25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jelínková 15.1.2010 12:46

Re: Zvítězí prolhanější

Ti prolhanější jistě a to proto,že ODS nedokáže  motivovat svoje voliče a Topol už asi hodil flintu do žita.

logik 15.1.2010 9:26

Re: Politolog

Jindro, to je nápad!  Mělo by se tesat!!!!!!!!!!!! 

logik 14.1.2010 16:01

Re: Euroskepse ODS byla marnotratná drzost,

Budaři mýlíte se . Kajan si na mě již dávno zvykl :-)

Jindra 13.1.2010 22:33

Politolog

vi prd, a je za to placen z mych dani. Vymysly a teorie co tu vyvrhnul nema cenu komentovat, snad jen doporucit, aby prestal blafat a zacal se zivit poctive.

Jednoducha zamena systemu "3 preferencnich hlasu" na system "3 likvidacnich hlasu" by politickou scenu procistilo tak, ze si to politolog neumi predstavit.

lubošek 13.1.2010 20:18

Re: reálný kapitalismus / dnes je realita v A.příznivější

Uniká mi souvislost.

Eva D. 13.1.2010 19:46

Re: Pravda,pravda.

100% - souhlasím.

Budař 13.1.2010 19:12

Re: Euroskepse ODS byla marnotratná drzost,

logiku, Kajana by mohla trefit pepka jedině z tebe a z tvých nesmyslných blafů.

Budař 13.1.2010 19:10

Re: Euroskepse ODS byla marnotratná drzost,

Mýlíš se Raule, ODS ještě nezaplatila za to, že schválila ten socialistický výdobytek LS. Bude platit v příštích volbách.

P.Čech 13.1.2010 19:09

Re: Nedostatky poměrného systému

Také nevěřím, že bych se většinového systému dožil, doufám však, že se jej dožijí mé děti a vnuci. Většinový systém jako takový žádnou jinou smysluplnou alternativu nemá. Nevím koho nazýváte přeběhlíky. Máte-li na mysli pány Pohanku, Melčáka, Tlustého, Kalouska Wágnera a j, někteří z nich přeběhlíci opravdu jsou, někteří ne.Aby mohl být někdo nazýván přeběhlíkem, musí odněkud někam přeběhnout. Melčák sice přeběhl z KSČ do ČSSD, ovšem stejně tak přeběhl pan Paroubek do ČSSD z ČSS. Pro mne jsou to poslanci, kteří vykonávají svůj mandát podle svého ústavního slibu a podle jiných článků ústavy a to tím, že nesrážejí paty před sekretariáty svých stran, protože jako poslanci jsou povoláni hájit zájmy všech občanů a ne pouze svých straníků a voličů. Jsou-li např. návrhy zákonů z dílny ČSSD či ODS podle jejich nejlepšího vědomí a svědomí odporující zájmům většiny občanů, není se jim co divit, že hlasují s opačným táborem. A tak by to mělo být u poslanců všech. Bohužel naprostá většina poslanců hájí zájmy pouze své strany ( vždy menšinové) a tím se zpronevěřují svému ústavnímu slibu. To je ovšem zase chyba ústavy, jejíž články si v mnoha případech protiřečí a některé nelze plnit vůbec, aby nebyly zároveň porušeny články jiné. Každý rozumný člověk (a to nemusí být ani JUDr), který si ústavu pozorně přečte na to musí přijít.

Klička 13.1.2010 18:50

Re: Kdo za tím stojí?

 Možná se budete divit, ale soudíme-li podle skutků, potom velmi mnozí "poctiví pracující", ba i nepracující mají IQ mnohdy vyšší než poslanci, senátoři a jiní politici.

Klička 13.1.2010 18:47

Re: Kdo za tím stojí?

Zajímavý postřeh. Ale zkuste si vzít jmenovitě všechny poslance, senátory, ministry a jejich stranicky dosazené náměstky a budete se divit, kolik z nich je bývalých komunistů. Není to pouhá snaha o zabetonování pozic, jak říkáte. Tyto pozice byly již zabetonovány a to v době, kdy se tvořila ústava. Zkuste si zjistit, kdo ji tvořil a kolik z nich bylo bývalých komunistů. Schaloval ji parlament, jehož většinu tvořili také bývalí a současní komunisté. Stejné je to i s volebním zákonem. Nikde jsem nenapsal, že ústava, nebo volební zákon jsou komunistické, pouze že byly jimi tvořeny a schvalovány. Byly zde sledovány pouze prospěchářské politické důvody, tehdy to byla snaha (bohužel úspěšná) odsunout většinovou vůli občanů od rozhodování a dění ve státě a zabetonování naprosté menšiny u moci.

Klička 13.1.2010 18:37

Re: Kdo za tím stojí?

Své IQ jsem si nechal změřit pro vlastní uspokojení a jeho výše zde vůbec není důležitá. Není důležitá stejně tak, jako není souměřitelné vzdělání s jeho výší. Znám několik vysokoškoláků s IQ nižším než 100 a zrovna tak dosti lidí vyučených s IQ 125-140. Jen jsem tak nadhodil téma k diskusi, aby se zde poněkud odlehčilo.

VL 13.1.2010 18:30

Re: Novinka podle USA

Nebude to náhodou tím, že ohař se specializuje na  "černou"?

Libor.w 13.1.2010 18:10

Pravda,pravda.

