29.3.2024 | Svátek má Taťána


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Dirigent 13.1.2010 11:09

Re: Dosud jsem je volil

Souhlas, ze stejného důvodu letos poprvé nebudu volit ODS.

S.Š. 13.1.2010 10:55

Je ovšem pravdou, že ...

Paroubek má voličské nálady a preference zmáknuty mnohem lépe. Je známo, že kupř. před podzimními volbami r. 2008 věděl, že - cit. HN (8.12.2008) - "Skoro dvě pětiny voličů ODS si totiž myslí, že poplatky ve

zdravotnictví by se měly zrušit. A celých 42 procent chce zrušit rovnou

daň z příjmu." ČSSD tak bylo předem známo, že lidé chtějí, aby předmětem voleb byla reforma financí, a snadno tak udělala z voleb referendum o vládě. Věděla rovněž, že při slibu zrušení poplatků u lékaře je ČSSD ochotno volit až 50pct. lidí. Socialistům tak stačilo vsadit na drtivou kritiku těchto klíčových témat a přebrat tak ODS desetinu voličů. Jak prosté, milý Watsone ! :-)

Povolební analýza ČSSD se pak shodovala s tím, co se o sobě dozvěděla (viz výše) i ODS : k volbám nepřišli nejmladší voliči, volby rozhodli důchodci a střední vrstva (již ztratila ODS !) a ODS nezachránila ani vysoká účast nejbohatších lidí.

A nakonec : pravdou je ale i to, že ODS před volbami r. 2008 podobná data neměla. Dnes jsme ovšem o dva roky dále, snad podobnou chybu již nezopakují. Pokud ano ... nu, kdo chce kam, ...ect.

P. Čech 13.1.2010 10:34

Re: Nedostatky poměrného systému

Ať jsou programy stran na papíře jakékoliv, nikdy v současném systému nemůže dojít k jejich naplnění z jednoho prostého důvodu. Z nutnosti tvorby vždy impotentních koalic, jejichž program je vždy vzdálen programům původním. Tato nutnost je ovšem pouze výsledkem (zákonitým) špatného volebního systému, kdy menšinová vůle vždy vítězí nad většinou a jakákoliv vláda z ní vzniklá je a bude vždy nedemokratická. Chyba je v systému jako takovém a ne v tom, kdo koho volí.

VL 13.1.2010 10:31

Re: Dosud jsem je volil

Pokud potom ještě budou nějaké volby.

Anton 13.1.2010 10:30

Re: Podle mne je těžké najít jednoznačně definovatelného voliče.

Správně, a za komoušů ještě k tomu žádné obavy z budoucnosti nebo dokonce nezaměstnanosti. Bolševik měl k dispozici nejenom daně, ale také veškeré zisky a přece to nestačilo. Tak se rovnoměrně rozdělila bída.

Bohužel, myšlení lidí se mění jen pomalu.

VL 13.1.2010 10:29

Re: reálný kapitalismus

A chudoba tady byly od války vždycky.

P. Čech 13.1.2010 10:28

Kdo za tím stojí?

A kde je skutečná příčina stavu?Nikoliv v tom, kdo koho volí, ale kdo vůbec volí. Troufám si předeslat následující. Kdyby bylo provedeno sociologické měření výše IQ u všech voličů, dopadlo by asi následovně. 3%lidí s vysokým IQ, dalece převyšující ostatní. 50-60% lidí s IQ průměrným a zbytek, cca 37% lidí s IQ podprůměrným, až mizivým.A teď zkusme paralelu s volební účastí při posledních volbách do Krajů. Troufám si tvrdit, že oněch 60% voličů, kteří volit odmítli, patří do výše zmíněných dvou prvních skupin. Jsou to ti, kteří pochopili, že volby podle poměrného zastoupení v přímé souvislosti s volebním zákonem, který voličům diktuje jak a koho volit, jsou naprosto zbytečné, protože předem vylučují jakoukoliv možnou změnu.Kdo tento nedemokratický systém vymyslel a schválil? Odpověď je jednoduchá. Komunisté a hlavně bývalí komunisté, kteří tvořili většinu v zákonodárných orgánech. Pátá kolona v rádobydemokratickém státě. Ať člověk posuzuje situaci ze všemožných stran, dojde vždy ke stejnému a nebo velmi podobnému závěru.K tomuto závěru ovšem nemůže dojít v hlavách oněch 37% voličů. Z jednoho prostého důvodu. V jejich hlavách totiž nemůže dojít k žádnému smysluplnému závěru a to z důvodu jejich výše uvedeného IQ. Politické strany, jejichž členstvo tvoří opět z většiny bývalí a současní komunisté to dobře vědí a hřeší na to. Nic více, než logický závěr.

