23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

POLITIKA: Marek Eben for president!?

Karel Šíp našel krásný útvar pro pořad nahrazující velmi populární Všechnopárty. Bez diváků, zato s velmi populárními hosty, odvysílala Česká televize již několik dílů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Mokrý 10.6.2021 6:02

Rv

J. Urban 10.6.2021 8:34

Roosevelta neprecenovat.

M. Ih 10.6.2021 10:49

Tak jen pro pořádek. Přiznávám poctivě, že já pana Zemana nevolil. Ani při jeho první, ani při druhé volbě. Ale jsem s odstupem času opravdu rád, že to v obou případech dopadlo pro něho a velmi si vážím toho, že většina tak rozhodla. Zvláště když hodnotím tu druhou volbu, tam bych si především dneska rval vlasy, které už dávno nemám, kdyby můj kandidát býval vyhrál. Proto jsem se pana Bartoně ptal na to, jak hodnotí počty příznivců pana prezidenta dnes a na jeho vývody a důvody.

No, přiznám, že nevím, koho jste volil vy, a na základě čeho že soudíte, že má někdo prázdno v hlavě. S vašimi kvalitními a jistě super průkaznými toho důkazy je to asi tak, že totéž můžu já říct bez skrupulí o vás, nemyslíte? Dělat to nebudu, za to mi vůbec nestojíte, pane demokrate.

A zapomněl jste ještě i naznačit, kdo že volil ty šíbry okolo Franklina Delana Roosevelta. Kdo? Nikdo! Vybral si je jistě sám, stejně tak, jako řádně zvolený pan president Zeman. A myslet si, že pro ty dva presidenty uspořádáte soutěž Deset stupňů ke zlaté, tak to jste asi taky přepískl, když FDR je 76 roků na pravdě Boží.

Hezký den přeji, jen podotýkám, že presidentské období tímhle podzimem jaksi nekončí. To jen, abyste v tom neměl ten hokej.

V. Kuhaj 10.6.2021 11:21

R^!;-)

P. Hatina 10.6.2021 3:41

Když ono jde o něco jiného. Problém je v té větě "..(prezident) pak jedná v duchu „vítěz bere vše“ a reprezentuje právě tak, .. ono je jedno jak.

Ono totiž skutečně, „vítěz bere vše“, prezident je pouze jeden, ten zvolený a ten tedy sám a bez nutnosti nějakých dalších politických jednání a kompromisů legálně prosazuje svůj názor, rozuměno tedy, naštěstí, pouze v rámci svých ústavních pravomocí, nikoliv obecně.

Na rozdíl třeba od premiéra, kterému musí jeho požadavek schválit aspoň vláda, či koaliční poslanci.

Tudíž, od toho by se mělo odvíjet vše ostatní, a ptát se zda, takovou moc u nás může mít doslova každý, kdo bude i populisticky zvolen. Ale pokud ano (a zatím ano), tak pak ano. Jak Zeman, pak třeba Erben, nebo třeba Babiš (ten se na tu funkci taky chystá), nebo i další---

M. Ih 10.6.2021 3:59

Erbena sem nemotejte, pane Hatino. Ten je z Miletína ;-), a už umřel.

A. Dudík 10.6.2021 1:00

Já tomu nerozumím ... umřel pan Petřina nebo pan nebožtík ???

;-D;-D;-D