25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Lojza 13.1.2010 16:41

Re: reálný kapitalismus

Proč nejsi dávno na Kubě?

Dr. Troškrt 13.1.2010 8:56

Podle mne je těžké najít jednoznačně definovatelného voliče.

Při debatách se známými vidím, že pravolevý kočkopes je u nás velice rozšířen. Soukromé vlastnictví ano, ale žádná osobní zodpovědnost. Takže: zdravotnictví zdarma, školství zdarma, veřejná dporava za hubičku, různé podpory a důchody co nejvyšší- stát se má o mne starat a za moji případnou nouzi vždy může někdo jiný. Kdopak vyhlásí takový program, kde také oznámí voličům, že bídně se nakonec budou mít všichni?

Didi 13.1.2010 9:06

Re: Podle mne je těžké najít jednoznačně definovatelného voliče.

Těch programů, po jejichž realizaci se bídně nakonec budou mít všichni, je docela dost. Jenže žádný z nich to přímo nepřizná a jejich typický volič je příliš líný na to, aby se nad tím programem zamyslel a tento závěr si z nabízených bodů programu odvodil sám.

Anton 13.1.2010 10:30

Re: Podle mne je těžké najít jednoznačně definovatelného voliče.

Správně, a za komoušů ještě k tomu žádné obavy z budoucnosti nebo dokonce nezaměstnanosti. Bolševik měl k dispozici nejenom daně, ale také veškeré zisky a přece to nestačilo. Tak se rovnoměrně rozdělila bída.

Bohužel, myšlení lidí se mění jen pomalu.

muadib 13.1.2010 8:39

marketing

Je bohužel velmi slabou stránkou ODS a pravicových stran obecně. ČSSD se daří vytvářet obraz strany, která je pro lidi a podprahově i brutálně přímo neustále sugerovat voličům, že pravice je pro bohaté. Levice to má navíc jednodušší sázet na lidskou hloupost a naivitu je prostě lehčí. Je vidět jak voliči levice tomu podléhají přes to, že jejich předseda je hulvát a člověk s výroky : No řekněte, kdo z Vás to má. Pořádá opulentní oslavy v luxusních restauracích, kde se jeho hosté střílejí ,ale projde mu to. Bývalý předseda vlády za ČSSD zázračně zbohatne na akciích firmy, která následně zkrachuje, ale pro voliče je to stále strana pro lidi :-(    ODS by se skutečně měla nad svým politickým marketingem zamyslet. Nejde samozřejmě o prvoplánové hloupé bilboardy, ale přesvědčit voliče i ty jednodušší, že perspektiva pro lidi je jiná než levice. Levice je cesta do pekel. 

Horal 13.1.2010 9:06

Re: marketing

Obraz ODS a ČSSD je téměř stejný. Obě partaje jsou hodně propojeny s podnikatelským světem u nás a průšvihy,které z toho pocházejí. Lidi si toho už všimli a vidí to,že ve volbách nemusí dávat hlas jen těmto dvěma stranám.

A to,že ODS ve volbách prohraje ještě neznamená,že by nastal konec demokracie atd. ODS sklidí to,jak se k veřejnosti chovala a ČSSD také nemá co jásat,protože není lepší.

Jimmi 13.1.2010 9:10

Re: marketing

Vcelku s Vámi souhlasím až na to, že by si toho snad lidé všimli. Podle mé zkušenosti stále spousta lidí volí jen podle "barvy dresu" a pramálo se zajímá, co se pod tím dresem skrývá.

LUCINAPES 13.1.2010 11:51

Re: marketing

no, přece jen je rozdíl v tom, jestli všechno a na dluh prožerou Paroubkovi voliči, nebo jestli se plátcům daní trochu uleví, bez ohledu na momentální průšvihy managementu ODS. To bychom měli (aspoň ti z nás, co si vidí dál než na pupek) mít na zřeteli především.

Jiří Heincl 13.1.2010 15:35

Re: marketing

Já si určitě vidím dál než na pupek, protože žádný nemám a dokázal jsem se vždy postarat nejen osebe, ale i o mnoho dalších. ODS však volit nebudu. Argument, že je jen o trochu méně špatná než ostatní pro mě nemá váhu. ODS se buď vrátí k pravicovým ideám (a zbaví se současného vedení lotrů), nebo zkrachuje a objeví se jiná strana vhodná pro pravicové voliče.

Dr. Troškrt 13.1.2010 9:08

Re: marketing

Naprostý souhlas, bohužel ODS nyní sebelepší marketing nepomůže, těch průserů má příliš. Nejdřív by se měla očistit, jinak to budou jenom vyhozené prostředky.

lucinapes 13.1.2010 11:53

Re: marketing

proč by se nemělY očistit i ostatní partaJE?

Eva D. 13.1.2010 13:19

Re: marketing

Protože na ODS, kterou bychom rádi volili, musíme být přísnější. :-))

Já Vám nevím, já volím lidi na své kandidátce, ne Jančíka, kterého řeší média dennodenně.  Koho chci, volím a kroužkuji, koho nechci, vynechám. Takhle si to čistíme, kam dosáhneme a co si volí v Praze 5 je jejich věc, já tam nežiju. Ta strana má momentálně cca 30 tis. lidí, všichni svatí nikdy nebudou, jsou to lidi.

