25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Miloš Zfrantišku 21.12.2006 11:52

Souhlasím .

Tak jako je jisté, že po pádu z 5 m se díky gravitaci ocitnete za vteřinu na zemi, je nyní zcela zřejmé, že pana Klause zajímá pouze jedna jediná věc. Jak  strávit na Hradě dalších 5 let a koupat se ve vlastní důležitosti. A jestli budou vládnout bolševici s Paroubkem je mu šuma fuk.

jahah 21.12.2006 13:52

Re: Souhlasím .

souhlasím a navíc, jakmile vyjedete za ta naše humna nebo tam máte přátele, musíte se za Klause stydět! Havek nebyl bez chyb, ale ostudu nám ve světě nedělal.

lordpavka 20.12.2006 18:46

a zase jeden rozuma

Vážený pane rozumo,jestli byl Havel nestranný,tak tomu se snažíte uvěřit vy a podobní Peheové a Pitharti.Jak byste si další vývoj představoval,se dá snadno domyslet.Oblečte si modrou svazáckou košili a čest práci.

Dáša 20.12.2006 15:22

Plně souhlasím s autorem článku.

 Klaus chce zmírnit osobní vinu opoziční smlouvy a je mu jedno, že by to byl nejspíš definitivní konec ODS. A Topolánek, bohužel, je politikem, který neumí říct "NE".

František I. 20.12.2006 17:15

Re: Plně souhlasím s autorem článku.

Pánové, pánové, jakobyste neslyšeli Dalíka....

hodne neRath 20.12.2006 15:19

inu autore

Vy sam sobe nestranite? co je to probuh za blbost?

Štváč 20.12.2006 13:55

oposmlouva-K+Z

Myšlení Klause je známo každému, kdo není jeho nekritický obdivovatel. Že "oposmlouva" byla špatná, netřeba dokazovat ani jemu. Jen ješitně lpí na svém a Zemanově zoufalém řešení pro stát. Pro ně to byla paráda a drancovali si jak chtěli. Rád by ostatní taky namočil, což právě s těžkopádným Topolánkem by nebyl takový problém. Obávám se, že to tomu intrikánovi, ještě s pomocí Paroubka, vyjde.

František I. 20.12.2006 17:14

Re: oposmlouva-K+Z

Omyl pane zapomnětlivý. Zeman dohodu plnil. Drancovat začal až Špidlík a jeho maňásek Sobotků. a Korunu tomu dodal Gross a hlavně Paroubek. Dodnes slyším jeho podnětná slova "Dluhy přece nikdo neplatí...!"

Vlastimil 20.12.2006 9:43

Přesné

Z věcného hlediska je Klausův vynález z roku 1998 "opoziční smlouva" obdobným protimluvem jako "dřevěné želízko". ODS tak vlastně jenom předstírala, že je v opozici. Otevřená velká koalice by byla čistějším a čestnějším řešením.

Je skutečností, že "opoziční smlouva" prospěla jen osobní politické kariéře Václava Klause. Po prohraných volbá do poslanecké sněmovny mu umožnila udržet se ve velké politice a získat křeslo předsedy poslanecké sněmovny. Proto se mu nelíbí názory, že "opoziční smlouva" ODS poškodila a uvítal by, kdyby nynější řešení politické situace jeho tehdejší postup ospravedlnilo.

Malý Aston 20.12.2006 14:20

Re: Nepřesné!

Ono ta situace byla poněkud jiná.Pokud si vzpomínám,tak černoprdelníci mohli mít i ministerského předsedu ale chtěli více.Ještě si vzpomínám, čučeli jak péra z gauče,že jsou najednou v opozici.Za další Zeman nebyl kámoš komoušů jako Paroubek,on byl ekonom a Klaus také.Takže se vždy dohodli.Pro ODS to bylo špatné ale pro stát dobré.Zeman postavil svou volební kampaň na heslech o spálené zemi a na závisti těch,kteří záviděli jiným.Prostě na staré dobré české povaze,která závidí i neštěstí druhých.Socani se ho báli a udělali vše proto,aby nebyl zvolen prezidentem.Takže nebýt Paroubek vůl,mohl vládnout poslanecké sněmovně a kontrolovat ODS a zatím se spojil s Filipem a je již komanč jako Filip a likviduje ČSSD.