Pravda ale je pořád lepší tenhle volební guláš,než ta komunistická zahnilost v minulosti.

logik 13.1.2010 16:44

Re: Euroskepse ODS byla marnotratná drzost,

Až si tohle přečte Kajan, trefí ho pepka :-)

Lojza 13.1.2010 16:41

Re: reálný kapitalismus

Proč nejsi dávno na Kubě?

logik 13.1.2010 16:40

Hlavně žádnou ideu

.."kdo a proč je volí, kdo a proč by je mohl volit, a podle toho (strany) upravily svůj program,.."

Jde přece jen o koryta ne?

 To je čekání na Odysseův návrat. Nebo snad na DS?

Lojza 13.1.2010 16:36

Re: Kdo za tím stojí?

Snad byste nechtěl nějaké kvalifikační testy na voliče? To by byla dyškriminace! Jak by k tomu přišli "poctiví pracující"? O nepracujících nemluvě.

Jiřina 13.1.2010 16:32

Zvítězí prolhanější

Současná ekonomická krize nahrává levicovým stranám, které chudnoucím, vyhladovělým a zadluženým voličům naslibují vše, co by si volič mohl přát....Že se volič "chytí", je pochopitelné. Naděje pro vítězství pravicových stran by nastala,  kdyby pro tentokrát  byly ve svých volebních programech a slibech ještě levicovější ....  Nesplnění  volebních slibů obou politických směrů se po volbách lehce omluví stávající světovou krizí .....

logik 13.1.2010 16:30

..."kdo je

kdo a proč by je mohl volit, a podle toho upravily svůj program

Duch S 13.1.2010 16:04

Re: Novinka podle USA

Mám doma výmarského ohaře.Je rychlý a okamžitě vyhnal cikána který se nám chtěl podívat na kabáty na věšáku v hale.Mám za to,že vyžene stejně rychle vtíravé sockomouše

pokud se k nám odváží se svými blufy přijít.

David 13.1.2010 15:50

Zodpovědnost voliče

by se snadno ukázala, kdyby každý volič musel zaplatit 100,- Kč za právo volit. Tu stokorunu by dostala jeho strana bez ohledu na to, zda se dostane do parlamentu. Rozpočet by ušetřil.

facír 13.1.2010 15:49

... když už polezou do tý hloubky,

tak nechť poprosí ty zbývající o zasypání pořádným kopcem hlíny

logik 13.1.2010 15:47

Re: Pěkně napsáno.

Pane JaS, komu šlo o uchvácení moci za každou cenu jsem viděi při minulých volbách. Vy ne?

facír 13.1.2010 15:47

... když už polezou do tý hloubky,

know-how ChH 13.1.2010 15:35

Re: no Nový obraz budoucnosti

V polovině 90.let ve Strakově akademie se v čekárně válela pro novináře brožura "Nový obraz budoucnosti", vydaná v Management Pres  "s laskavou podporou britského KNOW HOW FUNDU".

Na straně 42 tam Charles Hardy"největší filozof podnikatelství" píše:

"Kapitalismus je závislý na tom, že lidé v naději, a to časté v klamné naději, na zbohatnutí velice usilovně pracují, a přispívají tak ke zbohatnutí jiných lidí". 

Jiří Heincl 13.1.2010 15:35

Re: marketing

Já si určitě vidím dál než na pupek, protože žádný nemám a dokázal jsem se vždy postarat nejen osebe, ale i o mnoho dalších. ODS však volit nebudu. Argument, že je jen o trochu méně špatná než ostatní pro mě nemá váhu. ODS se buď vrátí k pravicovým ideám (a zbaví se současného vedení lotrů), nebo zkrachuje a objeví se jiná strana vhodná pro pravicové voliče.

LBX/09 13.1.2010 15:27

Re: reálný kapitalismus / dnes je realita v A.příznivější

Americký zdravotnický průmysl vydal stamiliony dolarů ve snaze zabránit zavedení státního zdravotního pojištění v USA a ochromit další reformy, které přislíbil Barack Obama. Kampaň proti prezidentovi byla částečně vedena prostřednictvím velkých finančních darů klíčovým politikům.

Stoupenci radikální reformy amerického zdravotnictví poukazují na to, že legislativa, která teď vzniká v americkém Senátu, odráží obrovskou finanční moc podnikatelských zájmů - zejména pojišťoven, farmaceutických společností a nemocnic.

Tyto firmy zablokovaly podstatnější změny, které by ohrozily jejich zisky.

Lobbistické skupiny a zdravotnický průmysl vydaly v minulých měsících 380 milionů dolarů na ovlivňování tvorby zdravotnického zákonodárství prostřednictvím lobbování, reklamy a prostřednictvím přímých finančních příspěvků na politické strany pro jednotlivé poslance v Kongresu.

Největší finanční částku, celkem skoro 1,5 milionu dolarů, dostal předseda senátního výboru, který připravuje nový zákon o zdravotnictví.

lubošek 13.1.2010 15:20

Re: reálný kapitalismus

Nejsem proti,ale srovnávat chudé u nás a v USA  nebo v německu je zavádějící.U nás jsou chudí pracující tak jak v USA nezaměstnaní.

VL 13.1.2010 15:19

Re: Novinka podle USA

Rotvíci jsou blumy, mám radši německé ovčáky. Ty už ostatně von Stepanitz šlechtil na lov pochybných individuí. Čistokrevný německý ovčák číslo 1 Horan von Grafrath byl vybrán mimo jiné na základě dobré práce s figuranty, které tvořili zadržení tuláci, cikáni a jiné pochybné existence. Je zajímavé, že se prý již po roce pokusů přestaly takové typy v policejním okrsku von Stepanitze vyskytovat - prostě začala fungovat prevence :-) .