20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

POLITIKA: Máme se výborně! Jistě, ale….

Andrej Babiš ve svém novoročním projevu vyjmenoval všechny důvody k optimismu počínaje lepším ratingem Česka a vyššími údaji o HDP na hlavu, než má Portugalsko, Řecko či Španělsko.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Fridrich 5.1.2020 14:39

Nikdy se v této zemi nežilo tak dobře, jak nyní ( před lidmi neříkat – je to tajné ). Patříme ale k nejvíce nadávajícím národům na světě – a lidé z jiných zemí nás moc nechápou a diví se tomu. V krásných pořadech z exotických a nejméně vyspělých - čili nejchudších zemí světa je zajímavé, že při rozhovorech s jejich obyvateli oni říkají, že jsou št’astní a mají svou zemi rádi. Pokud by byli naši předkové podobní skeptici, jak naši " mimozemšt’ani ", tak bychom se my ani nenarodili.

Je pravda, že jsme mohli být za těch 30 roků dál, mohli jsme mít lepší vlády, ale tento národ si lepší nezaslouží. Ta malost, závistivost a slouhovství prostě tady v lidech je.

A " srovnávačům " s Německem a Západem - víte, oni po válce nebudovali " světlé zítřky " a nezlikvidovali ve svých zemích všechny ekonomické zákony a nelikvidovali své nejlepší občany, jak to u nás dělal bolševik, který zlikvidoval i to nejcennější - SVOBODU a DEMOKRACII..

P. Kmoníček 4.1.2020 19:28

Pane Bartoni, jen tak pro vysvětlení, když něco řekne podvodník, tak tomu nesmíte stoprocentně věřit.

V. Čermák 4.1.2020 20:27

Jestli o nějakých Podvodech víte, sdělte né do Bruselu, ale to policii ČR. No a když něco řekne politolog Fiala, je to k smíchu;-D;-D;-D

Š. Hašek 4.1.2020 21:17

Jo.

P. Kmoníček 5.1.2020 9:28

Čermáku, pokud o žádných podvodech nevíte, tak se s tím aspoň nechlubte. Vrhá to na Vás nepříznivé světlo.

P. Spáčil 5.1.2020 11:48

Co Vám brání ty "podvody" oznámit na PČR?

Ani podepisovat to nemusíte, stačí anonymně. :-)

J. Jurax 4.1.2020 15:25

Za nevstřícnou politiku k imigraci a kvótám lze Babiše jedině velebit. Za přikývnutí zelené fantasmagorii uhlíkové neutrality naopak mohutně kritizovat.

Š. Hašek 4.1.2020 15:55

Pokud jsem si všiml, "kývnul" podstatně inteligentněji než Čaputová. A než již prakticky provádí Merkelová.

Připomínám (již po dvacáté), že "řepku do motorů vymyslel Bursík". Stejně tak fotovolty.

Řepky 15% oseté plochy, peče/friťákuje se na ní, modernisté z ní mají rádi ty válečné ersatz vovoněné margarýny. Říkají tomu ale máslo. To jen k tomu Andrejovi.

J. Kulheim 4.1.2020 18:46

Nevymyslel řepku, ale čerpá z toho peníze, ani poledne nedrží a vůbec nespí a přemýšlí, jak koho pumpnout.

Chce se mít dobře dnes a zítra nějak bude. On peníze má, ale jak budou žít ti, kteří budou splácet jeho mejdan?

V. Čermák 4.1.2020 20:30

Tak už 30 let nás politické strany učí, že nemáme Závidět Podnikatelům jejich peníze. K vám se to nedoneslo??;-D;-D;-D

J. Kulheim 4.1.2020 21:59

Nevím o tom, že bych nějakému skutečnému podnikatelovi něco záviděl. Není co.

V. Čermák 4.1.2020 23:02

Velkopodnikateli Babišovi peníze?

J. Jurax 5.1.2020 10:27

Nikoliv jeho mejdan. Mejdan zelených magorů. Ten se podle not čtvrté říše už rozjel a nabírá obrátky, jichž jest se děsit.

P. Kmoníček 4.1.2020 19:31

Hašku, zapomněl jste nám vysvětlit, že za všechny nedostatky může stejně Kalousek.

Š. Hašek 4.1.2020 21:20

Kmoníčku, já to neříkám.

Ale vyvracet Vám to až tak nebudu.

