20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

POLITIKA: Má jet předseda Senátu na Tchaj-wan?

Shrňme si, jaké pro cestu nově zvoleného předsedy Senátu Miloše Vystrčila na Tchaj-wan zaznívají důvody. 1. Naplnit odkaz Jaroslava Kubery. 2. Neustupovat nátlaku čínského velvyslance, resp. Číně jako takové. 3. Ukázat, že jsme samostatná a hrdá země, pro kterou jsou svoboda a demokracie důležitější než byznys. Asi tak.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Hatina 26.2.2020 2:37

Nějak tak. Ostatně, je správné připomenout slova nově zvoleného ombudsmana pana Křečka "dělat to co požadují občané, nikoliv co chce dělat sám".

Z tohoto pohledu je nutné si položit otázku proč vlastně měl (nebo chtěl?) jet pan Vyskočil na Tchaj-wan? Bylo potřeba aby tam něco projednal? Navázal nějaké styky? Atd..

Nebo jen dosti laciné mediální gesto "my jsme ti hodní "and nothing else"? Protože, je nutné taky připomenout že my žádnou samostatnou globální politiku neprovádíme a kdyby snad Tchaj-wan potřeboval skutečnou (opakuji skutečnou) podporu či pomoc vůči Číně, tak od nás jí rozhodně nedostane..

M. Šejna 26.2.2020 0:15

Sdělení senátora Jirsy rozumím. Nerozumim ale veřejnému šaškovani predsedy senátu Vystrčila včera na tikovce, kde machroval vůči prezidentovi a chce od něho vysvětlení čínského dopisu. Patrně si Vystrčil myslí, že Zeman je prezidentem Číny.

Pokud má Vystrčil potřebu jet na Tchajwan, může to udělat i bez té včerejší trapné mediální sebeprezentace.

P. Burda 26.2.2020 6:26

Pan Vystrčil je předseda jedné komory parlamentu. Jako takový má snad i povinnost požadovat informaci o tom, jak prezident (což není jeho nadřízený) reagoval na dopis jakéhosi komunistického podržtašky.

Nejsme ani Tibet, ani S'-čchuan. Tak proč by měl nějaký velvyslanec (víte, že lide z východní Asie nerozlišují vyslovnost L a R?) kritizovat cestu našeho politika kamkoli - a to platí i pro cesty do Číny a Ruska a velvyslance od jinud - našim politikům máme hubovat MY.

M. Šejna 26.2.2020 8:20

Vůbec nechápete, o čem píšu.

Vystrčil mohl toto vysvětlení žádat po presidentovi interní cestou formou úředního dopisu. Místo toho předvedl veřejnou šaškárnu na tiskovce.

Š. Hašek 26.2.2020 8:29

Přesné pane Šejno.

Vystrčil se mi začíná jevit jako Drahoš II.