29.3.2024 | Svátek má Taťána


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Joska 27.2.2007 22:54

Nojo, paní Varadinková

70% národa si myslí, že Klaus je dobrý prezident, 50% národa volí levici, přesto, že je jasné že škodí všem. Myslíte si, že když se zařadíte do houfu fanynek, tak že máte pravdu? Klaus je velmi, velmi ambiciozní  a velmi toužící po moci. ( poznala jste to?) Rozhodně si nejsem jist tím, jestli (když o něčem rozhoduje) myslí  především na mně (Vás) nebo na sebe! Samozřejmě, že jeho povolební jednání je cinknuté touhou po koalici ČSSD a ODS ( ovšem s Bémem, nebo Tlustým v čele). Takže, kde vidíte tu nadstranickost? Vidíte, on třeba v tomto případě ( údajně je pravičák-"tchatcherista") je ochoten pohřbít nutné reformy a to jen proto, aby měl klídek a naději být pohodlně zvolen znovu presidentem.není prostor rozepsat se o dalším... Paní Varadinková, až Vás fanoušků Klause a podobných bude menšina, pak teprve je důvod k optimismu

Jindřich 27.2.2007 22:01

Máme dobrého, ale opravdu dobrého prezidenta.

Paní Dědečková by to líp nenapsala 

vi 26.2.2007 9:38

Dobré

Že kardinál Vlk označil v nedělních otázkách V. Moravce čestného předsedu ODS a prezidenta republiky za lháře ( pardon, za člověka, který říká skutečné nepravdy)jako by všem novinám a publicistům uniklo? Že by i s společně s močí? Ale tak senilní snad všichni nejsou.

honza 26.2.2007 20:21

Re: Dobré

grázli jsou to oba, ať se sežerou

VIKTOR 26.2.2007 0:03

Máme dobrého prezidenta

Děkuji za článek, plně s ním souhlasím.Pro některé lidi je zřejmě nestravitelná postava Václava Klause. Je to nadprůměrně inteligentní, neobyčejně pracovitý a fyzicky i psychicky mimořádně disponovaný státník, který v mnoha ohledech nemá u nás konkurenci.Je snad nejintegrovanější postavou naší politiky, se svými přednostmi i nedostatky.. Jedním z jeho politických nedostatků  je neschopnost lidem lichotit. To méně velkorysí lidé neodpouštějí.. Je to člověk s vizí, která je koncizní a dosti jasná. Pro náš stát  je štěstí, že máme takového prezidenta a je jen dobře, že si to většina lidí uvědomuje.

mik 26.2.2007 0:04

Re: Máme dobrého prezidenta

Soudruhu, o jakou funkci se ucházíš :-D:-D:-D

RvRvRv

Paul Sender 27.2.2007 11:23

Re: Re: Máme dobrého prezidenta

Nadstranický prezident - ekonom - profesor -, hned po volbách prohlásil, že 100 pravicových hlasů  má větší váhu, než 100 hlasů levicových a zároveń nějak opoměl zdůraznit, že zelení jsou svou podstatou strana levicová !   Ještě se musíme mnoho učit, abychom pochopili jeho genialitu.

American 27.2.2007 6:21

Re: Máme dobrého prezidenta

Je to kriminalnik. Zproneveril narodni majetek vytvareny po stalete generace. Zhasil svetlo pri privatizaci a jeho blizni, jako Zelezny, Krejcir, a jim podobni kradli a kradli. Myslel si, ze je ekonomicky guru a zatim je to nedoucenec. Jak mohl ziskat titul Profesor, kdyz vykonaval funkci ministra financi? Mel na to cas? Je to podfukar a lide mu to basti.

VIKTOR 28.2.2007 19:35

Re: Re: Máme dobrého prezidenta

Ano, přesně podle úsloví:  podle sebe soudím tebe. Ono se snadno zapomíná, že Václav Klaus neměl nikdy politickou převahu a že byl v mnohém přečasto přehlasován. Jeho námitky a varování byly smeteny se stolu, ale když pak se ukázalo, že měl pravdu, tak neúspěch byl házen na jeho hlavu, protože byl přece v čele!  Že některým věcem prostě nemohl zabránit, to nikoho nezajímá. Hlavně že je tu hromosvod!!  Nicméně Václav Klaus je opravdu dobrým prezidentem.Nemůžeme mít lepšího.