Ostrý nesouhlas s Vaším slovem -všechny-, to si Kalous (asi pětistranný politmachr, starý harcovník) nezaslouží!!!

J. Kulheim 4.1.2020 13:28

Podle mého názoru, mohl pan Babiš svoje působení ve vládě zhodnotit jednou větou. Neudělali jsme nic co by stálo za řeč. Konec.

Tato vláda nedělala nic pro řešení nejdůležitějších problémů, které je nutné řešit. Myslím tím systémovou změnu v systému zdravotní péče, důchodového a sociální systému, systému vzdělávání. To co říkal před volbami nemá cenu zmiňovat.

Průběžný důchodový systém je v koncích. Důchodci mají nižší výměnou hodnotu důchodů než v průběhu ministrování pana Kalouska v době poklesu naší a celosvětové ekonomiky. V Kal. 44%, Babiš 39%. To co platí důchodci nejvíc zdražilo. Mladí lidé zaplatí do systému 2-3 x tolik co z něho budou čerpat. Platíme studium studentům, kteří tady nikdy dělat nebudou, Mandatorní výdaje jsou až 82% příjmů rozpočtu. Solárním baronům jde 40 miliard Kč ročně. Peníze do zdravotnictví jsou jak voda v koši. Atd.

M. Šejna 4.1.2020 14:50

Už jednou jsem tady psal, že poměr důchodů ke mzdám klesá už od sametové revoluce, protože mzdy rostou mnohem rychleji než důchody.

Někteří lidé to ale nikdy nepochopí. Včetně pana Kulheima

J. Jurax 4.1.2020 15:30

Jistě.

A proč tedy se způsob zvyšování důchodů (nemýlím-li se celá inflace + třetina nárůstu mezd) nezmění? Jde přece o výsostné politikum, nikoliv o přírodní danost.

Já vím, jde o prachy ... což takhle nedotovat zelené peachoviny?

M. Šejna 4.1.2020 16:11

Přesně tak, pane Juraxi

pokud by mechanismus zvyšování důchodů měl zůstat navždy stejný, bude poměr důchod/mzda klesat dál a dál, a bude se postupně přibližovat k té jedné třetině mzdy

J. Kulheim 4.1.2020 18:55

Ti důchodci nakupují ve stejných obchodech jako poslanci, nebo lidé, kteří mají nadprůměrný plat.

Nemají stejný nákupní koš. Ale musí jíst, topit, svítit, pít vodu a to se zdražuje nejvíc.

Proč se stát lidem plete do života a nenechá jim jejich vydělané peníze. Napřed je oškubou, jak holoubátko a potom jim řeknou leť, máš svobodu.

M. Šejna 4.1.2020 21:23

Promluvil socialista Kulheim. ;-D

Mě stát nechává dost na to, abych si kromě odvedených daní a pojištění ještě dost nešetřil na stará kolena.

Naproti tomu senior Kulheim si našetřil kulový, a teď si stěžuje se mu stát platí malý důchod

Š. Hašek 4.1.2020 21:29

Souhlas obecně .....

Protože pana Kulheima znám jen tady ze Psa. Socialista ostatně není sprosté slovo, že?

J. Kulheim 4.1.2020 22:16

Jestli jste si nevšiml, tak já jsem nepsal o sobě. Psal jsem o důchodcích, kteří zůstanou sami a jejich důchodech. Psal jsem o tom, že když byl ministrem financí Kalousek, tak si za svůj důchod koupili víc než teď, když je ve vládě pan Babiš.

Já jsem pravicově smýšlející člověk. Nechci nic víc, než to, aby se lidem nehrabali v kapsách, nesebrali jim peníze a potom až si nemůžou přivydělat, tak je nechají živořit. Sami při berou cizí peníze např ve formě dotací.

Já mám našetřeno. Natahuji se jenom tak, jak mám dlouhou postel.

Já nejsem socialista, mám pouze sociální cítění z těmi kdo celý život poctivě pracuje a dostane se do existenčních problémů. Nenávidím lidi, kteří jednoho okradou druhému něco z toho dají a říkají, že oni něco dali.

Poraďte těm, kterým důchod před pár lety stačil na měsíc a teď jim stačí sotva na týdny.

Š. Hašek 4.1.2020 22:51

Pane Kulheime,

já mám zkušenost, že "sociální cítění" jest velice vošajstlich. Strušně řečeno - při růstu sociálního cítění u politiků (kteří nic neplatí), velice rychle roste počet "tloustnoucích potřebných".