Nadávejme svým poslancům a zastupitelům ve svém obvodě průběžně, říkám já, tedy když si to zaslouží a přímo jim. Myslela jsem si, že to ( "budování a údržba" jakés takés demokracie) má postupovat odspoda nahoru. A nevím, proč mám trestat svého poslance, se kterým jsem v zásadě spokojená, kvůli někomu, koho mi předvádí Nora Fridrichová, třeba. ;-)

Safra, Vy dva jste mě inspirovali! Díky za trpělivost.

jonatan 13.1.2010 7:37

ono jim nejde o to, kdo je volí,

ale že je volí! Snad jedině sockomunisté v této věci mají jasno. Ty volí jenom nemakačenka a  levicově založení lidé!

ost 13.1.2010 2:05

koho voli tito lumina?

http://www.europe-made.com/cz_market_eng.htm#anchor100

Dick 13.1.2010 1:10

Dosud jsem je volil

Dosud jsem volil ODS ve většině voleb, ovšem se stále větším skřípáním zubů. A je zajímavé, že jsme se na tomto způsobu volby shodli i s většinou přátel. Letos je šlus. Nesplněná "smlouva s voliči", Jančíkovo vzestup, náhlé nadšení z EUROústavy a podpora nesmyslné úřednické vlády byly ty poslední kapky - dál volím Berany a moji známí vesměs TOP. Myslím, že ODSka potřebuje výprask a zdá se mi, že bude výraznější, než se očekává.

MeKu 13.1.2010 7:25

Re: Dosud jsem je volil

ODSka opravdu potřebuje výprask, ale ten znamená jen jedno: jistý tlustý pán s bradavicí na tváři a jeho podržtaška s napoleonským komplexem budou na koni. A to mne děsí.

jontan 13.1.2010 7:40

Re: Dosud jsem je volil

Tak už to v životě chodí. Někomu nestačí, že se spálí. Aby to poznal, musí se spálit ještě jednou.

Holý 13.1.2010 8:44

Re: Dosud jsem je volil

To myslíte, jako, naši republiku, že?

lucinapes 13.1.2010 11:45

Re: Dosud jsem je volil

spálit se, to jo. Ale nechat kvůli tomu vhořet barák je blbost.

Dr. Troškrt 13.1.2010 9:34

Re: Dosud jsem je volil

To očekávané působení Paroubka a jeho ekonomických "expertů" odskáčou především jeho voliči, tak očekávám, že zase při těch následujících volbách by mohli někteří prohlédnout. Tedy pokud se ODS mezitím dá "do latě". Co mne děsí, je ta silná skupina nevoličů (která je mi nejprotivnější), lhostejná k tomu, jak to bude v republice vypadat.

VL 13.1.2010 10:31

Re: Dosud jsem je volil

Pokud potom ještě budou nějaké volby.

lucinapes 13.1.2010 11:47

Re: Dosud jsem je volil

Paroubkovi voliči (jiné oznčení by bylo žalovatelné) by - pouze teoreticky - dostali jen to, co si zaslouží (tedy slušně řečeno nic). Doplatili by na to zase jen ti. komu je co vzít a komu lze zvýšit daně. PROUBKOVI VOLIČI DANĚ NEPLATÍ.

Eva D. 13.1.2010 13:26

Re: Dosud jsem je volil

Lucino, díky, za to, co považuji za hlas rozumu. Potrestat "stranu" ( já ji nemůžu nějak vidět jako jeden organismus, ale jako seskupení jednotlivců)  a odnést to sám? Tomu říkám trest!

A volit jinou stranu, v níž jsou jednotlivci, prošlí 1-3 stranami, jako novinku. Dobře, pokud beru ty jednotlivce, možná.

Ideální strana bych pro sebe byla já a možná má rodina. Ale kdo by nás, kromě nás, volil? :-)))

Didi 13.1.2010 9:01

Re: Dosud jsem je volil

Stejnou úvahou jsem dospěl ke stejnému závěru. Čím to jen bude?

Chris Kelvin 13.1.2010 9:12

Re: Dosud jsem je volil

Já jsem rád, že se od ODS oddělila skupina zarytých protievropanů. Bude na ně lépe vidět a ODS se třeba vydá na lepší cestu.

3směsi 13.1.2010 10:25

Re: Dosud jsem je volil

Klausovy plevy se oddělí od zrn, snad, kéž by se to dalo nazvat zrny  - to bude chtít hodně práce.

PetrM 13.1.2010 12:21

mate

v tom zmatek. Od ODS se odklonila ta cast volicu, kteri to maji v hlave v poradku a radi by si udrzeli rovnou pater. Priklonila se k ni ta cast, co neustale hleda treti cesty a nejaky ten podrazek, v ramci dobre veci-prirozene, preci neni na skodu, delaji to i jini, ze? Kavarenskym intelektualum se konecne povedlo znicit konzervativni ODS a potichoucku z ni vyrobit US-DEU2. Na druhy pokus se to uz povedlo. Ideje jsou davno v p****. V ODS je zpatky znacna cast clenu US-DEU - pokrytci a korytari.

A jelikoz pouzivate termin protievropan, tak jste asi jeden z nich.

Chris Kelvin 13.1.2010 13:15

Re: mate

ODS nikdy nebyla konzervativní. Vždy to byla směs rigidního fundamentalismu, který ale nebyl spojen s dostatečnou odpovědností a schopností vést dialog.

To, že máte poněkud rozsotřené vidění ještě neznamená, že ostatní v tom mají zmatek.

Dirigent 13.1.2010 11:09

Re: Dosud jsem je volil

Souhlas, ze stejného důvodu letos poprvé nebudu volit ODS.