Joska 27.2.2007 23:00

Re: Máme dobrého prezidenta

Hele Viktore, Vietnamci na tržištích jsou také nesmírně pracovití, inteligentní, fyzicky a psychicky disponovaní. Jen trochu podváděj, no.. Jo a   takovej Berdychův gang, to taky asi nebyli žádní blbci... To Ti píšu proto, aby si poněkud změnil svá hodnotící kriteria!!!

Mig 25.2.2007 22:59

Na Klause a spol, je především nutný podat hromadný trestní oznámení

za kuponovou privatizaci. Kdo je ten spol. Lidé z KSČ,ODA, ODS, Sociální demokracie a celá ta předlistopadová parta charakterních šibalů. Jsou ve vládě, u policie, na soudech, v ČT a všude tam, kde se rozhoduje. Bilance kuponové privatizace! Veřejnost seznámit s pravidly, vyčíslit ztráty. Tak jako se ztratily nejdůležitejší estébácký spisy, stejně tak zmizí materiály související s privatizací. Je třeba konat, dokud je čas. 

mik 26.2.2007 0:02

Re: Na Klause a spol, je především nutný podat hromadný trestní oznámení

Souhlas, ale před tím je ještě potřeba pověsit všechny, kteří ten majetek soukromníkům ukradli.

oakman 25.2.2007 22:11

Už jsem to tu napsal

Václav Klaus na nás hledí z oken hradu. Ta vyhlídka je určena jen několika jedincům, před ním to byli králové, císaři. Většinu z nich pohled inspiroval k činům, ktré z Prahy učinily jedno z nejkrásnějších měst. Obávám se, že Václav Klaus sice hledí na panoráma králů, ale vidí jen to, co vídával celý život z balkonu paneláku na Proseku. Ano, je to důstojný vůdce své generace, ale je to ostuda pro tento stát.

mik 26.2.2007 0:03

Re: Už jsem to tu napsal

myslim, ze i jeho generace se za nerj musi stydet

oakman 25.2.2007 22:07

......

dnes je to jen názorová brzda. Jeho skepticismus vůči čemukoliv, co nezapadá do jeho generačního syžetu, jeho pomalá eroze schopnosti rozeznat, kdy jeho dětinské výlevy nesouhlasu poškozují tuto zemi, protože je kritikem pohybu vpřed do míst, kam jeho generace už vidět nechce. Je kritikem bez alternativy, protože jeho odsudek bohužel již v sobě nenese žádné řešení. A jeho snaha podřizovat přirozený běh politiky zákulisním kůhandlům s opozicí ho v minulých měsících naprosto diskvalifikuje pro příští období. Pokud bude Klaus znovu zvolen, bude to rozhodně krok zpět a jen další důkaz, že jeho voliči si neví nejen rady s ním, ale hlavně bez něj.

oakman 25.2.2007 22:00

.....

Tak připustil, že Viktorek rovnou zhustil téma privatizace většiny státního (národního) majetku do hesla, když teď utratíte tisíc, dam vám za rok deset. No a takhle se začlo krást, protože pravidla pro fondy se dodělávala za pochodu. Obrovský majetek vyklouzl z tehdejšího právního rámce někam, kam za ním stát již nemohl, i když za něj nedostal zaplaceno. Ekonomická teorie se zvrhla ve zlodějinu. Jako ekonom možná pravdu měl, jako státník zklamal - podlehl tlaku politiky. Sláva pocházející z kuponovky trvala jen tak dlouho, jak dlouho udrželi páni investoři pod pokličkou své úmysly. To, že toleroval systém, kde jste si půjčili na hubu od Státní Banky 100 milionů, nechali je ležet tam, a s celkovým nákladem ve výši úroku jste založili banku - měli jste výpis se složenou kaucí, je jen zábavná anekdota. Makroekonom - teoretik nedokázal aplikovat své teorie na svérázné místní podmínky, protože nikdy nedomýšlel neekonomické externality, které většinou jeho teorie poslaly do kolen. Rozdělení republiky, to byl jen poslední důkaz Vašíkovy bezradnosti. Chamtivý pragmatismus českého korytáře na Slovensku chybí, pokud o Slovenskou ODS neklapl, o jinou koalici se Klaus nepokusil ani před volbami ani po nich. To dokazuje, že s tím, co s Mečiarem později domluvil, bylo připraveno, že vůbec nereagoval oportunně, jak rád zdůraznuje. Tím ovšem nemůže být považován za dědice presidentského odkazu, protože tento úřead byl TGM zanechán těm, kteří jsou nad stranami, nad církvemi i nad národy. Klaus se projevil jako opak - typický kupčík s mocí - než se tahat o kompromis, rozdělme území na dva monology. Od roku 1998 je Klaus v defenzivě i jako politik. Jeho dítě potratilo, "oduševnělí" odtáhli se svou slibotechnou jinam, zbyli hlupáci a přikyvovači. Dvakrát zasebou prohrál volby, poprvé unikl skrze nemravnou opokoalici, podruhé hlasy bolševikovými na Hrad.

