28.3.2024 | Svátek má Soňa


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
JaS 13.1.2010 15:18

Pěkně napsáno.

Jen u těch výzkumů by především mělo jít o to, aby si ODS zjistila, co si její voliči o ní myslí a aby začala makat místo nesmyslných hrátek uvnitř i navenek s ČSSD. Nestojím o to, aby si ODS nechala dělat výzkumy takového druhu jako Paroubek, kterému nejde o nic jiného než o uchvácení moci, všechno ostatní mu je ukradené.

Deon 13.1.2010 15:00

Re: Kdo za tím stojí?

Troufnul bych si odhadnout, Kličko, že k volbám nechodíte, se svým IQ se sám samozřejmě řadíte do jedné z prvních dvou skupin a z toho vyvozujete, že ostatní s podobným IQ nechodí k volbám. Já mám zkušenost opačnou. Netroufám si sice odhadovat IQ svých bližních, ale v mém okolí chodí k volbám spíš lidé s vyšším vzděláním.

vltava 13.1.2010 14:39

Ctrl C + Ctrl V

Od doby vynálezu kláves Ctrl C a Ctrl V se přispívá tak snadno...

mackie 13.1.2010 14:30

Re: Nedostatky poměrného systému

Odbourání 5% může zvýšit konkurenci mezi stranami. V současné době volič nemá alternativu. Záleží pak na agenturách pro výzkum veřejného mínění, jestli někomu předpoví vyšší preference a tím mu vlastně naženou hlasy, tak jak to udělaly minule zeleným. Pro mě je přijatelnější větší rozdrobenost parlamentu, než přeběhlíci. Samozřejmě bych chtěl většinový systém, ale mám strach, že se ho nedožiju, tak bych chtěl alespoň mít alespoň nějakou alternativu. I když vím, že řečeno s Haškem, každá nová strana prohlašuje "Prodali nás, ale my jim ukážeme!"

AA 13.1.2010 14:27

Re: Novinka podle USA

Nejen můžeš - musíš! A nechť Tvůj rotvajler žene to komunistické hovado tam, kam patří - za Kimem do Koreje!

vltava 13.1.2010 14:17

Re: Kdo za tím stojí?

Kdyby se měřilo IQ, a nakreslilo do grafu, tak dostanete Gaussovu křivku. Už z definice IQ plyne, že polovina bude nadprůměrná, polovina podprůměrná.

Další problém je, že vzdělání je dnes úzce specializované a všeobecný rozhled je malý. To vede k tomu, že v parlamentu bude zákonitě vždy jen minimum těch, kteří rozumí problematice, o které se právě hlasuje, jedno jaká problematika to je. Parlament volí tedy už z principu bez znalosti věci. To je ovšem příležitost pro lobbysty.

Bývalí komunisté představují hlavně jeden problém - byli zvyklí o všem jednat skrytě, vše tajit. Tento zvyk si bohužel přinesli až do dneška. Z toho plyne neprůhlednost státní správy, která je bývalých komunistů plná.

Janus 13.1.2010 13:47

Re: Kdo za tím stojí?

Když tak čtu Váš příspěvek, tak jsem si vzpomněl na ono - dnes už téměř historické - rčení: "Čo sa babe chcelo, to sa jej aj snilo".

Sly 13.1.2010 13:45

Re: Kdo za tím stojí?

Neni to tak. Lide, kteri nechodi k volbam, maji nizsi vzdelani nez ti, kteri voli, z cehoz by se dala odvodit i inteligence.

Politicka strana s absolutne nejvyssim podilem byvalych komunistu je KSCM (99 %), tesne nasledovana CSSD (na volebnich kandidatkach cca 40 %). U ostatnich stran tvori byvali komuniste pouhe zlomky techto poctu. Presto i v techto stranach zaznivaji nazory, ze je lepsi omezit preferencni hlasy a tim jeste zvysit vliv sekretariatu a vnitrostranickych cachru na ukor demokraticke volby obcanu. Na tomto postoji neni totiz nic moc komunistickeho, je to prosta snaha o zabetonovani vlastnich pozic.

Raul 13.1.2010 13:41

Euroskepse ODS byla marnotratná drzost,

za kterou ještě nezaplatila.

Eva D. 13.1.2010 13:26

Re: Dosud jsem je volil

Lucino, díky, za to, co považuji za hlas rozumu. Potrestat "stranu" ( já ji nemůžu nějak vidět jako jeden organismus, ale jako seskupení jednotlivců)  a odnést to sám? Tomu říkám trest!

A volit jinou stranu, v níž jsou jednotlivci, prošlí 1-3 stranami, jako novinku. Dobře, pokud beru ty jednotlivce, možná.

