gamblerství a nyní nám káže o morálce?

A. Alda 7.11.2016 10:12

Kdysi proběhla tiskem dokonce zpráva,

že manžel Marxové-Tominové dělá asistenta panu Bělobrádkovi.

V posledních volbách jsem po mnoha a mnoha letech Lidovce již nevolil, protože po volebním spojení se Zelenými jsem jim už přestal úplně důvěřovat.

Pan Zdechovský by měl seknout s kariérou EUposlance a začít usilovat o post předsedy KDU-ČSL, aby své názory mohl uvést v život. V eulamentu se mu to rozhodně nepodaří.

J. Kanioková 7.11.2016 12:01

Ano

Michaela a Arnošt Marksovi, manželé v jedné vládě -

https://www.novinky.cz/zena/styl/335778-michaela-a-arnost-marksovi-manzele-v-jedne-vlade.html