oakman 25.2.2007 21:34

Symbol své generace.

Ano ta paní má pravdu. Úřad presidenta je moderní formou toho starého moudrého muže v čele, proto je definován jako dekorační, náplní kladeče květin, pána, který za republiku podává pravici, přijímá kabinet a podává šablonovité odpovědi na otázky veřejnosti. K tomu je Klaus nadán. Nebyl nadán silou ke skeptické oposici vůči lidem, kteří mu intelektuálně nesahali ani po kolena, dokud mu to nepřineslo možnost vyrazit vzhůru po žebříku státních funkcí. Stále ho vidím vyrážet jako českého Honzu Trabantem z paneláku na Proseku. Fanatický vyznavač vysokoškolského stylu - volejbal, basket ano, fotbal?!!! nikdy!!, fanatický lyžař, dodnes ho podezřívám z naprostého generačního snobství, kterým doháněl materiální průměrnost. Od začátku své kariery zastupoval svou generaci - pionýry z 50. let, studenty z majáles, karierní lejnožrouty za Husáka. Chytře počkal, až jeho starší syn se svými vrstevníky udělají v listopadu 89 "špinavou práci" a v prosinci usoudil, že nehrozí kriminál za pokus o vstup do elity. Přesvědčivá rétorika, znalosti servírované s blaseovanou ironií, styl, který vedle rrráčkujících, kkkoktavých, obtížně či nesrozumitelně se vyjadřujících intelektuálů zářil jako nova, oslovoval nejen ty otrlé žoldnéře režimů, kteří chtěli navázat na těžbu ze socialistických státních zdrojů, ale i naivních a nevzdělaných pseudopodnikatelů, kteří zprivatizovali ve "velké" to, co nikdy neuměli vést nebo rovnou věděli, že cesta k maximalizaci výtěžku na jiné podnikání je firmu potopit a prodat dál. Vulgarizace ekonomie pokračovala kuponovkou. Kdyby jí nechal proběhnout legálně - bez účasti fondů, jak bylo původním záměrem. Celý majetek by byl rozdělen mezi cca 2 miliony DIKů. Znamenalo by to znovuzrození konkrétního vlastníka fatální většiny podniků. Nová vyšší třída, to nebylo po chuti. A hlavně by to nebylo dostatečně masové, aby za to začaly padat profesůry z Amerických Universit.

haha 25.2.2007 21:16

Klaus je vynikající president

Je to státník - inteligentní a vzdělaný, záleží mu na této zemi a nenechá se zastrašit. Je málo takových vrcholných představitelů ! Několikrát se ho pokusili zničit, protože potřebují ohebné a povolné trůby, kteří jdou s proudem. To Klaus není ! Stojí si pevně za svým názorem, vidí daleko. Važme si toho, že máme takového presidenta !

