23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

POLITIKA: Mafie jako paralelní stát

Není pro státního zástupce většího zločinu, než manipulovat s důkazy. Podle zákona může být takový státní zástupce okamžitě odvolán. Dohledová Vrchní a Nejvyšší státní zastupitelství, ale i ministerstvo spravedlnosti jsou příliš opatrná na to, aby něco tak radikálního a očistného udělala.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Vaníček 27.6.2014 14:18

Na Urbanovi je pěkné,

jak se tituluje:"Bývalý disident!" Co to je? A ta University.......Je to blb!

M. Stuchlik 2.7.2014 18:21

Re: Na Urbanovi je pěkné,

Ale co se týče justičnímafie má pravdu. A to je podstatné.

J. Tolman 27.6.2014 12:38

Když už nám tady jeden expert připomněl Miladu Horákovou

Přimomeňme si též:

Klaus udělil milost Brožové-Polednové, ta opustila věznici

Prezident Václav Klaus v úterý udělil deset milostí. Jednou z omilostněných je i někdejší komunistická prokurátorka Ludmila Brožová-Polednová, která byla odsouzena na šest let za účast na justiční vraždě Milady Horákové.

J. Kombercová 27.6.2014 18:15

Re: Když už nám tady jeden expert připomněl Miladu Horákovou

Ano. Hezky, byť nepřímo, panu exprezidentovi poděkovala... když ji propouštěli, řekla na kameru: Na shledanou v lepších časech.

J. Tolman 27.6.2014 19:17

Re: Když už nám tady jeden expert připomněl Miladu Horákovou

Však Klaus na těch lepších časech neustále maká.

P. Schuster 27.6.2014 8:41

Naše justice

Státní zástupci uvalují vazbu a zavírají lidi, kteří nic neudělali a naopak  vrahy soudci pouští předčasně na svobodu. Slovem stav naší justici obecně je mizerný.  

Bývalí prokurátoři (dnes státní zástupci), i soudci mají cejch bývalých členů KSČ a dělají vše proto, aby lidé nadávali na současné poměry a chtěli návrat komunistů k moci.

J. Svoboda 27.6.2014 12:33

Re: Naše justice

Pane Schustere, je vidět, že o činnosti policie a státního zastupitelství víte prdlačky a možná se bojíte se něco dovědět. Jste úplně vedle. Cejchovaní a bývalí komunističtí soudci a státní zastupitelé vůbec nechtějí návrat komunistů. Nejsou to úplní blbci. Takovým Rittigům a Rampulům úplně stačí dosažení bordelu, na který si zvykli za komunizmu, pěkně přikrytého žvásty o demokracii.

P. Schuster 27.6.2014 14:06

Re: Naše justice

Ty časté přešlapy státních zástupců, které také kritizuje nově vzniklá unie obhájců na čele s JUDr. Sokolem, to jsou pro Vás prdlačky. Domnívám se, že úplně vedle jste Vy.

J. Svoboda 27.6.2014 14:29

Re: Naše justice

Píšete o přešlapech státních zástupců. Měl byste však rozlišovat mezi přešlapy a přešlapy. Přešlapy, na které prý chce Unie obhájců poukazovat, sice možná teoreticky mohou poškodit nevinné lidi, ale přešlapy, kterých si státní zástupci programově nevšímají vám nevadí? Což takhle dát si Nemocnici na Homolce, nebo zlodějské výpady insolvenčních správců, spolupracujících se soudci vůči podnikatelům? Chcete věřit, že si tím bude Unie obhájců chtít pálit prsty? Já bych řekl, že bohužel NE! Na to bohužel nemá fousy ani ministrině spravedlnosti a asi ani nejvyšší, ani vrchní státní zástupce.

J. Vyhnalík 27.6.2014 2:13

Jan Urban žalobce i soudce najednou

Jan Urban má jasno. K čemu nějaká justice, nějaké zákony, stačí mít jasno.

Shodou okolností jsme si připomínáme výročí Milady Horákové. I tehdy měli pracující závodů jasno.

T. Pansky 27.6.2014 3:54

Re: Jan Urban žalobce i soudce najednou

Pane Vyhnaliku, zdravim vas. ... Myslite si, ze ceska justice pracuje dobre?  Co byste zmenil nebo nechtel menit vubec nic?