Viz dnes, všude. Na jednoho sociálně cítícího pět drzounů, možná půl potřebného. Takže volebně 1 : 5. Průšvih.

Domnívám se, že i já mám sociální cítění. Jsem citlivý vůči "válečným" vdovám, sirotkům, studentům premiantům, které vychovávají jejich babičky, ...... nejsem přítel spaní pod mostem, ale 1 plus kk nerozdávám, atd.

Nebudu obecně radit dospělým, to nejde. Já si nechal poradit, když mě bylo míň, ke zbytku jsem se dohrabal za života. Uznávám, že ve zdraví, to je víc než 10 000 000.

Velice, velice zkráceno.

J. Kulheim 5.1.2020 9:16

Sociální cítění, solidarita, altruismus, sociální inteligence apod. jsou neuchopitelné pojmy a pokud bychom chtěli diskutovat, tak by bylo potřebné shodnout se na tom, co si pod tímto pojmem představujeme.

Socialista nejsem tj. člověk, který usiluje o vybudování socialismu. Socialismus nemá se sociálním cítěním nic společného. Nepodezřívám pana Babiše, ČSSD nebo komunisty, že by měl něco společného se sociálním cítěním.

Dostali jsme se daleko od toho co jsem napsal na počátku. Napsal jsem to, že pan Babiš neudělal nic pro řešení nejzávažnějších problémů ve společnosti. Očekával jsem, že socialisté, jako pan Šejna, napíší co jeho vláda , kromě toho, že se hrabe lidem v kapsách, udělala. Nebo poradí těm důchodcům.

Š. Hašek 5.1.2020 14:33

Souhlas.

Souhlas.

Nesouhlas - domnívám se, že premiér Babiš řeší problémy ve společnosti přesně podle mustru současné levicové společnosti. Podle tabulek přidělovat/rozdělovat. Jinak to ani erár neumí. Trocha skromnosti u příjemců z eráru by neškodila, nemyslíte?

Do budoucna je zřejmé, že pro novou generaci i "pečení holubi do huby budou málo".

J. Kulheim 5.1.2020 16:25

V tomto směru máme názor stejný. Jedním z nejdůležitějších problémů politiků je řešení problémů, které si lidé nedokáží vyřešit sami. Pokud budeme mluvit o vyspělé společnosti, tak , v rámci možností, bychom se měli postarat o naše spoluobčany, kteří možnost nemají, ať už z jakéhokoliv důvodu.

Komunisté vyvlastnili rodinu, jako základní sociální jednotku a nejsou schopni ji nahradit. Berou lidem peníze a říkají, že mají šetřit. Mnozí nemají z čeho a ještě úmyslně zvedají inflaci, čímž se zvedají i ceny.

Já jsem důchodce, mám peníze ušetřené a tom co dostanu nejsem závislý. Jenom si představuji, jak žijí ti, kteří zůstanou sami a nejsou schopni si nějak přivydělat.

Důchody by měli být navázány na platy poslanců. Potom by se tím zabývali.

Š. Hašek 5.1.2020 19:36

Penze (slovo důchod pro sebe nepoužívám, nikam nedůcházím) by měla být navázána na celoživotní mzdu/odvody do státního průběžného důchodového systému. Nemám totiž rád komunismus.

Ve svém okolí mám dostatek tlustých, neskromných důchodců, kteří si drze nárokují "filmový život". Ti bohužel překřičí ty skromné. Ty, kterým by bylo možno na chleba přidat, nikoliv ale "na Chorvatsko" a autíčko dětem.

Je to složité.

Přeji Vám v tom novém roce hodně zdraví. Vy i já víme, že peníze nejsou nejdůležitější.

Š. Hašek 4.1.2020 21:27

Protože jsme se dohrabali k poněkud křiváckému sockomunismu. Stát Vás nenechá vyloženě umřít, jen Vás nenechá umřít, i kdybyste chtěl ....... peněz jako želez, a furt chybí ??????

Stane se to. Taky se "na potkání plynovalo, podle listu z matriky". Tak buďme rádi .....

Jsem konzervativec, ale musím akceptovat vůli i jiných spoluobčanů ......

Zkráceno.

J. Svoboda 4.1.2020 15:31

Jak se to tak může stát, když tady máme mechanizmus každoročního automatického růstu důchodů podle průměrného platu a vláda k tomu přihazuje ještě skoro 200 Kč navíc?

Pěkný den.