JH 25.2.2007 21:52

HAHA, máte naprostou pravdu

Je to státník, protože ho zvolili do státní funkce. Je inteligentní a vzdělaný. Záleží mu na této zemi víc, než komukoli z nás, protože by jinde nebyl prezidentem. Nevím, kdo ho strašil, možná máte podrobnější informace o jeho dětství. Je skutečně málo takových vrcholných představitelů, naštěstí. Nevím, kdo se ho pokusil několikrát zničit, vím jen o jedné krádeži u Klausů. Klaus nešel s jakým proudem? Myslíte normalizačním? Ani nevím, že ho chtěli zničit nebo nedejbože uvěznit. Souhlasím s vámi, že stojí pevně za svým názorem a že ten názor dle svojí potřeby mění. Nevnucujte nám prosím svoje vážení, každý má svůj úsudek a svoje představy o morálce.

chytrý horák 25.2.2007 22:23

Re: HAHA, máte naprostou pravdu

Nic nevnucuje a Vy se nevysírejte, neb děláte totéž.

°|° 25.2.2007 22:30

Re: Klaus je vynikající president

Já Vám rozumím, huhu! Chcete říci, že Klaus je trúba nezničitelná, dalekovidná a neohebná. Otevřel jste nám oči, díky! 

nalevo 25.2.2007 17:30

chvalspěvy nekomentuji, jen tiše závidím

;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D

°|° 25.2.2007 22:35

Re: chvalspěvy nekomentuji, jen tiše závidím

... a mě už došel toaletní papír a noviny od ve století internetu nekupuji ...;-(;-(

Ryšánek 25.2.2007 17:03

Starý J. III

...už několik dní bourala berlínská zeď. 17. listopad byl především připomínkou 17. 11. 1938 a nědělali to disidenti, ale studenti vysokých škol (na kterých studovali i Slováci). Vše se zhroutilo, až v okamžiku, když se začalo mluvit o mrtvém studentovi, což byla lež. Ono by se to zhroutilo i bez Havla a jeho disidentů, ikdyž trošku jinak. Proč o tom mluvím??? Protože tento romantický pisálek a velký humanista zrušil, respektive inicoival zrušení těžkého strojírenství na Slovensku a Moravě (snad i v Čechách - to nevím). Martin, Banská Bystrica...atd. Ze dne na den byli lidé na dlažbě. To byl silný motor pro polustu Mečiara, který vyhrál na Slovensku volby. Taky to byl důvod, proč na Havla házeli v Bratislavě vajíčka a taky to byl i motor pro populisty na Moravě (ikdyž neuspěli, měli celkem dost hlasů). To je rok 1992. Ani ODS, ani HZDS neměli ve svých dlouhodobých, střednědobých ani krátkodobých cílech rozdělení Československa, možná se budete divit, ani ve volebním programu!!! O rozdělení Československa neproběhlo referendum a jeho výsledky jsou pouhou spekulací. Dle mých informací by se většina lidí vyslovila proti rozdělení, možná, že Vaše informace jsou jiné. Vkaždém případě se lidé nemohli vyjádřit a to je skutečnost!!! Já říkám, že rozdělení bylo způsobeno vlastizradou politiků ne vůli lidu.

Co se týká mého vztahu ke Slovensku: Mám tam polovinu rodiny, spoustu přátel, spolupracovníků a známích. Nevím kam jste jezdil vy, ale já má celkem slušné informace z Blavy, Trenčína, Kamenice, Kramnice, Vranov nad Toplou a dalších míst, ale z takovými radikálními názory jsem se nesetkal. S čím jsem se setkal, pak to byla nespokojenost s Pragocentrizmem, s čecháčkovským vysokým nosem nad Slováky, že on je někdo a Slovák to je křovák. S tím ANO, ale to je záležitost vnitřního fungování státu a respektu vůči druhým lidem a jejich názorům. To se dá vyřešit větší decentralizací.>-

Starý J. 25.2.2007 18:48

Re: Starý J. III

Omlouvám se, nemám momentálně čas, odpovídat na obsáhlé pojednání.

V mnohém se naprosto shodneme, jinde mám názor poněkud odlišný.

Jako naše rozsouzení beru fakt, že dnes kromě nostalgie již nikdo proti rozdělení neprotestuje a mám i dojem, že oběma státům bylo ku prospěchu. Slovákům určitě k možnosti emancipace a stálého pocitu ukřivdění, kterým, troufám si tvrdit, celou dobu trpěli, ať již příčinu měli, nebo ne. Sama otázka dějin obou států se nedá vtěsnat na tuto diskuzi, i když bych rád.