SÍLA ODSUDU 20.12.2006 16:33

Re: Re: Nepřesné!

 KLAUSZEMANOVSKÝ prognostický knedlík byl uvařený nějak brzy, takže bylo zaděláno zřejmě už daleko dříve...Hra na Rumla a Luxe vyšla a Železného Nova byla jako vždy po ruce....Jejich pobratimství se nejlépe prokázalo za tzv. Televizní krize....

Koumeles 20.12.2006 9:43

Nad/nestranost neexistuje

tak to jednou pochpte:-D

Malý Aston 20.12.2006 9:09

Volební pat s komanči,to není problém Klause ale voličů!

Tak Paroubek a spojení s Filipem je normální a chování pana prezidenta nenormální.Polovina voličů si přeje vládu komančů pod vedením socáků a za to může prezident?Situace u nás je normální postkomunistická.Polovina občanů vzpomíná na krásné chvíle za Jakeše,do práce se nechodilo pracovat ale stačilo jen docházet,polovina občanů pochopila,že bez práce nejsou koláče a starají se a nemají zájem o komanče ani u komančů ani u socáků.A za všechno může Klaus.Já se domnívám,že za to může ta hnusná ideologie komunistická,která pod vedením Gottwalda po roce 1948 všechno znárodnila a všechny zavřela za ostnatý drát lagru socialismu.V Západní Evropě,kde nepoznali báječný socialistický režim pod vedením komančů se mají lépe.My se máme hůře a může za to Gottwald až Jakeš nebo Klaus?Mohou za to komančové a jejich obhájci v čele s Paroubkem.

Josef 20.12.2006 12:04

Re: Volební pat s komanči,to není problém Klause ale voličů!

Což takhle postřílet tu blbou polovinu voličů?

Malý Aston 20.12.2006 14:10

Re: Re: Volební pat s komanči,to není problém Klause ale voličů!

Jsem proti násilí.Někteří vymřou,jiní poznají že se musí pracovat aby měli jako ti pracovití a přijde normální situace.Nejsem přesvědčen o nárůstu příznivců komančů a socani půjdou také dolů.Takže není potřeba volit násilí.:-D

Josef 20.12.2006 15:35

Re: Re: Re: Volební pat s komanči,to není problém Klause ale voličů!

Takže polovina národa nepracuje, nebo není pracovitá, jsou to komunisti, nebo socani a nebo vymřou.

Věř a víra tvá tě ...

I-Worm 21.12.2006 6:11

Voni sice vymřou všici

ale vstanou noví bojovníci...

jb 20.12.2006 14:07

Bohužel Malý Astone

Ta polovina národa vzpomíná na 90.léta ve kterých ODS ukázala, že kromě ideologizování a planých keců nic neumí, já osobně si budu do konce života pamatovat, že mne Klausova vláda dvakrát vyvlastnila, svými amatérskými (nebo spíše mafiánskými) postupy zničila kapitálový trh atd.  A do konce života se budu smát lidem kteří vyhlašují podobné ideologické bláboly jako Vy ve Vašem příspěvku.

František I. 20.12.2006 17:11

Re: Bohužel Malý Astone

Jednou vám sebrali Rudou knižku a ještě jste utřel hubu při malé privatizaci, tím, že jste vsadil na Koženýho. Máte pravdu, ten Klaus je ale prevít.

jerry 20.12.2006 9:06

Havel nebyl nadstranický

naopak se řídil výhradně osobními sympatiemi. Měl rád jen své příznivce, kritiky neposlouchal a upřímně je nesnášel.Proti němu je i Klaus zlatý.

Borek@Exil 20.12.2006 7:34

Já si nemůžu pomoct...