P. Maleček 27.6.2014 4:35

Re: Jan Urban žalobce i soudce najednou

No vytahovat Horákovou ke krytí svinstev v současném korupcí prolezlém systému st. zastupitelství a soudů to chce hodně silný žaludek pane Vyhnalíku. Předpokládám kdyby vás pražský zametač Grigárek vyzval k sežrání jeho hovna, požádal byste v rámci dokonalého vychutnání této lahůdky o stříbrný, ne-li zlatý příbor.

R. Houška 27.6.2014 7:19

Re: Jan Urban žalobce i soudce najednou

Tak jestli tohle není kejhání potrefené husy...Vy, s vašimi názory a vzory, které tu dnes a denně adorujete, si Miladu Horákovou raději vůbec neberte do huby. Kdyby jí komunisté dali tu možnost, tak by z vás musela vířit v urně...

I. Schlägel 27.6.2014 8:34

Re: Jan Urban žalobce i soudce najednou

Jste mimo jako pan Vlk. Toť vše.

P. Papež 27.6.2014 9:54

Re: Jan Urban žalobce i soudce najednou

Tak kdo má jiný názor než Vyhnalík, je špatný. Typický představitel "justice je, zákony jsou". Tohle tvrdili v Norimberském procesu všichni obžalovaní, že jednali podle zákonů a se souhlasem justice. Autor nabízí řešení (což nebývá při kritice častým jevem), jak rozvířit zasmrádlý justiční rybníček. A na konec, do vaší huby si Miladu Horákovou ani neberte.

P. Vaňura 27.6.2014 11:59

Uvádím opět svých 5 argumentů

1) Fotovolaický tunel, jeho vznik a celé dění, kolem něho 2) Mnohaletá tolerance hazardu, 3) Zákon o exekutorech a současná praxe kolem exekucí ve všech fázích tohoto procesu, 4) Beztrestné vykupování kradeného zboží sběrnami a (často non stop) zastavárnami, 5) Zákony ve prospěch OSA Nostra.

A teď zkuste kterýkoliv z těchto bodů vysvětlik jinak, než vše prostupující korupcí.

"Kde chybí logika (v jednání státních orgánů), hledej korupci" (c) Montesquieu

J. Vyhnalík 28.6.2014 3:49

Re: Uvádím opět svých 5 argumentů

ad 1) blbost EU, která nařídila bojovat s CO2, zákon Bursík opsal od Němců a nedávná kontrola z EU to pochválila, že je to přesně v souladu s EU předpisy

ad 2), ad 4), ad 5) problém zákonodárců (poslanců) a částečně policie, korupce pravděpodobná

ad 3) původně dobrý úmysl se zvrhl, korupce opět pravděpodobná, tady opravdu i ze strany právníků

J. Svoboda 27.6.2014 12:44

Re: Jan Urban žalobce i soudce najednou

Občas se zdá, že pan Vyhnalík má v hlavě mozek.

Je vidět, že jde o idealizaci. Pane Vyhnalíku, panu Urbanovi nezbývá nic jiného, než mít alespoň svoje jasno, když justice velmi často dělá pravý opak toho, co by dělat měla.

Přirovnání současné situace k situaci v dobách vraždy dr. Horákové svědčí o tom, že náhrada mozku pilinami není to pravé.

Jsou vám, pane Vyhnalíku známy případy okrádání podnikatelů justičně - insolvenčními mafiemi, kde jde o stamiliony? Také chcete čekat, až insolvenční mafie v součinnosti s jutičními rozkradou všechno, co se ještě dá?

J. Svoboda 27.6.2014 12:49

Re: Jan Urban žalobce i soudce najednou

Pane Vyhnalíku, na hloupou otázku možná trochu chytřejší odpověď. Ptáte se, k čemu justice, k čemu zákony.

Tedy zákony hlavně k tomu, aby zloději byli co nejobtížněji postižitelní a justice často k tomu, aby s ochranou zlodějů neměla moc práce a starostí.

T. Pansky 27.6.2014 2:03

Volby soudcu a statnich zastupcu - velmi radikalni, velmi ..

... ucinne.  Chceme to?  Ja ano.  Chtela by to vetsina spolecnosti?  Nevim.

P. Vaňura 27.6.2014 12:01

Volby soudců a státních zástupců

jsou nutné, nemají-li být nezávislí dokonce i na zákonech.