3směsi 13.1.2010 10:25

Re: Dosud jsem je volil

Klausovy plevy se oddělí od zrn, snad, kéž by se to dalo nazvat zrny  - to bude chtít hodně práce.

mackie 13.1.2010 10:18

Nedostatky poměrného systému

Poměrný systém vede k vytváření stranických mafií, které ovládají sestavování kandidátek. Pětiprocentní kvóta pak brání vzniku rozumných alternativ, naopak nebrání vzniku zkorumpovaných přeběhlíků, kteří mění výsledek voleb. Poměrný systém zesiluje vliv extremistů a historicky se ukázal jako málo odolný vůči totalitním tendencím (Hitlerovo Německo, Gottwaldovo Československo). Stranické programy jsou na papíře skvělé, ale důležitější to, jací lidé je budou uskutečňovat. Lepší kontrolu nad politiky tak může zajistit jen většinový systém, který se historicky lépe osvědčil. Ovšem zavádění většinových prvků do poměrného systému jenom zesiluje jeho nedostatky. Pokud chceme zachovat poměrný systém, pak naopak zrušme hranici 5%, která mumifikuje současný stav.

j 13.1.2010 10:14

Re: reálný kapitalismus

u Rusů bych to spíš typl na chlast

Londýn 2009 13.1.2010 10:09

Re: reálný kapitalismus

Londýn - Rychlá privatizace - masivní nezaměstnanost - chudoba a stres - větší riziko nemocí - smrt.

Takovou posloupnost kreslí autoři studie o vlivu privatizace v postsovětských republikách na zdraví populace, která vyšla v britském lékařském časopise Lancet.

Tým pod vedením oxfordského profesora Davida Stucklera došel k závěru, že překotná privatizace si vyžádala v bývalém komunistickém bloku životy přibližně jednoho milionu mužů v produktivním věku.

Česko bylo mezi zeměmi, které údajně dopadly nejlépe, jednou z nejvíce postižených zemí bylo naopak Rusko.

S.Š. 13.1.2010 10:05

Není pravdou, že ...

Samozřejmě, že ODS si podrobné rozbory nechává vypracovávat. Veřejně známá je kupř. analýza volební porážky z r. 2008, která m.j. upozorňovala na ztrátu statisíců středových voličů, viz

http://domaci.ihned.cz/c1-31115640-kompletni-zneni-analyzy-podle-ktere-uz-ods-nemusi-nikdy-vyhrat-volby

Jinak O.K.

Kolumbo 13.1.2010 10:01

Re: reálný kapitalismus

Jistě - proti reálnému kapitalismu nasadíme surreálný socialismus - ten v Číně, KLDR, Burmě, na Kubě generuje lidi šťastné, usměvavé, radostně hledící vstříc zářivé budoucnosti plné práce, solidarity, lásky, ostnatých drátů, sadistických dozorců, hladu a rezignace.

Dr. Troškrt 13.1.2010 9:34

Re: Dosud jsem je volil

To očekávané působení Paroubka a jeho ekonomických "expertů" odskáčou především jeho voliči, tak očekávám, že zase při těch následujících volbách by mohli někteří prohlédnout. Tedy pokud se ODS mezitím dá "do latě". Co mne děsí, je ta silná skupina nevoličů (která je mi nejprotivnější), lhostejná k tomu, jak to bude v republice vypadat.

televizní divák 13.1.2010 9:29

reálný kapitalismus

Reálný kapitalismus systémově vytváří nezaměstnané, chudé, prostitutky a bezdomovce.Lidé ohrožení chudobou : ČR 6%, Německo 11%, USA 18%.

Neviditelná ruka trhu (spekulativní kapitál) často devastuje mezilidské vztahy .Zvyšuje se potřeba policistů, soudců a nových věznic.

Konec světového liberálního kapitalismu v březnu 2008 - dvě velké, zahraniční, krachující banky byly zachráněny znárodněním.

EU usiluje o solidární společnost (viz Evropská sociální charta)a vychází z reálné ekonomické situace. Bohatší se přesto mnohdy zvýhodňují.

PS      Jan Pavel II.(bývalý papež): kapitalimus je zlo, zvýhodňuje malou část lidí a odírá ten zbytek.

Chris Kelvin 13.1.2010 9:12

Re: Dosud jsem je volil

Já jsem rád, že se od ODS oddělila skupina zarytých protievropanů. Bude na ně lépe vidět a ODS se třeba vydá na lepší cestu.

Jimmi 13.1.2010 9:10

Re: marketing

Vcelku s Vámi souhlasím až na to, že by si toho snad lidé všimli. Podle mé zkušenosti stále spousta lidí volí jen podle "barvy dresu" a pramálo se zajímá, co se pod tím dresem skrývá.