...mně připadá celá ta motanice se stranickost íči nestranickostí, nestranností presidenta jako jeden velký humbug. Hogwash. Proč si v Kocourkově nezavedou presidentský režim? Potom si president sestaví vládu ze svých člověků a je pokoj. V Americe to funguje docela dobře. A rovnováha je teď v senátu taky. Jeden demokrat zamarodil a je po většině. Nezdá se, že by to někomu vadilo v chůzi nebo bralo chuť k jídlu. Vláda funguje a v senátu rozhodne případnou plichtu šéf senátu, Dick Cheney. Big deal....Proč se Kocorkovští pořád opičí po pitomcích z Francie? Už se jednou namáhejte omrknout jak to dělají mazaní Amíci.

Jiří S. 20.12.2006 15:00

Re: Já si nemůžu pomoct...

Prof. Giovanni Sartori v knize Srovnávací ústavní inženýrství (originál Comparative Constitutional Engineering) píše, že prezidentský systém funguje JENOM v USA, všude jinde (J.Amerika, Asie) je velmi problematický. Americkou funkčnost nepřičítá samotnému systému, ale Američanům, voličům, kteří ho jako občané udržují v chodu. No a náš typ prezidentství pochází z Francie po porážce II. císařství (1870), kdy se nepodařilo restaurovat království a místo konstitučního krále, jako je v Británii, byl vytvořen úřad prezidenta. Ve Francii nakonec zavedli (de Gaulle) něco mezi. Ale systém před krizí neuchrání, to chce schopné politiky/státníky a zodpovědně vybírající voliče, obojí je v CZ dosti nedostatkové. :-(

Borek@Exil 20.12.2006 17:47

Jiri S.

Zajimavy prispevek k memu plku. Zda se, ze vas argument ma neco do sebe. Nicmene....Amerika taky zridila demokracii rovnou po porazce monarchie. Mozna by stalo za to, zkoumat jak se volic-obcan zrodil, vyvinul.  Pred De Gaulle padaly ve Francii vlady jak hlavy za revoluce. V Italii se vselijak potaceji. Nemecko se ale zda dost stabilni. Presidentsky system v podobe Putinova Ruska je dost desivy. Stejne jako Chavezuv ve Venezuele. Cim to je, ze se Americanum podarilo to ukocirovat? Mohla by o tom existovat nejaka studie...nevite o necem?   

odkaz na knihu 20.12.2006 23:14

Re: Jiri S.

Žádnou podrobnou studii studii neznám, určitě, třeba jen dílčí, budou, ale nejsem historik, sociolog ani politolog. Odkazovaná kniha G. Sartoriho má v originále (1994) ISBN 0-333-62967-1 (dle Wikipedie, ISBN českého překladu, kterým jsem před cca rokem listoval, neznám); porovnává volební systémy a potom systém prezidentský s parlamentním. Sartori také napsal, už v 70. letech, knihu o politických stranách, vyšla i v českém překladu, ale tou jsem ani nelistoval, tak nevím, jestli je tam něco k mentalitě voliče.

Dušan Polanský 20.12.2006 7:17

Klaus ví dobře, co je JÁ.

A je to správné, protože celá pravicová ideologie je založena na JÁ.  I když já jsem spíš levičák, Klause  chápu (myšleno z pohledu jeho chápání hodnot).  V podstatě i všichni politici (leví i praví) se chovají stejně.   Takže obecně se Klaus nechová nijak zvláštně, jenom to umí líp než ostatní mu podobní.

V 20.12.2006 11:54

Re: Klaus ví dobře, co je JÁ.

Gruntorád 20.12.2006 6:58

Václav Klaus je v podstatě socdemák, Václav Havel je prohnanej skřet s tendencí přisluhovat současným bolševikům, proč asi?

saša 20.12.2006 3:41

Václav Klaus

sebestředný, narcistický, mocichtivý, žádající komunisty o podporu ,aby byl zvolen prezidentem, nikdy nikomu jinému nestranil, než sám sobě. Jen naivní lidé se nachytají na jeho sladké řeči.

?? 20.12.2006 3:17

Pane Pavlovský, to všechno okolo jsou takové zlé větičky,.......

Bohužel v posledních dvou větách máte 100 % pravdu !!!

Jiří S. 20.12.2006 2:39

bolševik?

Vy jste asi nikdy žádného bolševika neviděl, že?