Ideální strana bych pro sebe byla já a možná má rodina. Ale kdo by nás, kromě nás, volil? :-)))

Eva D. 13.1.2010 13:19

Re: marketing

Protože na ODS, kterou bychom rádi volili, musíme být přísnější. :-))

Já Vám nevím, já volím lidi na své kandidátce, ne Jančíka, kterého řeší média dennodenně.  Koho chci, volím a kroužkuji, koho nechci, vynechám. Takhle si to čistíme, kam dosáhneme a co si volí v Praze 5 je jejich věc, já tam nežiju. Ta strana má momentálně cca 30 tis. lidí, všichni svatí nikdy nebudou, jsou to lidi.

Nadávejme svým poslancům a zastupitelům ve svém obvodě průběžně, říkám já, tedy když si to zaslouží a přímo jim. Myslela jsem si, že to ( "budování a údržba" jakés takés demokracie) má postupovat odspoda nahoru. A nevím, proč mám trestat svého poslance, se kterým jsem v zásadě spokojená, kvůli někomu, koho mi předvádí Nora Fridrichová, třeba. ;-)

Safra, Vy dva jste mě inspirovali! Díky za trpělivost.

Chris Kelvin 13.1.2010 13:15

Re: mate

ODS nikdy nebyla konzervativní. Vždy to byla směs rigidního fundamentalismu, který ale nebyl spojen s dostatečnou odpovědností a schopností vést dialog.

To, že máte poněkud rozsotřené vidění ještě neznamená, že ostatní v tom mají zmatek.

Eva D. 13.1.2010 13:07

Re: no

:-))))) Ano, tahle odpověď dává smysl, IMHO. Gratuluji.

Eva D. 13.1.2010 13:06

Re: reálný kapitalismus

Jen pro názornost : http://www.youtube.com/watch?v=FJ6E3cShcVU&feature=response_watch

Eva D. 13.1.2010 13:04

Re: reálný kapitalismus

Píšete nesmysly, počínaje tím, že neviditelná ruka trhu, na rozdíl od Vašeho tvrzení, NEROVNÁ se spekulativní kapitál.

Zkuste míň koukat na televizi a něco si dostudovat, diváku. I o té chudobě.  

Eva D. 13.1.2010 12:59

Re: Novinka podle USA

Nevím, ale pořádně bouchnout dveřmi před nosem či na ně dát předem ceduli, že o jeho návštěvu nemám ten nejmenší zájem, to bych zkusila.

A připravím si ke dveřím píšťalku. :-)))

onetearofbluedeer 13.1.2010 12:49

Re: Dobré a spravedlivé by bylo...!

no opacny postup, kdy predseda vlady mel spolu s parlamentnimi funkcemi tolik penez  jako srovantelny plat nemecke kanclerky se neprojevil jako prinosny. Vzhledem k tomu, ze zrejme je uplne jedno, kolik politici dostanou penez, je pak v ekonomicke krizi cesta uspor vylozene na miste..........

VL 13.1.2010 12:37

Novinka podle USA

http://zpravy.idnes.cz/cssd-nadchla-obamova-kampan-paroubek-vam-mozna-zazvoni-u-dveri-pbo-/domaci.asp?c=A100113_094638_domaci_lpo

Můžu na něj pustit psa jako na jehovisty, cikány sbírající kovy a pochybné existence nabízející levnější telefonické volání a energie?

PetrM 13.1.2010 12:21

mate

v tom zmatek. Od ODS se odklonila ta cast volicu, kteri to maji v hlave v poradku a radi by si udrzeli rovnou pater. Priklonila se k ni ta cast, co neustale hleda treti cesty a nejaky ten podrazek, v ramci dobre veci-prirozene, preci neni na skodu, delaji to i jini, ze? Kavarenskym intelektualum se konecne povedlo znicit konzervativni ODS a potichoucku z ni vyrobit US-DEU2. Na druhy pokus se to uz povedlo. Ideje jsou davno v p****. V ODS je zpatky znacna cast clenu US-DEU - pokrytci a korytari.

A jelikoz pouzivate termin protievropan, tak jste asi jeden z nich.

PetrM 13.1.2010 12:12

no

ja si myslim, ze na snehu je nejlepsi se rozjizdet na druhy rychlostni stupen, mene prokluzuji kola.

lucinapes 13.1.2010 12:04

Re: reálný kapitalismus

6 % lidí ohrožených chudobou je opravdu slušný výsledek, když uvážíme, že jsou v tom bezdomovci, lidé nezaměstnatelní (nevzdělaní a neochotní se cokoli naučit, navíc líní) a lidé neschopní se uživit z objektivních příčin - pro nemoc či postižení. Asi to bude spíš velkorysou sociální sítí, než kvalitou obyvatelstva. Prostitutky jsou kategorie sama pro sebe.

