29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

POLITIKA: Marie Benešová a destruktoři

Nejsem v žádném případě sympatizantem ministryně spravedlnosti Marie Benešové. Nicméně nemohu nereagovat na některé prvky útoků na ni, a to nikoli kvůli ní osobně, ale kvůli scestnému myšlení kritiků její novely zákona o trestním zastupitelství.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Ptáček 18.9.2019 10:57

Paní ministryně Benešová zřejmě velmi dobře ovládá trestní právo, nicméně její projevy, gesta, pohyby a vůbec celkový dojem, aspoň mě, spíš odpuzují. Dokonce mě to připadá, že ji někdo jmenoval ministryní spravedlnosti záměrně. Odborníci jí určitě rozumějí, ve mně, čistém laikovi, vzbuzuje nechuť přijmout i to rozumné. Přinejmenším místo sblížení občanů kope další příkop, jakoby jich bylo ještě málo. A co je nejhorší, právě v justici. Já bych ať už na jedné nebo druhé straně, bez jakýchkoli argumentů, volil jinak.

V. Čermák 18.9.2019 22:23

Inu, mně také není osobně moc sympatická, to bývalý ministr Pelikán byl o moc sympatičtější, ale neudělal Nic, snad trochu Sluníčkařil, takže pro mě Rv, Benešová se o něco smysluplněho snaží, takže pro mě R^....

L. Demokrat 18.9.2019 10:54

"Nejsem přívržencem současné.. (ministryně spravedlnosti,vlády,prezidenta)". Takhle začínají obvykle tendenční zaujaté komentáře, které touto lži mají vzdudit dojem že jsou nezaujeté. A další odstavce autora to jenom potvrzují. Od nesmyslu že ministryně pravedlnosti je zprostředkovatelem vůle lidi (tuhle bolševickou frázi jak z komunismu, kterou používají fandové prezidenta a vlády je naprostý nesmysl). Ona se ve volbách snad volí ministryně spravedlnosti8-o? Ne tak co žvaníš Jemelíku. Posmívání se opozici vlády "chvilkařům" že by vyšli do ulic je ukázka toho že nemáš ani tušení co je to demokracie a právní stát.

Pojďme se bavit racionálně bez emocí v čem je novela zákona o státním zastupitelství špatná a co jí vyčítá opozice a Jemelík to nevidí.

1) Tak především nebezpečná situace, kdy lidé z ministerstva spravedlnosti a ministryně spravedlnosti budou mít většinu v těch co rozhodnou o novém státním zástupci. To je zcela proti nezávistivosti justice a snaha o politické ovlivnění.

2) Velmi krátká doba kdy se mají odvolat státní zástupci Bradáčová a Zeman, kteří mimo jiné mají na starost kauzu Čapí hnízdo. A to smrdí účelovostíRv. Vláda a Benešová se chce zbavit státních zástupců a dosadit tam vlastní lidi co jí půjdou na ruku.;-€. Jednoznačně jde o politizaci státního zastupitelství.

I. Dvořák 18.9.2019 21:59

M. Weingrate, píšete mi z duše. Jemelík sám dokazuje, jak je "zapojený" hradem. Jemu ta špína co z hradu teče, voní a jemu i chutná.

V. Čermák 18.9.2019 22:25

K věci Nic, v šišce Hic !!

V. Klepetko 18.9.2019 8:05

Nechci žít ani v soudcokracii, ani v prokuraturastánu... Současná míra nezávislosti státních zástupců je dostatečná! Mají být chráněny před zásahy politiků do konkrétních caus, ale jinak je jejich "nezávislost " stejně diskutabilní, jako třeba nezávislost Generálního štábu" :-))))

Jsou prostě součástí moci výkonné, ať pro ně platí stejná pravidla, jako v těch tradičních demokratických zemích Západu!

S. Sedlák 18.9.2019 5:38

Je to o osobě, autore nemožně dlouhých příspěvků.

I kdyby si tato Zrmanova duše plíce vymluvila i kdyby klečela na kolenou, nebude mít ani zbla důvěry pro to, aby činila zásadní změny v zastupitelství. Přičemž uznávám, že změny potřebné jsou a směrem, kterým to tlačí státní zástupci by to jít nemělo.

B. Volarik 18.9.2019 1:04

Nahlaste VŠECHNY příspěvky coby nevhodné. Zahlťte totalitního Molocha jeho vlastními zvratky!!!

B. Volarik 18.9.2019 0:31

Všem diskutérům na Neviditelném Psu:

Nový formát diskuse je nepřijatelný! Je to celé zmatené a nepřehledné, nelze rozumně seřadit dle času vložení, těžko se rozezná kdo reaguje na co.

Pište redakci (já to už udělal)-požadujte navrácení původního formátu nebo aspoň těchto voleb:

Seřadit vzestupně či sestupně dle času vložení příspěvku.

Umožnit znovu kalkulaci zbývajících znaků a odstavců.

Zrušit volbu "Nahlásit příspěvek" --- To je čirá prasárna, zaměřená na kontrolu projevu a následně myšlení! Poslouží to jedině k zákazu účasti v diskusi a následně degeneraci diskuse do něčeho jako bývaly "diskuse" na svazáckých schůzích!!! Je to vážná hrozba kvalitě diskuse. Já často nesouhlasím s některými přízpěvky, nebudu však někoho udávat, že mi způsobil nepříjemný pocit!!!

Pokud zmizím ze Psa, vězte, že má varovná slova nebyla planá!!!

Perte se za svobodu projevu i tady, v tomto prostoru!

Nenechte se ukolébat, nebuďte ovcemi!!!

Lidé, bděte, totalitáři zvedají hlavu ... zažeňte je pod ten šutr, zpod kterého vylézají!