Děkuji za slušný přístup!

Ryšánek 25.2.2007 16:38

Starý J. II

...etapách Maďaři. Tiso se logicky snažil zachránit za Slovenska, pro Slováky co nejvíce. Ostatně uzavřel v mylné představě dohodu s Hitlerem o ochraně Slovenska, za účelem ochrany před Maďary. Ostatně, druhá světová byla především válkou ideologií, což nikdy předtím nebylo. To rozdělovalo mnohé národy spíše podle politického smýšlení jednotlivých lidí než na jednotlivé státy vzájemňe znesvářené. (do SS vstupovali i Francouzi, Angličani, Švícaři nebo Rusové) U nás se o bojovníky v řadách SS snažil třeba Moravec, ale Hitler to údajně zamítl. Slováci bojovali také na východní frontě, třeba jako letci, nebo pěchota. Je však nutno říct, že mnozí zběhli k Ruské straně a pak bojovali pod gen. Svobodou za Československo. Ostatně bratr mojí babičky byl jedním z nich. Stal se Parašutistou a seskočil na Slovensku k podpoře SNP a po potlačení SNP k partizánům. Po Dukle se připojil opět ke Svobodovi. Ostatně SNP je samo o sobě dostatečným důkazem o tom co si Slováci mysleli o Tisově spolupráci s Němci. Navíc i v Slovenské vládě byli podporovatelé SNP, známa je třeba finanční podpora ze Slovenského národního pokladu.

Co se týká federace 1968, to mi příjde, jako celkem zvláštní událost. Rok 1968 byl ovšem celosvětově, zvláštním. Válka ve Větnamu, protesty v USA, Srpen 1968 v ČSSR jsou jen některými z událostí tohoto v mnohém, přelomovém roku. Federace vytvořená komunisty mi spíš příjde, jako trapný pokus o to, aby se vlk nažral a koza zůstala celá. V podstatě se, ale u lidí dole nic nezměnilo.

Co se týká osudového roku 1989 a takzvanou Sametovou revoluci. Bylo dobře, že jsme se komunistů zbavili (ikdyž ne nadobro), ale i tato revoluce - nerevoluce mi je nějaká divná. Vlastně se tím jen uvolnilo místo pro některé korytáře a politické analfabety a komunisti začali podnikat. Vlastně nikdo nebyl nikdy skutečně potestaný a romantičtí disidenti, kteří nebyli zrovna schopní se dostali k moci. Je třeba říct, že před 17.11.1989 byli už protesty třeba v Bratislavě i jinde. V německu se...

ježek 25.2.2007 21:48

Re: Starý J. II

Skutečná revoluce se koná tehdy, když se jedná o majetky. Pak se teprve pozná, kdo je kdo. Listopad 1989 by možná bylo vhodnější nazvat

SAMETOVÁ   REKORYTARIZACE

K lizu se dostali "bývalí" komunisté v pozadí, zelináři, řezníci, hochštapleři všeho druhu. Blíží se rok s 8 na konci. Třeba se bude vystavovat účet....?????

Hogofogo 25.2.2007 16:23

Máme dobrého prezidentazpět na článek

Autorka zřejmě přes své modré brýle nepostřehla Klausovou abnormální snahu vytvořit velkou koalici, která by mu zajistila znovuzvolení.  Mimochodem na Slovensku podobně nekriticky fandícím ženám říkaly  "mečiarovky" -  mělo to i sexuální podtext!!!

Cesilko :-) 25.2.2007 16:09

Klaus by mi jako prez celkem nevadil,

i kdyz nechce ZAHRA Cechum umoznit volit postou, jako komunisti... Jednou se to vyresi i bez nej... Probem s Klausem je, ze kdyz se horko tezko zadem kuchyni do toho Bilyho domu vetre, vydaji druhej den na whitehousovym webu jeho obrazek a napisou tam , ze je to Gasparovic...

:-D:-D:-D

PRASI DENT 25.2.2007 16:20

Re: Klaus by mi jako prez celkem nevadil,

 NO hlavně, že ne jeho pobratim Mečiar.....!!