Dr. Troškrt 13.1.2010 9:08

Re: marketing

Naprostý souhlas, bohužel ODS nyní sebelepší marketing nepomůže, těch průserů má příliš. Nejdřív by se měla očistit, jinak to budou jenom vyhozené prostředky.

Didi 13.1.2010 9:06

Re: Podle mne je těžké najít jednoznačně definovatelného voliče.

Těch programů, po jejichž realizaci se bídně nakonec budou mít všichni, je docela dost. Jenže žádný z nich to přímo nepřizná a jejich typický volič je příliš líný na to, aby se nad tím programem zamyslel a tento závěr si z nabízených bodů programu odvodil sám.

Horal 13.1.2010 9:06

Re: marketing

Obraz ODS a ČSSD je téměř stejný. Obě partaje jsou hodně propojeny s podnikatelským světem u nás a průšvihy,které z toho pocházejí. Lidi si toho už všimli a vidí to,že ve volbách nemusí dávat hlas jen těmto dvěma stranám.

A to,že ODS ve volbách prohraje ještě neznamená,že by nastal konec demokracie atd. ODS sklidí to,jak se k veřejnosti chovala a ČSSD také nemá co jásat,protože není lepší.

Didi 13.1.2010 9:01

Re: Dosud jsem je volil

Stejnou úvahou jsem dospěl ke stejnému závěru. Čím to jen bude?

Dr. Troškrt 13.1.2010 8:56

Podle mne je těžké najít jednoznačně definovatelného voliče.

Při debatách se známými vidím, že pravolevý kočkopes je u nás velice rozšířen. Soukromé vlastnictví ano, ale žádná osobní zodpovědnost. Takže: zdravotnictví zdarma, školství zdarma, veřejná dporava za hubičku, různé podpory a důchody co nejvyšší- stát se má o mne starat a za moji případnou nouzi vždy může někdo jiný. Kdopak vyhlásí takový program, kde také oznámí voličům, že bídně se nakonec budou mít všichni?

Holý 13.1.2010 8:44

Re: Dosud jsem je volil

To myslíte, jako, naši republiku, že?

muadib 13.1.2010 8:39

marketing

Je bohužel velmi slabou stránkou ODS a pravicových stran obecně. ČSSD se daří vytvářet obraz strany, která je pro lidi a podprahově i brutálně přímo neustále sugerovat voličům, že pravice je pro bohaté. Levice to má navíc jednodušší sázet na lidskou hloupost a naivitu je prostě lehčí. Je vidět jak voliči levice tomu podléhají přes to, že jejich předseda je hulvát a člověk s výroky : No řekněte, kdo z Vás to má. Pořádá opulentní oslavy v luxusních restauracích, kde se jeho hosté střílejí ,ale projde mu to. Bývalý předseda vlády za ČSSD zázračně zbohatne na akciích firmy, která následně zkrachuje, ale pro voliče je to stále strana pro lidi :-(    ODS by se skutečně měla nad svým politickým marketingem zamyslet. Nejde samozřejmě o prvoplánové hloupé bilboardy, ale přesvědčit voliče i ty jednodušší, že perspektiva pro lidi je jiná než levice. Levice je cesta do pekel. 

jontan 13.1.2010 7:40

Re: Dosud jsem je volil

Tak už to v životě chodí. Někomu nestačí, že se spálí. Aby to poznal, musí se spálit ještě jednou.

jonatan 13.1.2010 7:37

ono jim nejde o to, kdo je volí,

ale že je volí! Snad jedině sockomunisté v této věci mají jasno. Ty volí jenom nemakačenka a  levicově založení lidé!

MeKu 13.1.2010 7:25

Re: Dosud jsem je volil

ODSka opravdu potřebuje výprask, ale ten znamená jen jedno: jistý tlustý pán s bradavicí na tváři a jeho podržtaška s napoleonským komplexem budou na koni. A to mne děsí.

ost 13.1.2010 2:05

koho voli tito lumina?

http://www.europe-made.com/cz_market_eng.htm#anchor100

Dick 13.1.2010 1:10

Dosud jsem je volil

Dosud jsem volil ODS ve většině voleb, ovšem se stále větším skřípáním zubů. A je zajímavé, že jsme se na tomto způsobu volby shodli i s většinou přátel. Letos je šlus. Nesplněná "smlouva s voliči", Jančíkovo vzestup, náhlé nadšení z EUROústavy a podpora nesmyslné úřednické vlády byly ty poslední kapky - dál volím Berany a moji známí vesměs TOP. Myslím, že ODSka potřebuje výprask a zdá se mi, že bude výraznější, než se očekává.