LUCINAPES 13.1.2010 11:59

Re: Dobré a spravedlivé by bylo...!

a proč myslíte, že za míň peněz získáte kvalitnější lidi? závist je smrtelný hřích ne proto, že to je v bibli (nebo kde), ale protože otravuje a mate myšlení. V politice by mělo (ideálně) být tolik peněz, aby stálo za to nechat stát svůj podnik nebo výzkum a na 4 roky dělat, co je v mých silách, pro blaho vlasti.

lucinapes 13.1.2010 11:53

Re: marketing

proč by se nemělY očistit i ostatní partaJE?

LUCINAPES 13.1.2010 11:51

Re: marketing

no, přece jen je rozdíl v tom, jestli všechno a na dluh prožerou Paroubkovi voliči, nebo jestli se plátcům daní trochu uleví, bez ohledu na momentální průšvihy managementu ODS. To bychom měli (aspoň ti z nás, co si vidí dál než na pupek) mít na zřeteli především.

lucinapes 13.1.2010 11:47

Re: Dosud jsem je volil

Paroubkovi voliči (jiné oznčení by bylo žalovatelné) by - pouze teoreticky - dostali jen to, co si zaslouží (tedy slušně řečeno nic). Doplatili by na to zase jen ti. komu je co vzít a komu lze zvýšit daně. PROUBKOVI VOLIČI DANĚ NEPLATÍ.

P. Čech 13.1.2010 11:46

Re: Nedostatky poměrného systému

Odbourání 5% hranice v poměrném systému nic nevyřeší. Pouze koalice budou početnější a vznikne ještě větší zmatek. Politici se už nedomluví vůbec na ničem a vznikne nekontrolovatelná anarchie.Posílení přímého výběru kandidátů formou kroužkování opět nic neřeší. Je nutná možnost volby ze všech kandidátek a ne pouze z jedné. To je diktát.Svoboda volby je o něčem jiném. Nic jiného než přísně většinový volební systém s naprosto svobodnou a přímou volbou jednotlivých kandidátů nic nevyřeší.Pokusů v této věci bylo na celém světě již mnoho, žádný znich však nevedl ke smysluplnému výsledku. Jedinou žábou na prameni je moc politických stran. Tyto nechť navrhují kandidáty a dost. Dále má jejich role končit. Vše ostatní má být v zastupitelské demokracii v rukou zvolených kandidátů - skutečných zástupců občanů. Dále je nutno zakotvit v právním řádu institut referenda a to v otázkách, týkajících se opět většiny občanů, ve věcech, které nebyly před volbami obsahem předvolebních programů většiny kandidátů. Jinudy cesta nevede, o čemž se dnes a denně přesvědčujeme na celém světě, snad kromě příkladu Švýcarska.

lucinapes 13.1.2010 11:45

Re: Dosud jsem je volil

spálit se, to jo. Ale nechat kvůli tomu vhořet barák je blbost.

Jouza 13.1.2010 11:31

Dobré a spravedlivé by bylo...!

Neplatit stranám  za vyhrané volby.Účast v parlamentě by měla býti čestná.Odměny poslanců jen za "odpracované" dny proschůzované  v prospěch státu.Nyní to není služba státu,ale boj o koryta a proto investice o vítězství se mnohonásobně vrátí do stranické kasy!

mackie 13.1.2010 11:20

Re: Nedostatky poměrného systému

V zásadě s Vámi souhlasím, tento nedostatek poměrného systému jsem neuvedl. Možná jsem to nenapsal dost jasně, jsem v prvé řadě pro klasický většinový systém, podobný tomu jakým se volí do Senátu. Dokud takový systém nebude, jsem pro odbourání pětiprocentní hranice v poměrném systému. Rozhodně jsem proti různým přepočítavacím fíglům v poměrném systému, které zesilují vliv některých stranických mafií. Naopak by mi nevadilo posílení role přímého výběru kandidátů formou kroužkování.

L 8/09 13.1.2010 11:12

Re: reálný kapitalismus

Tisíce cizinců padly v Česku do otroctví, úřady otrokáře kryjí      6. srpna 2009  14:40

PRAHA - Za svou práci nedostávají zaplaceno a stále více se zadlužují.

Pokud chtějí z otrockého zaměstnání odejít, musí utéct nebo se draze

vykoupit. Desetitisíce zahraničních dělníků živoří v Česku v otřesných

podmínkách.